masa truskawkowa - 2500 przepisów (strona:20/167)

Biszkopt z masą karpatkową i musem truskawkowym 173

Rozpływające się w ustach, puszyste, z delikatnym kremem karpatkowym i musem truskawkowym ciasto. Jest przepyszne. Zimowe przypomnienie lata. Nic więcej nie napiszę. Po prostu spróbujcie! 'biszkopt z masą karpatkową i musem truskawkowym' Składniki: * biszkopt: - 6 jajek - 3/4 szklanki cukru - 1 szklanka mąki pszennej - 6 łyżek mąki ziemniaczanej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia * krem karpatkowy: - 3 budynie waniliowe - 1 l mleka(...)rozmrozić i zmiksować, dodając cukier wg własnego smaku. Żelatynę rozpuścić we wrzątku i dodać do truskawek. Dokładnie wymieszać. Biszkopt przeciąć na 3 blaty i przełożyć je masą karpatkową. Na wierz wylać mus truskawkowy. Wsadzić do lodówki na min. 4h, aby mus truskawkowy się ściął. Smacznego! * przepis pochodzi z bloga 'Zgotowani' z moimi modyfikacjami

CookYourself
Ciasto biszkoptowe z truskawkami 128

użyłam thermomixu ) dodając cukier puder. Zmielony ser łączymy z jogurtem greckim i dwoma łyżkami prawdziwego cukru waniliowego. Wszystko razem miksujemy mikserem. Następnie rozpuszczamy 2 galaretki truskawkowe w niewielkiej ilości wody i stopniowo wlewamy do masy cały czas miksując. Na koniec dodajemy ubitą śmietankę kremówkę i delikatnie mieszamy łyżką do momentu, aż nasza masa uzyska jednolitą konsystencję. Upieczony wcześniej biszkopt przekrawamy(...)wzdłuż na dwie części. Na spód wykładamy serową masę i przykrywamy górną częścią ciasta. Teraz czas na przygotowanie musu truskawkowego. Składniki na mus: 400 g truskawek 1 galaretka truskawkowa pół szklanki wody 2 łyżki cukru pudru Truskawki miksujemy na jednolitą masę. Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie wraz z cukrem pudrem , czekamy aż ostygnie. Następnie dodajemy ją do musu truskawkowego

noteskulinarnyfiga
Sernik truskawkowy 219

Sernik, truskawki i pyszny spód kakaowy o smaku szyszki, to mój sposób na oryginalny sernik na zimno z musem truskawkowym. Spód: 1 opakowanie okrągłych biszkoptów 3 łyżki płynnego miodu 250 g masła 40 g ryżu preparowanego 2 łyżki kakao Masa serowa: 1 kg twarogu w wiaderku 5 białek 3/4 szklanki cukru 1 szklanka jogurtu greckiego 1/2 kg truskawek 3 opakowania(...)Twarożek przekładam do misy od malaksera, dodaję pozostały cukier, jogurt i wszystko razem miksuję. Dodaję zimny  mus, mieszam,  na końcu dodaję ubite białka i mieszam łopatką. Masę serowo-truskawkową wykładam do tortownicy z kruchym spodem  i ponownie schładzam przez całą

Ciasteczkowy Potwór
Sernik z kiwi i truskawkami, bez pieczenia 178

napęczniałą żelatynę. 3. Serek zmiksować przy użyciu miksera razem z cukrem pudrem. 4, w osobnej miseczce zmiksować przy użyciu blendera wszystkie truskawki, na gładki mus. 5. Dodać mus truskawkowy do masy serowej, zmiksować a następnie dodać żelatynę. 6. Wyjąć z lodówki spód i wlać masę serową.  7. Odstawić do schłodzenia do lodówki na 2-4 godziny Dekoracja: 1.Zrobi

KreatywnePiny
Sernik truskawkowy bez pieczenia 209

napęczniałą żelatynę. 3. Serek zmiksować przy użyciu miksera razem z cukrem pudrem. 4, w osobnej miseczce zmiksować przy użyciu blendera wszystkie truskawki, na gładki mus. 5. Dodać mus truskawkowy do masy serowej, zmiksować a następnie dodać żelatynę. 6. Wyjąć z lodówki spód i wlać masę serową.  7. Odstawić do schłodzenia do lodówki na 2-4 godziny Dekoracja

KreatywnePiny
Tort śmietanowo - truskawkowy 171

szklanki wody 3 łyzki cukru Truskawki umyć, odszypułkować, włożyć do garnka, zalać zimną wodą. Dodać cukier, wymieszać. Zagotować. Ściągnąć z płyty i przestudzić. Wystudzony syrop odcedzić. Masa śmietanowo - truskawkowa 400 g śmietany 36% do ubijania 500 g serka mascarpone 5 łyżek cukru pudru (lub więcej,jak kto lubi) mniej więcej 1 kg przekrojonych na połówki truskwek Schłodzoną śmietanę ubić, dodać

Pełny talerz
Tort truskawkowy 157

mieszamy do rozpuszczenia po czym wlewamy do musu. Całość odstawiamy do zgęstnienia.Warstwa śmietankowo-truskawkowy:400 ml śmietanki 30%,1 śmietan-fix,2 łyżeczki cukru pudru, 1 szklanka truskawkowego musu.Śmietanę ubijamy, a pod koniec ubijania dodajemy cukier puder i śmietan-fix. Do ubitej śmietany dodajemy  1 szklankę lekko zgęstniałego musu.Boki tortu:100 g śmietanki,100 g czekolady.Śmietankę(...)musi być gorąca, ale nie może się zagotować), wrzucamy czekoladę i odstawiamy na kilka minut, a następnie mieszamy. Odstawiamy czekoladę do lekkiego zgęstnienia.Wykonanie:Na nasączony biszkopt wykładamy masę śmietankowo- truskawkową. Na to układamy truskawki pokrojone w plasterki (30 dag truskawek) delikatnie dociskając do kremu. Następnie wykładamy mus truskawkowy. Tort należy schłodzić w lodówce przez ok. 3 godziny

Delicious Titbits
Charlotte truskawkowa 199

deser zrobiłam z serków mascarpone, dzięki czemu jest lekki i bardziej puszysty niż sernik na zimno wykonany z serków homogenizowanych. Polecam.  CHARLOTTE TRUSKAWKOWA     Składniki: (forma 17 cm)  1 opakowanie podłużnych biszkoptów masa z serka: 500 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru mus truskawkowy:  1 galaretka truskawkowa 1 łyżeczka żelatyny 250 ml gorącej wody(...)tężeć.  Potem kilka biszkoptów maczamy w galaretce i układamy na masie z serka. Zalewamy je tężejącym musem truskawkowym i ponownie odstawiamy do lodówki. Kiedy mus truskawkowy stężeje wykładamy na nim resztę masy z serka. Całość chłodzimy w lodówce kilka godzin

Bon appetit mon amie
Sernik na zimno II 161

ciastek maślanych, deserowych (użyłam herbatników kokosowych Łakotki) 70 g roztopionego masła    Masa : 500 g mascarpone 1 szklanka cukru (lub mniej jeśli lubimy mniej słodkie) 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego  lub 2 łyżki cukru wanilinowego 1 galaretka truskawkowa ugotowana w 250 ml wody zamiast 500 ml + dodatkowo 1 czubata łyżka żelatyny 300 g truskawek(...)następnie ostudzić (przelać do czystego garnka lub miski, wstawić do zimnej wody). Do galaretki dodać zmiksowane truskawki i wymieszać. Zimną śmietanę ubić na idealnie sztywną pianę, dodać masę serową oraz mus truskawkowy, wszystko zmiksować na jednolitą masę na małych obrotach miksera, wmieszać pokrojone truskawki jeśli ich używamy. Wylać na spód z ciastek i wyrównać powierzchnię. Wstawić

cucinare
Lody z musem truskawkowym 150

zjadłyśmy wszystkie za jednym razem..... Pójdzie w boczki ale co tam! Dla tego smaku warto było :) Wam też polecam.  Baza: 250ml śmietanki 30% 200ml mleka skondensowanego słodzonego Mus truskawkowy: 300g truskawek cukier do smaku (ok 2-3 łyżki) Truskawki umyć, obrać i przełożyć do garnka. wsypać cukier i wlać 2-3 łyżki zimnej wody. Rozgnieść np. za pomocą tłuczka(...)mleko skondensowane. Gdy składniki się połączą 1/2 masy przelać do miseczki. Dodać połowę musu z truskawek i wymieszać. Do pojemnika, w którym będziemy mrozić lody wykładać na przemian masę śmietankową, truskawkową i mus truskawkowy. Następnie delikatnie przemieszać widelcem aby powstał "marmurek". Pojemnik zamknąć i wstawić do lodówki na kilka godzin. Przed podaniem wyjąć na ok 10 minut

Smakołyki Asi
Biedronka z kisielową pianką – łatwe i szybkie! 11805

furorę na każdym przyjęciu.  SKŁADNIKI:BISZKOPT:* jajka – 5 szt * mąka krupczatka – 5 łyżek * cukier – 5 łyżek * sól – 1 szczypta * proszek do pieczenia – 1 łyżeczkaMASA :* kisiel truskawkowy – 2 szt * galaretka truskawkowa – 3 szt * śmietana 36% – 500 ml* borówki ( mrożone ) – ok. 150 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA :BISZKOPT :Białka oddzielamy od żółtek.Ubijamy na sztywno ze szczyptą soli , pod koniec dodając(...)pieczenia i łyżką drewnianą mieszamy w jedną stronę! aż składniki się połączą.Wkładamy do nagrzanego na 180 piekarnika na 20 – 25 minut.Studzimy , a następnie rozcinamy na 2 blaty. MASA :Kisiele gotujemy wg. przepisu na opakowaniu.Do ciepłych wsypujemy 2 galaretki i miksujemy.Zostawiamy do ostudzenia.Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno.Dodajemy po łyżce wystudzonej masy z kisielu  , mieszamy. CAŁOŚĆ:Na przekrojony biszkopt wykładamy

Ostra na Słodko
Cytrynowo-miodowy łosoś z ćwikłą z młodych buraczków podany z sałatką truskawkową i grillwanym ananasem! 184

masła - sól, pieprz WYKONANIE: - Młode buraczki obierz, pokrój w kosteczkę, podpraż na maśle z rondelku, dodaj chrzan z żurawiną. Dopraw do smaku. Za pomocą blendera zmiksuj na gładką masę. Sałatka truskawkowa: - łyżka soku z cytryny - łyżka soku z ananasa - łyżka miodu - 250 g truskawek Truskawki kroimy w drobną kosteczkę, doprawiamy sosem z w/w składników. Podajemy od razu. Smacznego! ;-) przepis zgłaszam

SMYKWKUCHNI
Łaciaty sernik z truskawkowym musem 247

truskawek 1 galaretka truskawkowa biszkopty do wyłożenia formy Składniki przygotować wcześniej aby były w temperaturze pokojowej. Dno tortownicy o średnicy 24 cm wyłożyć biszkoptami i wstawić do lodówki. Galaretkę truskawkową rozpuścić w szklance wody i odstawić do wystudzenia. Gdy galaretka wystygnie truskawki zmiksować na mus i dodać galaretkę. Mus podzielić na dwie części. Jedną część wstawić do lodówki aby lekko(...)dwoma łyżkami sera. Następnie porcjami dodawać resztę sera a na koniec dodać wystudzoną żelatynę. Na biszkopty wyłożyć trochę masy serowej i gdzieniegdzie troszkę tężejącego już musu truskawkowego. Tortownicę wstawić do lodówki aby masa lekko stężała, tortownica wcześniej schłodzona więc zajmie to kilka minut. Ponownie wyłożyć kilka łyżek masy serowej i gdzienigdzie trochę tężejącego truskawkowego musu i znowu wstawić do lodówki

Monia miesza i gotuje
Biszkopt z musem truskawkowym 177

przygotowałam z nich tego oto biszkopta. Jest przepyszny. A jeśli nie macie własnych truskawek mrożonych, można je bez problemu kupić w większości sklepów o każdej porze roku. Masa śmietankowa i mus truskawkowy rozpływają się w ustach. Z pewnością goście to docenią. Spróbujcie!            -TRUDNOŚĆ: średnie    -CZAS: powyżej(...)ILOŚĆ PORCJI: ok. 15   Biszkopt z musem truskawkowym BISZKOPT 4 jajka 4 łyżki cukru 4 łyżki mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia MASA ŚMIETANKOWA 500 ml śmietany 30% 3 łyżki cukru pudru 2 łyżki żelatyny 2 opakowanie śmietan fix MUS TRUSKAWKOWY 450 g truskawek 1 galaretka truskawkowa 500 ml wody BISZKOPT: białka ubić, dodać cukier i nadal miksować

Gotuję Testuję
Sernik na zimno z truskawkami 178

wierzchu, a takiego poszukiwałam. Efekt końcowy - pusta blacha do umycia :)  Składniki na spód  170 g ciastek kruchych 70 g masła masa 500 g twarogu (użyłam półtłustego) 1 szklanka cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 1 galaretka truskawkowa 1 łyżka żelatyny 400 kram truskawek świeżych 300 ml śmietany kremówki 30 % Sposób przygotowania Dno tortownicy (moja ma 25 cm średnicy) wyłożyć(...)dokładnie rozpuścić, przelać do miseczki i wstawić do zimnej wody. Truskawki zmiksować i dodać do ostudzonej galaretki, wymieszać. Zimną śmietanę ubić na sztywną pianę, dodać masę serową i mus truskawkowy, wymieszać mikserem na najmniejszych obrotach, do postania jednolitej masy. Wylać na spód ciastek, wyrównać. Dodatkowo można z góry przyozdobić pokrojonymi truskawkami. Dać do lodówki do stężenia (trzymałam całą noc). Smacznego

pink envelope