masa truskawkowa - 2500 przepisów (strona:11/167)

Sernik na zimno z serka Philadelphia 169

Philadelphia 125g jogurtu naturalnego 50g cukru 10g żelatyny opakowanie galaretki truskawkowej Przygotowanie ciasta: Galaretkę przygotować wg instrukcji na opakowaniu (można dodać nieco mniej wody) i pozostawić do wystygnięcia. Przygotowanie bazy (spodu): Ciastka pokruszyć i zmiksować w blenderze. Masło roztopić (ja robię to w mikrofalówce) i dadać do ciastek, masę ponownie zmiksować, aby ciastka dokładnie wymieszały się z tłuszczem. Przełożyć(...)minut aż zmiękną, dodać żelatynę i dokładnie wymieszać aż się rozpuści. Następnie odstawić truskawki do wystygnięcia. W międzyczasie przygotować masę serową - serek Philadelphia, jogurt grecki zmiksować z cukrem. Gdy masa truskawkowa całkiem ostygnie dodać ją do masy serowej i dokładnie wymieszać, a następnie przelać do tortownicy na spód z ciastek. Odstawić do lodówki, aby się ścięła.  Pozostałą część truskawek

Codzienne Gotowanie
Euro 2016: 6 smacznych dań dla kibiców 201

nasionka. Do musu truskawkowego dodajemy nasiona chia oraz wanilię i mieszamy. Mleczko kokosowe przekładamy do wysokiego naczynia i ubijamy na puszystą masę. Można dodać 1 łyżkę ksylitolu. Musem truskawkowym i masą kokosową napełniamy foremki do lodów lub pucharki. Do foremek najpierw nakładamy masę kokosową, a następnie mus truskawkowy. Jeżeli lody będą podawane w pucharkach, należy trzymając w jednym ręku naczynie(...)musem truskawkowym, a w drugim masę kokosową, jednocześnie napełnić pucharki. Najlepsze są do tego naczynia z dziubkami. Gotowe lody wstawiamy do zamrażarki na kilka godzin. Lody kokosowo-truskawkowe podajemy jako deser.  Poniżej trochę statystyki o wielkim finale Euro 2016: Francuzi wygrali dziesięć ostatnich meczów z Portugalią.  Portugalia nie pokonała Francji od ponad 40 lat. Po raz ostatni

My Chcemy Jeść
Euro 2016: domowe lody kokosowo-truskawkowe 163

nasionka. Do musu truskawkowego dodajemy nasiona chia oraz wanilię i mieszamy. Mleczko kokosowe przekładamy do wysokiego naczynia i ubijamy na puszystą masę. Można dodać 1 łyżkę ksylitolu. Musem truskawkowym i masą kokosową napełniamy foremki do lodów lub pucharki. Do foremek najpierw nakładamy masę kokosową, a następnie mus truskawkowy. Jeżeli lody będą podawane w pucharkach, należy trzymając w jednym ręku naczynie(...)musem truskawkowym, a w drugim masę kokosową, jednocześnie napełnić pucharki. Najlepsze są do tego naczynia z dziubkami. Gotowe lody wstawiamy do zamrażarki na kilka godzin. Lody kokosowo-truskawkowe podajemy jako deser.  Magnez, potas, wapń, żelazo, fosfor, sód, cynk, witaminy z grupy B, C, A, E - to wszystko znajduje się w jednej truskawce. Owoce te są bogate w błonnik

My Chcemy Jeść
Tort śmietanowo-truskawkowy 206

której na dno wczesniej kładziemy pergamin. Nie smarujemy brzegów! Pieczemy ok 30 min w 160* do tzw. suchego patyczka. Przekroić go 2 razy tak aby wyszły 3 blaty. Masa Truskawkowa: 250 g serka mascarpone 0,5l śmietany 30% 70 dag truskawek 1 łyżeczka cukru waniliowego  7 łyżek cukru pudru 6 łyżeczek żelatyny lub 1 galaretka truskawkowa Zelatynę wsypać(...)może się zagotować) delikatnie chłodzimy (nie może być ciepła), jeśli to galaretka to fajnie jak zacznie tężeć. Śmietanę Dodajemy ją do serka z musem truskawkowym i delikanie mieszamy. Na koniec kawałki truskawek. Masę dzielimy na 2 części. Biszkopt nasączamy i wykładamy 1 część masy, przykrywamy blatem i wykładamy 2 część masy. Przykrywamy 3 blatem. WIERZCH: 1 serek mascarpone

Moje Słodkie Piekiełko
Biszkoptowe ciasto z jogurtową pianką i owocami 173

galaretka zaczyna tężeć mieszamy ją z jogurtem i cukrem na jednolita masę ,można mikserem albo łyżką . Wrzucamy owoce i mieszamy. Składamy ciasto Na dolny blat cista wykładamy całą masę truskawkową i przykrywamy drugim blatem, wylewamy masę jogurtową i wstawiamy do lodówki żeby stężało, na wierzch układamy dowolnie owoce i zalewamy galaretkami ,które mają konsystencję gęstej śmietany wtedy nie będą się

Wypieki Rene
ARBUZOWIEC 386

łyżeczka octu 1 łyżka mąki pszennej + 1 łyżka mąki ziemniaczanej 3 łyżki suchego maku  Masa arbuzowa:   ok 1/2 kg miąższu z arbuza 1 galaretka arbuzowa bądź truskawkowa Masa śmietankowa:   250 ml śmietany kremówki 1 łyżka żelatyny 50 ml mleka 1 łyżka cukru pudru (pominęłam)  Dodatkowo:   ok 250 gr truskawek 2 galaretki truskawkowe  Biszkopt

Niespełnione zdolności kulinarne
Wyjątkowy sernik z rabarbarem i truskawkami 211

tego, co wyszło, nie da się opisać słowami... Ale spróbuję, żeby jeszcze bardziej Was zachęcić: chrupiący, ciasteczkowy spód, rozpływająca się w buzi, delikatna masa rabarbarowa, obłędnie kremowa warstwa sernikowa z tonką, a całość pod puszystym, intensywnie truskawkowym musem. Podawajcie koniecznie ze świeżymi truskawkami! Wygląda pięknie, a smakiem wprost zachwyca. C. nie mógł przestać jeść, a wiecie przecież dobrze(...)Truskawki odszypułkować, zmiksować blenderem na gładką masę. Połowę truskawek podgrzać, dodać żelatynę, wymieszać aż do jej rozpuszczenia. Wymieszać z pozostałymi truskawkami, ostudzić. Kremówkę ubić na sztywno, delikatnie wymieszać z masą truskawkową. Wyłożyć mus na wierzch ciasta, schłodzić w lodówce przez 2-3 godziny. Udekorować połówkami truskawek. Smacznego! Bardzo spodobało mi się pieczenie serników owocowych. Do tej pory przygotowywałam tylko takie

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Deser z truskawkami i białą czekoladą 869

czekolady 125 mascarpone 50 jogurtu naturalnego 1 cukier waniliowy 250 g truskawek 1 łyżka cukru pudru 1/2 opakowania galaretki truskawkowej Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Do ciepłej, (ale nie gorącej czekolady) dodać mascarpone i jogurt. Dokładnie ze sobą wymieszać. Masę przelać do pucharków i schłodzić w lodówce. Truskawki(...)umyć i obrać. Zmiksować z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Przełożyć do garnka i zagotować. Zdjąć z ognia i wsypać galaretkę. Wymieszać aż galaretka się rozpuści i wystudzić. Chłodną masę truskawkową wylać na mus czekoladowy i ponownie schłodzić, aż obie masy będą zwarte, najlepiej na kilka godzin

My simple kitchen
Mus truskawkowy na biszkoptach 162

miksujemy. Do przestudzonej żelatyny dodajemy 2 łyżki musu truskawkowego i dokładnie mieszamy, a następnie powoli dodajemy do pozostałego musu, cały czas miksując. Do ubitej śmietany dodajemy po trochu masę truskawkową z żelatyną mieszając lub miksując na najmniejszych obrotach. Gotową masę przelewamy na spód z biszkoptów i wkładamy do lodówki, do całkowitego zastygnięcia. Wierzch ozdabiamy truskawkami

Kulinarne przygody Gatity
Ciasto grysikowe z czekoladą i truskawkami 211

Cieszą się dużą popularnością, zwłaszcza w sezonie letnim. I takie właśnie jest to ciasto - przepyszne. Z kremem grysikowo-czekoladowym, orzeźwiającym musem truskawkowym oraz jogurtem. Smakowało wszystkim domownikom!, ale trzeba bardzo uważać, bo zadziwiająco szybko znika...  ;) Składniki : Masa grysikowa : 1,2 l  mleka 2%  150 g kaszy manny 1 tabliczka gorzkiej czekolady (u mnie z 81% zawartością kakao(...)jogurt, a następnie kisiel, cały czas miksując na niskich obrotach. Na koniec wmieszać pokruszone płatki i rozpuszczoną żelatynę. Pokryć pianką drugą warstwę herbatników. Włożyć do lodówki na czas stężenia. Masa truskawkowa : ok. 700 g truskawek, umytych i odszypułkowanych  1 galaretka truskawkowa łyżka żelatyny 2 łyżki cukru szklanka wody  Truskawki rozgnieść przy pomocy np. praski do ziemniaków. W garnku

Kuchnia Ellie
Ciasto na Dzień Ojca 333

blachę. Pieczemy w nagrzanym wcześniej piekarniku w temperaturze 160C przez 10-12 minut.  Po upieczeniu biszkopt pozostawiamy do wystudzenia i ściągamy z niego błonkę, która powstała na górze. Masa truskawkowa - Umyte i osuszone truskawki miksujemy z miodem. Galaretki i żelatynę rozpuszczamy w 0,5l wody. Gdy przestygnie łączymy z truskawki z galaretka i pozostawiamy do ściągnięcia. Gdy masa będzie(...)się już ładnie ścinać delikatnie przelewamy ją na biszkopt. Trzeba wyczuć moment, w którym należy to zrobić, gdyż zbyt luźna masa przeleci przez biszkopt. Odstawiamy ciasto do lodówki do całkowitego zastygnięcia. Pianka truskawkowa - Galaretki rozpuszczamy w 1,5 szklanki wody i pozostawiamy do zastygnięcia. Gdy będzie już lekko ścięta przelewamy ją do ubitej z cukrem pudrem śmietany. Śmietana do ubijania

Przysmaki Karolki
ciasto truskawkowe 163

Składniki: Biszkopt: 6 jaj 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy Masa budyniowa: 1/2 litra mleka 25 dag masła 2 budynie śmietankowe 5 łyżek cukru pudru Polewa truskawkowa: 1 kg truskawek ( świeże lub mrożone ) 3 galaretki truskawkowe Sposób wykonania: Biszkopt: Białka ubić z cukrem, stopniowo dodawać żółtka ciągle ubijając. Mąkę wymieszać(...)blaszka prostokątna o wymiarach 24x35 ) Masa budyniowa: W 1/2 szklanki mleka roztrzepać budynie. Resztę mleka zagotować, wlać roztrzepany budyń i ugotować. Masło utrzeć z cukrem pudrem dodając przestudzony budyń. Masa truskawkowa: Truskawki zmiksować, jeżeli są to truskawki mrożone przed zmiksowaniem odmrozić. Truskawki podgrzać, dodać 3 galaretki, podgrzewać ciągle mieszając, aż galaretki się rozpuszczą. Wystudzony biszkopt przekroić na pół. Na jedną

Darcia w kuchni
Ciasto jogurtowo-truskawkowe na zimno 23290

Ciasto jogurtowo-truskawkowe na zimno to kakaowy biszkopt przełożony lekką masą jogurtową, w której zanurzone są kawałki świeżych truskawek oraz galaretką z musu truskawkowego. Jest to ciasto typowo sezonowe, owocowe, mało słodkie. Należy podawać je mocno schłodzone, gdyż masa jogurtowa ma kremową konsystencję i nie powinna długo stać w temperaturze pokojowej. Do wykonania masy jogurtowej polecam bardzo gęsty jogurt grecki(...)zastygnięcia musu- gotowe ciasto kroić w kostkę, przechowywać w lodówce, podawać schłodzone Ciasto jogurtowo-truskawkowe nie jest ciastem szybkim w wykonaniu, ale pomijając czynności przygotowawcze (przygotowanie biszkoptu, masy jogurtowej, musu truskawkowego), potrzebuje głównie czasu na zastygnięcie w lodówce. Ciasto można też wykonać bez pieczenia, zamieniając blaty biszkoptowe na małe biszkopty

Smakołyki Bereniki
Deser na zimno z jogurtem naturalnym, galaretką i truskawkami ♥ 937

mrożonych 3 łyżki zwykłego cukru ewentualnie cukrowa posypka do dekoracji Galaretkę rozpuścić w 100 ml wrzącej wody. Ostudzić. Następnie wymieszać ją z jogurtem naturalnym. Masę przelać do mniejszych szklanek. Wstawić do lodówki. W międzyczasie przygotować truskawkową galaretkę. Do rondelka dodać mrożone truskawki, wsypać cukier i wlać 2 łyżki wody. Truskawki zagotować. Gdy będą miękkie to rondelek zdjąć z ognia. Żelatynę(...)koniec rozpuszczoną żelatynę wlać do masy z rondelka. Całość wymieszać ze sobą. Gdy masa jogurtowa zastygnie to wyłożyć na nią truskawki. Ponownie wstawić do lodówki. Podawać dopiero wtedy, gdy masa truskawkowa stężeje. Przed podaniem deser ozdobić cukrową posypką

Ugotować
Truskawkowo Śmietankowy Sernik na Zimno z Mlekiem Skondensowanym 358

czubate łyżki żelatyny 150 g truskawek + ok. 150 g na "boki"biszkopt lub okrągłe biszkoptygalaretka truskawkowa Truskawkowo Śmietankowy Sernik na Zimno z Mlekiem Skondensowanym - Sposób przygotowania: Mleko skondensowane z serem miksujemy. W ciepłym mleku dokładnie rozpuszczamy żelatynę - studzimy, a następnie wlewamy do masy sera z mlekiem. W osobnym naczyniu ubijamy śmietankę i dodajemy do całości. Truskawki miksujemy i dodajemy(...)mieszamy*.Na upieczony biszkopt (lub ułożone biszkopciki) wykładamy boki formy przeciętymi na pół truskawkami i wylewamy połowę jasnej masy - wkładamy do lodówki aż lekko stężeje. Po tym czasie wlewamy truskawkową masę, znów umieszczamy w lodówce, wylewamy resztę masy serowej i po jej zastygnięciu Wylewamy przygotowaną wcześniej galaretką. Chłodzimy. *aby mieć pewność,że truskawki stężeją można do nich dodać jeszcze

Słodka Strona

Proponowane wyszukiwania