ubijamy na sztywno i dodajemy tężejącą galaretkę, miksujemy i wykładamy na wystudzone ciasto. Dodatkowo na wierzch ciasta: 1/2 kg świeżych truskawek 1 galaretka truskawkowa 1/2 litra wody Truskawki przecinamy na połówki i układamy na masie śmietankowej. Galaretkę rozpuszczamy i kiedy zacznie się ścinać wylewamy na wierzch ciasta. Odstawiamy do lodówki na godzinę przed pokrojeniem
Apetyczna babeczkaprzygotowane żółtka dodajemy do ubitych białek, mieszamy. Do masy przesiewamy obie mąki i delikatnie mieszamy, aż otrzymamy gładkie, puszyste ciasto. Następnie przekładamy je do wyłożonej papierem do pieczenia formy i pieczemy około 35-40 minut, aż się ze złoci, a wetknięty w nie patyczek wyciągniemy suchy. Studzimy w formie. ŻELKA TRUSKAWKOWA: 650 ml zmiksowanych truskawek 2 galaretki truskawkowe(...)dosładzamy. Zimny biszkopt dzielimy na pół, nasączamy dobrze posłodzoną herbatą (100 ml) i wykładamy połowę kremu. W masę wciskamy małe truskawki (maliny, jagody lub inne owoce), a na wierzch wylewamy około 2/3 żelki truskawkowej. Wkładamy na 10 minut do lodówki. Po tym czasie wyciągamy ciasto z lodówki, wkładamy drugą część biszkopta, nasączamy dobrze posłodzoną herbatą
Rozpustne gotowanieMąki połączyłam z siemieniem lnianym. Dodałam wodę, ksylitol i 2 banany pokrojone na cieniutkie plasterki. Wszystkie składniki wymieszałam tak, by powstała jednolita masa. Na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju usmażyłam placuszki. Podałam z bananami i musem truskawkowym
nietadietaBardzo zaciekawiło mnie to ciasto, jak tylko je zobaczyłam. Masa z nutellą, bita śmietana i delikatny, kwaśny akcent w postaci warstwy dżemu truskawkowego. Pyszne po prostu. Idealne na uroczyste okazje, święta, imieniny, urodziny czy też Walentynki. Przepis znaleziony w internecie i nieco dostosowany do naszych potrzeb :). Polecam!!! Biszkopt czekoladowy (przepis TUTAJ ) Krem czekoladowy: 2 żółtka 2 szklanki mleka(...)śmietany 30% lub 36% 3 łyżki cukru pudru 2 łyżki żelatyny 1 mały słoik dżemu truskawkowego herbatniki typu Petitki jasne herbatniki typu Petitki ciemne 0,5 szklanki espresso posypka czekoladowa/kakao/starta czekolada do posypania (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Biszkopt upiec w dużej blaszce i wystudzić. Przygotować masę - Szklankę mleka zagotować z cukrem. W drugiej szklance mleka rozmieszać żółtka, mąkę pszenną i ziemniaczaną
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniejest trudna do wykonania. Ciasto nie tylko uroczo wygląda ale także wybornie smakuje. Delikatny biszkopt przełożony musem z truskawek na to przepyszna masa serkowa- czego chcieć więcej? A wam jak podoba się moja Truskawkowa rozpusta;> Polecam bardzo;) Biszkopt: 4 jajka 4 łyżki mąki pszennej 4 łyżki mąki ziemniaczanej 8 łyżek cukru Wykonanie: Białka(...)stopniach, wystudzić. Puree truskawkowe: 1 kg truskawek 3 łyżeczki żelatyny 2-3 łyżki cukru minimalna ilość gorącej wody Wykonanie: Truskawki wraz z cukrem zmiksować na puree. Żelatynę rozpuścić w wodzie, przestudzić i dodać do owoców, dokładnie zmiksować. Gdy owoce zaczną gęstnieć wyłożyć je na wystudzony biszkopt zostawiając 4-5 łyżek na górę. Masa serowa: 400 ml kremówki
Krakowskie smaki Aniamarantusa 1/3 łyżeczki soli 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia (może być też soda oczyszczona) Dodatkowo: 150g czekolady (u mnie 100g mlecznej i 50g mikro kropli truskawkowej z Cukieterii ) Masło z cukrami ubić do puszystości. (Masa powinna być biała i lekka.) Nadal miksując - wbić jajko. Mąkę połączyć z solą oraz proszkiem do pieczenia (ew. sodą) i dodać do reszty składników. Całość
Di gotujemasę, przykrywamy 2 blatem. Wstawiamy do lodówki na ok. 30 min. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem. Ciasto nie jest bardzo słodkie ani nie czuć w masie masła. Idealne na upalne letnie dni :) Życzę udanych truskawkowych wypieków. Ja właśnie zabieram się za picie truskawkowego shake domowej roboty. Miłego wieczoru
Ptasia Kuchniałyżka * rum – 1 łyżka DO NASĄCZENIA: * rum – 50 ml * woda – 100 ml DODATKOWO: * biszkopty podłużne – ok. 30 szt * marmolada truskawkowa – 4 łyżki * orzechy nerkowce + płatki migdałów SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: MASA: 1 szklankę napoju sojowego ( mleka ) zagotowujemy, a pozostały miksujemy ze śmietaną, żółtkami , cukrami i przesianymi mąkami. Mieszankę wlewamy na gotującego się napoju ( mleka ) i na wolnym
Ostra na Słodkoczubatych łyżek mąki pszennej • 1 łyżka mąki ziemniaczanej • 1 łyżeczka proszku do pieczenia Nasączenie rum MALIBU Masa mascarpone: • 2/3 szklanki cukru pudru • 1 kg sera mascarpone • 250 ml śmietanki kremówki 30% (zimnej) oraz: • 1 słoiczek (250 g) konfitury truskawkowej • 500 g truskawek, pokrojonych w kosteczkę Dekoracja boki: • 1 szklanka 250 ml śmietanki kremowej 30% (zimnej) • 2 - 3 garście(...)blaty. Zachować okruchy na posypanie wierzchu tortu. Przygotować nasączenie biszkoptu. Przygotować masę mascarpone: Ser śmietankowy utrzeć z cukrem pudrem na gładki krem (około 3 minuty). Dalej ubijać dodając po łyżce ser mascarpone. Delikatnie połączyć z ubitą na sztywną pianę zimną śmietanką kremówką, a następnie z połową konfitury truskawkowej. Drugą połowę konfitury truskawkowej podgrzać, ostudzić i połączyć z pokrojonymi w kosteczkę
Moje Słodkie Piekiełkoserowa: 800 g twarogu tłustego 100 g cukru galaretka malinowa galaretka kiwi pół szklanki wrzątku dodatki 3 łyżki dżemu truskawkowego 500 g jagód Przygotowanie: Migdały zblenduj razem z herbatnikami, dodaj masło i wymieszaj, aż powstanie gładka masa, ułóż nią spód tarty. W szklance wymieszaj obie galaretki z wrzątkiem ( jeżeli połączysz galaretkę kiwi z malinową powstanie ciemny kolor
Niezły Młynekśrednicy 19 cm wykładamy dokładnie folią spożywczą. Miękkie masło miksujemy razem z cukrem pudrem na gładką masę. Dodajemy pokruszone musli, dokładnie mieszamy. Wygniatamy spód przygotowanej formy, mocno dociskając. Wkładamy do lodówki na 20 minut. 2. W między czasie przygotowujemy piankę jogurtowo-truskawkową. Żelatynę zalewamy wodą i odstawiamy do napęcznienia. Sok z cytryny ucieramy z cukrem pudrem, dodajemy zmiksowane truskawki, mieszamy(...)wysokie temperatury, wkładamy do niej żelatynę i mieszamy aż do całkowitego rozpuszczenia, Do rozpuszczonej żelatyny dodajemy łyżkę musu truskawkowego, mieszamy i przelewamy do reszty musu. Bardzo dokładnie mieszamy przy pomocy trzepaczki * . Do musu wlewamy jogurt i mieszamy, aż masa zacznie gęstnieć. do gęstej masy dodajemy ubitą śmietanę, mieszamy delikatnie i całość przelewamy na spód z musli. Wyrównujemy i wkładamy
My Culinary Artodstawiamy do ostygnięcia po czym przecinamy na dwa krążki. Do tego ciasta użyłam tylko jeden krążek ciasta,drugi wykorzystałam robiąc inne. masa: 500 ml śmietanki 36% 150 g białej czekolady 2 łyżeczki żelatyny ponadto: 2 galaretki truskawkowe ok. 500 g truskawek Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Śmietanę ubijamy na sztywno,wlewamy przestudzoną czekoladę,miksujemy i na koniec dodajemy
Kolorowa kuchnia Elkitwarogu na sernik 250 ml śmietany kremówki 5 łyżek cukru pudru (można dodać dowolną ilość w zależności od preferowanej słodkości masy) 5 łyżeczek żelatyny skórka otarta z 1 cytryny Dodatkowo: 1 kg truskawek 2 galaretki truskawkowe Ciasto: Żółtka oddzielamy od białek. Do białek dodajemy szczyptę soli i łyżkę wody. Ubijamy na sztywno. Następnie partiami wsypujemy cukier i ubijamy
My simple kitchentemp. 175st. Ostudzić i przekroić na pół.Krem truskawkowy:300g masła lub margaryny, 500g truskawek, 1i1/4 szkl. cukru.Masło utrzeć ze szkl. cukru na biały puch (ucierać ok. 15 min). Truskawki rozgnieść widelcem i dobrze odsączyć na sicie. Zasypać cukrem, wymieszać i bardzo powoli dodawać do kremu, by masa się nie zważyła. Kremem przełożyć ciasto.Wierzch:500g truskawek
Z miłości do słodkościmasę sezonowych owoców. Przepisów na sernik na zimno jest masa. Ja nie lubię takich galaretowatych serników. Ten jest delikatny, dzięki zawartości mascarpone i kremówki. Im więcej dodacie ich do masy, tym będzie lżejsza. Na wierzch możecie użyć dowolną galaretkę i owoce. Tym razem nie miałam zbyt dużo truskawek, więc ratowałam się bananem. Spód to tradycyjnie pokruszone herbatniki wymieszane z rozpuszczonym(...)wiaderkowy) 250 gr mascarpone 200 ml kremówki 5 łyżeczek żelatyny 3/4 szkl. mleka 3/4 szkl cukru 2 galaretki truskawkowe owoce sezonowe (truskawki, maliny itp) Wykonanie Herbatniki przesypujemy do torebki. Rozgniatamy herbatniki wałkiem w torebce. Powstałe okruchy mieszamy z rozpuszczonym masłem. Masą wyklejamy spód tortownicy. Masa serowa Mleko podgrzewamy - ma być porządnie ciepłe. Rozpuszczamy w nim żelatynę i odstawiamy do ostygnięcia
Mieszam w Garnku