masa truskawkowa - 2500 przepisów (strona:16/167)

Ptysie z masą truskawkową 129

TRUDNOŚĆ: średnie   -CZAS: powyżej 60 min   Ptysie z masą truskawkową CIASTO: 300 ml wody 4 jajka 1 szklanka mąki 15 dag margaryny KREM: 400 ml śmietany 30% 1 opakowanie serka mascarpone (małe opakowanie) 2 opakowanie śmietan fix 15 dag truskawek 2 łyżki cukru pudru CIASTO: Do większego garnka wlać wodę, dodać margarynę i doprowadzić do zagotowania. Mąkę(...)wymieszać delikatnie mikserem. Powstałym kremem przekładać ptysie. Na koniec posypać cukrem pudrem. U mnie ptysie niestety nie wyrosły tak, jakbym tego chciała, dlatego złączyłam ze sobą oba i przełożyłam masą. Jeśli Wasze ptysie wyrosną najlepiej przekroić je wzdłuż i przełożyć kremem

Gotuję Testuję
Muffinki truskawkowe - Kiera Cass "Rywalki" 138

jogurtu naturalnego 100 g kwaśnej śmietany 12% 200 g truskawek 100 g masła 280 g mąki tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody szczypta soli Na krem truskawkowy 300 ml śmietany 36% 1 opakowanie cukru waniliowego 1 łyżka cukru pudru 2 opakowania śmietan-fix 300 g truskawek WYKONANIE Muffinki: Masło rozpuścić i zostawić do ostudzenia. Truskawki umyć(...)puder. Na koniec dodać śmietan-fix i wstawić do lodówki. Truskawki umyć i mieścić w misie blendera. Jeżeli są kwaśne, to można je lekko dosłodzić, a następnie zblendować. Gotową masę truskawkową wlać do śmietany i dobrze zmiksować. Włożyć do lodówki na godzinę.  Małym nożykiem odcinać wierzch muffinki i rękawem cukierniczym wyciskać krem, nałożyć górę i na nią również wycisnąć

Passions hobbies life
Lody z truskawkami i octem balsamicznym 188

puree. Schłodzić w lodówce przez 2-3 godziny. Po tym czasie kremówkę ubić na sztywno, pod koniec ubijania stopniowo dodawać cukier puder. Ubitą kremówkę delikatnie połączyć ze schłodzonym puree truskawkowym. Masę przełożyć do pojemnika, przykryć folią spożywczą, zamrozić. Wyjąć z zamrażalnika około 20 minut przed podaniem. Smacznego

Domowa cukiernia Ewy
ciasto mrożone z finest cookies 236

Mieszać na niskich obrotach, do połączenia .Dodać powstały krem z białek i śmietanki,wymieszać do połączenia składników. Dodać pokrojone świeże truskawki do masy.Na upieczone i ostudzone dno wyłożyć masę truskawkową , następnie posypać odłożonymi pokruszonymi ciasteczkami wierzch ciasta-deseru.Przykryć folią i zamrozić na trzy godziny lub więcej .Pozostaje już tylko cieszyć się ze smakowitego deseru

w mojej kuchni
arbuzowy torcik 198

łyżki zimnej wody 1 szkl cukru 2/3 szkl mąki pszennej 1/3 szkl mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia arbuzowy mus: miąższ z niedużego arbuza 2 łyżki żelatyny galaretka truskawkowa masa serowa: 500 g sera homogenizowanego waniliowego 400 ml śmietany kremówki 2 łyżki żelatyny Jaja ubić z wodą i cukrem na puch. Delikatnie wmieszać obie mąki przesiane z proszkiem

6niebo
CIASTO Z TRUSKAWKAMI, BUDYNIEM I BEZĄ 102

pieczemy przez 20 minut. Po tym czasie ustawiamy 60 stopni  i termoobieg i suszymy naszą  bezę jeszcze przez 15 minut. Ciasto musimy dokładnie wystudzić aby budyń i masa truskawkowa dobrze stężały. Smacznego

KuchcikoweLove
Tort truskawkowo – bananowy z kremem jogurtowym 290

drugiej pokrojone i rozgniecione truskawki. 11. Na biszkopt w blaszce wylać połowę masy bananowej i blaszkę wstawić na 5 minut do zamrażalnika. Po wyjęciu z zamrażalnika wylać połowę masy truskawkowej, przykryć drugą częścią biszkoptu. Biszkopt nasączyć połową ponczu i wyłożyć na niego pozostały krem z bananami. Na wierzchu rozprowadzić resztę kremu truskawkowego i przykryć ostatnim biszkoptem. 12. Ostatni biszkopt nasączyć

Mała Cukierenka
Mini serniczki z musem truskawkowym 93

kolejne 20 minut. Wyjmujemy i studzimy.  W międzyczasie do garnka wkładamy truskawki,zagotowujemy. Po ostudzeniu blendujemy do otrzymania pianki. Podgrzewamy i wsypujemy łyżkę żelatyny. Studzimy, jeszcze raz blendując. Masę truskawkową nakładamy delikatnie łyżeczką i wkładamy do stężenia do lodówki. Smacznego

WYSPA SZCZĘSLIWA
PRZEKŁADANIEC SEROWY KOKOSOWO-KAKAOWY 118

proszku do pieczenia,  2 łyżki kakao Wkładka kokosowa: 5 białek,  ¾ szkl. cukru,  1 łyżeczka proszku do pieczenia,  100 g wiórek kokosowych,  2 łyżki kisielu truskawkowego. Masa serowa: 1 kg sera twarogowego,  5 żółtek,  ok.3/4 szkl. cukru (słodkość wg uznania),  ½ szkl. mleka, 1 łyżka mąki ziemniaczanej,  olejek pomarańczowy,  15 dag margaryny

słodki bratek
Nowojorski kremowy sernik truskawkowy 270

zmniejszamy do  110* i pieczemy jeszcze przez 60-75 min.  Po upieczeniu otwieramy piekarnik i studzimy przez 1 h a następnie zostawiamy na 12 h w lodówce. Masa Truskawkowa: 0,5 kg truskawek 2 galaretki truskawkowe 2 szklanki wody Galaretki zagotowujemy w 2 szklankach wody. Truskawki blendujemy i dodajemy tężejącą galaretkę. To wszystko wylewamy na ciasto wcześniej schłodzone

Moje Słodkie Piekiełko
Deser Patriotyczny. 120

wyszły mi dwie porcje). Na kaszę wykładamy płatki migdałów - odstawiamy do ostygnięcia. W między czasie miksujemy truskawki (odmrożone ale nie do końca). Kiedy kaszka nam ostygnie wykładamy na nią masę truskawkową. Na górę do ozdoby wysypujemy troszkę płatków kokosowych. Wstawiamy do lodówki na 2-3 godziny a najlepiej na całą noc. Patriotyczny, ponieważ są kolory biały i czerwony - wiem

Moje-pitraszenie
Pierwsze cupcakes 155

szklanka mąki  100 ml mleka 130 g miękkiego masła 3/4 szklanki drobniutkiego cukru 2 jajka ( w temp. pokojowej)  2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia kilka łyżek konfitury truskawkowej Masa lukrowa bordo i pudrowy róż Mąkę przesiej wraz z proszkiem do pieczenia. Masło utrzeć na krem z cukrem (wysokie obroty, 3 minuty).Następnie zmniejsz obroty na średnie

AZgotuj!
Śmietanowiec z musem arbuzowym i herbatnikami 428

jajka, 1/2 szklanki cukru, 1 szklanka mąki, 4 łyżki oleju, 1/2 łyżki octu, 1/2 łyżki proszku do pieczenia, Mus arbuzowy: 1 kg miąższu z arbuza, 2 opakowania galaretki truskawkowej, Masa śmietanowa: 500 ml śmietany 30%; 2 opakowania galaretki cytrynowej, Dodatkowo: 20 sztuk herbatników. PRZYGOTOWANIE: 1. Biszkopt: Białka ubijam na sztywną pianę. Nadal ubijając dodaję kolejno żółtka, cukier, mąkę, olej, ocet

Tradycyjna kuchnia Kasi
Czekoladowy torcik z serem, truskawkami i rabarbarowym musem. 156

średnicy 28 cm CIASTO CZEKOLADOWE: 200 g cukru 300 g mąki 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 100 ml oleju 650 g jogurtu truskawkowego MASA SEROWA: 250 g sera białego, mielonego 250 ml śmietany 30% 1,5 łyżeczki żelatyny + 3-4 łyżki wrzącej wody 4-5 łyżek cukru pudru do smaku 300 g obranych

Rozpustne gotowanie
Dżem truskawkowy - zdrowy i dietetyczny, bez żelatyny :) 128

Mój debiut w produkcji dżemu truskawkowego! Jestem zadowolona z efektu końcowego. Przed włożeniem do słoiczka próbowałam truskawkową masę - smakowała, i to bardzo :) Słodka, ale nie przesadnie. Kiedy słoiczki przestygną masa w środku staje się gęsta i dżem nie przelewa się w słoiczku. Myślę, że będzie idealny do rozsmarowywania :) Składniki: 1 kg świeżych truskawek, bez szypułek  40 g ksylitolu

Zdrowie na języku :P