podobał i smakował. To w tym wszystkim było najważniejsze! Składniki biszkopt : 5 jaj 3/4 szkl cukru 3/4 szkl mąki pszennej 1/4 szkl mąki ziemniaczanej Masa i dodatki: ok 400 g truskawek (truskawka kaszubska) 1 galaretka truskawkowe 250 g sera mascarpone 500 ml śmietany kremówki 30-36% cukier do smaku cukier waniliowy Dekoracja: 2 gotowe masy tortowe (gotowe(...)zmniejszając obroty miksera wmiksować ser mascarpone.Układamy na paterze pierwszy krążek biszkoptu. Nasączamy go i wykładamy warstwę musu truskawkowego, następnie bitą śmietanę. Przykrywamy kolejnym biszkoptowym krążkiem, nasączamy i wykładamy bitą śmietanę. Układamy biszkopt nasączamy go, całość wstawiamy do lodówki.1 gotową masę tortową przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu i smarujemy nią cały tort. Do 2 masy dodajemy barwnik pomarańczowy
Malinowe Pocałunkisobą i do gotowej masy jajecznej dodawać na zmianę wodę i przesianą przez sitko mąkę, mieszając delikatnie szpatułką. Gotową masę przelać na blaszkę, wyrównać i piec około 30-40 minut (do suchego patyczka). Ostudzony biszkopt przekroić na dwa placki. Krem truskawkowy: Z odmrożonych truskawek odlać niepełną filiżankę soku i nasączyć nim dolny placek. Resztę truskawek wraz z sokiem umieścić(...)tylko do połączenia składników). Z blendera odlać szklankę zmiksowanych truskawek i stopniowo dodawać do ubitej śmietany miksując wszystko na jednolitą masę. Oba placki posmarować cienką warstwą dżemu, następnie nałożyć krem, na to górny placek i znowu krem. Polewa truskawkowa: Pozostałe zmiksowane truskawki przelać z blendera do garnuszka i zagotować. Wyłączyć palnik i mieszając dodać galaretki. Tężejącą masą polać górę ciasta
Passions hobbies lifedekoracji bazylia - do dekoracji Wykonanie: Jeśli używacie świeżych malin ( a takowe teraz najlepsze ), dzień wcześniej wstawcie je do zamrażarki. Zmrożone maliny umieścić w wysokim pojemniku , dolać likier truskawkowy i zmiksować na gładką masę. Do miksowania użyć należy mocnego blendera, najlepiej takiego z funkcją kruszenia lodu. Po zmiksowaniu lody są już gotowe. Jeśli jednak wolicie bardziej stałą konsystencję, przelejcie masę
kolorowotorcikowoporcje. Można też masę przygotować indywidualne porcje w szklaneczkach lub pucharkach tak jak zrobiłam w przypadku panna cotty . Na dno naczynek można wsypać rozdrobnione ciasteczka, zalać masą serową a potem musem truskawkowym albo zwykłą galaretką. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzajednolitego musu. Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szklanki gorącej wody, po czym studzimy. W dużej misce ucieramy serek mascarpone z cukrem pudrem na gładki krem, stopniowo dodajemy mus truskawkowy oraz wystudzoną żelatynę. Połowę masy wykładamy na pokruszone biszkopty i dokładnie ją rozprowadzamy, na masie układamy połowę pokrojonych na kawałki truskawek a na owocach rozprowadzamy pozostałą masę. Wierzch ciasta dekorujemy pozostałymi truskawkami
Smakowite Daniamąki owsianej Wszystkie składniki dokładnie zmiksować. Smażyć na patelni z małą ilością tłuszczu. Twarożek : 4 łyżki twarogu 2 łyżki jogurtu naturalnego ew. 1 łyżeczka odżywki białkowej truskawkowej Składniki zmiksować na gładką masę. Dodatkowo : truskawki zmiksowane z jogurtem naturalnym syrop czekoladowy 0 kcal Walden Farms Gotowe naleśniki przełożyć kremem. Polać truskawkami i syropem czekoladowym. Smacznego
Chocolate Muffin Blogporcje) 200 ml świeżo wyciskanego soku z marchwi 100-150 g truskawek 50 ml kefiru łyżeczka soku z cytryny 1 banan Przygotowanie: 1. Zblendować truskawki na gładką masę- 2 łyżki powstałego musu truskawkowego odłożyć do dekoracji. 2. Do misy z truskawkami dodać sok z marchwi, kefir, sok z cytryny. 3. Dodać banana pokrojonego na mniejsze cząstki i zblendować całość
KreatywnePinyCiekawy smak :) Klasyczny biszkopt z orzeźwiającym aromatem bazylii zaskoczy nie jednego smakosza. Dla podkręcenia smaku dodałam dżem truskawkowy i to był strzał w dziesiątkę :) Zapraszam! Rolada z masą bazyliową. Składniki: rolada: 5 jajek 100 g mąki 1 00 g cukru pudru (plus 4 dodatkowe łyżki) masa: mały pęczek bazylii 1 serek mascarpone (250g) 200ml śmietanki kremówki 1 łyżka(...)cukru pudru 3 łyżki dżemu truskawkowego Przygotowanie: Upiec roladę wg przepisu. Śmietankę wymieszać z cukrem pudrem. Ubić mikserem. Bazylię drobno posiekać. Dodać do niej mascarpone.Zblenderować. Wymieszać delikatnie obie masy. Smarujemy roladę dżemem. (cienka warstwa) Rozsmarować na przestudzonej roladzie. Zawinąć. Wstawić do lodówki na minimum 1 godzinę. Gotowe
Tagebuch po polskuSkładniki : Biszkopt : * 3 jajka * pół szklanki cukru * szklanka mąki pszennej * łyżeczka proszku do pieczenia Masa jabłkowa : * kg jabłek * galaretka cytrynowa * łyżka masła Masa jogurtowa : * litr jogurtu owocowego - u mnie truskawkowy z owocami * galaretka truskawkowa * łyżka żelatyny Bita śmietana : * pół litra kremówki * 2 łyżeczki żelatyny * 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo 24 delicje z dowolnym nadzieniem Przygotowanie : Upiec(...)gęstą masę przez około 5 minut. Miksując dosypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Piec około 30 minut na złoty kolor. Wystudzić. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Przesmażyć na maśle i do ciepłych jabłek dodać galaretkę cytrynową. Dokładnie wymieszać. Wystudzone wyłożyć na biszkopt. Ułożyć delicje czekoladą do góry. Rozpuścić żelatynę i galaretkę truskawkową w połowie
Magiczne Życie Martylistków mięty Krem. 1/2 kostki masła 3 łyżki cukru pudru 1 jajko 5 truskawek z konfitury Wykonanie. Utrzeć cukier z jajkiem i masłem na pulchną masę. Dodać truskawki i utrzeć krem truskawkowy . Każdą babeczkę napełnić kremem. Na wierzchu położyć truskawkę i ozdobić listkiem mięty. Ułożyć na paterze i niestety szybko znikną
Kulinarny karnet Christopherakońcu dodaj ocet. Piec 1 godzinę w piekarniku nagrzanym do 90 stopni Celsjusza. Krem maślany: Masło utrzyj z cukrem pudrem na gładką masę. Teraz dodaj stopniowo żółtka. Kontynuuj ucieranie. Na końcu dodaj sok z limonki. Nadzienie truskawkowe: Pokrój truskawki na kawałki. Przełóż do garnka, wsyp galaretkę truskawkową i podgrzewaj do momentu rozpuszczenia(...)się galaretki, cały czas dokładnie mieszając. Wystudź. Złożenie ciasta: Biszkopt jak i bezę po upieczeniu wystudź. Biszkopt przekrój raz wzdłuż. Posmaruj pierwszy placek tężejącym nadzieniem truskawkowym. Przykryj drugą częścią biszkoptu, na tą część wyłóż masę maślaną. Na wierzch masy połóż bezę. Do dekoracji można użyć cukru pudru i truskawek. Smacznego! Po wystudzeniu biszkoptu warto odkroić górną warstwę ciasta, gdyż jest
mecooksmąki tortowej 1/3 szkl wody Krem czekoladowy: 300 ml śmietanki 36% 4 łyżki cukru pudru 100 g gorzkiej czekolady Dodatkowo: 1/4 szkl syropu truskawkowego do nasączenia garść truskawek Przygotowanie: Masa dekoracyjna: Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem. Do dać białko i zmiksować. Wsypać przesianą mąkę z kakao, dobrze zmiksować do połączenia składników (ciasto będzie bardzo(...)gęste!). Masę przełożyć do szprycy cukierniczej z chudą, okrągłą końcówką. Płaską, dużą blachę z wyposażenia piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Na papier wyciskać z masy serduszka, jeden obok drugiego (patrz zdjęcie poniżej). Blachę z sercami wstawić do lodówki na 10 minut. W międzyczasie przygotować biszkopt: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej! (w szczególności jajka i woda). Białka
Nastoletnie Wypiekaniemomencie piana trochę zmniejszy swoją objętość. Na końcu partiami wsypujemy przesiane mąki, które delikatnie musimy za pomocą szpatułki lub łyżki musimy wmieszać w masę jajeczno -olejową. Masę wykładamy do przygotowanej formy, wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy około 30 - 40 minut do tak zwanego suchego patyczka. Po upieczeniu wyjmujemy biszkopt, studzimy i przeccinamy wzdłuż na dwa blaty(...)puch, do którego dodajemy po łyżce budyniu cały czas miksując. Wykonanie całego ciasta: Pierwszy blat biszkoptowy smarujemy dżemem truskawkowym, ja posmarowałam moim domowym musem truskawkowym, który robiłam zeszłego lata. Następnie na dżem wykładamy masę budyniową. W górnym blacie biszkoptowym małą okrągłą foremką wycinamy kółeczka, serduszka, co będziemy chcieli. Powycinamy blat układamy na masie budyniowej. Wierzch smarujemy kremem budyniowym, który
Blondynka Gotujebudyń i wyszło przepyszne, orzeźwiające nadzienie, które idealnie współgra z herbatnikową otoczką. Polecam! Składniki: Warstwa ciasteczkowa: 300 g herbatników 120 g roztopionego masła 100 g białej czekolady Budyń rabarbarowo-truskawkowy: 300 g rabarbaru (poza sezonem można zamienić na truskawki) 7 łyżek cukru 50 ml wody 300 g truskawek 180 g kwaśnej śmietany 2,5 torebki budyniu śmietankowego bez cukru(...)masło i czekoladę, miksować do połączenia składników. 2. Formę ćwibakówkę o wymiarach 30x10 cm wyłożyć folią spożywczą i wylepić masą ciasteczkową. Wstawić do lodówki na czas przygotowania masy budyniowej. 3. Budyń rabarbarowo-truskawkowy: rabarbar pokroić na 2 cm kawałki, przełożyć do rondla, zasypać cukrem, dodać wodę i dusić do miękkości. Zdjąć rondel z ognia, dodać truskawki i śmietanę, całość zblendować
Domowa Cookierenka Agiwłożyć do lodówki. Po zastygnięciu czekolady, posmarować ponownie foremki od środka (jeśli posmarujemy tylko jedną warstwę, czekolada popęka przy zdejmowaniu foremek). Wstawić do lodówki. Warstwa truskawkowa: Truskawki zblendować z cukrem pudrem. Masę wyłożyć na dno 4 szklanek lub foremek z czekolady. Mus czekoladowy: Czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce. Przestudzić. Schłodzoną śmietankę ubić na sztywno
Malinowo w kuchni