masa truskawkowa - 2500 przepisów (strona:35/167)

Sernik jogurtowy z truskawkami 789

jogurtu naturalnego ok 1/2 szklanki cukru pudru 2 łyżki domowego cukru waniliowego 1/2 szklanki mleka 3 łyżki żelatyny 600 g truskawek 1 galaretka truskawkowa biszkopty do wyłożenia formy Galaretkę truskawkową rozpuścić w szklance wody i odstawić do wystudzenia. Dno tortownicy o średnicy 24 cm wyłożyć biszkoptami i wstawić do lodówki. Żelatynę namoczyć w mleku a następnie podgrzać i dokładnie rozpuścić(...)pływać po powierzchni. Następnie wylać resztę jogurtowej masy i ponownie wstawić do lodówki do stężenia. Resztę truskawek zmiksować na mus, dodać tężejącą galaretkę. Truskawkowy mus wylać na wierzch ciasta. Wstawić do lodówki na kilka godzin aby masy dobrze stężały

Monia miesza i gotuje
Rolada truskawkowa 158

biszkopt i masa cukru pudru. Niebo w gębie!!! Biszkopt: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej tortowej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej Masa: 0,5 litra potłuczonych lub zmiksowanych truskawek (u mnie mrożone) 1 galaretka truskawkowa cukier puder do posypania (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Biszkopt: białka ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodawać partiami cukier. Następnie dodawać po żółtku

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Kolorowe jajeczka 182

masła wypłynął. Dzięki temu, jajeczka bardzo szybko obierzecie.  Składniki na co najmniej 20 jajeczek: skorupki z jajek 1 galaretka cytrynowa 1 galaretka truskawkowa 1 galaretka pomarańczowa 1 galaretka o smaku kiwi 1 galaretka niebieska biała masa: 400 g kefiru 250 g jogurtu naturalnego 150 g śmietany 18% 6 łyżek cukru pudru 5 łyżeczek żelatyny Na samym początku galaretkę truskawkową

Ugotować
Ciasto „Wszystkiego Najlepszego” z wiśniami i czekoladą 804

płaskie łyżki, takie z małym kopczykiem) 1/3 szklanki wody 2 łyżki cukru (można zrezygnować z cukru, ale będzie mocniej czuć kwaśny smak wiśni) Masa śmietankowa: 1 galaretka wiśniowa w proszku 2 łyżki galaretki truskawkowej w proszku 500g śmietanki kremówki 30% lub 36% 1-2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki cukru wanilinowego Do nasączenia: 1/3 szklanki wiśniówki 1/3 szklanki wody Dodatkowo(...)masa stanie się gęsta i lśniąca. Wsypać wiórki kokosowe i wymieszać szpatułką lub łyżką. 9. Ciasto przełożyć do blaszki 25x35cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 160oC na funkcji termoobieg (na funkcji góra-dół 180oC) przez około 30-35 minut. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia. 10. Galaretkę wiśniową i truskawkową

Mała Cukierenka
Truskawkowy sernik na zimno 185

proszek do pieczenia, delikatnie wmieszać do połączenia się składników. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 15-20 minut bądź do suchego patyczka. Masa serkowa: 400 gram sera białego zmielonego 200 gram cukru pudru opakowanie galaretki truskawkowej 16 gram żelatyny rozpuszczonej w 80 ml gorącej wody 125 gram jogurtu 250 ml śmietany kremówki 36% 15 truskawek pokrojonych na małe kawałki(...)Ponadto: galaretka truskawkowa do przyozdobienia truskawki do przyozdobienia Wykonanie: Ser zmielić (2 krotnie) a następnie zmiksować z cukrem pudrem i galaretką truskawkową (proszkiem). Żelatynę rozpuścić w wrzącej wodzie, trochę przestudzić i dodać jogurt, wymieszać. Mieszankę jogurtową połączyć z masą serową i dokładnie wymieszać. Następnie dodać pokrojone na mniejsze kawałki truskawki, wymieszać.W osobnej misce ubić na sztywną śmietanę kremówkę

Krakowskie smaki Ani
Ekspresowy Deser z Resztek II 311

cukier puder do smaku 1 łyżeczka gorzkiego kakao kilka chocolate chips (można użyć posiekanej ulubionej czekolady) Wykonanie: Serek mascarpone zmiksowałam z cukrem pudrem na puszystą masę. W szklaneczce ułożyłam kolejno pokruszone ciastko, łyżeczkę musu truskawkowego, serek mascarpone, gorzkie kakao i tak do wykorzystania składników. Na wierzchu ma pozostać serek mascarpone posypany kakao i chocolate chips. Wstawić do lodówki do schłodzenia

Blondynka Gotuje
Puszysty biszkopt z truskawkową pianką 284

cukrem wanilinowym. Ubijać około 8 minut, aż masa będzie puszysta. Zdjąć z ognia, od razu dodawać po łyżce przesianej mąki. Ciasto wylać na blaszkę o wym. 23x33cm wyłożoną papierem do pieczenia. Piec około 20 minut w temp. 160st. Wyjąć z formy, ostudzić, usunąć z formy i ponownie umieścić w blaszce. Pianka truskawkowa:   400ml śmietanki 30%,  200ml wrzątku(...)okrągłych biszkoptów. Galaretki rozpuścić we wrzątku i przestudzić. Śmietanę ubić na sztywno, pod koniec ubijania powoli wlewając przestudzoną galaretkę. Masę wylać na ciasto, wstawić na 10 minut do lodówki. Następnie ułożyć biszkopty, jeden obok drugiego, lekko je dociskając. Schłodzić. Mus truskawkowy:  600g truskawek (mogą być mrożone),  2 galaretki truskawkowe (150g) użyłam Master Cook . Owoce zmiksować blenderem, następnie mocno

Z miłości do słodkości
Kremowy sernik z musem truskawkowym 471

cukru 1 jajko 1 żółtko Masa serowa: 1 kg twarogu półtłustego 2 łyżki mleka w proszku 1,5 szklanki cukru 1 szklanka śmietany kremówki 1 szklanka śmietany kwaśnej 18% 150 ml mleka 2% 6 jajek 1 serniks lub budyń śmietankowy Wierzch: ½ litra śmietany 30% 3 łyżki cukru pudru Mus truskawkowy: 1 szklanka świeżych lub mrożonych truskawek 1 łyżka cukru(...)ogniu do momentu aż się rozpadną a woda odparuje i powstanie gęsty mus. Dobrze schłodzoną kremówkę ubij na sztywno mikserem, wsypując pod koniec cukier puder-masa ma być sztywna, rozsmaruj na zimnym serniku, rozprowadź truskawkowy mus i wykałaczką porób esy-floresy. Wstaw do schłodzenia do lodówki. A potem po prostu  zjedz :)  Słodkich wypieków

Wanilia i Kardamon
Tort komunijny 154

mąki ziemniaczanej 203 g cukru Krem 500 g białej czekolady 600 ml śmietany kremówki 36% Frużelina truskawkowa 500 g truskawek 3 łyżeczki żelatyny 100 g cukru 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej Krem maślany pod masę cukrową 200 g masła 170 g cukru pudru 1-2 łyżki mleka 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Nasączenie 20 ml zaparzonej herbaty(...)Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Masło ucieramy razem z cukrem na puszystą, jasną masę. Pod koniec ucierania dodajemy mleko i ekstrakt waniliowy. Krem powinien być gładki, nie za gęsty. Jeśli jest zbyt gęsty - dodajemy odrobinę mleka, jeśli zbyt rzadki - cukru pudru. Frużelina truskawkowa Truskawki kroimy w plasterki, dodajemy do nich cukier i podgrzewamy do momentu, aż cukier całkowicie

Wędrówki po kuchni
Torcik na zimno z brzoskwiniami 214

wykonaniu:)  Serowa i śmietanowa masa, połączona z galaretkami, tworzy idealną całość, polecam , nie pożałujcie;) Zapraszam też do poczytania "Dekalogu zdrowego żywienia" i prostych przepisów na zdrowe posiłki KLIK biszkopty okrągłe galaretki rubinowa + 300 ml wody 1 kg mielonego sera 3 galaretki agrestowe + 300 ml wody 300 ml śmietanki 30% 2  galaretki  truskawkowe+ 500 ml wody brzoskwinie(...)biszkopty, wstawiam do lodówki. Ser przekładam do misy miksera i miksuję, dodaję zimne  i lekko tężejące galaretki agrestowe, szybko wykładam na biszkopty ( masa błyskawicznie zastyga)  Ubijam kremówkę i pod koniec dodaję zimne galaretki  truskawkowe , miksuje całość do połączenia się składników, wykładam na ser. Wstawiam do lodówki do całkowitego stężenia. Dekoruję bitą śmietaną i kolorową, słodką, posypką

Takie tam pichcenie
SERNIK NA ZIMNO NA CHRUPIĄCYM SPODZIE Z DODATKIEM NUTELLI 788

ładniki spodu:- 250g sucharów (u mnie bez cukru)- ok.400g nutelli (lub innego kremu orzechowego)Składniki masy serowej:- 0,5kg twarogu mielonego (u mnie z wiaderka )- 0,5l kremówki- 1 galaretka malinowa+1 łyżeczka żelatynySkładniki warstwy owocowej:- 250g odszypułkowanych truskawek- 1 galaretka agrestowa- 2 galaretki truskawkowe lub malinoweSkładniki polewy:- 100g gorzkiej czekolady (u mnie 60%)- 100ml kremówki- 1 łyżeczka żelatynyPrzygotować sobie(...)przestudzenia.*w trzecim, trochę większym kubeczku przygotowujemy galaretki malinowe: do kubka wlewamy 500ml gorącej wody, dodajemy 2 galaretki malinowe lub truskawkowe i dokładnie mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Odstawiamy do przestudzenia.Suchary rozkruszyć (jak najdrobniej ), wymieszać dokładnie z nutellą i wyłożyć masą spód blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.Gdy galaretki już nam przestygły przystępujemy do przygotowania masy serowej. W tym celu ubijamy

Smaczne Zdrowe
Lody truskawkowo-waniliowe - dietetyczne i wegańskie! :) 160

prostu zamiast soku dodać kilka świeżych bądź mrożonych truskawek. Składniki: 1 duży mrożony banan 1 miarka białka roślinnego waniliowego Blend Warrior 4 łyżki soku truskawkowego  Przygotowanie: Wszystkie składniki dokładnie zmiksuj, aż masa stanie się puszysta i bezgrudkowa

Zdrowie na języku :P
Weekendowe śniadanie w łóżku! 180

zrobić miłą niespodziankę bliskim? Śniadanie do łóżka? ;-) Owocowe, kolorowe i przepyszne! Obiecuję zrobicie je w 30 minut!  Zapraszam na"30 minut z Apetiną”! Kremowo-truskawkowe tarteletki, niczym obłok przyjemności! ;-)) SKŁADNIKI: NA MASĘ:  - 1 serek Arla Apetina- kremowy Naturalny - około 15 truskawek - 2 białka -6 łyżek śmietany 36% - 3 łyżki cukru pudru NA CIASTO: - 150 g mąki - 1 żółtko

SMYKWKUCHNI
Sernik na zimno z musem truskawkowym 402

śmietanę, dodając cukier puder. Teraz powoli dokładamy zmielony ser. Cały czas miksujemy . Dodajemy żelatynę- miksujemy do połączenia wszystkich skłądników. Wylewamy do formy. Na ser nalewamy mus truskawkowy I mieszamy łyżką , zanurzając łyżkę w masie- kopiemy :)Wkładamy do lodówki na 2-3 godziny.Dekorujemy truskawkami, zalewamy galaretkąGotowe:) Smacznego

Smaki Edyty
Tort dla Natalki 194

malinami, ale C. podrzucił mi pomysł z suszonymi truskawkami. Kupiłam, a później nie użyłam. Krem jednak zrobiłam o smaku truskawkowym - i bardzo dobrze. Zrobił wrażenie (czego się po kremie maślanym nie spodziewałam). A później zaczęły się schody...Masę cukrową robiłam już dwa czy trzy razy, co oznacza, że moje doświadczenie jest niezbyt duże (ujmując sprawę delikatnie). Ostatnio dużo się(...)doświadczenia wiem, że maluchy nie przepadają za wyrazistymi czy wyjątkowo oryginalnymi połączeniami smakowymi. Karolinę zachwycił krem truskawkowy - bardzo truskawkowy. Całość smakowała dobrze, a wyglądała uroczo. Oczywiście moje zdolności są ograniczone, ale jestem z tego ciasta wyjątkowo dumna - to najładniejsze ciasto z masą cukrową, jakie do tej pory przygotowałam. Żałuję tylko, że nie mam zdjęcia środka - efekt był bowiem naprawdę świetny

Pożeraczka, czyli raz adobrze