masa truskawkowa - 2500 przepisów (strona:43/167)

Pancakes z sorbetem truskawkowo - miętowym 166

może być i truskawkowy:)Składniki: 1 i 1/2 szklanki maślanki 1 i 1/4 szklanki maki 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia1/4 szklanki oleju 6 łyżek brązowego cukru25 dkg mrożonych truskawekkilka listków świeżej miętyPrzygotowanie:Maślankę, mąkę, jajko,  połowę brązowego cukru, proszek do pieczenia i olej miksuję  na gładką masę o konsystencji gęstej śmietany(...)stron na złoty kolor.W tym czasie mrożone truskawki z listkami mięty, pozostałym brązowym cukrem i odrobiną gorącej wody miksuję na gładką bardzo gęstą masę.Gotowe placuszki układam jeden na drugim. Na górę oraz obok nakładamy sorbet truskawkowy i dekoruję listkami mięty

Magiczna kuchnia Darii
BANANOWIEC 175

przyrządzenia, jeżeli użyjemy biszkoptów wtedy ciasto robi się błyskawicznie. Składniki: Biszkop tz 4 jajek (lub gotowe biszkopty) Masa Bananowa 4 banany 250 g masła roślinnego 2 galaretki cytrynowe 2 żółtka Opcjonalnie 4 łyżki cukru pudru Dekoracja 1 banan 2 galaretki truskawkowe 2 białka 1 galaretka brzoskwiniowa Masło.utrzeć.z.żółtkami,.dodać.banany.rozdrobnione.blenderem,.na.końcu.dodać.2.tężejące.galaretki.cytrynowe.rozpuszczone(...)tężejącą masę bananową, przykryć drugą połową biszkoptu. Galaretkę brzoskwiniową rozpuścić w 1 szklance wrzątku odstawić aby stężała, białka ubić na sztywną pianę dodać tężejącą galaretkę. Tak powstałą piankę wylać na biszkopt. Banana pokroić w plasterki ułożyć na piance i zalać galaretką truskawkową. * masło i banany powinny być

RAROSSA
Sernik bez pieczenia, Sonata Truskawkowo-cynamonowa 347

szczypta cynamonu 200 g serka kremowego, naturalnego Apetina łyżeczka cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w 1 łyżce ciepłej wody 80 ml śmietanki kremówki 30% 30 ml mleka Warstwa truskawkowa: 5-6 łyżek z warstwy sorbetowej 125 g serka kremowego, naturalnego Apetina 125 ml śmietanki kremówki 2 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w 1 łyżce ciepłej wody Dodatkowo: 20 g startej grubo(...)warstwę cynamonową i ułożyć ją na warstwie sorbetowej 3. Posypać połową startej grubo czekolady 4. Połączyć wszystkie składniki na warstwę truskawkową i ułożyć ją na startej czekoladzie Chłodzić: około 30 minut w zamrażalniku, aż do momentu ścięcia się mas, w zależności od stopnia chłodzenia zamrażalnika u mnie wyszło niecałe 30 minut, jednakże jeśli macie ustawiony zamrażalnik na mniejsze chłodzenie może

KreatywnePiny
Pychotka budyniowo - bananowa. 222

pieczenia Masa Budyniowa : 2 kostki masła cukier puder do smaku 1 łyżka kakao 4 budynie waniliowe lub śmietankowe 1 1/2 litry mleka Masa serowa : 70 dkg serków homogenizowanych ( śmietankowy lub waniliowy ) 2 galaretki czerwone np. truskawkowe 1 1/2 szklanki wody Dodatkowo : 2 - 3 dojrzałe banany   polewa czekoladowa wiórki kokosowe lub inna posypka do dekoracji Sposób wykonania : Upiec biszkopt jasny

Przepisy i porady kulinarne
Sernik z truskawkami 133

biszkopcie z dużą ilością truskawek. Pyszne i bardzo wciągające ciasto nie jednemu przypadnie do gustu tym bardziej, że sezon truskawkowy w pełni i trzeba go maksymalnie wykorzystać. Składniki: na biszkopt: 3 jaja 3/4 szklanki mąki 3/4 szklanki drobnego cukru masa serowa: 0,5 kg białego sera 400 ml śmietany 30% 3-4 łyżki mleka w proszku 2-3 łyżki(...)truskawkowe Wykonanie: biszkopt: Białka ubić na sztywno. Stopniowo wsypać cukier. Dodawać po jednym żółtku i po każdym dobrze zmiksować. Małymi porcjami dodać przesianą wcześniej mąkę ale wmieszać ją na bardzo małych obrotach miksera lub ręcznie szpatułką. Wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w temp. 160°C około 30-40 minut lub do tzw. suchego patyczka. masa

Pysznie & Pięknie
Tort nutellowo-truskawkowy 187

warstwę kremu, dobrze docisnąć do ścianek. Włożyć do lodówki na czas przygotowywania galaretki. Warstwa truskawkowa: 300 g truskawek 2 galaretki truskawkowe 500 ml wrzątku Galaretki rozpuścić w wodzie. Odstawić do wystudzenia. Truskawki pokroić na ćwiartki. Na masę z nutellą wyłożyć truskawki, lekko dociskając je do masy. Na to wylać tężejącą galaretkę. Włożyć do lodówki na około 30 minut. Galaretka

Moja Galeria Smaku
mini serniczki z frużeliną truskawkową i owocami 237

uzyskania konsystencji mokrego piasku. Foremkę na muffiny wykładamy papilotkami. Na dano każdej wsypujemy po trochę masy ciasteczkowej. składniki na masę serową: 800 g sera białego 120 g cukru pudru 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią 3 jajka dodatkowo: frużelina truskawkowa, świeże truskawki, owoce jagody kamczackiej, listki mięty wykonanie: Ser mielimy 2-3 razy. Do zmielonego sera dodajemy cukier, cukier

Domowy Smak Jedzenia
Żegnamy truskawki. Podsumowanie sezonu. 184

klienta, u którego kilokosztowało połowę mniej niż na targowisku? No, właśnie. Sami widzicie. Każdy by sięzaopatrzył!Co takiego wyczarowałam? TRUSKAWKOWY TWAROŻEK ŚNIADANIOWY. (autorstwo moje;) 250g dorodnych truskawek łyżeczka miodu 250g białego twarożku Wyszypułkowane, umyte truskawki, miód, ser zmiksowałam na gładką masę. Podałam w miseczce, jako smarowidło do chleba podczas wakacyjnego śniadania.  *************************************************************** A poniżej pozostałe przepisy: Galaretka z truskawkami

W kuchni Karmel-itki
Biszkopt z kremem budyniowym, truskawkami i galaretką 286

łyżek cukru 200 g miękkiego masła na wierzch ok 650 g truskawek 2 galaretki truskawkowe Składniki na biszkopt przygotować wcześniej aby były w temperaturze pokojowej. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę i odstawić. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę, następnie dodać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Na końcu dodać ubite białka. Wszystko zmiksować mikserem(...)pół i ułożyłam przekrojoną stroną do kremu. Ciasto wstawić do lodówki do schłodzenia. Galaretki truskawkowe rozpuścić w 750 ml wody i odstawić do wystudzenia. Gdy galaretka zacznie tężeć zalać nią wierzch ciasta. Ciasto ponownie wstawić do lodówki na kilka godzin aby masy dobrze stężały

Monia miesza i gotuje
Kruche ciasto z rabarbarem i różową pianką 137

pieczemy w temperaturze 190 st. C przez ok 15 minut. Po tym czasie wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do wystygnięcia. Różowa masa:   5 białek 1 szklanka cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 1 opakowanie budyniu truskawkowego 1 opakowanie kisielu truskawkowego 1/2 szklanki oleju Dodatkowo: ok 500 g rabarbaru - obranego i pokrojonego na ok 0,5 cm kawałki Białka ubijamy

Słodka Kraina Wypieków
Imieninowo urodzinowy torcik z galaretka i owocami czyli Wiewiora swietuje 161

jajka w temp. pokojowej 0,5 szkl. mąki pszennej 0,5 szkl. cukru pudru 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia masa śmietanowa: 400 ml słodkiej śmietanki 36% 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 1 galaretka truskawkowa opcjonalnie: ok. 20 ładnych, dojrzałych truskawek 150 g. borówek (u mnie pokrojone truskawki i mrożone czerwone porzeczki) 1 galaretka jagodowa Jajka ucieramy

Dzieje kuchennej Wiewióry
Dietetyczna panna cotta jogutrowo-cytrynowa 157

miodu Żelatynę rozpuścić w wodzie i wymieszać do rozpuszczenia. Zmiksować z jogurtem, serkiem, twarożkiem i pozostałymi składnikami. Żelatyna nie może być gorąca! Przelać masę do foremek silikonowych i schłodzić w lodówce do stężenia. Podawać z musem truskawkowym :) Smacznego

Chocolate Muffin Blog
KOSTKA BRW-Black Red White 249

oraz Czerwona galaretka z owocami. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA SPÓD (forma 22x22cm) 300 g ciastek typu oreo 60 g masła MASA MASCARPONE 200 g śmietany 36% 500 g serka mascarpone szklanka cukru pudru 2 łyżki żelatyny PONADTO 500 g truskawek 2 galaretki truskawkowe PRZYGOTOWANIE: Spód Ciasteczka pokruszyć na drobne kawałeczki dodać  masło i zmiksować do chwili aż ciasteczka wchłoną masło

RAROSSA
TRUSKAWKOWY SERNIK NA ZIMNO. NA BISZKOPCIE 181

Sezon na ciasta na zimno czas zacząć :) TRUSKAWKOWY SERNIK NA ZIMNO Z GALARETKĄ, NA BISZKOPCIE przepis autorski // tortownica 24-26cm (użyłam 22cm i miałam problemy ze zmieszczeniem całej masy...) ~3 jajka ~1 białko (można pominąć, mi zostało po naleśnikach więc wykorzystałam :)) ~4 płaskie łyżki mąki pszennej ~2 łyżki fruktozy / 4 łyżki cukru ~pół łyżeczki proszku do pieczenia ~800g(...)szklanki fruktozy / 1 szklanka cukru ~4 łyżki żelatyny + 3/4 szklanki wrzącej wody ~galaretka truskawkowa na 0,5l wody, szybko tężejąca KLIK ~0,5l wody ~400g świeżych truskawek 400g truskawek zmikoswać na puree. Jogurt wymieszać z fruktozą / cukrem i truskawkami. Żelatynę rozpuścić i dodać do masy. Odstawić do lodówki do lekkiego stężenia masy. Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną

chili & sugar
Sernik na zimno z owsianym spodem 169

szklanki cukru pudru 100 ml śmietanki 30 % 2 łyżeczki żelatyny 50 gram zmielonych migdałów 50 gram zmielonych orzechów 60 ml gorącej wody Masa śmietanowa 600 ml śmietanki 30% 2 łyżki cukru pudru 1 galaretka truskawkowa Poncz 0,5 szklanki  soku pomarańczowego Wykonanie: Na suchej  patelni podpiekamy płatki owsiane razem z siemieniem lnianym, orzechami oraz rodzynkami i żurawiną, następnie(...)stopni C. Ciasto studzimy. Ser mielimy trzykrotnie w maszynce do mięsa. Do zmielonego sera dodajemy śmietankę oraz orzechy z migdałami mieszamy. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, studzimy dodajemy do masy serowej.  Galaretkę rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody, zostawiamy do lekkiego stężenia. Śmietankę ubijamy razem z cukrem pudrem, dodajemy tężejącą galaretkę. Ciasto nasączamy sokiem pomarańczowym, wykładamy masę serową wstawiamy

kgwjanczewo