masa z serka mascarpone - 3718 przepisów (strona:179/248)

Szybki torcik bezowy z kremem borówkowo-jagodowym 197

zaszaleć i osłodzić sobie dzień, prawda? Zachęcam Was do zapoznania się z pełną ofertą firmy MAKO Lubicie lody na ciepło? A próbowaliście małych cytrynowych bez? Polecam Składniki: 250 g serka mascarpone 200 ml śmietanki kremówki (36%) – śmietana musi być zimna! 2 łyżki cukru pudru 150 g borówek około 2 łyżki sosu jagodowego* + do dekoracji listki świeżej mięty 2 krążki(...)bezowe do tortów MAKO *wykorzystałam gęsty kupny sos Przygotowanie: Ubijamy śmietanę, pod koniec dodajemy stopniowo cukier puder. Następnie do ubitej śmietany dodajemy i na wolnych obrotach dalej miksujemy aż masy się połączą. Pod koniec dolewamy około 2 łyżek gęstego sosu jagodowego i dorzucamy borówki (część zostawiamy na wierzch torcika do ozdoby), krótko miksujemy (borówki częściowo mają powinny zostać w całości

Słodkie okruszki
MURZYNEK Z POWIDŁAMI I KREMEM ŚMIETANOWYM- ŁATWY :) 297

oleju np. rzepakowego 3 łyżki powideł śliwkowych lub dowolny dżem Krem: 2 x 250g serek mascarpone 600ml śmietany kremówki 4-5 łyżek cukru pudru Wykonanie kremu: wszystkie składniki czyli serek mascarpone, śmietankę kremówkę, cukier puder, wkładamy do   miski i miksujemy do uzyskania gładkiego śmietanowego kremu Dodatkowe: starta gorzka czekolada około ½ tabliczki (50g) 100-150g jagód/borówki /malin(...)miski wkładamy mąkę, cukier, cukier waniliowy, kakao, proszek do pieczenia, sodę, jajko, mleko oraz olej   , miksujemy , następnie dodajemy powidła i jeszcze raz całość miksujemy do uzyskania gładkiej masy ciasto przekładamy do fory 25x34cm lub 20x36cm wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około 50 minut do suchego patyczka w temperaturze 165C zimne ciasto , przecinamy na pół, jedną połowę ciasta układamy

Słodkie zapomnienie
DESER W STYLU TIRAMISU Z WIŚNIAMI 133

mleka - wystudzić. Następnie margarynę utrzeć. Do spienionej margaryny dodać cukier, ubijać do momentu rozpuszczenia się cukru. Cały czas ucierając dodawać wystudzony budyń. Następnie dodać kakao, wymieszać. Na koniec dodać serek mascarpone. Tortownicę o wymiarach 18,5 x 28 cm  wykładamy folią aluminiową (spód i boki). Biszkopty zanurzyć pojedynczo na bardzo krótko w zimnej kawie z obu stron i układamy(...)jeden obok drugiego w tortownicy. Na biszkopty wykładamy połowę kremu waniliowego. Wyrównać. Na krem wyłożyć wiśnie. Następnie na wiśniach układamy kolejną warstwę biszkoptów namoczonych w kawie i przykryć resztą masy. Całość posypujemy starta gorzka czekoladą. Na koniec wkładamy do lodówki na kilka godzin. Rada: zamiast kawy rozpuszczalnej można użyć kawy espresso, zaparzonej naturalnej kawy (należy odcedzić fusy) jeśli deser przeznaczony

Ciastka - domowe słodkości
Szpinakowa rolada 128

szklanki cukru 1 i 1/3 szklanki oleju 2 szklanki mąki 3 łyżeczki proszku do pieczenia   Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Blenderem miksujemy szpinak. Do masy jajecznej dodajemy stopniowo 3-4 ły ż ki szpinaku, a następnie dodajemy to do pozosta łego szpinaku . Na koniec dodajemy olej, mąkę  i proszek do pieczenia. Pieczemy w prostokątnej blaszce(...)temperaturze 180 stopni ok. 60 minut.  Po upieczeniu gorące ciasto przekładamy na ściereczkę , zwijamy jak roladę i pozostawiamy  do ostygnięcia. Krem:  400 ml śmietany 200 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 2 śmietan-fix   Śmietanę ubijamy dodając śmietan-fix  i cukier puder. Do ubitej śmietany dodajemy serek mascarpone i lekko mieszamy z całością

Pyszności Słodkości
Zmiany, łóżko i babeczki. Z czekoladą i truskawkami 158

serka mascarpone 100 g białej czekolady dodatkowo: 2 łyżki liofilizowanych truskawek 3 truskawki Masło rozpuścić, a następnie podgrzewać, aż nabierze złoto-brązowej barwy i zacznie intensywnie, orzechowo pachnieć. Zdjąć z palnika, przestudzić. Mąkę, proszek i cukier puder przesiać, wymieszać. Białka ubić na pół sztywno. Powoli wlewać letnie masło, mieszając łyżką. Następnie partiami dodać mąkę z cukrem, delikatnie połączyć. Masę przelać

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Marchewka w roli głównej 126

marchewki 2 jajka 100 g serka mascarpone 1 łyżka mielonych migdałów 1/4 łyżeczki kurkumy sól, pieprz masło do posmarowania foremek wykonanie:Obraną marchewkę kroimy w plasterki równej grubości. Przekładamy do garnka, zalewamy wodą na tyle by przykryć marchewki. Dodajemy kurkumę i sól, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy 10 minut.Odcedzamy i miksujemy marchewki. Dodajemy następnie mascarpone, mielone migdały, jajka i wszystko(...)ubijamy mikserem do uzyskania jednolitej masy. Doprawiamy solą i pieprzem.Foremki smarujemy masłem i wypełniamy je masą marchewkową.Pieczemy przez 35 minut w temperaturze 180°C w kąpieli wodnej.Uwagi: Przepis jest na 4 małe kokilki lub 3 większe, takie jak na zdjęciu

Przysmaki Karolki
Makaroniki z mascarpone 176

połączeniu z serkiem mascarpone, dają  niepowtarzalny smak, który mnie całkowicie zachwycił! Koniecznie spróbujcie!SKŁADNIKI na 24 ciasteczka, czyli 12 makaroników:110 g białek (oddzielonych od żółtek na min. 24 h przed przystąpieniem do pieczenia)120 g płatków migdałowychziarenka z 1 laski wanilii 200 g cukru pudru50 g cukru DO PRZEŁOŻENIA:200-250 g serka mascarponeWAŻNE RADY PRZED PIECZENIEM(...)jeszcze przez jakieś 7-9 minut. Bardzo ważne jest, aby makaroniki się nie zrumieniły!Gotowe makaroniki wyjmij z piekarnika, ostudź, a potem ostrożnie oddziel od papieru. Przełóż lekko rozmieszanym serkiem mascarpone. Nie dodawaj do niego żadnego cukru. Makaroniki same w sobie są bardzo słodkie, a gwarantuję Ci, że w połączeniu z niesłodzonym serkiem są wyśmienite. Smacznego

Słodko-Słony Świat Ilony
Babeczki pomarańczowe z cynamonowym kremem 189

łyżki soku z pomarańczy2 łyżeczki proszku do pieczeniaSkórka otarta z dwóch pomarańczy50g kropelek czekoladowychNa krem:500ml śmietany kremówki 36%4 łyżki serka mascarpone2 łyżki cukru pudru1 łyżeczka cynamonuPrzy pomocy miksera ucieramy masło wraz z cukrem na jasną, puszystą masę. Dodajemy jajka, jedno po drugim cały czas miksując. Następnie dorzucamy przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia, sok z pomarańczy oraz(...)muffinek wykładamy papilotkami. Nakładamy ciasto do ¾ wysokości. Pieczemy około 20-25 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza do „suchego patyczka”. Wyjmujemy i odstawiamy do ostudzenia. Śmietana kremówka, jak i mascarpone powinny być schłodzone w lodówce. Zimne składniki kremu umieszczamy w misce i ubijamy do otrzymania sztywnego kremu. Uważamy, by nie „przebić” śmietany. Krem przekładamy do szprycy lub rękawa cukierniczego

Kolizje Smaków
Tort urodzinowy - bistro mama ma 7 lat! 200

kremówki 500 g serka mascarpone 3 białe czekolady ok. 400 g świeżych truskawek Przygotowanie: Czekoladę topimy w kąpieli wodnej lub na niskiej mocy w mikrofalówce. Trzeba uważać, żeby czekolady nie przegrzać, wtedy zmieni "stan skupienia" i zamiast płynnej otrzymamy ciało stałe, którego nie da się ani odratować, ani wykorzystać. Schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy, dodajemy do niej mascarpone i roztopioną czekoladę(...)Miksujemy do połączenia.  1/3 masy odkładamy do dekoracji boków i wierzchu tortu. . Do nasączenia tortu: ok. 3 /4 szklanki napar z herbaty miętowej lub woda z sokiem z cytryny Wykonanie tortu: Jeden blat biszkoptu kładziemy na paterze. Nasączamy go naparem z mięty lub wodą z cytryną. Smarujemy kremem, układamy cząstki truskawek i delikatnie wciskamy je w krem.  Kładziemy

bistro mama
Trójczekoladowe ciasto z serka mascarpone (Trójczekoladowy sernik na zimno) 349

wymiarach około 11 x 28 cm) 500g serka mascarpone (można też użyć twarogu) 300g śmietany 30-36% 3 łyżeczki żelatyny + 6 łyżek wody 100g czekolady gorzkiej 100g czekolady mlecznej 100g czekolady białej 100g cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego Dodatkowo: około 10 herbatników Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i lekko ostudzić. Ser mascarpone utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, a następnie(...)połączyć z żelatyną.   (Uprzednio wymieszaną z 2 łyżkami masy.) Masę podzielić na 3 części. Czekolady osobno roztopić w kąpieli wodnej, a kremówkę ubić na sztywno i również podzielić na 3 porcje. Każdą część masy serkowej wymieszać z jedną czekoladą, a na końcu delikatnie połączyć z kremówką.  Formę wyłożyć papierem do pieczenia i do jej środka kolejno wlewać masę

Di gotuje
Tarta z owocami i białą czekoladą 128

najlepszego z okazji Waszego święta :) Składniki: ciasto - 120 g masła - 1 żółtko - 30 ml mleka - 170 g mąki pszennej - szczypta soli nadzienie - 100 g białej czekolady - 320 g serka mascarpone - 100 g malin - 100 g borówek Przygotowanie: Wszystkie składniki na ciasto łączymy, zagniatamy ciasto i wylepiamy nim formę na tartę. Formę przekładamy do lodówki i chłodzimy około 30 minut. Następnie(...)ciasto nakłuwamy widelcem i pieczemy w 180 C przez 20 minut. Gdy ciasto stygnie przygotowujemy nadzienie. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej a gdy lekko przestygnie miksujemy ją z serkiem. Masę rozsmarowujemy na upieczonym cieście. Wierzch dekorujemy malinami i borówkami

Zainspirowana w kuchni
Pesto z liści rzodkiewki 125

liści rzodkiewki ( porcja dla dwóch osób ) 1/4 opakowania spaghetti Barilla 1 duży ząbek czosnku 1 pęczek liści z rzodkiewki 4 połówki orzechów włoskich 2 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżka serka mascarpone 1 plaster (1 cm grubości) boczku wędzonego surowego świeżo mielony pieprz szczypta soli Do gotującej się wody dodajemy makaron i gotujemy go do momentu aż będzie al’dente. Boczek(...)kroimy w drobną kosteczkę i przesmażamy na gorącej patelni do uzyskania chrupiących skwarków. Do blendera wkładamy liście rzodkiewki, obrany ząbek czosnku, orzechy oraz olej – całość blendujemy do uzyskanej aksamitnej masy.   Do blendera dodajemy mascarpone i na minimalnych obrotach mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem.   Odcedzamy makaron, ale zostawiamy w garnku dwie łyżki wody spod makaronu. Dodajmy pesto i całość

Kuchnia na wzgórzu
Tort śmietankowy z owocami i bazyliowym cukrem 178

słodkimi owocowymi wypiekami, doskonale do siebie pasują :) Biszkopt: 3 jajka 1/2 szkl cukru 1/3 szkl mąki pszennej 1/3 szkl mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 250g serka mascarpone 250 ml śmietanki 30% 4 łyżki cukru pudru op. śmietan fixu Cukier bazyliowy: 2 łyżeczki cukru kryształu 5-6 listków świeżej bazylii Dodatkowo: 1/2 szkl malin  3 łyżki jagód(...)kwiaty do dekoracji Biszkopt: Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, pod koniec dodając cukier. Gdy piana będzie szklista i lśniąca dodawać po jednym żółtku, nadal miksując. Do masy jajecznej przesiać mąkę i proszek do pieczenia, delikatnie wymieszać szpatułką. Na dno tortownicy (18cm) wyłożyć papier do pieczenia, zapiąć obręcz. Wylać biszkopt. Piec ok 25 minut w 180 stopniach. Ostudzić

Smakołyki Asi
Leśny Mech – szpinakowe ciasto z kremem i granatem 942

łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy 1/2 owocu granatu Do nasączania 1 szklanka wody, sok z połowy cytryny, 1 łyżeczka cukru Krem śmietanowy 400 ml śmietanki kremówki 250 g serka mascarpone 1 galaretka cytrynowa lub pomarańczowa 4 łyżki cukru pudru lub cukier do smaku 1/3 kubka gorącej wody Krem jogurtowy 800 g jogurtu greckiego Ilość dowolnego słodzidła (erytrol, ksylitol, słodzik(...)stewia, miód) do smaku 1 galaretka cytrynowa lub pomarańczowa 1/3 szkl. gorącej wody Sposób przygotowania Ciasto: Szpinak rozmrozić i dokładnie odcisnąć na sitku. Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy przesianą mąkę, wymieszaną z proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym. Na koniec, dodajemy wolnym strumieniem olej. Dodajemy szpinak i mieszamy na wolnych obrotach. Ciasto przekładamy do tortownicy wysmarowanej tłuszczem

Mieszam w Garnku
Truskawkowe Love 148

stężenia. Z 350 gr truskawek odłożyć połowę około 125 gr, pokroić w słupki lub połówki. Resztę truskawek wrzucić do miski, dodać serek, cukier puder, śmietankę, ostudzoną galaretkę. Zblendować dokładnie. Wstawić do lodówki do lekkiego stężenia, uwaga ta masa szybko tężeje. Masę truskawkową wyjąć dodać pokrojone truskawki. Wymieszać. Wylać odrobinkę na biszkoptowy spód, tak żeby leciutko zakryć biszkopty. Wstawić(...)będą świeże ale mogą być mrożone (wcześniej rozmrożone) lub z kompotu 1 galaretka truskawkowa 1,5 łyżeczki żelatyny 1/4 szklanki śmietanki 30% lub jogurtu greckiego 250 gr serka twarogowego lub serka mascarpone lub innego białego sera 2-3 łyżki cukru pudru (w zależności od słodkości truskawek) 1 opakowanie biszkoptów (około 120 gr opakowanie) Dekoracja: 1 galaretka truskawkowa rozpuszczona

moj przepis na
ciasto czekoladowe z cukinią i mascarpone 152

gorzkiego kakao 1/3 szklanki mleka 125 ml jogurtu naturalnego 100 g czekolady mlecznej 250 g cukinii (1 niewielka sztuka) szczypta soli na krem: 350 ml kremówki 250 g serka mascarpone 150 g czekolady deserowej dodatkowo: 100 g małych biszkopcików szklanka posłodzonej kawy łyżka gorzkiego kakao Cukinię zetrzeć na tarce o grubych oczkach i jeśli jest bardzo soczysta to odcisnąć. Miękkie(...)masło utrzeć z solą i cukrem. Nadal ucierając powoli dolewać olej a następnie po jednym jajku. Mąkę wymieszać z kakao, sodą i proszkiem do pieczenia, przesiać do ucieranej masy. Dodać mleko i jogurt, posiekaną czekoladę i cukinię. Zmiksować na jednolite ciasto. Przełożyć je do foremki wyścielonej papierem i piec w 160*C z termoobiegiem (lub 180*C bez termoobiegu) przez

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Tarta bez pieczenia z jagodami i białą czekoladą 195

ciasto będzie na kruchym spodzie bez pieczenia. Dodatkowo pyszny krem z bitej śmietany i serka mascarpone, polany białą czekoladą a całość ukoronowana jagodami. Mniaaam! Tarta bez pieczenia z jagodami i białą czekoladą Składniki: 250 g masła, 375 g herbatników, 330 ml kremówki, 250 g mascarpone, łyżka cukru pudru, 100 g białej czekolady, jagody do udekorowania. Wykonanie: Herbatniki mocno kruszymy(...)użyłam w tym celu rozdrabniacza). Masło roztapiamy, lekko studzimy i mieszamy z herbatnikami. Tak powstałą masę przekładamy do formy na tartę i wkładamy na godzinę do lodówki. Kremówkę ubijamy na bitą śmietanę, dodajemy cukier puder oraz mascarpone i dokładnie mieszamy. Powstały krem przekładamy na spód tarty. Do garnuszka wlewamy wodę (bardzo niewielką ilość- tylko na dno naczynia) i wrzucamy pokruszoną

paapilotkaa
Tort bezowy z wiśniami, malinami, czarną porzeczką i truskawkami. Kaloryczna bomba. 222

lepszy :) Składniki: 6 białek 200 g cukru  szczypta soli 1 łyżeczka octu jabłkowego lub winnego 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 3/4 opakowania galaretki wiśniowej 1 małe opakowanie ( ok 200g ) serka mascarpone 1 mała śmietanka 30% 1 opakowanie cukru wanilinowego 1 i 1/2 opakowania mieszanki owoców Hortex ( maliny, czarna porzeczka, truskawki, wiśnie ) 4 cl likieru karmelowego lub amaretto Białka wbić(...)suchej, najlepiej metalowej lub szklanej miski, dodać szczyptę soli i ubić na sztywną pianę. Stopniowo dosypywać cukier, cały czas ubijając pianę. Ubijać do chwili kiedy uzyskamy lśniącą i gładką masę a cukier całkowicie się rozpuści. Dodać mąkę ziemniaczaną i znów połączyć z białkiem. Na koniec dodać ocet winny. Masę wyłożyć na papierze do pieczenia o średnicy ok 22 cm, uformować

Jemy Pijemy
Tort bezowy z truskawkami. Beza z truskawkami. 181

wcale nie jest takie skomplikowane jak się wydaje. Składniki: 6 białek 200 g cukru  szczypta soli 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 małe opakowania serka mascarpone 1 mała śmietanka 30% 1 opakowanie cukru  migdałowego 2 łyżeczki cukru otarta skórka z cytryny 1/2 kg świeżych truskawek 6 cl likieru karmelowego lub innego ulubionego Białka wbić(...)suchej, najlepiej metalowej lub szklanej miski, dodać szczyptę soli i ubić na sztywną pianę. Stopniowo dosypywać cukier, cały czas ubijając pianę. Ubijać do chwili kiedy uzyskamy lśniącą i gładką masę a cukier całkowicie się rozpuści. Dodać mąkę ziemniaczaną i znów połączyć z białkiem. Na koniec dodać sok z cytryny. Masę podzielić na dwie części i wyłożyć na papierze do pieczenia

Jemy Pijemy

Proponowane wyszukiwania