masa truskawkowa - 2500 przepisów (strona:20/167)

TRUSKAWKOWY SERNICZEK 136

zalewamy wodą, mieszamy . Kiedy stężeje podgrzewamy do rozpuszczenia, następnie studzimy i wlewamy do masy serowej. mieszamy. Na dno tortownicy wykładamy truskawki, możemy też dać posypkę czekoladową, następnie wylewamy masę serowo truskawkową, odstawiamy do stężenia

Z Majeczką w kuchni
Sernik z rabarbarem - jeszcze jest czas 149

jajka70 g cukru45 g mąki pszennej15 g mąki ziemniaczanejskórka otarta z 1 cytrynymasa rabarbarowa:400 g rabarbaru2 łyżki cukruskórka otarta z 1 cytrynysok z 1/2 cytryny1 galaretka truskawkowa (proszek)masa serowa:400 g serka kremowego120 g mleka skondensowane słodzonego30 g płynnego miodusok z 1 cytryny6 listków żelatyny300 ml śmietany kremówki (38%)dodatkowo:2 łyżki cukru pudru9 truskawekMąki przesiać, wymieszać.Białka

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Ciasto Kubuś bez pieczenia 431

przygotowania i bardzo smaczne. Polecam!!! SKŁADNIKI: Masa kubusiowa: 900 ml soku marchwiowo- owocowego typu „Kubuś” 2 opakowania budyniu śmietankowego, 2 opakowania galaretki brzoskwiniowej, Masa śmietanowa: 600 ml  śmietany  30%, 2 opakowania galaretki truskawkowej, Dodatkowo: 20 sztuk biszkoptów okrągłych, 20 sztuk delicji o smaku pomarańczowym, kolorowa posypka PRZYGOTOWANIE: 1. Masa kubusiowa : Z soku odlać 1/2 szklanki. Pozostały sok zagotować(...)wsypać galaretki brzoskwiniowe. Dokładnie wymieszać. 2.  Spód blaszki wyłożyć biszkoptami. Na biszkopty wylać gorącą masę kubusiową. Wyrównać i odstawiać do stężenia. Na masie ułożyć delicje. 3.  Masa śmietanowa : Galaretki truskawkowe rozpuścić w 400 ml wrzącej wody. Odstawić do przestudzenia. Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno. Dodać tężejącą galaretkę i razem zmiksować. 4.  Masę wyłożyć na ciasto, wyrównać. Ciasto

Tradycyjna kuchnia Kasi
Kawowo-truskawkowe ciasto Akrobatki 100

śmietankowa:  300 g śmietany kremówki 36%  2 łyżki cukru pudru  2 łyżki kawy rozpuszczalnej  1 łyżka żelatyny  odrobina gorącej wody   Masa truskawkowo- jogurtowa:  2 galaretki truskawkowe  250 ml. jogurtu naturalnego  500 ml gorącej wody  Poncz:  woda z sokiem z cytryny   Dodatkowo:  200 g świeżych truskawek Sposób(...)równe blaty. Pierwszy umieścić w blaszce/tortownicy, w której był pieczony. Skropić go wodą z sokiem, wysmarować masą kawowo- śmietankową i przykryć II nasączonym blatem biszkoptu. Gdy masa jogurtowo-truskawkowa zacznie tężeć wyłożyć ją na biszkopt i od razu wepchnąć w nią truskawki. Ciasto schłodzić w lodówce do całkowitego stężenia. Smacznego

Nastoletnie Wypiekanie
Tiramisu Truskawkowe 455

bazie śmietanki kremówki, włoskiego mascarpone i biszkoptów do deser idealny na letnie dni i myślę, że zasmakuje nawet tym którzy za tradycyjnym kawowym tiramisu nie przepadają. Tiramisu Truskawkowe -  Składniki: Masa: 600 ml śmietany kremówki 400 g sera mascarpone 2 fixy do ubijania śmietany ok. 4 łyżki cukru pudru   ok. 300-400 g truskawek duże opakowanie biszkoptów(...)cukier puder do oprószenia   Tiramisu Truskawkowe - Sposób przygotowania: Śmietankę ubijamy na sztywno (pamiętajmy, że śmietanki nie należy zbyt długo ubijać ponieważ może wytrącić się masło). Do śmietanki dodajemy cukier puder wymieszany z fixem do śmietany i jeszcze chwilkę miksujemy do połączenia składników. W osobnym naczyniu miksujemy mascarpone do momentu otrzymania puszystej masy. Do mascarpone dodajemy ubitą śmietanę i wszystko

Słodka Strona
Tort Księżniczka, tort Lalka Barbie 179

końcu dodaję sok wyciśnięty z połowy cytryny i mieszam.  Wstawiam do lodówki.  Biszkopt kroję na trzy części, spodnią część lalki układam na paterze, nasączam kompotem truskawkowym, smarują masą, na masie układam całe owoce osączone z kompotu, nakrywam środkowym blatem, ponownie nasączam, smaruję kremem, układam owoce i przykrywam najmniejszym krążkiem, który nasączam i smaruję kremem wierzch i boki tortu

Ciasteczkowy Potwór
Waniliowy Sernik na Zimno z Musem Truskawkowym 359

orzeźwiającym musem z truskawek. Idealna propozycja na letnie dni. Ciasto powstaje bez pieczenia, więc tym bardziej warto się na nie skusić. Waniliowy Sernik na Zimno z Musem Truskawkowym - Składniki:Masa serowa:200 ml śmietanki kremówki400 g twarogu dwukrotnie zmielonego (w temperaturze pokojowej)1/3 szklanki cukru pudru3 łyżki żelatyny + 30 ml ciepłej wodyziarenka z jednej wanilii (ewentualnie cukier z prawdziwą wanilią(...)truskawek3 łyżki cukru pudru2 łyżeczki żelatyny galaretka truskawkowabiszkopty + mleko Waniliowy Sernik na Zimno z Musem Truskawkowym - Sposób przygotowania:Truskawki miksujemy wraz z cukrem pudrem. Galaretkę (proszek) dzielimy na dwie części. Jej połowę rozpuszczamy w 200 ml wrzącej wody. Gdy lekko ostygnie wlewamy do truskawek i dokładnie mieszamy. Miseczkę (o średnicy minimum 3-4 cm mniejszej niż tortownica w której będzie

Słodka Strona
Ciasto z masą kokosową i truskawkową galaretką 234

ciasta dwa dni. W planie miałam upiec tort z kremem karmelowym, ale niestety mam małe problemy z trzymaniem się planu i upiekłam ciasto 3 warstwowe czyli: biszkopt, masa kokosowa i galaretka truskawkowa w połączeniu z miksowanymi truskawkami. jak dla mnie pycha :) Składniki:       biszkopt:        95g mąki(...)galaretki truskawkowe       250g truskawek       1 łyżka cukru Przygotowanie:    biszkopt: Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubić ze szczyptą soli. Pod koniec ubijania dodać cukier nadal miksując. Żółtka roztrzepać widelcem, dodać do ubitych białek. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i stopniowo dodawać do masy jajecznej. Ciasto przelać do formy, piec

Amatorka kuchenna
Kruche ciasto z masą rabarbarowo - truskawkową 144

wymiarach 36 x 25 cm wyłożyć papierem do pieczenia.  Ciasto wyłożyć na blaszkę i  podpiec w 180 stopniach ok 15 - 20 min . W tym czasie masę rabarbarowo  –  truskawkową wyłożyć  na sito i odstawić, aby odciekła Kruszonkę zrobić dodając do mąki miękkie masło, cukier oraz cukier wanilinowy. Całość wyrobić palcami, aż wszystkie składniki się połączą

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Lody Śmietankowe i Truskawkowe Domowe - Najlepsze! 140

dnia muszę je zrobić. Jak widać zrobiłam :) I powiem Wam, że przepis bazowy zostanie ze mną na baardzo długo, lody są rewelacyjne i już wiem co zmienię w smaku truskawkowym i do czego posłuży mi bazowy smak śmietankowy. Dodatkowym plusem jest sposób przygotowania, w którym to żółtka są podgrzewane, co daje nam komfort psychiczny,że nie musimy się martwić(...)przełożyłam do pojemnika, a drugą pozostawiłam w maszynie do lodów i nadal się w niej mieszała, dolałam do niej zmiksowane truskawki z odrobiną cukru i mieszałam nadal. Kiedy masa lodowa truskawkowa ładnie zgęstniała przełożyłam ją do pojemnika i wstawiłam do zamrażarki. Lody można wykonać również bez maszyny do lodów, jednak konsystencja i puszystość będzie się trochę różnić

Blondynka Gotuje
Sernik na zimno z truskawkami (na biszkopcie) 151

łyżki mąki pszennej 0,5 łyżki mąki ziemniaczanej 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia   Masa serowa: 1 kg sera z wiaderka, zmielonego 200 ml śmietany 30% 4 łyżki żelatyny 1 szklanka cukru pudru 1/3 szkl zimnej wody   Dodatkowo: 2 galaretki truskawkowe 750 ml wrzątku 300 g truskawek     Przygotowanie:   Biszkopt: Białka oddzielić od żółtek(...)stężenia.     W międzyczasie galaretki rozpuścić w 750 ml wrzącej wody. Odstawić do lekkiego stężenia (najlepiej do lodówki- będzie szybkiej). Truskawki przekroić w pół i ułożyć na masie serowej. Gdy truskawkowa galaretka zacznie tężeć, wylać ją na masę serową z truskawkami i ponownie schłodzić sernik w lodówce ok. 4 godziny. Smacznego

Nastoletnie Wypiekanie
Tort czekoladowo-truskawkowy 202

Białko ubijamy na sztywno z cukrem, dodajemy przesianą mąkę i na koniec delikatnie mieszamy z mąką. Biszkopt pieczemy w temperaturze 180 stopni. Mój tort składał się z sześciu spodów. Masa tortowa : 600 ml. śmietany 36 % 200 g. białej czekolady Śmietanę ubijamy na sztywno, a czekoladę rozpuszczamy nad kąpielą wodną. Ważne jest aby spód naczynia bezpośrednio nie dotykał wody, a woda(...)gotowała ale była gorąca. Gdy czekolada jest rozpuszczona należy ją dodać powoli do ubitej śmietany energicznie mieszając. Nasz tort przekładamy wystudzonym spodem biszkoptowym, którego nasączamy rozpuszczoną galaretką truskawkową i masą z białej czekolady. Przełożony tort schowałem do lodówki na godzinę, a następnie go udekorowałem

Full Smaku
Wafle z masą śmietankowo - truskawkową + film 184

znam osoby która nie pamięta pysznych wafli przełożonych masą kakaową lub owocową. Tym proponuję chrupiące wafle z masą śmietankowo - truskawkową czyli szybki i prosty sposób na słodką przekąskę i niezapomniany smak z dzieciństwa. składniki na prostokątnego wafla 1 opakowanie kruchych prostokątnych wafli 250 g margaryny 250 ml śmietany 30 % 5 łyżek cukru 2 opakowania galaretki truskawkowej przepis Margarynę rozpuszczamy

Smakowite Dania
Biszkopt z masą karpatkową i musem truskawkowym 151

Rozpływające się w ustach, puszyste, z delikatnym kremem karpatkowym i musem truskawkowym ciasto. Jest przepyszne. Zimowe przypomnienie lata. Nic więcej nie napiszę. Po prostu spróbujcie! 'biszkopt z masą karpatkową i musem truskawkowym' Składniki: * biszkopt: - 6 jajek - 3/4 szklanki cukru - 1 szklanka mąki pszennej - 6 łyżek mąki ziemniaczanej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia * krem karpatkowy: - 3 budynie waniliowe - 1 l mleka(...)rozmrozić i zmiksować, dodając cukier wg własnego smaku. Żelatynę rozpuścić we wrzątku i dodać do truskawek. Dokładnie wymieszać. Biszkopt przeciąć na 3 blaty i przełożyć je masą karpatkową. Na wierz wylać mus truskawkowy. Wsadzić do lodówki na min. 4h, aby mus truskawkowy się ściął. Smacznego! * przepis pochodzi z bloga 'Zgotowani' z moimi modyfikacjami

CookYourself
Ciasto biszkoptowe z truskawkami 107

użyłam thermomixu ) dodając cukier puder. Zmielony ser łączymy z jogurtem greckim i dwoma łyżkami prawdziwego cukru waniliowego. Wszystko razem miksujemy mikserem. Następnie rozpuszczamy 2 galaretki truskawkowe w niewielkiej ilości wody i stopniowo wlewamy do masy cały czas miksując. Na koniec dodajemy ubitą śmietankę kremówkę i delikatnie mieszamy łyżką do momentu, aż nasza masa uzyska jednolitą konsystencję. Upieczony wcześniej biszkopt przekrawamy(...)wzdłuż na dwie części. Na spód wykładamy serową masę i przykrywamy górną częścią ciasta. Teraz czas na przygotowanie musu truskawkowego. Składniki na mus: 400 g truskawek 1 galaretka truskawkowa pół szklanki wody 2 łyżki cukru pudru Truskawki miksujemy na jednolitą masę. Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie wraz z cukrem pudrem , czekamy aż ostygnie. Następnie dodajemy ją do musu truskawkowego

noteskulinarnyfiga