Truskawkowo-miętowa panna cotta

Truskawkowo-miętowa panna cotta

Truskawkowo-miętowa panna cotta

Przepis na : deser

Deser na gorące dni kiedy nie mamy ochoty odpalać piekarnika, orzeźwiająca warstwa z truskawkami i galaretką w połączeniu z waniliowo-miętową daje wspaniały efekt smakowy, jej przygotowanie nie wymaga dużej wprawy, można ją wykonać wcześniej i trzymać w lodówce. Składniki: Warstwa truskawkowa: 40 dag świeżych truskawek 3 łyżki cukru 2  galaretki truskawkowe Warstwa waniliowa: 330 ml śmietanki 30% 300 ml mleka 3,2% 1 laska wanilii ½ szklanki cukru 3 krople miętowe 4  listki żelatyny Truskawki do de... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Wanilia i Kardamon

Warto przeczytać

Czego jeszcze nie wiesz o truskawkach, ciekawostki, kalorie i przepisy!

Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.