masa truskawkowa - 2500 przepisów (strona:25/167)

Sernik porzeczkowy z musem truskawkowym 195

ciasto  podałam na pięknym zestawie od Porcelana Bogucice  z kolekcji    JESIEŃ - PORCELANA BOGUCICE Sernik porzeczkowy z musem truskawkowym Składniki : Biszkopt jajka - 6 szt cukier - 6 łyżek mąka - 6 łyżek proszek do pieczenia - 1 łyżeczka Masa serowa : ser biały w kostce - 0,5 kg żelatyna - 3 szczube łyżki jogurt naturalny - 400 ml cukier kryształ - 3/4 szkl porzeczki(...)gotowanej wodzie, lekko przestudzić, miksując robotem, wlewać po trochu żelatynę, dokładnie wymieszać. Jeżeli masa byłaby rzadka, wstawić na chwilę do lodówki, gdy lekko stężeje , wyłożyć masę serową na biszkopt, wstawić do lodówki. Mus truskawkowy: Truskawki oszypułkować, opłukać, zblenderować. Galaretki rozpuścić w gotowanej wodzie, odstawić do lekkiego stężenia. Wymieszać galaretki z musem truskawkowym, wstawić do lodówki, gdy mus będzię lekko ściśnięty

Kuchnia Danusi
Torcik serowy 193

woreczka na kostki lodu, zawiązać woreczek, włożyć do zamrażalki. Do każdej części sera, dodać po 1/2 szkl stężałej galaretki, utrzeć na masę. PIANKA Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno, dodając po łyżce tężejącej galaretki truskawkowej. PRZEŁOŻENIE CIASTA Pierwszy krążek ciasta, wyłożyć na tortownicę, nasączyć ponczem, wyłożyć na ciasto(...)masę wiśniową. Przykryć drugim krążkiem ciasta, nasączyć i wyłożyć masę agrestową. Pierniczki zanurzyć w ponczu, ułożyć na masie agrestowej. Przykryć masą z czarnej porzeczki. Na masie ułożyć 3 krążek ciasta, nasączyć i wyłożyć piankę truskawkową, rozsmarować wierzch i boki tortu. Udekorować tort galaretkami z woreczka

Kuchnia Danusi
Delikatny sernik z musem truskawkowym. 200

delikatny nie za słodki. Spód z herbatników dodaje ciekawej faktury. Zwieńczeniem całości jest lekki i mocno truskawkowy mus. Delicja wśród serników, Zapraszam do degustacji.  Składniki : Na spód:  ok. 200 g ciasteczek typu herbatnik Ok. 100 g roztopionego i przestudzonego masła Na masę serową:   500 g twarogu półtłustego lub tłustego, zmielonego przynajmniej dwukrotnie 125 ml śmietany kremówki(...)spłynie jeśli wylejemy go na ciepłą masę. 4.       Truskawki blendujemy na gładki mus. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno , łączymy mus truskawkowy z ubitą kremówką oraz wlewamy do masy przestudzoną wcześniej galaretkę która powinna na tym etapie być płynna. Całość wymieszać szpatułką jedynie do połączenia. Wylać na schłodzoną masę serową wstawić do lodówki na co najmniej

vaniliowoczekoladowa
Ciasto Beaty, czyli moje 191

które wcześniej nasączyłam. Pycha !!! Biszkopt: 7 jajek 3/4 szklanki cukru 3 łyżki mąki pszennej 2 pełne łyżki kakao Masa śmietankowa: 500 ml śmietany kremówki 36% 2 opakowania galaretki cytrynowej 20 dag wafelków śmietankowych 1 opakowanie okrągłych biszkoptów 1 opakowanie galaretki truskawkowej 3 łyżki cukru pudru 3/4 szklanki domowego malibu Polewa: 1/2 kostki masła 1/2 szklanki cukru 2 łyżki kakao(...)wrzątku, studzę i dodaję do masy śmietankowej po dwie łyżki mieszając łopatką . Wafelki śmietankowe kroję w drobną kostkę, wrzucam do masy, wymieszam i połowę masy wykładam na spodzie biszkoptowym. Galaretkę truskawkową rozpuszczam w 250 ml wrzątku, studzę, maczam biszkopty i układam na masie śmietankowej. Wykładam pozostałą masę, nakrywam drugim biszkoptem i wstawiam do lodówki. Polewa: Składniki polewy przekładam do rondelka

Ciasteczkowy Potwór
Sernik karmelowy z musem truskawkowym. 329

Sernik z masą kajmakową z karmelem i musem truskawkowym .W składnikach nie ma cukru ,bo masa jest wystarczająco słodka . Coś dla wielbicieli karmelowych smaków . Składniki : tortownica 20 cm 500 g sera wiaderkowego na serniki ,u mnie ser z jogurtu greckiego 3 jajka 150 g masy kajmakowej ,u mnie mleko skondensowane gotowane 2 godziny w wodzie ,przestudzone 50 g tej samej

Ladylaura.
Tort śmietankowy. 130

Zawartość torebki z galaretką rozpuszczamy w 400ml gorącej wody. Pozostawiamy do ostygnięcia. Masa śmietankowa z białą czekoladą. Składniki: 300ml śmietanki 30% 200g białej czekolady Sposób wykonania: Białą czekoladę roztapiamy w łaźni wodnej i pozostawiamy do ostygnięcia. Śmietanę ubijamy na sztywno i łączymy z czekoladą dokładnie mieszając. Galaretka truskawkowa z nalewką z czerwonej porzeczki. Zawartość torebki z galaretką rozpuszczamy w 300ml(...)lodówki, aż galaretka mocno stężeje. Po schłodzeniu na galaretkę nakładamy pozostałą część masy mascarpone. Kładziemy drugi blat biszkoptu, ponownie nasączamy i rozsmarowujemy na nim 1/2 masy z białą czekoladą, następnie nakładamy galaretkę truskawkową i ponownie wkładamy tort do lodówki. Rozsmarowujemy masę czekoladową i kładziemy na wierzch ostatni trzeci blat biszkoptu. Cały tort dokładnie z wierzchu i z boków dokładnie smarujemy

Kuchnia Pani Wiosny
Batatowy sernik z migdałowymi ciasteczkami... i tagatozą! 174

soli kilka kropel ekstraktu migdałowego 2 drobno pokruszone ciasteczka migdałowe bez dodatku cukru łyżeczka oleju kokosowego do natłuszczenia formy 4 kostki tagatozy łyżka musu truskawkowego truskawka do dekoracji Twaróg i batata zmiksować na gładką masę z jajkiem i solą. Dodać proszek budyniowy(...)ekstrakt i rozkruszone kostki tagatozy. Ponownie zmiksować. Na koniec dodać pokruszone ciasteczka i wymieszać. Piekarnik nagrzać do temperatury 175 stopni. Naczynie do zapiekania natłuścić i przelać doń masę serową. Wierzch udekorować musem truskawkowym. Piec około 20 minut w trybie "ciasto" (grzanie dolne + wentylator). Jeść na ciepło lub zimno :) Smacznego! *** Produkty wyróżnione kursywą możecie kupić w sklepie internetowym podobnie jak moją

Poranek na słodko
Ciasto Kopciuszek 417

jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 1/2 szklanki suchego maku 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa śmietanowa 1/2 l śmietany kremówki 1 czewrwona galaretka (dałam truskawkową) 2 łyki cukru pudru Masa budyniowa: 1/2 l mleka 2 budynie waniliowe bez cukru 5 łyżek cukru 1 kostka masła Polewa 1/2 kostki margaryny 5 łyżek cukru pudru (dałam kryształ) 3 łyżki kakao

O kuchni z uczuciem
Ciasto z truskawkami 185

szkl. cukruMasa budyniowa:2 budynie śmietankoweok. 1/2 szkl cukrukostka margarynyMus truskawkowy:truskawki + cukier (ja co roku robię mus, miksuję truskawki z cukrem i zamrażam, ale można też zrobić to te świeżych)galaretka (u mnie wiśniowa)1 łyżka żelatynydodatkowo :okrągłe biszkoptyBiszkopt:Jajka ubić z cukrem na puszystą masę, po czym dodać obie mąki i proszek do pieczenia. Masę wylać(...)trochę przestygły. Ser ubijać przez ok 3 min, dodać cukier i galaretki. Odstawić aby stężało.Masa budyniowa :Ugotować 2 budynie z 1/2 szkl. cukru według przepisu na opakowaniu i wystudzić. Gdy będzie już zimny utrzeć z 1 kostką margaryny.Mus truskawkowy:2 galaretki + żelatynę rozpuszczamy  w ok. 1 - 1,5 szkl. gorącej wody. Dodajemy do musu

charlotte gotuje
kostka jogurtowo-truskawkowa 147

Składniki: na biszkopt: 2 jajka pół szklanki cukru 1 kisiel truskawkowy niecałe pół szklanki mąki 2 łyżki oleju pół łyżeczki proszku do pieczenia na masę jogurtową: 600 ml jogurtu truskawkowego 300 ml śmietanki kremówki 3 łyżki żelatyny łyżka cukru pudru na wierzch 450 g truskawek  2 opakowania galaretki truskawkowej Przygotowanie ciasta zacząć od upieczenia biszkoptu. Białka ubić z cukrem

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
"Ptasie mleczko" z brzoskwiniami 162

jajka 3/4 szklanki cukru 1 łyżka mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 budynie bez cukru     Masa: 3 galaretki brzoskwiniowe 4 szt. x 150 g serka homogenizowanego brzoskwiniowego 1 puszka brzoskwiń Dodatkowo 1 galaretka truskawkowa Sposób przygotowania: 1. Biszkopt: Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier, następnie żółtka i dalej ubijamy. Proszek do pieczenia mieszamy z mąką(...)kostkę. Gdy galaretki zaczną tężeć wymieszać je z serkami i brzoskwiniami. Galaretkę truskawkową rozpuścić w 0,5 l wrzątku. 3. Na wystudzony biszkopt wyłożyć masę brzoskwiniową i wstawić do lodówki, żeby zastygła. Następnie polać galaretką truskawkową i znów schłodzić. Smacznego

Na Ciasteczkowych Papierach
Sernik na spodzie brownie z musem truskawkowym 143

wanilii 230 g drobnego cukru (można cukier puder) 120 g mąki pszennej Masa serowa: 500 g śmietankowego sera twarogowego 3/4 puszki słodzonego mleka skondensowanego 2 jajka Przygotowanie: Blaszkę wysmarować olejem lub roztopionym masłem i wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 170 stopni. Mus truskawkowy:Truskawki gotować razem z cukrem na małym ogniu, bez przykrycia, przez około 45 minut(...)jednej łyżce dodawać mleko skondensowane. Później wbić kolejno po jednym jajku, ciągle miksując. Masę serową wylać na jeszcze ciepły spód brownie. Łyżeczką nakładać mus truskawkowy i delikatnie rozciągnąć go po całej powierzchni masy serowej, tworząc smugi. Wstawić do piekarnika, zmniejszyć temperaturę do 160 stopni i piec ciasto przez 35 minut. Studzić w uchylonym piekarniku. Wstawić do lodówki na około godzinę

Blondynka Gotuje
Pianka miętowo-truskawkowa 336

szklanka wrzątku i rozpuścić w nim galaretkę truskawkową z dodatkową łyżeczką żelatyny. Wystudzić . Śmietanę ubić na sztywno z 2 łyżkami cukru pudru. W misce utrzeć połowę jogurtu z łyżką cukru , dodać ok 4 łyżek ubitej śmietany , połaczyć z galaretką i posiekaną miętą. Dla podkreślenia koloru można dodać odrobinę zielonego barwnika. Powstałą masę wylać na pierwszą warstwę naszego deseru. Ponownie wstawić(...)szklanki zimnej wody , po czym rozpuścić ją wstawiając szklankę do wrzątku. Drugą część jogurtu utrzeć z łyżką cukru , połączyć ze śmietaną i szklanką musu truskawkowego. Dodać żelatynę . Wylać masę na wierzch deseru. Schłodzić. Udekorować wg uznania miętą i truskawkami. Smacznego :) Polecam

Malinowa Kawiarenka
PIANKOWY SERNIK NA ZIMNO Z TRUSKAWKAMI 437

opakowaniu (zamiast cukru dodaję ksylitol, wówczas mam całe ciasto bez dodatku cukru). Ja przygotowałam swój sernik w tortownicy o śr.25cm. Inspiracją był ten przepis. Składniki masy serowej: - 2 galaretki truskawkowe, na 500ml wody każda - 450g sera, może być z wiaderka, (u mnie moje nowe odkrycie Wieluń, b.gęsty) - 2-3 łyżki pudru (gdy preferujemy bardziej słodkie ciasta(...)dodawałam) - biszkopty mini (można dać kupne) - kilka truskawek Dodatkowo: - 2 galaretki truskawkowe lub 1 galaretka i 2 łyżeczki żelatyny (ja tak dałam) - odszypułkowane, umyte truskawki Galaretkę i żelatynę lub 2 galaretki zalać 500ml gorącej wody, dokładnie rozmieszać i odstawić do wystudzenia. Masa serowa: 2 galaretki rozpuścić w 500ml gorącej wody, rozmieszać i odstawić do wystudzenia. Chłodną galaretkę umieścić w lodówce

Smaczne Zdrowe