naleśniki . Składniki: Ciasto naleśnikowe: 2 szklanki mąki pszennej 2,5 szklanki mleka 0,5 szklanki oleju 2 jajka Szczypta soli Masa serowa: 0,5 kilograma sera białego 0,5 szklanki śmietany 3 łyżki cukru 1 cukier waniliowy Mus truskawkowy: 0,5 kilograma truskawek 3 łyżki cukru Sposób przygotowania: Do miski wsypujemy mąkę, wlewamy mleko, olej, wbijamy jajka i dodajemy szczyptę(...)razem mieszamy. Oczyszczone z szypułek i umyte truskawki przekładamy do miski, wsypujemy cukier i miksujemy za pomocą blendera. Na każdy naleśnik nakładamy porcję masy serowej, naleśniki zwijamy w rulon, układamy na talerzu i polewamy musem truskawkowym
Bajeczna KuchniaZapraszam do wypróbowania:) Składniki na biszkopt: 3 jajka 1/2 szklanki cukru 2 łyżki oleju 1 cukier waniliowy 1 szklanka mąki typ 550 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa z serków: 4 serki truskawkowe Danone 5 śmietan fix po 9 g 150 ml śmietany kremówki 30 % 1 galaretka wiśniowa 1 galaretka malinowa 1/2 l przegotowanej wody 1/2 szklanki malin(...)dodajemy mąkę z proszkiem i olej.Delikatnie mieszamy. Pieczemy w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka. Serki przekładamy do miski, dodajemy śmietankę, i śmietanę fix, mieszamy mikserem tak długo aż masa zgęstnieje. Galaretki rozpuszczamy w 1/2 l przegotowanej wody i odstawiamy do lekkiego stężenia. Biszkopt przekrawamy na pół i spodnią część przekładamy do blaszki, następnie wykładamy masę serkową i przykrywamy drugą
Sama słodycz i szczypta chiliDziś przedstawiam przepis na banalne w przygotowaniu wafelki wypełnione masą galaretkową. Ja wybrałam smak truskawkowy i pomarańczowy, ale wybór jest całkowicie dowolny :) Przepis znalazłam na stronie ' Z cukrem pudrem '. Zapraszam do przygotowań! Składniki na 12 porcji: 5 prostokątnych wafli tortowych 250 g margaryny lub masła 200 g kwaśnej śmietany 18% 2 galaretki w kontrastowych kolorach 1/2 szklanki cukru CZAS PRZYGOTOWANIA(...)małym garnuszku rozpuszczamy margarynę (lub masło). Dodajemy cukier i podgrzewamy aż do całkowitego rozpuszczenia. Zdejmujemy z ognia, dodajemy śmietanę (powinna być w temperaturze pokojowej), dokładnie mieszamy. Tak przygotowaną masę równomiernie rozdzielamy do dwóch miseczek. Do każdej miseczki wsypujemy galaretkę, mieszamy do połączenia składników. Odstawiamy na bok, aż masa zgęstnieje do konsystencji budyniu. 2. Na blacie rozkładamy folię aluminiową
My Culinary Artśmietanki 30% 300 ml mleka 3,2% 1 laska wanilii ½ szklanki cukru 3 krople miętowe 4 listki żelatyny Truskawki do dekoracji Mięta do dekoracji Sposób przygotowania: Warstwa truskawkowa: Truskawki obieramy z szypułek, myjemy kroimy na mniejsze kawałki, wspujemy cukier, wlewamy ½ szklanki wody i gotujemy aż zaczną się rozpadać, zestawiamy z ognia, wsypujemy galaretki, mieszamy aż się rozpuszczą, studzimy, zimne(...)laskę, wsypać cukier doprowadzić do wrzenia, zestawić z ognia, laskę wyjąć dodać osączoną żelatynę , wymieszać aż się rozpuści, dodać krople miętowe, zostawić do schłodzenia. Lekko tężejącą masę wylać na stężałą galaretkę truskawkową, włożyć do lodówki. Przed podaniem udekorować plastrami świeżych truskawek i miętą. Smacznego
Wanilia i Kardamonwylewamy na biszkopt i całość wsadzamy na 15 minut do lodówki by masa troszkę stężała. *Warto zauważyć, że do masy nie dodajemy cukru, jest wystarczająco słodka od śnieżki, serków i galaretki :-) DODATKOWO; -1 galaretka truskawkowa -kilka(...)truskawek lub innych owoców-wedle uznania Galaretkę truskawkową przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Truskawki kroimy na plasterki :-) Piękne są :-) Na lekko stężałą masą wykładamy truskawki. Wsadzamy do lodówki na godzinę, i następnie wylewamy delikatnie galaretkę truskawkową. Ciasto dajemy do lodówki na całą noc. I gotowe :-) pyszny deser, lekki, puszysty. :-) SMACZNEGO
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokukażdego rodzinnego spotkania. Składniki: Tortownica 22 cm Spód: 21 dag owsianych maślanych ciasteczek 40 g masła Masa z manny: 800 ml mleka ¾ szklanki błyskawicznej kaszy manny 15 dag cukru pudru 50 ml likieru waniliowego Dalkowski 20 dag masła 3 żółtka Warstwa truskawkowa: 2 szklanki świeżych truskawek 1 galaretka truskawkowa Dr.Oetker 2 łyżki cukru 1 łyżka soku z cytryny(...)puszysto, dodawać podczas miksowania po jednym żółtku, a następnie po łyżce zimnej masy z manny, wlać likier i zmiksować całość. Wyłożyć na masę ciasteczkową. Włożyć do lodówki, aby stężała na czas robienia galaretki. Warstwa truskawkowa: Pokrojone truskawki zasypać cukrem wlać ½ szklanki wody i ugotować aż zaczną się rozpadać, zdjąć z ognia wsypać galaretkę, wymieszać do rozpuszczenia, odstawić do stężenia. Tężejącą
Wanilia i Kardamonsłoneczną pogodą. Nie ma więc większej przyjemności niż usiąść sobie w niedzielne popołudnie za domem z filiżanka kawy i dobrym ciastem. Zapraszam na prostą truskawkową rozpustę. Składniki: spód: paczka herbatników 150 g masła masa: 1 l mleka 1 szklanka cukru kostka masła 2 szklanki kaszy mannej dodatkowo: galaretka truskawkowa 400 g truskawek bita śmietana do dekoracji Wykonanie: Herbatniki kruszymy
ciastkarnia na kruchym spodzierozpuścić w szklance ciepłej, ale nie wrzącej wody. Ser utrzeć w misce wraz z cukrem, budyniem, żelatyną, wiórkami i likierem kokosowym. Tak przygotowaną masę wyłożyć na ciasteczkowy spód i ponownie wstawić do lodówki. Truskawkowy mus ok. 0,5 kg umytych i odszypułkowanych truskawek galaretka truskawkowa + łyżka żelatyny + szklanka wody 3 białka 3 łyżki cukru 400 g jogurtu(...)greckiego op. kisielu truskawkowego instant Galaretkę i żelatynę rozpuścić w szklance ciepłej wody. Truskawki zblendować na mus. Białka ubić wraz z cukrem na sztywną pianę. Jogurt połączyć z tężejącą galaretką i musem. Do powstałej masy dodawać stopniowo po łyżce ubitej piany i kisielu. Gotowy mus wylać na warstwę serową i wstawić do lodówki na czas stężenia
Kuchnia Elliepodobał i smakował. To w tym wszystkim było najważniejsze! Składniki biszkopt : 5 jaj 3/4 szkl cukru 3/4 szkl mąki pszennej 1/4 szkl mąki ziemniaczanej Masa i dodatki: ok 400 g truskawek (truskawka kaszubska) 1 galaretka truskawkowe 250 g sera mascarpone 500 ml śmietany kremówki 30-36% cukier do smaku cukier waniliowy Dekoracja: 2 gotowe masy tortowe (gotowe(...)zmniejszając obroty miksera wmiksować ser mascarpone.Układamy na paterze pierwszy krążek biszkoptu. Nasączamy go i wykładamy warstwę musu truskawkowego, następnie bitą śmietanę. Przykrywamy kolejnym biszkoptowym krążkiem, nasączamy i wykładamy bitą śmietanę. Układamy biszkopt nasączamy go, całość wstawiamy do lodówki.1 gotową masę tortową przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu i smarujemy nią cały tort. Do 2 masy dodajemy barwnik pomarańczowy
Malinowe Pocałunkisobą i do gotowej masy jajecznej dodawać na zmianę wodę i przesianą przez sitko mąkę, mieszając delikatnie szpatułką. Gotową masę przelać na blaszkę, wyrównać i piec około 30-40 minut (do suchego patyczka). Ostudzony biszkopt przekroić na dwa placki. Krem truskawkowy: Z odmrożonych truskawek odlać niepełną filiżankę soku i nasączyć nim dolny placek. Resztę truskawek wraz z sokiem umieścić(...)tylko do połączenia składników). Z blendera odlać szklankę zmiksowanych truskawek i stopniowo dodawać do ubitej śmietany miksując wszystko na jednolitą masę. Oba placki posmarować cienką warstwą dżemu, następnie nałożyć krem, na to górny placek i znowu krem. Polewa truskawkowa: Pozostałe zmiksowane truskawki przelać z blendera do garnuszka i zagotować. Wyłączyć palnik i mieszając dodać galaretki. Tężejącą masą polać górę ciasta
Passions hobbies lifedekoracji bazylia - do dekoracji Wykonanie: Jeśli używacie świeżych malin ( a takowe teraz najlepsze ), dzień wcześniej wstawcie je do zamrażarki. Zmrożone maliny umieścić w wysokim pojemniku , dolać likier truskawkowy i zmiksować na gładką masę. Do miksowania użyć należy mocnego blendera, najlepiej takiego z funkcją kruszenia lodu. Po zmiksowaniu lody są już gotowe. Jeśli jednak wolicie bardziej stałą konsystencję, przelejcie masę
kolorowotorcikowoporcje. Można też masę przygotować indywidualne porcje w szklaneczkach lub pucharkach tak jak zrobiłam w przypadku panna cotty . Na dno naczynek można wsypać rozdrobnione ciasteczka, zalać masą serową a potem musem truskawkowym albo zwykłą galaretką. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzajednolitego musu. Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szklanki gorącej wody, po czym studzimy. W dużej misce ucieramy serek mascarpone z cukrem pudrem na gładki krem, stopniowo dodajemy mus truskawkowy oraz wystudzoną żelatynę. Połowę masy wykładamy na pokruszone biszkopty i dokładnie ją rozprowadzamy, na masie układamy połowę pokrojonych na kawałki truskawek a na owocach rozprowadzamy pozostałą masę. Wierzch ciasta dekorujemy pozostałymi truskawkami
Smakowite Daniamąki owsianej Wszystkie składniki dokładnie zmiksować. Smażyć na patelni z małą ilością tłuszczu. Twarożek : 4 łyżki twarogu 2 łyżki jogurtu naturalnego ew. 1 łyżeczka odżywki białkowej truskawkowej Składniki zmiksować na gładką masę. Dodatkowo : truskawki zmiksowane z jogurtem naturalnym syrop czekoladowy 0 kcal Walden Farms Gotowe naleśniki przełożyć kremem. Polać truskawkami i syropem czekoladowym. Smacznego
Chocolate Muffin Blogporcje) 200 ml świeżo wyciskanego soku z marchwi 100-150 g truskawek 50 ml kefiru łyżeczka soku z cytryny 1 banan Przygotowanie: 1. Zblendować truskawki na gładką masę- 2 łyżki powstałego musu truskawkowego odłożyć do dekoracji. 2. Do misy z truskawkami dodać sok z marchwi, kefir, sok z cytryny. 3. Dodać banana pokrojonego na mniejsze cząstki i zblendować całość
KreatywnePiny