masa truskawkowa - 2500 przepisów (strona:31/167)

Bazylia na słodko? Naturalnie! :) 205

Ciekawy smak :) Klasyczny biszkopt z orzeźwiającym aromatem bazylii zaskoczy nie jednego smakosza. Dla podkręcenia smaku dodałam dżem truskawkowy i to był strzał w dziesiątkę :) Zapraszam! Rolada z masą bazyliową. Składniki: rolada: 5 jajek 100 g mąki 1 00 g cukru pudru (plus 4 dodatkowe łyżki)  masa: mały pęczek bazylii  1 serek mascarpone (250g) 200ml śmietanki kremówki 1 łyżka(...)cukru pudru 3 łyżki dżemu truskawkowego   Przygotowanie: Upiec roladę wg przepisu. Śmietankę wymieszać z cukrem pudrem. Ubić mikserem.  Bazylię drobno posiekać. Dodać do niej mascarpone.Zblenderować. Wymieszać delikatnie obie masy. Smarujemy roladę dżemem. (cienka warstwa) Rozsmarować na przestudzonej roladzie. Zawinąć. Wstawić do lodówki na minimum 1 godzinę. Gotowe

Tagebuch po polsku
Ciasto pyzie siostry Anastazji 360

Składniki : Biszkopt : * 3 jajka * pół szklanki cukru * szklanka mąki pszennej  * łyżeczka proszku do pieczenia Masa jabłkowa : * kg jabłek * galaretka cytrynowa * łyżka masła  Masa jogurtowa : * litr jogurtu owocowego - u mnie truskawkowy z owocami * galaretka truskawkowa  * łyżka żelatyny Bita śmietana : * pół litra kremówki * 2 łyżeczki żelatyny  * 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo 24 delicje z dowolnym nadzieniem Przygotowanie : Upiec(...)gęstą masę przez około 5 minut. Miksując dosypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Piec około 30 minut na złoty kolor. Wystudzić.  Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Przesmażyć na maśle i do ciepłych jabłek dodać galaretkę cytrynową. Dokładnie wymieszać. Wystudzone wyłożyć na biszkopt. Ułożyć delicje czekoladą do góry. Rozpuścić żelatynę i galaretkę truskawkową w połowie

Magiczne Życie Marty
Babeczki z truskawkową konfiturą. 164

listków mięty Krem. 1/2 kostki masła 3 łyżki cukru pudru 1 jajko 5 truskawek z konfitury Wykonanie. Utrzeć cukier z jajkiem i masłem na pulchną masę. Dodać truskawki i utrzeć krem truskawkowy . Każdą babeczkę napełnić kremem. Na wierzchu położyć truskawkę i ozdobić listkiem mięty. Ułożyć na paterze i niestety szybko znikną

Kulinarny karnet Christophera
Ciasto truskawkowe z bezą 217

końcu dodaj ocet. Piec 1 godzinę w piekarniku nagrzanym do 90 stopni Celsjusza. Krem maślany: Masło utrzyj z cukrem pudrem na gładką masę. Teraz dodaj stopniowo żółtka. Kontynuuj ucieranie. Na końcu dodaj sok z limonki. Nadzienie truskawkowe: Pokrój truskawki na kawałki. Przełóż do garnka, wsyp galaretkę truskawkową i podgrzewaj do momentu rozpuszczenia(...)się galaretki, cały czas dokładnie mieszając. Wystudź. Złożenie ciasta: Biszkopt jak i bezę po upieczeniu wystudź. Biszkopt przekrój raz wzdłuż. Posmaruj pierwszy placek tężejącym nadzieniem truskawkowym. Przykryj drugą częścią biszkoptu, na tą część wyłóż masę maślaną. Na wierzch masy połóż bezę. Do dekoracji można użyć cukru pudru i truskawek. Smacznego! Po wystudzeniu biszkoptu warto odkroić górną warstwę ciasta, gdyż jest

mecooks
Ciasto Biedronka 212

momencie piana trochę zmniejszy swoją objętość. Na końcu partiami wsypujemy przesiane mąki, które delikatnie musimy za pomocą szpatułki lub łyżki musimy wmieszać w masę jajeczno -olejową. Masę wykładamy do przygotowanej formy, wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy około 30 - 40 minut do tak zwanego suchego patyczka. Po upieczeniu wyjmujemy biszkopt, studzimy i przeccinamy wzdłuż na dwa blaty(...)puch, do którego dodajemy po łyżce budyniu cały czas miksując. Wykonanie całego ciasta: Pierwszy blat biszkoptowy smarujemy dżemem truskawkowym, ja posmarowałam moim domowym musem truskawkowym, który robiłam zeszłego lata. Następnie na dżem wykładamy masę budyniową. W górnym blacie biszkoptowym małą okrągłą foremką wycinamy kółeczka, serduszka, co będziemy chcieli. Powycinamy blat układamy na masie budyniowej. Wierzch smarujemy kremem budyniowym, który

Blondynka Gotuje
Ciasto rabarbarowo-truskawkowe (bez pieczenia) 193

budyń i wyszło przepyszne, orzeźwiające nadzienie, które idealnie współgra z herbatnikową otoczką. Polecam! Składniki: Warstwa ciasteczkowa: 300 g herbatników 120 g roztopionego masła 100 g białej czekolady Budyń rabarbarowo-truskawkowy: 300 g rabarbaru (poza sezonem można zamienić na truskawki) 7 łyżek cukru 50 ml wody 300 g truskawek 180 g kwaśnej śmietany 2,5 torebki budyniu śmietankowego bez cukru(...)masło i czekoladę, miksować do połączenia składników. 2. Formę ćwibakówkę o wymiarach 30x10 cm wyłożyć folią spożywczą i wylepić masą ciasteczkową. Wstawić do lodówki na czas przygotowania masy budyniowej. 3. Budyń rabarbarowo-truskawkowy: rabarbar pokroić na 2 cm kawałki, przełożyć do rondla, zasypać cukrem, dodać wodę i dusić do miękkości. Zdjąć rondel z ognia, dodać truskawki i śmietanę, całość zblendować

Domowa Cookierenka Agi
Mus czekoladowy z truskawkami 144

włożyć do lodówki. Po zastygnięciu czekolady, posmarować ponownie foremki od środka (jeśli posmarujemy tylko jedną warstwę, czekolada popęka przy zdejmowaniu foremek). Wstawić do lodówki. Warstwa truskawkowa:  Truskawki zblendować z cukrem pudrem. Masę wyłożyć na dno 4 szklanek lub foremek z czekolady.  Mus czekoladowy:  Czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce. Przestudzić. Schłodzoną śmietankę ubić na sztywno

Malinowo w kuchni
Deser jagodowy z serkiem mascarpone 186

mascarpone Składniki: na masę jagodową śmietana 36 % - 125 ml cukier - 1 łyżka serek mascarpone - 125 g jagody - 0,5 szkl na masę serową śmietana 36 % - 125 ml serek mascarpone - 125 g cukier puder - 1 łyżka dodatkowo galaretka truskawkowa - 1 opak woda gotowana - 250 ml jagody - 4 łyżki dekoracja z czekolady  - Słodki Świat listki mięty Sposób przygotowania: Galaretkę truskawkową rozpuścić(...)łyżeczce jagód.  Jagody przykryć masą serową, zmiksowaną z jagodami, część masy odłożyć na wierzch.  Następnie wyłożyć białą masę serową i resztę masy z jagodami, posypać jagodami.  Wylać łyżeczką na wierzch pucharków, galaretkę truskawkową.  Udekorować czekoladowymi serduszkami, trójkącikami i listkami mięty.  Wstawić na godzinę do lodówki. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName

Kuchnia Danusi
Wafle truskawkowe 160

dżem truskawkowy 15 herbatników maślanych [ pokruszone herbatniki - 2 opak.] 1 duże opakowanie delicji [25 szt.] Wodę, mus truskawkowy, cukier, masło i sok z cytryny zagotować.Następnie stopniowo dodawać po łyżce mleko w proszku stale mieszając [ ja posłużyłam się robotem]. Herbatniki pokruszyć. Masę podzielić na 3 części , do 1 części dodać(...)pokruszone herbatniki i wymieszać. Pierwszy wafel posmarować 1 częścią kremu. Przykryć drugim waflem i lekko docisnąć. Wafel posmarować dżemem truskawkowym i przykryć kolejnym waflem, lekko docisnąć. Wafel posmarować 2 częścią kremu, na krem ułożyć delicje.Następnie wyłożyć 3 część masy z herbatnikami , na to położyć wafel i lekko docisnąć. Całość zawinąć  w folię, położyć do lodówki do zastygnięcia

Moje domowe kucharzenie
CIASTO JAGODOWE Z MASĄ ŚMIETANKOWO-TRUSKAWKOWĄ 163

formy o wymiarach 22x37 cm i piec w temperaturze 180ºC przez około 50 minut. Po upieczeniu odstawić do wystudzenia na około 20 minut. Składniki na masę: 2 budynie śmietankowe 2 galaretki truskawkowe 250 g margaryny litr wody mineralnej łyżka cukru  250-300 g jagód lub borówek amerykańskich Pół litra wody zagotować w garnku z łyżką cukru. W pozostałej ilości

Banana Smiles
Zbiór przepisów z wykorzystaniem rabarbaru 194

rabarbarowo - truskawkowe Kruszaniec jabłkowo - rabarbarowy Pomorska drożdżówka z rabarbarem Sernik z rabarbarem i truskawkami Tarta z jabłkami i rabarbarem posypana owsianą kruszonką Babeczki z rabarbarem napełnione masą budyniową Risotto z rabarbarem Pancakes rabarbarowo - truskawkowe Konfitura rabarbarowo - truskawkowa

Z miłości do słodkości
Pyzie 196

łyżki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka octu Masa jabłkowa: 1 kg jabłek 1 galaretka zielona 1 łyżka masła 1-2 łyżki cukru Masa jogurtowa: 2 duże pojemniki jogurtu truskawkowego bez cząstek owoców 1 galaretka truskawkowa 1 łyżeczka żelatyny Bita śmietana: 1/2 litra śmietany kremówki  2 łyżeczki żelatyny-ja użyłam galaretki cytrynowej 3-4 łyżki cukru pudru(...)sztywną pianę dodając porcjami cukier. Żółtka mieszam z octem i proszkiem do pieczenia i dodaję do ubitych białek cały czas ubijając. Mąkę przesiewam i łączę z masą jajeczną. Blachę do pieczenie wykładam papierem do pieczenie i przekładam ciasto. Piekarnik nagrzewam do temp. 180'C , wstawiam ciasto i piekę 35-40 min. Wyjmuję i studzę. Masa jabłkowa- Jabłka obieram

Ciasteczkowy Potwór
Truskawkowy tort falbankowy 218

mojprzepisna.pl | Truskawkowy tort falbankowy Tort niespodzianka przygotowany dla mojej koleżanki, a właściwie dla jej męża z okazji urodzin. Torcik lekki, owocowy, na jasnym biszkopcie, z frużeliną truskawkową i nasączany odrobiną cytrynówki. Ozdobiony masą maślaną na bazie bezy szwajcarskiej. Tort jest nieduży, jego średnica to około 23 cm, a waga prawie 3 kg, w sam na rodzinne niewielkie przyjęcie urodzinowe :).* Biszkopt(...)delikatnie opadnie ale później będzie stabilniejszy i nie zapadnie nam się np. w środku. Po całkowitym wystudzeniu nożykiem delikatnie oddzielić biszkopt od boków tortownicy. Przekroić na 3 blaty. Krem truskawkowy: 750 gr truskawek (mogą być mrożone, nie trzeba ich rozmrażać) 3/4 szklanki cukru 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka mąki ziemniaczanej rozpuszczonej w 1 łyżce zimnej wody 3 łyżki

moj przepis na
SŁONECZNIKOWIEC Z MUSEM TRUSKAWKOWYM NA GRYCZANYM SPODZIE 208

kończy się zdrowym, kuszącym ciastem? A to właśnie takowe było. W 100% wegańskie, bez glutenu, laktozy, jajek... Słonecznikowe na spodzie gryczanym z musem truskawkowym. Istna poezja! SŁONECZNIKOWIEC Z MUSEM TRUSKAWKOWYM NA GRYCZANYM SPODZIE /własny;/ spód: szklanka + czubata łyżka mąki gryczanej 1/3 szklanki ksylitolu 3 łyżki zimnego oleju kokosowego (wystarczy wstawić go do lodówka na 2h) 2-3 łyżki zimnej(...)samym końcu. Wylewam na podpieczony spód, wstawiam do rozgrzanego pieca i piekę przez 60 minut w 160 stopniach, do względnie "suchego patyczka" (chodzi o to, by masa się ścięła). Studzę na kratce. mus truskawkowy: 350g świeżych truskawek 2 łyżki ksylitolu 1 płaska łyżeczka agaru 2 łyżki wrzątku Agar zalewam wrzątkiem. Truskawki płuczę, obieram z szypułek i z cukrem miksuję przy

W kuchni Karmel-itki
Babeczki czekoladowe na słodki Dzień Dziecka 172

BABECZKI Składniki: 2 tabliczki gorzkiej czekolady 300 g śmietany 30 % 200 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 1 cukier waniliowy 1 galaretka truskawkowa 150 g truskawek Przygotowanie: Galaretkę truskawkową rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody. Studzimy. Truskawki rozdrabniamy blenderem,a potem dodajemy do galaretki. Galaretkę z truskawkami przelewamy do formy na kostki do lodu lub do formy na czekoladki(...)dołu. Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, następnie nie przerywając miksowania dodajemy cukier waniliowy oraz po 1 łyżce serka mascarpone. Gotowe foremki czekoladowe napełniamy masą śmietanową w środek wkładamy mus truskawkowy,wierzch babeczki posypujemy startą czekoladą

Bon appetit mon amie