masa z serka mascarpone - 3718 przepisów (strona:174/248)

Deser owocowo - ciasteczkowy 168

serka mascarpone, 350 g jogurtu greckiego, łyżka cukru, ok 80 g malin, 100 g borówek amerykańskich, kiwi, 4-5 dużych truskawek, kilka listków melisy, 10 ciasteczek owsianych Przygotowanie: Serek mieszamy z jogurtem i cukrem. Ciasteczka owsiane kruszymy. Kiwi kroimy na 4 plasterki - resztę w drobną kostkę. Truskawki w plasterki. Na dno kieliszka/szklanki wykładamy 2-3 łyżki masy serowo - jogutowej. Posypujemy

Lena Gotuje
Kinder Country- szybkie ciasto bez pieczenia 173

sztywno, dodajemy serek mascarpone, miksujemy na wolnych obrotach dolewając powoli ostudzoną białą czekoladę. Wsypujemy prażoną pszenicę i mieszamy łyżką. Następnie w kąpieli wodnej roztapiamy czekolady mleczne, studzimy. Pozostałą śmietanę (150ml) ubijamy na sztywno, dolewając ostudzoną mleczną czekoladę. Mieszamy do połączenia składników. Formę do pieczenia lub tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia , ułożyć herbatniki jeden koło drugiego, wlać jasną masę, wyrównać,ponownie

Życie zaczyna się w kuchni
TIRAMISU WANILIOWE 321

dodać serek mascarpone. Tortownicę o wymiarach 18,5 x 28 cm  wykładamy folią aluminiową (spód i boki). Biszkopty zanurzyć pojedynczo na bardzo krótko w zimnej kawie z obu stron i układamy jeden obok drugiego w tortownicy. Na biszkopty wykładamy połowę kremu waniliowego. Wyrównać. Następnie na kremie układamy kolejną warstwę biszkoptów namoczonych w kawie i przykryć resztą masy. Całość posypujemy

Ciastka - domowe słodkości
Placuszki z mascarpone i cytrynową nutką 134

serka mascarpone 1,5 szkl. mąki pszennej 3 łyżki cukru 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szkl. mleka 2 duże jajka kilka kropel ekstraktu z wanilii 1 łyżka otartej skórki z cytryny łyżka soku z cytryny Mascarpone + cukier + mleko + jajka + ekstrakt + skórka + sok z cytryny = miksujemy. Proszek do pieczenia przesiewamy z mąką i dodajemy do masy. Uwaga! Ciasto wychodzi

Kuchnia smaków
Chatka z ptasim mleczkiem 186

mazurski) - 250g serka mascarpone - 250g miękkiego masła - 230g cukru pudru - esencja migdałowa (1 łyżeczka) - esencja rumowa (1 łyżeczka) - 1 bita śmietana w proszku - 24 szt. ptasiego mleczka czekoladowego - 42 szt. herbatników (u mnie Elitki) Polewa czekoladowa: - 100g czekolady mlecznej - 75g czekolady gorzkiej - 120ml śmietanki kremówki Dodatkowo: - wiórki kokosowe do posypania Masło ucieramy z cukrem pudrem na puszystą masę. Ucierając stopniowo

mojewypiekiinietylko
Muffinki podwójnie czekoladowe 141

jest śmietankową masą z mascarpone. Składniki: (na 18 muffinek) 1,5 szklanki mąki tortowej 3 jajka 2 czubate łyżeczki kakao w proszku 1/3 szklanki cukru 0,5 szklanki oleju 0,5 szklanki mleka tłustego 150 g czekolady gorzkiej lub mlecznej wg gustu 2 łyżeczki proszku do pieczenia Na krem: 200ml śmietany kremówki 2 łyżeczki cukru pudru 250g serka mascarpone Sposób

Pyry na Gaz
Pyszny deser z serkiem mascarpone, biszkoptami i malinami 176

250g serka mascarpone 2 jajka (włoży je do wrzątku na kilka sekund) 1 cukier wanilinowy Kilka biszkoptów (ja użyłam okrągłych) Herbata owocowa do nasączenia biszkoptów Maliny (troszkę białej i mlecznej czekolady do posypania deseru) Przygotowanie: Białka ubić na sztywną pianę, natomiast żółtka wymieszać dokładnie z serkiem i cukrem wanilinowym w innej miseczce. Następnie dodawać ubitą pianę do masy z żółtek

The Sweet Damsel
Armia Reniferow 125

masy przesiane wcześniej suche składniki - mąkę, proszek etc. oraz mleko  - Przygotujcie formę do babeczek, wyłożyć ją papilotkami. Do każdej papilotki nałożyć ciasta do 3/4 jej wysokości. - Nagrzać piekarnik do 180ºC. Piec w temperaturze 180ºC przez około 20 minut. Wyjąć i przestudzić Krem do babeczek : - 600 ml śmietany kremówki (36%) -  ja dałam 30%  - 250 g serka mascarpone

dlaSmaQ
Rolada lawendowa 141

cukru drobnego do wypieków 4 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka octu Krem lawendowy 1 czubata łyżeczka świeżych kwiatków lawendy 200 g. śmietanki 36% 250 g. serka mascarpone 50 g. białej czekolady 1 łyżeczka cukru waniliowego zmielonego na puder 1 łyżka soku z cytryny odrobina fioletowego barwnika spożywczego (najlepiej  tego ) Dużą blachę, np. czarną prostokątną(...)ubijaj standardowymi końcówkami miksera przez około 5 minut. Śmietanka jest ubita na sztywno, gdy podczas miksowania końcówki do ubijania tworzą na wierzchu śmietany wzorki. Ubitą śmietanę wstaw do lodówki. Serek mascarpone zmiksuj krótko mikserem. Dodaj do niego rozgniecione kwiatki lawendy, sok z cytryny i trochę barwnika (tyle by uzyskać mniej lub bardziej intensywny fioletowy kolor). Dodawaj również po łyżeczce rozpuszczonej

Delicious Place
Pavlova 130

Beza: 6 białek w temperaturze pokojowej, szczypta soli, 330 g cukru pudru, 3 łyżeczki skrobi kukurydzianej, 1 łyżeczka octu jabłkowego, 1 łyżeczka esencji waniliowej krem: 250 g serka mascarpone, 300 ml śmietany kremówki – 30%, 1-2 łyżki cukru pudru, skórka starta z 1/2 cytryny owoce W 1926 i 1929 roku rosyjska primadonna Anna Matwiejewna Pavlova występowała w Australii i Nowej(...)sztywno sterczącą spódniczkę. Białka ubić na sztywną masę, podczas ubijania dodać szczyptę soli. Następnie dodawać stopniowo cukier puder , należy pamiętać o zbieraniu cukru z boków miski. Następnie cały czas ubijając dodać skrobię kukurydzianą, ocet oraz esencję waniliowa. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, narysować na nim okrąg o średnicy 20-22 cm. Wyłożyć masę na papier.    Szpatułką lub łyżką

królestwo garów
leśny mech w formie tortu 305

łyżeczki proszku do pieczenia 450 g mrożonego, rozdrobnionego szpinaku wykonanie: Szpinak rozmrażamy i w miarę mocno odciskamy z wody. Jajka miksujemy z cukrem i cukrem z wanilią na puszystą masę. Następnie wlewamy olej, dodajemy szpinak i miksujemy. Na koniec dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszamy do połączenia się. Ciasto przelewamy do tortownicy (22 cm średnicy) wyłożonej papierem(...)upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia a najlepiej pozostawiamy do następnego dnia. Następnie równo ścinamy górę ciasta i kruszymy. Ciasto przekrawamy na dwa blaty. składniki na krem: 500 g serka mascarpone 500 ml śmietanki kremówki 100 g cukru pudru dodatkowo: maliny i borówki do dekoracji wykonanie: Serek rozmiksujemy. W osobnym naczyniu ubijamy kremówkę z cukrem pudrem. Ubitą śmietankę dodajemy do serka

Domowy Smak Jedzenia
Szpinakowe muffinki z limonkowym serkiem 159

łyżeczkę masy serowej i leciutko zatopić w cieście. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piec około 20-22 minut (a najlepiej do suchego patyczka). Gotowe babeczki ostudzić i ewentualnie polać lukrem. Smacznego! 😋 * im dokładniej szpinak zostanie zmielony, tym otrzymamy piękniejszy kolor naszych babeczek! ** serek taki do smarowania, typu Apetina, Bieluch, może być również ricotta czy mascarpone

Kraina Miodem Płynąca
Stefanka na herbatnikach – ciasto bez pieczenia 285

serka mascarpone 2 łyżeczki cukru pudru kakao (do posypania)   I do dzieła 🙂 Mleko skondensowane wkładamy (z puszką, zamknięte) do garnka, zalewamy wodą i gotujemy 2,5 godziny na wolnym ogniu. Studzimy. Robimy krem nr. 1 Do mleka dodajemy budyń oraz cukier. Zagotowujemy ciągle mieszając. Zdejmujemy z palnika i dodajemy połamaną czekoladą. Mieszamy, żeby się rozpuściła. Gdy masa wystygnie dodajemy

Niunioki
Tort Raffaello 199

Gotową masę przelać do tortownicy i wyrównać. Piec w temperaturze 175 stopni przez 30-40 minut do tzw. suchego patyczka. Po tym czasie biszkopt w formie upuścić na podłogę z wysokości 40 cm. Wystudzić. Po wystudzeniu przekroić na 3 części. Krem kokosowy: 300 ml śmietanki 36% 250 ml śmietanki kokosowej 200 g białej czekolady 350 g serka mascarpone

kulinarnyswiatdomi
Sernik jagodowy na zimno 105

mielonego, u mnie mascarpone • 500 ml śmietanki kremowej 30-36% • 5 łyżek cukru pudru • 1 cukier waniliowy • 10 łyżeczek żelatyny • 3 szklanki jagód • 1/2 białej tabliczki czekolady Wykonanie: • Żelatynę zalać 1/3 szklanki zimnej wody i odstawić, aby napęczniała. • Schłodzoną smietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem i waniliowym. • Dodać serek śmietankowy, dokładnie wymieszać. • Wsypać jagody(...)chwilę ubijać, aż masa zrobi się fioletowa. • Żelatynę rozpuścić przez 30 sekund w mikrofalówce i dokładnie ją wymieszać. • Dodać do masy serowej i bardzo szybko wymieszać mikserem. • Masę wyłożyć do tortownicy, najlepiej silikonowej wysmarowanej delikatnie olejem. • Wstawić do lodówki na kilka godzin. • Przed podaniem posypać startą białą czekoladą i garścią jagód

To co kocham
Torcik kanapkowy 198

stołowe serka mascarpone 3 łyżki stołowe majonezu 2 łyżki stołowe chrzanu tartego Ogródek Dziadunia 1 ogórek świeży wąż lub ogórki konserwowe Ogródek Dziadunia 1 pęczek szczypiorku 1 pęczek rzodkiewek 10 pomidorków koktajlowych o różnych kolorach sól, pieprz do smaku ulubione zioła do dekoracji (bazylia, tymianek, oregano) Wykonanie: Mascarpone (250 gramów) zblenduj wraz z majonezem i chrzanem na gładką masę. Dopraw

Garniec Magalie
Tiramisu - najprostsze 176

mascarpone 2 żółtka 4 łyżki cukru ewentualnie 2 łyżki likieru amaretto u mnie 2 paczki biszkoptów po 10 dag około 2 filiżanek mocnego naparu z kawy kakao Przygotowanie : Jajka myjemy, parzymy wrzątkiem. Wybijamy żółtka,  ucieramy z cukrem i amaretto, łączymy z serkiem - ponownie ucieramy  Prostokątne naczynie wykładamy biszkoptami nasączonymi w naparze kawowym Przykryć je połową utartej masy serowej

Proste Potrawy
Muffinki Cherry Coke 163

serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru 1 łyżeczka żelatyny Wszystkie suche składniki na babeczki mieszamy w misce. Dodajemy colę, olej, jajko, wiśniówkę i dokładnie mieszamy. Do blaszki wyłożonej papierowymi papilotkami nakładamy ciasto zostawiając około 1 cm od brzegu, żeby babeczki miały miejsce, żeby urosnąć. Do każdej babeczki wkładamy kilka wiśni ze słoika i przykrywamy niewielką ilością masy. Pieczemy około

Ciastkozercy
Jesienne tiramisu: z figami 173

serka mascarpone 100 g podłużnych biszkoptów 150 ml mocnej, ostudzonej kawy 50 ml amaretto 8 fig 50 g cukru 50 ml wody 4 figi pokroić w ósemki. Cukier skarmelizować na patelni, ułożyć na nim figi, chwilkę smażyć. Zalać wodą, obrócić owoce, smażyć jeszcze chwilę. Zdjąć z patelni, ostudzić. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem na puszystą, jasną masę. Dodać mascarpone, zmiksować

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Rolada biszkoptowa z kremem jeżynowym 164

serka mascarpone 250 g śmietany kremówki 3 łyżki ksylitolu 3 listki żelatyny 300 g jeżyn+ 1 łyżka cukru na 200 g puree z jeżyn 100 g jeżyn dodatkowo Wykonanie: piekarnik nastawić na 200`C. Obie mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia. Jajka z cukrem i szczyptą soli ubić na puszysty biały kogel-mogel. Dodać do masy jajecznej przesianą przez sitko

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Twarożkowe semifreddo ze śliwką sechlońską 158

serka mascarpone 1 łyżka miodu kurpiowskiego i jeszcze do polania duża garść suszonych śliwek sechlońskich 2 goździki pół szklanki miodu pitnego ( u mnie dwójniak) mielony cynamon lun ziarenka z laski wanilii Twaróg i ser mascarpone ucieramy drewnianą pałką w makutrze, dodajemy hojną łyżkę miodu kurpiowskiego, cynamon mielony lub wanilię  - to zależy od preferencji smakowych. Całość dokładnie ucieramy. Masę wkładamy

AZgotuj!
Muffinki cappucino w kremowej czapeczce 137

serka mascarpone Na muffinki 250 g mąki łyżka kakao 25 g cappucino 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki sody szczypta soli 1 jajko 125 g cukru nierafinowanego 1 cukier wanilinowy 80 ml oleju 100 g twarożku (mielony jak do sernika) 300 g maślanki Przygotowanie: Krem Żółtko, cukier i cukier wanilinowy utrzeć na gładka masę, a potem stopniowo

Kulinarna Patilogia

Proponowane wyszukiwania