Sernik, truskawki i pyszny spód kakaowy o smaku szyszki, to mój sposób na oryginalny sernik na zimno z musem truskawkowym. Spód: 1 opakowanie okrągłych biszkoptów 3 łyżki płynnego miodu 250 g masła 40 g ryżu preparowanego 2 łyżki kakao Masa serowa: 1 kg twarogu w wiaderku 5 białek 3/4 szklanki cukru 1 szklanka jogurtu greckiego 1/2 kg truskawek 3 opakowania(...)Twarożek przekładam do misy od malaksera, dodaję pozostały cukier, jogurt i wszystko razem miksuję. Dodaję zimny mus, mieszam, na końcu dodaję ubite białka i mieszam łopatką. Masę serowo-truskawkową wykładam do tortownicy z kruchym spodem i ponownie schładzam przez całą
Ciasteczkowy Potwórnapęczniałą żelatynę. 3. Serek zmiksować przy użyciu miksera razem z cukrem pudrem. 4, w osobnej miseczce zmiksować przy użyciu blendera wszystkie truskawki, na gładki mus. 5. Dodać mus truskawkowy do masy serowej, zmiksować a następnie dodać żelatynę. 6. Wyjąć z lodówki spód i wlać masę serową. 7. Odstawić do schłodzenia do lodówki na 2-4 godziny Dekoracja: 1.Zrobi
KreatywnePinynapęczniałą żelatynę. 3. Serek zmiksować przy użyciu miksera razem z cukrem pudrem. 4, w osobnej miseczce zmiksować przy użyciu blendera wszystkie truskawki, na gładki mus. 5. Dodać mus truskawkowy do masy serowej, zmiksować a następnie dodać żelatynę. 6. Wyjąć z lodówki spód i wlać masę serową. 7. Odstawić do schłodzenia do lodówki na 2-4 godziny Dekoracja
KreatywnePinyszklanki wody 3 łyzki cukru Truskawki umyć, odszypułkować, włożyć do garnka, zalać zimną wodą. Dodać cukier, wymieszać. Zagotować. Ściągnąć z płyty i przestudzić. Wystudzony syrop odcedzić. Masa śmietanowo - truskawkowa 400 g śmietany 36% do ubijania 500 g serka mascarpone 5 łyżek cukru pudru (lub więcej,jak kto lubi) mniej więcej 1 kg przekrojonych na połówki truskwek Schłodzoną śmietanę ubić, dodać
Pełny talerzmieszamy do rozpuszczenia po czym wlewamy do musu. Całość odstawiamy do zgęstnienia.Warstwa śmietankowo-truskawkowy:400 ml śmietanki 30%,1 śmietan-fix,2 łyżeczki cukru pudru, 1 szklanka truskawkowego musu.Śmietanę ubijamy, a pod koniec ubijania dodajemy cukier puder i śmietan-fix. Do ubitej śmietany dodajemy 1 szklankę lekko zgęstniałego musu.Boki tortu:100 g śmietanki,100 g czekolady.Śmietankę(...)musi być gorąca, ale nie może się zagotować), wrzucamy czekoladę i odstawiamy na kilka minut, a następnie mieszamy. Odstawiamy czekoladę do lekkiego zgęstnienia.Wykonanie:Na nasączony biszkopt wykładamy masę śmietankowo- truskawkową. Na to układamy truskawki pokrojone w plasterki (30 dag truskawek) delikatnie dociskając do kremu. Następnie wykładamy mus truskawkowy. Tort należy schłodzić w lodówce przez ok. 3 godziny
Delicious Titbitsdeser zrobiłam z serków mascarpone, dzięki czemu jest lekki i bardziej puszysty niż sernik na zimno wykonany z serków homogenizowanych. Polecam. CHARLOTTE TRUSKAWKOWA Składniki: (forma 17 cm) 1 opakowanie podłużnych biszkoptów masa z serka: 500 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru mus truskawkowy: 1 galaretka truskawkowa 1 łyżeczka żelatyny 250 ml gorącej wody(...)tężeć. Potem kilka biszkoptów maczamy w galaretce i układamy na masie z serka. Zalewamy je tężejącym musem truskawkowym i ponownie odstawiamy do lodówki. Kiedy mus truskawkowy stężeje wykładamy na nim resztę masy z serka. Całość chłodzimy w lodówce kilka godzin
Bon appetit mon amieciastek maślanych, deserowych (użyłam herbatników kokosowych Łakotki) 70 g roztopionego masła Masa : 500 g mascarpone 1 szklanka cukru (lub mniej jeśli lubimy mniej słodkie) 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego lub 2 łyżki cukru wanilinowego 1 galaretka truskawkowa ugotowana w 250 ml wody zamiast 500 ml + dodatkowo 1 czubata łyżka żelatyny 300 g truskawek(...)następnie ostudzić (przelać do czystego garnka lub miski, wstawić do zimnej wody). Do galaretki dodać zmiksowane truskawki i wymieszać. Zimną śmietanę ubić na idealnie sztywną pianę, dodać masę serową oraz mus truskawkowy, wszystko zmiksować na jednolitą masę na małych obrotach miksera, wmieszać pokrojone truskawki jeśli ich używamy. Wylać na spód z ciastek i wyrównać powierzchnię. Wstawić
cucinarezjadłyśmy wszystkie za jednym razem..... Pójdzie w boczki ale co tam! Dla tego smaku warto było :) Wam też polecam. Baza: 250ml śmietanki 30% 200ml mleka skondensowanego słodzonego Mus truskawkowy: 300g truskawek cukier do smaku (ok 2-3 łyżki) Truskawki umyć, obrać i przełożyć do garnka. wsypać cukier i wlać 2-3 łyżki zimnej wody. Rozgnieść np. za pomocą tłuczka(...)mleko skondensowane. Gdy składniki się połączą 1/2 masy przelać do miseczki. Dodać połowę musu z truskawek i wymieszać. Do pojemnika, w którym będziemy mrozić lody wykładać na przemian masę śmietankową, truskawkową i mus truskawkowy. Następnie delikatnie przemieszać widelcem aby powstał "marmurek". Pojemnik zamknąć i wstawić do lodówki na kilka godzin. Przed podaniem wyjąć na ok 10 minut
Smakołyki Asifurorę na każdym przyjęciu. SKŁADNIKI:BISZKOPT:* jajka – 5 szt * mąka krupczatka – 5 łyżek * cukier – 5 łyżek * sól – 1 szczypta * proszek do pieczenia – 1 łyżeczkaMASA :* kisiel truskawkowy – 2 szt * galaretka truskawkowa – 3 szt * śmietana 36% – 500 ml* borówki ( mrożone ) – ok. 150 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA :BISZKOPT :Białka oddzielamy od żółtek.Ubijamy na sztywno ze szczyptą soli , pod koniec dodając(...)pieczenia i łyżką drewnianą mieszamy w jedną stronę! aż składniki się połączą.Wkładamy do nagrzanego na 180 piekarnika na 20 – 25 minut.Studzimy , a następnie rozcinamy na 2 blaty. MASA :Kisiele gotujemy wg. przepisu na opakowaniu.Do ciepłych wsypujemy 2 galaretki i miksujemy.Zostawiamy do ostudzenia.Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno.Dodajemy po łyżce wystudzonej masy z kisielu , mieszamy. CAŁOŚĆ:Na przekrojony biszkopt wykładamy
Ostra na Słodkomasła - sól, pieprz WYKONANIE: - Młode buraczki obierz, pokrój w kosteczkę, podpraż na maśle z rondelku, dodaj chrzan z żurawiną. Dopraw do smaku. Za pomocą blendera zmiksuj na gładką masę. Sałatka truskawkowa: - łyżka soku z cytryny - łyżka soku z ananasa - łyżka miodu - 250 g truskawek Truskawki kroimy w drobną kosteczkę, doprawiamy sosem z w/w składników. Podajemy od razu. Smacznego! ;-) przepis zgłaszam
SMYKWKUCHNItruskawek 1 galaretka truskawkowa biszkopty do wyłożenia formy Składniki przygotować wcześniej aby były w temperaturze pokojowej. Dno tortownicy o średnicy 24 cm wyłożyć biszkoptami i wstawić do lodówki. Galaretkę truskawkową rozpuścić w szklance wody i odstawić do wystudzenia. Gdy galaretka wystygnie truskawki zmiksować na mus i dodać galaretkę. Mus podzielić na dwie części. Jedną część wstawić do lodówki aby lekko(...)dwoma łyżkami sera. Następnie porcjami dodawać resztę sera a na koniec dodać wystudzoną żelatynę. Na biszkopty wyłożyć trochę masy serowej i gdzieniegdzie troszkę tężejącego już musu truskawkowego. Tortownicę wstawić do lodówki aby masa lekko stężała, tortownica wcześniej schłodzona więc zajmie to kilka minut. Ponownie wyłożyć kilka łyżek masy serowej i gdzienigdzie trochę tężejącego truskawkowego musu i znowu wstawić do lodówki
Monia miesza i gotujeprzygotowałam z nich tego oto biszkopta. Jest przepyszny. A jeśli nie macie własnych truskawek mrożonych, można je bez problemu kupić w większości sklepów o każdej porze roku. Masa śmietankowa i mus truskawkowy rozpływają się w ustach. Z pewnością goście to docenią. Spróbujcie! -TRUDNOŚĆ: średnie -CZAS: powyżej(...)ILOŚĆ PORCJI: ok. 15 Biszkopt z musem truskawkowym BISZKOPT 4 jajka 4 łyżki cukru 4 łyżki mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia MASA ŚMIETANKOWA 500 ml śmietany 30% 3 łyżki cukru pudru 2 łyżki żelatyny 2 opakowanie śmietan fix MUS TRUSKAWKOWY 450 g truskawek 1 galaretka truskawkowa 500 ml wody BISZKOPT: białka ubić, dodać cukier i nadal miksować
Gotuję Testujęsłodzonego mleka skondensowanego 300 g truskawek Truskawki zmiksować na mus. Odstawić. Śmietanę ubić na sztywno. Następnie stopniowo dodawać mleko skondensowane, cały czas miksować. Na koniec dodać mus truskawkowy, połączyć. Masę przełożyć do pojemnika i wstawić do zamrażalki. Miksować je około 3-4 razy w godzinnych odstępach, by nie powstawały kryształki lodu. Smacznego
Domowa cukiernia Ewywierzchu, a takiego poszukiwałam. Efekt końcowy - pusta blacha do umycia :) Składniki na spód 170 g ciastek kruchych 70 g masła masa 500 g twarogu (użyłam półtłustego) 1 szklanka cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 1 galaretka truskawkowa 1 łyżka żelatyny 400 kram truskawek świeżych 300 ml śmietany kremówki 30 % Sposób przygotowania Dno tortownicy (moja ma 25 cm średnicy) wyłożyć(...)dokładnie rozpuścić, przelać do miseczki i wstawić do zimnej wody. Truskawki zmiksować i dodać do ostudzonej galaretki, wymieszać. Zimną śmietanę ubić na sztywną pianę, dodać masę serową i mus truskawkowy, wymieszać mikserem na najmniejszych obrotach, do postania jednolitej masy. Wylać na spód ciastek, wyrównać. Dodatkowo można z góry przyozdobić pokrojonymi truskawkami. Dać do lodówki do stężenia (trzymałam całą noc). Smacznego
pink envelopepapierem do pieczenia.Piec w temp.180 stopni około 25 min.Zdjąć papier i wystudzić.masa2 galaretki truskawkowe rozpuścić w 1/2 litra wody.Wiśnie odsączyć z zalewy, jagód nie rozmrażać.Kiedy galaretka zacznie lekko tężeć ubić śmietanę na prawie sztywno i wymieszać z galaretką.Dodać do masy wiśnie, wymieszać, a następnie dodać jagody i szybko wymieszać, gdyż masa zacznie szybko tężeć, wylać
Mix smaku