masa truskawkowa - 2500 przepisów (strona:50/167)

tort w-z ka 146

szklanki mąki pszennej 3 łyżki kakao 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia w razie potrzeby kapka mleka olejek rumowy Masa 2 kubki śmietany 30-stki łyżka żelatyny śnieżka do śmietany 4 łyżki cukru Ponadto 2 łyżki spirytusu dżem truskawkowy tabliczka gorzkiej czekolady 5 łyżek mleka Wykonanie: Z podanych składników utrzeć biszkopt, w razie potrzeby gdy będzie nie dość wodnisty dodać

Pychotkaaa
Pianka truskawkowa na biszkopcie 183

dziecko zaoferowało się, że przyniesie ciasto na piknik z okazji zakończenia roku w przedszkolu. Co zrobić, żeby smakowało rodzicom i podobało dzieciom, które jedzą oczami? Moja propozycja to Pianka truskawkowa na biszkopcie. Nie wymaga dużo wysiłku, a do tego zawsze wychodzi. Jeżeli dzieci będą przy tym pomagać, to proponuję przygotować więcej truskawek niż jest w przepisie, bo szybko znikaja ;-) Biszkopt(...)truskawek Truskawki umyć, odszypułkować i zmiksować 400 g. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości wody (kilka łyżek). Mus truskawkowy lekko podgrzać z sokiem z cytryny i cukrem. Dodać żelatynę i dokładnie wymieszać. Stopniowo wmieszać serek. Śmietanę ubić, dodać do masy i wymieszać. Masę wylać na biszkopt, wstawić do lodówki. Galaretkę rozpuścić w 120 ml wody, wystudzić. Truskawki pociąć na połówki, ułożyć

Pełny talerz
Różowy tort z truskawkami 131

wyłożyć ciasto. Piec w temperaturze 170 stopni przez około 35 minut. Wystudzić i przekroić na 3 części. Masa śmietanowa: 1 l śmietany 36% 150 g cukru pudru 400 g truskawek zagęszczacz do śmietany (opcjonalnie) + 50 g wiórków kokosowych truskawki 1/2 galaretki truskawkowej gorąca woda Truskawki umyć i pokroić na małe kawałki Śmietanę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać cukier

Domowa cukiernia Ewy
Jogurtowiec z musem malinowym i winogronami. 228

czubata łyżka cukru. mus malinowy: 250g malin, 2-3 czubate łyżki cukru, galaretka malinowa ( poziomkowa lub truskawkowa). galaretka agrestowa (lub o innym smaku, ale by miała kolor zielony), winogrona. Przygotowanie: Uwaga!!! Moje ciasto jest miękkie. Także jeżeli wolisz bardziej sztywne do masy jogurtowej i musu malinowego użyj po półtora paczki galaretki. Masa jogurtowa: Galaretkę i łyżkę cukru rozpuścić w szklance

W kuchni u Moniki
Sernik na zimno z truskawkami i galaretką 247

Czas przygotowania: 50 min. (oczekiwanie ok. 6 h)Składniki na tortownicę o śr. 25 cmKoszt przygotowania: 25,00 złSKŁADNIKI na kruchy spód:200 g herbatników maślanych100

kulinarnyJa
Bajka truskawkowa 279

Dziś opowiem Wam bajkę i to nie byle jaką bajkę. W tej bajce delikatny biszkopt spotyka mus truskawkowy, który romansuje z kremem karpatkowym, a zazdrosne biszkopciki próbują ich rozdzielić, ale pojawia się czekolada i zgrabnie oblewa całość. :) Biszkopt: 4 jajka 130 g cukru  90 g mąki 40 g mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka oddzielamy od żółtek(...)ubijamy na sztywno. Do piany, wsypujemy partiami cukier. Następnie, kolejno dodajemy żółtka. Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia. Przesiać do masy jajecznej i połączyć ( można mikserem na najniższych obrotach). Na koniec dodać łyżkę wody. Wymieszać. Mus truskawkowy: 1 kg truskawek 4-5 łyżek cukru 4 łyżeczki żelatyny Żelatynę zalewamy zimną wodą i odstawiamy do napęcznienia, a następnie rozpuszczamy w kąpieli

Cynamonowe szczęście
Sernik w herbatnikach - bez pieczenia 450

brzoskwinie (świeże) listki świeżej mięty Sposób przygotowania: 1. Formę na ciasto wykładamy folią spożywczą. Układamy warstwę maślanych herbatników.  2. Rozpuszczamy galaretkę cytrynową w 3/4 szklanki wrzącej wody. Galaretkę truskawkową rozpuszczamy jak na opakowaniu.  3.  Jabłka obieramy i ścieramy na tarce z dużymi oczkami. Dodajemy sok z cytryny, 1/3 szklanki wody i stawiamy na małym ogniu. Do gotujących(...)sernikową wylewamy na herbatniki i przykrywamy kolejną warstwą kakaowych lekko je dociskając. Wstawiamy do lodówki na min 30 minut. Po zastygnięciu masy serowej (ja jak widać na zdjęciach troszkę się pospieszyłam) posmarować herbatniki dżemem i wylać galaretkę truskawkową. Na wierzch ułożyć herbatniki maślane (które na początku będą pływać). Ponownie pozostawiamy do zastygnięcia. Śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Wykładamy

Kuchnia w czekoladzie
Biszkopt czekoladowy z musem truskawkowym (podany inaczej) 144

truskawek . Składniki: biszkopt 4 jajka (rozmiar L) 1/2 szklanki cukru ponad 1/2 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru waniliowego 5 łyżek gorzkiego kakao mus truskawkowy 1/2 kg truskawek bez szypułek 350 ml śmietany 30% sok z połowy cytryny 1/3 szklanki cukru 5 łyżeczek żelatyny do dekoracji polewa czekoladowa Na samym początku przygotować biszkopt. Białka oddzielić(...)pianę. Gdy śmietana będzie już ubita to dodawać do niej po kilka łyżek przestudzonego (nie może być stężony!) musu truskawkowego. Miksować na niskich obrotach. Przygotowany mus lekko schłodzić i na sam koniec wylać na biszkopt. Ciasto umieścić w lodówce. Gdy masa stężeje to przewrócić ciasto do góry nogami i polać roztopioną czekoladą. Ponownie schłodzić i podawać dopiero wtedy, gdy czekolada

Ugotować
Truskawkowiec 137

niedzielę postanowiłam przygotować lekki deser mocno truskawkowy! Wygląda okazale, a smakuje jeszcze lepiej. Składniki: Biszkopt • 3 jajka • 1/2 szklanki cukru • 1/2 szklanki mąki pszennej Masa truskawkowo-serowa • 500 g sera mielonego na serniki • 1 kg truskawek • 3/4 szklanki cukru pudru • 6 płaskich łyżek żelatyny Dekoracja • kilkanaście truskawek • 1 czekolada gorzka Wykonanie: Biszkopt • Białka ubić na sztywno, dodać(...)boków posmarowanych olejem. Masa truskawkowo-serowa • 1 kg truskawek obrać z szypułek i zmiksować z cukrem pudrem. • Żelatynę zalać zimną wodą, gdy napęcznieje wstawić do mikrofali na 30 sekund aby się rozpuściła (można też podgrzać w garnku). • W mikserze rozbić biały ser na gładki krem, wlać mus truskawkowy i zmiksować

To co kocham
Torcik serowy z musem truskawkowym 194

troszkę chęci, zapraszam :) Jeśli zostanie Wam musu i część masy serowej, zróbcie deser, jak ja, zdjęcia poniżej :)    biszkopty okrągłe  2 galaretki szafirowe + 375 ml wody kupisz w KLIK 2 galaretki ametystowe + 375 ml wody kupisz w KLIK 1 kg sera mielonego polecam z (KLIK) 3 galaretki truskawkowe + 750 ml wody  50- 60 dag truskawek mrożonych(...)Truskawki przesypuje do miski, rozdzielam jeśli są „sklejone” zalewam gorącymi galaretkami truskawkowymi, które wcześniej rozpuściłam w 3 szklankach wrzątku. Odstawiam aby ostygły. Ser dzielę na połowę. Galaretki szafirowe i ametystowe, rozpuszczam osobno w 375 ml wrzątku, studzę. Gdy są zimne miksuję każdą z połową sera. Wykładam na brzoskwinie masę szafirową, jak zastygnie, wykładam ametystową. Galaretki z truskawkami miksuję

Takie tam pichcenie
Szachownica sernikowa 291

sody      150g cukru      250g dżemu truskawkowego      szczypta soli      1 szklanka mleka      100 g rozpuszczonego masła      3 łyżki kakao       masa sernikowa:     1 kg twarogu zmielonego     1,5 szklanki

Amatorka kuchenna
Babeczki z kokosowym kremem z białą czekoladą 167

barwnik spożywczy - szczypta soli - kieliszek likieru kokosowego *krem: - 250 g mascarpone - 2 tabliczki białej czekolady (200g) - 4 łyżki wiórek kokosowych *dodatkowo: - maczek truskawkowy - cukrowe perełki - mini żelki owocowe Przygotowanie:  Masło i cukier utrzeć na puszystą masę. Następnie dodawać po jednym jajku, po każdym miksując około 1 minuty na średnich obrotach. Dodać likier i barwnik i miksować do połączenia składników

W poszukiwaniu inspiracji
.993. truskawkowa góra lodowa 183

jogurtowo-twarogowe lody truskawkowe z preparowaną gryką~ Kocham moją maszynkę do lodów :D ♥ Wymieszałam składniki, wlałam masę do maszyny i poszłam się uczyć biologi...wróciłam za 30 minut i miałam gotowe lody :D Jeśli ktoś z Was też dysponuje maszynką i chce przepis - piszcie :)  Jeśli już w letnich klimatach jesteśmy to zapraszam na pyszne ciasto z rabarbarem! Bezglutenowe, niskotłuszczowe

breakfast of dreams
Drożdżówki z ciasta francuskiego z budyniem i truskawkami 282

pół. Pozostało jeszcze zrobić truskawkowy dżemik na wierzch ciastka – będzie nieco kwaskowy dzięki czemu ciasto z budyniem nie będzie mdłe. Dżemik truskawkowy: Na łyżce masła podsmażamy truskawki z cukrem aż do uzyskania dosyć gęstej masy. Wykładamy na wierzch drożdżówki. Wkładamy do piekarnika i pieczemy ok. 25 min. w 180 st. C. Kategoria: Ciasta , Ciasto francuskie , Desery

kuchcikownia
Drożdżówki z ciasta francuskiego z budyniem i truskawkami 283

pół.Pozostało jeszcze zrobić truskawkowy dżemik na wierzch ciastka – będzie nieco kwaskowy dzięki czemu ciasto z budyniem nie będzie mdłe.Dżemik truskawkowy: Na łyżce masła podsmażamy truskawki z cukrem aż do uzyskania dosyć gęstej masy. Wykładamy na wierzch drożdżówki.Wkładamy do piekarnika i pieczemy ok. 25 min. w 180 st. C. Filed under: Ciasta, Ciasto francuskie, Desery

kuchcikownia

Proponowane wyszukiwania