może być i truskawkowy:)Składniki: 1 i 1/2 szklanki maślanki 1 i 1/4 szklanki maki 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia1/4 szklanki oleju 6 łyżek brązowego cukru25 dkg mrożonych truskawekkilka listków świeżej miętyPrzygotowanie:Maślankę, mąkę, jajko, połowę brązowego cukru, proszek do pieczenia i olej miksuję na gładką masę o konsystencji gęstej śmietany(...)stron na złoty kolor.W tym czasie mrożone truskawki z listkami mięty, pozostałym brązowym cukrem i odrobiną gorącej wody miksuję na gładką bardzo gęstą masę.Gotowe placuszki układam jeden na drugim. Na górę oraz obok nakładamy sorbet truskawkowy i dekoruję listkami mięty
Magiczna kuchnia Dariiprzyrządzenia, jeżeli użyjemy biszkoptów wtedy ciasto robi się błyskawicznie. Składniki: Biszkop tz 4 jajek (lub gotowe biszkopty) Masa Bananowa 4 banany 250 g masła roślinnego 2 galaretki cytrynowe 2 żółtka Opcjonalnie 4 łyżki cukru pudru Dekoracja 1 banan 2 galaretki truskawkowe 2 białka 1 galaretka brzoskwiniowa Masło.utrzeć.z.żółtkami,.dodać.banany.rozdrobnione.blenderem,.na.końcu.dodać.2.tężejące.galaretki.cytrynowe.rozpuszczone(...)tężejącą masę bananową, przykryć drugą połową biszkoptu. Galaretkę brzoskwiniową rozpuścić w 1 szklance wrzątku odstawić aby stężała, białka ubić na sztywną pianę dodać tężejącą galaretkę. Tak powstałą piankę wylać na biszkopt. Banana pokroić w plasterki ułożyć na piance i zalać galaretką truskawkową. * masło i banany powinny być
RAROSSAszczypta cynamonu 200 g serka kremowego, naturalnego Apetina łyżeczka cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w 1 łyżce ciepłej wody 80 ml śmietanki kremówki 30% 30 ml mleka Warstwa truskawkowa: 5-6 łyżek z warstwy sorbetowej 125 g serka kremowego, naturalnego Apetina 125 ml śmietanki kremówki 2 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w 1 łyżce ciepłej wody Dodatkowo: 20 g startej grubo(...)warstwę cynamonową i ułożyć ją na warstwie sorbetowej 3. Posypać połową startej grubo czekolady 4. Połączyć wszystkie składniki na warstwę truskawkową i ułożyć ją na startej czekoladzie Chłodzić: około 30 minut w zamrażalniku, aż do momentu ścięcia się mas, w zależności od stopnia chłodzenia zamrażalnika u mnie wyszło niecałe 30 minut, jednakże jeśli macie ustawiony zamrażalnik na mniejsze chłodzenie może
KreatywnePinypieczenia Masa Budyniowa : 2 kostki masła cukier puder do smaku 1 łyżka kakao 4 budynie waniliowe lub śmietankowe 1 1/2 litry mleka Masa serowa : 70 dkg serków homogenizowanych ( śmietankowy lub waniliowy ) 2 galaretki czerwone np. truskawkowe 1 1/2 szklanki wody Dodatkowo : 2 - 3 dojrzałe banany polewa czekoladowa wiórki kokosowe lub inna posypka do dekoracji Sposób wykonania : Upiec biszkopt jasny
Przepisy i porady kulinarnebiszkopcie z dużą ilością truskawek. Pyszne i bardzo wciągające ciasto nie jednemu przypadnie do gustu tym bardziej, że sezon truskawkowy w pełni i trzeba go maksymalnie wykorzystać. Składniki: na biszkopt: 3 jaja 3/4 szklanki mąki 3/4 szklanki drobnego cukru masa serowa: 0,5 kg białego sera 400 ml śmietany 30% 3-4 łyżki mleka w proszku 2-3 łyżki(...)truskawkowe Wykonanie: biszkopt: Białka ubić na sztywno. Stopniowo wsypać cukier. Dodawać po jednym żółtku i po każdym dobrze zmiksować. Małymi porcjami dodać przesianą wcześniej mąkę ale wmieszać ją na bardzo małych obrotach miksera lub ręcznie szpatułką. Wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w temp. 160°C około 30-40 minut lub do tzw. suchego patyczka. masa
Pysznie & Piękniewarstwę kremu, dobrze docisnąć do ścianek. Włożyć do lodówki na czas przygotowywania galaretki. Warstwa truskawkowa: 300 g truskawek 2 galaretki truskawkowe 500 ml wrzątku Galaretki rozpuścić w wodzie. Odstawić do wystudzenia. Truskawki pokroić na ćwiartki. Na masę z nutellą wyłożyć truskawki, lekko dociskając je do masy. Na to wylać tężejącą galaretkę. Włożyć do lodówki na około 30 minut. Galaretka
Moja Galeria Smakuuzyskania konsystencji mokrego piasku. Foremkę na muffiny wykładamy papilotkami. Na dano każdej wsypujemy po trochę masy ciasteczkowej. składniki na masę serową: 800 g sera białego 120 g cukru pudru 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią 3 jajka dodatkowo: frużelina truskawkowa, świeże truskawki, owoce jagody kamczackiej, listki mięty wykonanie: Ser mielimy 2-3 razy. Do zmielonego sera dodajemy cukier, cukier
Domowy Smak Jedzeniaklienta, u którego kilokosztowało połowę mniej niż na targowisku? No, właśnie. Sami widzicie. Każdy by sięzaopatrzył!Co takiego wyczarowałam? TRUSKAWKOWY TWAROŻEK ŚNIADANIOWY. (autorstwo moje;) 250g dorodnych truskawek łyżeczka miodu 250g białego twarożku Wyszypułkowane, umyte truskawki, miód, ser zmiksowałam na gładką masę. Podałam w miseczce, jako smarowidło do chleba podczas wakacyjnego śniadania. *************************************************************** A poniżej pozostałe przepisy: Galaretka z truskawkami
W kuchni Karmel-itkiłyżek cukru 200 g miękkiego masła na wierzch ok 650 g truskawek 2 galaretki truskawkowe Składniki na biszkopt przygotować wcześniej aby były w temperaturze pokojowej. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę i odstawić. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę, następnie dodać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Na końcu dodać ubite białka. Wszystko zmiksować mikserem(...)pół i ułożyłam przekrojoną stroną do kremu. Ciasto wstawić do lodówki do schłodzenia. Galaretki truskawkowe rozpuścić w 750 ml wody i odstawić do wystudzenia. Gdy galaretka zacznie tężeć zalać nią wierzch ciasta. Ciasto ponownie wstawić do lodówki na kilka godzin aby masy dobrze stężały
Monia miesza i gotujepieczemy w temperaturze 190 st. C przez ok 15 minut. Po tym czasie wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do wystygnięcia. Różowa masa: 5 białek 1 szklanka cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 1 opakowanie budyniu truskawkowego 1 opakowanie kisielu truskawkowego 1/2 szklanki oleju Dodatkowo: ok 500 g rabarbaru - obranego i pokrojonego na ok 0,5 cm kawałki Białka ubijamy
Słodka Kraina Wypiekówjajka w temp. pokojowej 0,5 szkl. mąki pszennej 0,5 szkl. cukru pudru 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia masa śmietanowa: 400 ml słodkiej śmietanki 36% 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 1 galaretka truskawkowa opcjonalnie: ok. 20 ładnych, dojrzałych truskawek 150 g. borówek (u mnie pokrojone truskawki i mrożone czerwone porzeczki) 1 galaretka jagodowa Jajka ucieramy
Dzieje kuchennej Wiewiórymiodu Żelatynę rozpuścić w wodzie i wymieszać do rozpuszczenia. Zmiksować z jogurtem, serkiem, twarożkiem i pozostałymi składnikami. Żelatyna nie może być gorąca! Przelać masę do foremek silikonowych i schłodzić w lodówce do stężenia. Podawać z musem truskawkowym :) Smacznego
Chocolate Muffin Blogoraz Czerwona galaretka z owocami. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA SPÓD (forma 22x22cm) 300 g ciastek typu oreo 60 g masła MASA MASCARPONE 200 g śmietany 36% 500 g serka mascarpone szklanka cukru pudru 2 łyżki żelatyny PONADTO 500 g truskawek 2 galaretki truskawkowe PRZYGOTOWANIE: Spód Ciasteczka pokruszyć na drobne kawałeczki dodać masło i zmiksować do chwili aż ciasteczka wchłoną masło
RAROSSASezon na ciasta na zimno czas zacząć :) TRUSKAWKOWY SERNIK NA ZIMNO Z GALARETKĄ, NA BISZKOPCIE przepis autorski // tortownica 24-26cm (użyłam 22cm i miałam problemy ze zmieszczeniem całej masy...) ~3 jajka ~1 białko (można pominąć, mi zostało po naleśnikach więc wykorzystałam :)) ~4 płaskie łyżki mąki pszennej ~2 łyżki fruktozy / 4 łyżki cukru ~pół łyżeczki proszku do pieczenia ~800g(...)szklanki fruktozy / 1 szklanka cukru ~4 łyżki żelatyny + 3/4 szklanki wrzącej wody ~galaretka truskawkowa na 0,5l wody, szybko tężejąca KLIK ~0,5l wody ~400g świeżych truskawek 400g truskawek zmikoswać na puree. Jogurt wymieszać z fruktozą / cukrem i truskawkami. Żelatynę rozpuścić i dodać do masy. Odstawić do lodówki do lekkiego stężenia masy. Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną
chili & sugarszklanki cukru pudru 100 ml śmietanki 30 % 2 łyżeczki żelatyny 50 gram zmielonych migdałów 50 gram zmielonych orzechów 60 ml gorącej wody Masa śmietanowa 600 ml śmietanki 30% 2 łyżki cukru pudru 1 galaretka truskawkowa Poncz 0,5 szklanki soku pomarańczowego Wykonanie: Na suchej patelni podpiekamy płatki owsiane razem z siemieniem lnianym, orzechami oraz rodzynkami i żurawiną, następnie(...)stopni C. Ciasto studzimy. Ser mielimy trzykrotnie w maszynce do mięsa. Do zmielonego sera dodajemy śmietankę oraz orzechy z migdałami mieszamy. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, studzimy dodajemy do masy serowej. Galaretkę rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody, zostawiamy do lekkiego stężenia. Śmietankę ubijamy razem z cukrem pudrem, dodajemy tężejącą galaretkę. Ciasto nasączamy sokiem pomarańczowym, wykładamy masę serową wstawiamy
kgwjanczewo