masa z serka mascarpone - 3718 przepisów (strona:180/248)

ciasto czekoladowe z cukinią i mascarpone 152

gorzkiego kakao 1/3 szklanki mleka 125 ml jogurtu naturalnego 100 g czekolady mlecznej 250 g cukinii (1 niewielka sztuka) szczypta soli na krem: 350 ml kremówki 250 g serka mascarpone 150 g czekolady deserowej dodatkowo: 100 g małych biszkopcików szklanka posłodzonej kawy łyżka gorzkiego kakao Cukinię zetrzeć na tarce o grubych oczkach i jeśli jest bardzo soczysta to odcisnąć. Miękkie(...)masło utrzeć z solą i cukrem. Nadal ucierając powoli dolewać olej a następnie po jednym jajku. Mąkę wymieszać z kakao, sodą i proszkiem do pieczenia, przesiać do ucieranej masy. Dodać mleko i jogurt, posiekaną czekoladę i cukinię. Zmiksować na jednolite ciasto. Przełożyć je do foremki wyścielonej papierem i piec w 160*C z termoobiegiem (lub 180*C bez termoobiegu) przez

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Tarta bez pieczenia z jagodami i białą czekoladą 196

ciasto będzie na kruchym spodzie bez pieczenia. Dodatkowo pyszny krem z bitej śmietany i serka mascarpone, polany białą czekoladą a całość ukoronowana jagodami. Mniaaam! Tarta bez pieczenia z jagodami i białą czekoladą Składniki: 250 g masła, 375 g herbatników, 330 ml kremówki, 250 g mascarpone, łyżka cukru pudru, 100 g białej czekolady, jagody do udekorowania. Wykonanie: Herbatniki mocno kruszymy(...)użyłam w tym celu rozdrabniacza). Masło roztapiamy, lekko studzimy i mieszamy z herbatnikami. Tak powstałą masę przekładamy do formy na tartę i wkładamy na godzinę do lodówki. Kremówkę ubijamy na bitą śmietanę, dodajemy cukier puder oraz mascarpone i dokładnie mieszamy. Powstały krem przekładamy na spód tarty. Do garnuszka wlewamy wodę (bardzo niewielką ilość- tylko na dno naczynia) i wrzucamy pokruszoną

paapilotkaa
Tort bezowy z wiśniami, malinami, czarną porzeczką i truskawkami. Kaloryczna bomba. 222

lepszy :) Składniki: 6 białek 200 g cukru  szczypta soli 1 łyżeczka octu jabłkowego lub winnego 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 3/4 opakowania galaretki wiśniowej 1 małe opakowanie ( ok 200g ) serka mascarpone 1 mała śmietanka 30% 1 opakowanie cukru wanilinowego 1 i 1/2 opakowania mieszanki owoców Hortex ( maliny, czarna porzeczka, truskawki, wiśnie ) 4 cl likieru karmelowego lub amaretto Białka wbić(...)suchej, najlepiej metalowej lub szklanej miski, dodać szczyptę soli i ubić na sztywną pianę. Stopniowo dosypywać cukier, cały czas ubijając pianę. Ubijać do chwili kiedy uzyskamy lśniącą i gładką masę a cukier całkowicie się rozpuści. Dodać mąkę ziemniaczaną i znów połączyć z białkiem. Na koniec dodać ocet winny. Masę wyłożyć na papierze do pieczenia o średnicy ok 22 cm, uformować

Jemy Pijemy
Tort bezowy z truskawkami. Beza z truskawkami. 182

wcale nie jest takie skomplikowane jak się wydaje. Składniki: 6 białek 200 g cukru  szczypta soli 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 małe opakowania serka mascarpone 1 mała śmietanka 30% 1 opakowanie cukru  migdałowego 2 łyżeczki cukru otarta skórka z cytryny 1/2 kg świeżych truskawek 6 cl likieru karmelowego lub innego ulubionego Białka wbić(...)suchej, najlepiej metalowej lub szklanej miski, dodać szczyptę soli i ubić na sztywną pianę. Stopniowo dosypywać cukier, cały czas ubijając pianę. Ubijać do chwili kiedy uzyskamy lśniącą i gładką masę a cukier całkowicie się rozpuści. Dodać mąkę ziemniaczaną i znów połączyć z białkiem. Na koniec dodać sok z cytryny. Masę podzielić na dwie części i wyłożyć na papierze do pieczenia

Jemy Pijemy
Waniliowe Kremówkowe Kosteczki 176

ok.20 szt): 200 g serka mascarpone 180 g śmietany kremówki 30% 3 czubate łyżki cukru pudru ziarenka z 1 laski wanilii 1 torebka cukru wanilinowego 10 g żelatyny (ok.1 łyżka) Polewa: 100 g mlecznej czekolady 50 g masła Wykonanie: Żelatynę rozpuścić w 1/2 szklanki zimnej wody i zostawić na parę minut do jej napęcznienia. Serek, kremówkę, cukry i wanilię wymieszać(...)garnuszku i podgrzać. Kiedy masa będzie ciepła wlewamy do niej żelatynę. Po rozmieszaniu żelatyny powstałą miksturę przelewamy do płaskiego pojemnika i wstawiamy do lodówki do stężenia (ok. 1-2 h , można dłużej). Kiedy masa stężała zabieramy się za przygotowanie polewy. Czekoladę siekamy, masło kroimy w drobne kawałki i roztapiamy na parze oba składniki razem. Stężałą masę kroimy na małe prostopadłościany

Blondynka Gotuje
Krem z cukinii z serkiem mascarpone i chipsami z pasternaku 214

pasternaku. Do przygotowania dania użyłem: 4 średnich cukinii (około 1,5 kg), 2 sporych ziemniaków, 3 ząbków czosnku, 1 średniej cebuli, pęczka natki pietruszki, 1 korzenia pasternaku, 200 gram serka mascarpone, 1,5 litra bulionu drobiowego, 3 łyżek oliwy, 50 gram masła, 150 ml oleju słonecznikowego, 1 łyżeczki suszonego tymianku, 1 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej, bagietki, soli, czarnego świeżo mielonego(...)czarnym pieprzem. Masłem czosnkowym posmarowałem delikatnie podgrzane na patelni z obu stron pokrojone pod ukosem kromki bagietki.  Do miseczek wylałem porcje zupy. Do każdej porcji dodałem czubatą łyżkę serka mascarpone. Udekorowałem natką pietruszki, chipsami z pasternaku i grzankami

Wyprawy kulinarne
BATATOR - świąteczny tort z batatów z kremem różanym 272

wanilii (lub łyżeczka ekstraktu),1/4 łyżeczki mielonego imbiru,1/4 łyżeczki cynamonu,¼ tartej gałki muszkatołowej,Szczypta soli,2 łyżki masła do posmarowania formy,łyżka oleju.KREM100 g miękkiego masła,400 g serka Mascarpone,½ szkl. różanego cukru pudru*(można zastąpić białym cukrem pudrem z dodatkiem wody różanej lub cynamonu),Szczypta soli,8 łyżek konfitury czeremchowej z czekoladą i cynamonem (można zastąpić dżemem(...)minut. Upiec do miękkości sprawdzając patyczkiem. Wystudzić, usunąć skórę, miąższ zmiksować w melakserze.Przygotować krem różany: masło utrzeć z różanym cukrem pudrem na puszystą masę (ok. 4 minuty przy pomocy miksera). Stopniowo dodawać po łyżce serka, ucierając kolejne 1-2 minuty. Odstawić do lodówki. Dwie okrągłe formy na ciasto (średnica 20-22 cm) posmarować masłem, oprószyć lekko mąką

SzczyptaSmaQ
MORELOWY SERNIK NA ZIMNO Z TWAROGU I MASCARPONE. 143

truskawkami 😉 Składniki: ok 700 g mielonego twarogu 250 g serka mascarpone 2 galaretki morelowe  2 łyżki cukru pudru 1 puszka moreli (350g) 2 łyżeczki żelatyny Wykonanie: Galaretki rozpuszczamy w 3/4 szklanki gorącej wody, dodajemy żelatynę i odstawiamy do wystudzenia. Twaróg przekładamy do misy miksera, ubijamy dodając mascarpone, a następnie po łyżce wystudzoną galaretkę wraz z żelatyną. Ubijamy wolno(...)połączenia się składników. Część moreli kroimy w drobną kostkę i dodajemy do masy serowej, a część zostawiamy do dekoracji (wg własnej inwencji). Masę wylewamy do dowolnego naczynia lub foremki i wstawiamy do schłodzenia do lodówki na kilka godzin

Walijskie Pichcenie
Tiramisu z figami-jesienne 152

mascarpone 3 łyżki cukru pudru 1 szklanka naparu z mocnej kawy rozpuszczalnej 50 ml likieru tiramisu Kakao do oprószenia Świeża mięta do dekoracji Sposób wykonania deseru: Jajka do deseru sparzam wrzątkiem, wycieram, oddzielam białka od żółtek. Do szklanej misy wlewam żółtka , dodaję cukier puder, miksuję końcówką do ubijania piany prawie do białości, stopniowo pod koniec dodaję po łyżce serka, miksuję(...)masa zgęstnieje, osobno w naczyniu ubijamy białka, łączę z wcześniejszą masą oraz likierem tiramisu, miksuję tylko do połączenia. Figi myję kroję w plastry. Biszkopty łamię  na 2-3 kawałki, maczam w naparze kawy , wkładam do szklanych pucharków, oprószam kakao, przekładam warstwami masy i owoców, dekoruję świeżą miętą.  Wkładam na 3-4 godziny do lodówki. Deser najlepiej smakuje dobrze

Wanilia i Kardamon
Sernik z konfiturą porzeczkową 144

tutaj wpasował. Po serniku z granatami, ten stał się moim kolejnym ulubionym 💗 Składniki na blaszkę 28x19cm Spód: 200g ciemnych herbatników 150g masła Sernik: 5 jajek 700g białego sera 250g serka mascarpone 150ml śmietanki 30% 1 opakowanie bitej śmietany- śnieżki 2 budynie śmietankowe 50g roztopionego, przestudzonego masła ¾ szklanki cukru kryształu Dodatkowo: Ok 100g konfitury z czarnej porzeczki Cukier puder do posypania(...)wierzchu Sposób przygotowania: Herbatniki kruszymy w rozdrabniaczu i łączymy z masłem. Przekładamy na wyłożoną papierem blaszkę, wyrównujemy i dociskamy. Żółtka oddzielamy od białek i ucieramy z cukrem na pulchną masę. Dodajemy podwójnie zmielony biały ser, ser mascarpone oraz śmietankę. Ucieramy na średnich obrotach miksera, po czym dodajemy bitą śmietanę i budynie śmietankowe. Do masy dajemy przestudzone masło (mieszamy), a następnie

Kuchnia w czekoladzie
Serniczek z likierem Baileys 180

mielonego twarogu 1 op serka mascarpone (200-250g) 0,5 kubka cukru 0,5 kubka rodzynek 3 jajka 5 łyżek likieru Baileys Przygotowanie: kruszymy herbatniki, np. miażdżąc je wałkiem. Dodajemy posiekane orzechy, stopione masło i dokładnie mieszamy. Przekładamy do tortownicy lub prostokątnej foremki podpiekamy w nagrzanym do 200*C piekarniku przez 10-15 minut mascarpone i twaróg przekładamy(...)dużej misy i ucieramy na gładką masę dosypując cukier oraz wbijając jajka dolewamy Baileys oraz dorzucamy rodzynki.  Całość mieszamy, a następnie wykładamy na wcześniej podpieczony spód. Ciasto pieczemy w piekarniku przez ok. 45 min. w temperaturze 180°.  Po upieczeniu zostawiamy w piekarniku do ostygnięcia a przed podaniem możemy polać lukrem lub posypać startą czekoladą P.S rodzynki najlepiej

Luźna Kuchnia
Małe jagodowe serniczki 133

łyżki mrożonych jagód + jagody do dekoracji 3/4 łyżki budyniu waniliowego (proszek) 1/2 łyżeczki przyprawy do sernika 10 małych biszkoptów * ser nie może być zbyt "wodnisty" Na krem 125 g serka mascarpone 2 łyżeczki soku z cytryny 1 łyżka cukru pudru płatki czekoladowe Przygotowanie Do miski wkładamy ser i dodajemy jogurt, całość dokładnie mieszamy np. trzepaczką. Następnie wbijamy jajko, dodajemy cukier(...)budyń i przyprawę do sernika, znów mieszamy. Mrożone jagody (3 łyżki) rozmrażamy np. w mikrofali lub na gazie w garnuszku z grubszym dnem. Rozmrożone, ciepłe jagody przelewamy do naszej masy, całość mieszamy do uzyskania jednolitej fioletowej barwy. Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Do każdej papilotki wkładamy po 1 małym biszkopcie na dno. Następnie wlewamy do około 3/4 wysokości naszą jagodową

Słodkie okruszki
chrupiący deser chałwowy 139

pucharków Składniki: 250 g serka mascarpone 200 ml śmietanki kremówki 100 g chałwy  2 łyżki cukru pudru 100 g orzechów włoskich tabliczka czekolady z kwaśnym dżemem (użyłam żurawinowej) 6 herbatników grejpfrut i mięta do dekoracji Czekoladę posiekać, połowę rozłożyć na dnie pucharków. Orzechy posiekać i uprażyć na suchej patelni. Chałwę rozgnieść widelcem. Mascarpone krótko zmiksować z chałwą. Kremówkę ubić(...)sztywno z cukrem pudrem, dodać do masy z mascarpone i krótko zmiksować tylko do połączenia składników. Połowę masy wyłożyć do pucharków. Na to pokruszyć herbatniki. Wyłożyć resztę masy, posypać pozostałą czekoladą i orzechami. Udekorować grejpfrutem i listkami mięty

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Jagodowe semifreddo z granitą 216

Owocowy deser, który idealnie sprawdza się w upalne dni. Mocno jagodowy z chrupiącymi elementami czekolady i winną granitą jagodową . Smaczne i chłodzące :) SKŁADNIKI: 1 szklanka kremówki 30% 250g serka mascarpone 2 żółtka 1/2 szklanki cukru 1 1/2 szklanki jagód 100g czekolady mlecznej 1 szklanka granity jagodowej Jagody i 1/4 szklanki cukru umieścić w garnuszku. Podgrzewać na małym ogniu, aż puszczą(...)cukier się rozpuści. Zmiksować blenderem. W między czasie, ubić żółtka z resztą cukru i ciągle mieszając wlewać po trochę zmiksowane jagody. Przelać do garnuszka i podgrzewać, aż masa będzie bardzo gorąca. Nie doprowadzać do wrzenia. Wystudzić. Kremówkę i mascarpone umieścić w misie i ubić. Dodawać partiami wystudzoną masę jagodową i dokładnie połączyć. Na końcu posiekać czekoladę i wmieszać w masę

https:KKuchniaMniam
Sernik Babci Krysi 359

cukru pudru 250 g masła 10 jajek 1 op. cukru wanilinowego 50 g skórki pomarańczowej 100 g rodzynek garść posiekanych orzechów włoskich Składniki na polewę: 250 g serka mascarpone sok z 1/2 cytryny 3 łyżki cukru pudru (lub do smaku) Dodatkowo: masło do wysmarowania formy wiórki kokosowe do posypania formy CZAS PRZYGOTOWANIA: 70 MIN +chłodzenie POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI(...)Formę dokładnie smarujemy masłem i posypujemy wiórkami kokosowymi. Ser przepuszczamy RAZ przez maszynkę do mięsa wraz z masłem. Jajka ubijamy z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym na puszystą jasną masę. Cały czas ubijając, łyżka po łyżce dodajemy ser. Miksujemy jedynie do połączenia składników. Wsypujemy skórkę pomarańczy, rodzynki i orzechy włoskie i dokładnie mieszamy. Przelewamy do formy. 2. Piekarnik rozgrzewamy

My Culinary Art

Proponowane wyszukiwania