maslem mieszając do powstania gęstej masy budyniowej. Przygotowanie tarty Składniki: Ostudzony spód tarty Ostudzony krem budyniowy Konfitura ( np. Truskawkowa) Owoce (najlepiej sezonowe) ;) Galaretka truskawkowa (lekko stężała) Spód tarty smaruje konfiturą. Nastepnie na całość wylewam masę budyniową. Tarte posypuje gęsto borówkami oraz malinami. Na wszystko wylewam cienką warstwę galaretki. Gotową tartę wsadzam na 30 minut do lodówki:) Smacznego
Pause Gotowanie!bardzo truskawkowy. Pyszny! SKŁADNIKI: spód: 200 g ciastek bezglutenowych pełnoziarnistych (np. Nutri free Multicereale klik) 70 g orzechów włoskich 60 g masła masa: 400 g serka waniliowego (np. Danio) 220 g serka truskawkowego (np. Danio) 500 ml śmietanki kremowej 30% 1/2 szklanki cukru 3 łyżki żelatyny 600 g truskawek wierzch: 250 ml śmietanki kremowej 30% 2 łyżki cukru pudru
Kuchnia bezglutenowałyżką równomiernie rozsmarowujemy, pieczemy przez 4-5 minut, upieczone układamy na metalowej kratce. Truskawki oczyszczamy z szypułek, myjemy, przekładamy do kubka miksującego i miksujemy na gładką masę. Gofry przed podaniem polewamy musem truskawkowym. Olej kokosowy można kupić w tym sklepie- klik
Bajeczna Kuchniaukładamy ostatni biszkopt posmarowany warstwą dżemu, tak aby dżem stykał się z kremem. Cały tort lekko dociskamy. Boki i wierzch smarujemy kremem śmietanowym. Boki posypujemy wiórkami truskawkowymi, natomiast górę ozdabiamy różyczkami z masy śmietanowej zabarwionej na różowo. Na każdej różyczce układamy perełkę cukrową. Do dekoracji tortu użyłam produktów od CUKIETERIA , które możecie nabyć w sklepie internetowym. Mają tam szeroki
słodki bratekcukrem, zalać wodą i dusić do miękkości. Następnie zblendować i odstawić do całkowitego wystudzenia. Truskawki umyć i odszypułkować, zblendować i przetrzeć przez sito. Połączyć puree rabarbarowe, truskawkowe, rum i sok z limonki. Masę przełożyć do maszyny do lodów i włączyć mieszanie na ok. pół godziny (lub zgodnie z zaleceniami producenta). Bez maszyny: Masę przełożyć do metalowej miski i włożyć
Domowa Cookierenka AgiW ubiegłą sobotę moja przyszła teściowa obchodziła swoje 18- naste plus Vat urodziny. Z tej też okazji została obdarowana tortem który miałam przyjemność własnoręcznie przygotować i
Krakowskie smaki Aniwszystkich, którym brakuje słodyczy na co dzień - słodki tort bezowy na weekend. Cztery warstwy bezy, masa bitej śmietany i słodki sos truskawkowy. Ostatnim bastionem rosądku jest cytrynowy akcent. Bomba kaloryczna, której ciężko się oprzeć. Marzyłam o tym torcie od kilku dni. Mam nadzieję, że Wam się spodoba.Składniki:na bezy (możecie też kupić gotowe)7 białek350g cukru pudru1 łyżeczka soku
W kuchni wieczoremdadzą się łatwiej zwinąć.Żelatynę zalać 4 łyżkami wody i rozpuścić ją.Ricottę wymieszać z cukrem, pokrojoną drobno kaki i ubitą śmietaną. Ja dodałem trochę musu truskawkowego, bo miałem trochę pod ręką.Masę serową rozsmarować na waflach i pomagając sobie folią zwinąć w rulon.Roladę zawiniętą w folię wstawić do lodówki na 2 h lub do zamrażarki na krótszy czas
Kulinarny karnet ChristopheraDzisiaj przedstawiam najprostszy na świecie przepis na mazurka :) Natchnienie czerpałam z Domowych Wypieków.Składniki na ciasto:250g mąki pszennej150g masła100g cukru pudru1 jajkoPolewa/dekoracja:200g dżemu truskawkowego (smak do wyboru)1 puszka masy krówkowej (ja wzięłam o smaku kokosowym)Dodatki typu: wiórki kokosowe, migdały, morele suszone, rodzinki itd.Mąkę razem z masłem, cukrem oraz jajkiem wymieszać i zagnieć ciasto. W razie
Emcia Pichcirozrobienia proszku budyniowego. Resztę zagotować. W odlanym mleku za pomocą trzepaczki rozrobić budyń oraz cukier. Wlać do gotującego się mleka i mieszać aż masa zgęstnieje. Ostudzić. Utrzeć z masłem. Dodatkowo: 500-600g truskawek ½ galaretki truskawkowej (rozrobiona w 200 ml gorącej wody) Na ostudzony kruchy spód wyłożyć masę budyniową. Na nią ułożyć umyte, bez szypułek połówki truskawek. Zalać tężejącą galaretką
Fabryka pomysłówTORCIKI: Biszkopt: 2 jajka, 3 łyżki cukru, 3 łyżki oleju, 1/2 szklanki mąki, 1 łyżka kakao, 1/2 łyżki octu, 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia, Masa: 1/2 szklanki śmietany 36% 1/2 opakowania galaretki truskawkowej, 4 truskawki, Dodatkowo: 1/2 opakowania galaretki truskawkowej, PRZYGOTOWANIE: 1. Biszkopt: Białka ubijam na sztywną pianę. Nie przerywając ubijania dodaję kolejno cukier, żółtka, olej, mąkę, kakao, proszek(...)temperaturze 170 stopni. 2. Z przestudzonego biszkoptu zdejmuję papier. Foremką w kształcie serca wykrawam w biszkopcie 8 serduszek. W dwóch serduszkach na środku wykrawam mniejsze serduszko. 3. Masa: Galaretkę rozpuszczam w 1/2 szklanki wrzącej wody. Odstawiam do przestudzenia. Truskawki ugniatam widelcem. Schłodzoną śmietanę ubijam na sztywno. Nadal ubijając dodaję truskawki oraz tężejącą galaretkę. Miksuję. 4. Biszkoptowe serduszko smaruję
Tradycyjna kuchnia Kasimasy jogurtowo-śmietankowej sok z 1 cytryny (około 60 ml) skórka otarta z 1 cytryny Cytrynę sparzyć, wyszorować, zetrzeć skórkę, wycisnąć sok. Z powstałej masy jogurtowo-śmietankowej odjąć około 1 szklanki (będzie potrzebna do pianki truskawkowej), do reszty dodać sok z cytryny i skórkę wymieszać. Przelać do miski o maksymalnej średnicy 20 cm, która ma niepłaskie dno lub do drugiej(...)podgrzać, tylko tak aby się rozpuściła, dodać truskawki, zmielić np. blenderem na gładką masę. Dodać odłożoną 1 szklankę masy jogurtowo-śmietankowej, dokładnie wymieszać, wylać na spód czekoladowy. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia, około 2-3 godziny. Na zastygniętą piankę truskawkową wyłożyć piankę cytrynową. Piankę cytrynową najlepiej wyjąć z miski, poprzez zanurzenie jej na kilka sekund we wrzącej wodzie, tylko
moj przepis naWiem , że u niektórych z Was są jeszcze truskawki , dlatego też postanowiłam dogodzić ostatnim przepisem z ich dodatkiem!Delikatny biszkopt przykryty lekką masą z kaszy manny …. z dodatkiem soczystych truskawek i bananów zatopionych z truskawkowej galaretce – czyż nie cieknie ślinka na samą myśl?!Ciasto robi się naprawdę szybko …. a jeśli chcemy całkowicie uniknąć pieczenia biszkopt możemy zastąpić(...)galaretka truskawkowa – 1 opSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:Tortownica : 20-22cmCIASTO:Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na pianę.Kiedy piana będzie dobrze ubita dodajemy cukier i dalej ubijamy aż cukier będzie dobrze rozpuszczony.Dodajemy żółtka i dokładnie mieszamy.Dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia.Wszystko razem mieszamy łyżką.Wlewamy do tortownicy ( 20cm ) wysmarowanej margaryną i pieczemy ok. 25min / MASA:Mleko gotujemy powoli
Ostra na Słodkojajko 250 ml mleka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 5-6 łyżek mąki 15 g cukru waniliowego Masa serowa: 500 g sera białego tłustego 200 ml słodkiej śmietany 15 g cukru waniliowego 50 g cukru 5 ml ekstraktu waniliowego 2 żółtka Sos truskawkowy: 1 dżem truskawkowy 50 ml wody cynamon Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4(...)cukrem waniliowym i cukrem. Dodajemy ser biały ( stopniowo ) cały czas miksując. Następnie do masy dodajemy żółtka, ekstrakt waniliowy. Masę dokładnie wyrabiamy. Naleśniki smarujemy masą serową i składamy w kopertę. W rondelku rozpuszczamy dżem truskawkowy, dodajemy wodę i miksujemy. Całość redukujemy do pożądanej konsystencji. Dodajemy cynamon, mieszamy. Podajemy z naleśnikami. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size
R'n'G KitchenGalaretki zalać 1/4 szklanki gorącej wody, chwilę odczekać, aby napęczniała i dobrze wymieszać. Tężejącą galaretkę wymieszać z masą makową. Uwaga masa szybko tężeje. Składniki na masę z serkami: 500 g serka homogenizowanego waniliowego lub truskawkowego 2 galaretki truskawkowe Galaretki zalać 1/2 szklanki gorącej wody chwilę odczekać, aby napęczniała i dobrze wymieszać. Tężejącą galaretkę wymieszać z serkami. Uwaga masa
talerz przyjemności