Mieszać na niskich obrotach, do połączenia .Dodać powstały krem z białek i śmietanki,wymieszać do połączenia składników. Dodać pokrojone świeże truskawki do masy.Na upieczone i ostudzone dno wyłożyć masę truskawkową , następnie posypać odłożonymi pokruszonymi ciasteczkami wierzch ciasta-deseru.Przykryć folią i zamrozić na trzy godziny lub więcej .Pozostaje już tylko cieszyć się ze smakowitego deseru
w mojej kuchniłyżki zimnej wody 1 szkl cukru 2/3 szkl mąki pszennej 1/3 szkl mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia arbuzowy mus: miąższ z niedużego arbuza 2 łyżki żelatyny galaretka truskawkowa masa serowa: 500 g sera homogenizowanego waniliowego 400 ml śmietany kremówki 2 łyżki żelatyny Jaja ubić z wodą i cukrem na puch. Delikatnie wmieszać obie mąki przesiane z proszkiem
6niebopieczemy przez 20 minut. Po tym czasie ustawiamy 60 stopni i termoobieg i suszymy naszą bezę jeszcze przez 15 minut. Ciasto musimy dokładnie wystudzić aby budyń i masa truskawkowa dobrze stężały. Smacznego
KuchcikoweLovedrugiej pokrojone i rozgniecione truskawki. 11. Na biszkopt w blaszce wylać połowę masy bananowej i blaszkę wstawić na 5 minut do zamrażalnika. Po wyjęciu z zamrażalnika wylać połowę masy truskawkowej, przykryć drugą częścią biszkoptu. Biszkopt nasączyć połową ponczu i wyłożyć na niego pozostały krem z bananami. Na wierzchu rozprowadzić resztę kremu truskawkowego i przykryć ostatnim biszkoptem. 12. Ostatni biszkopt nasączyć
Mała Cukierenkakolejne 20 minut. Wyjmujemy i studzimy. W międzyczasie do garnka wkładamy truskawki,zagotowujemy. Po ostudzeniu blendujemy do otrzymania pianki. Podgrzewamy i wsypujemy łyżkę żelatyny. Studzimy, jeszcze raz blendując. Masę truskawkową nakładamy delikatnie łyżeczką i wkładamy do stężenia do lodówki. Smacznego
WYSPA SZCZĘSLIWAproszku do pieczenia, 2 łyżki kakao Wkładka kokosowa: 5 białek, ¾ szkl. cukru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 100 g wiórek kokosowych, 2 łyżki kisielu truskawkowego. Masa serowa: 1 kg sera twarogowego, 5 żółtek, ok.3/4 szkl. cukru (słodkość wg uznania), ½ szkl. mleka, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, olejek pomarańczowy, 15 dag margaryny
słodki bratekzmniejszamy do 110* i pieczemy jeszcze przez 60-75 min. Po upieczeniu otwieramy piekarnik i studzimy przez 1 h a następnie zostawiamy na 12 h w lodówce. Masa Truskawkowa: 0,5 kg truskawek 2 galaretki truskawkowe 2 szklanki wody Galaretki zagotowujemy w 2 szklankach wody. Truskawki blendujemy i dodajemy tężejącą galaretkę. To wszystko wylewamy na ciasto wcześniej schłodzone
Moje Słodkie Piekiełkowyszły mi dwie porcje). Na kaszę wykładamy płatki migdałów - odstawiamy do ostygnięcia. W między czasie miksujemy truskawki (odmrożone ale nie do końca). Kiedy kaszka nam ostygnie wykładamy na nią masę truskawkową. Na górę do ozdoby wysypujemy troszkę płatków kokosowych. Wstawiamy do lodówki na 2-3 godziny a najlepiej na całą noc. Patriotyczny, ponieważ są kolory biały i czerwony - wiem
Moje-pitraszenieszklanka mąki 100 ml mleka 130 g miękkiego masła 3/4 szklanki drobniutkiego cukru 2 jajka ( w temp. pokojowej) 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia kilka łyżek konfitury truskawkowej Masa lukrowa bordo i pudrowy róż Mąkę przesiej wraz z proszkiem do pieczenia. Masło utrzeć na krem z cukrem (wysokie obroty, 3 minuty).Następnie zmniejsz obroty na średnie
AZgotuj!jajka, 1/2 szklanki cukru, 1 szklanka mąki, 4 łyżki oleju, 1/2 łyżki octu, 1/2 łyżki proszku do pieczenia, Mus arbuzowy: 1 kg miąższu z arbuza, 2 opakowania galaretki truskawkowej, Masa śmietanowa: 500 ml śmietany 30%; 2 opakowania galaretki cytrynowej, Dodatkowo: 20 sztuk herbatników. PRZYGOTOWANIE: 1. Biszkopt: Białka ubijam na sztywną pianę. Nadal ubijając dodaję kolejno żółtka, cukier, mąkę, olej, ocet
Tradycyjna kuchnia Kasiśrednicy 28 cm CIASTO CZEKOLADOWE: 200 g cukru 300 g mąki 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 100 ml oleju 650 g jogurtu truskawkowego MASA SEROWA: 250 g sera białego, mielonego 250 ml śmietany 30% 1,5 łyżeczki żelatyny + 3-4 łyżki wrzącej wody 4-5 łyżek cukru pudru do smaku 300 g obranych
Rozpustne gotowanieMój debiut w produkcji dżemu truskawkowego! Jestem zadowolona z efektu końcowego. Przed włożeniem do słoiczka próbowałam truskawkową masę - smakowała, i to bardzo :) Słodka, ale nie przesadnie. Kiedy słoiczki przestygną masa w środku staje się gęsta i dżem nie przelewa się w słoiczku. Myślę, że będzie idealny do rozsmarowywania :) Składniki: 1 kg świeżych truskawek, bez szypułek 40 g ksylitolu
Zdrowie na języku :Psokiem pomarańczowym. Banany obieramy i miksujemy z mlekiem. Maliny również rozdrabiamy bardzo drobno. Mrożone dają nam mus podobny do sorbetu, świeże mają gładką konsystencję. W wysokich kieliszkach kolejno przelewamy masę truskawkową , bananową i malinową
VioletoweKucharzeniekażdą część wałkuj na prostokąt, natnij boki, a środek pozostaw w całości, aby nałożyć nadzienie. Wzdłuż ciasto posmaruj frużeliną, nałóż kawałki rabarbaru i ponownie na wierzch dodaj jeszcze trochę truskawkowej masy. Ciasto zaplataj na przemian, tworząc zwarty strudel. 5. Foremkę wyłóż papierem do pieczenia, ułóż na nim gotowy strudel i pozostaw na 30 minut do ponownego wyrośnięcia. Piekarnik rozgrzej
Apetyczna babeczkaognia i odstawiamy do ostygnięcia. Piekarnik nastawiamy na 180*C (termoobieg). Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy na prostokąt o grubości ok. 0,5cm. Całą powierzchnię smarujemy ostudzonym budyniem, kolejno ostudzoną masą truskawkową i całość sprawnie zwijamy w roladę("rulon"). Podłużny zawijas tniemy na ok.1,5cm. kawałki (powinny wyjść "ślimaczki") (; Zawinięte bułeczki wykładamy na formę wyścieloną papierem do pieczenia(w odstępach ok.1
Symfonia Smakówcukru 200 l śmietany 30% 2 łyżeczki żelatyny łyżka cukru pudru Wykonanie: Truskawki myjemy, ucinamy szypułki i kroimy. Wkładamy je do wysokiego naczynia i miksujemy. Odkładamy 3 łyżki masy truskawkowej a resztę zalewamy mlekiem, słodzimy i miksujemy aż uzyskamy jednolity płyn. Wsypujemy następnie kawę, napój podgrzewamy i mieszamy aż się rozpuści. Można nie podgrzewać jeśli ktoś chce mieć
ciastkarnia na kruchym spodziejogurtu naturalnego, połączyć składniki na gładki mus przy pomocy blendera 4. Położyć mus na warstwie Crunchy. 5.Truskawki odszypułkować, umyć i zblendować z dwoma łyżkami jogurtu na gładką masę. 6. Masę truskawkową nakładać na warstwę bananową Całość ozdobić gałązkami świeżej mięty, truskawką i odrobiną Crunchy. Smacznego
KreatywnePinyozdabianie nie jest warunkiem koniecznym. biszkopt: 6 jajek 0,5 szkl mąki 0,5 szkl cukru masa śmietanowa : 400 g śmietany kremówki 2 łyżki cukru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego masa truskawkowa : 300 g truskawek 1 łyżeczka żelatyny
Polska Zupapiekło się u mnie dłużej niż 30 minut bo 45.Warto piec w ładnej ceramicznej formie, w której podamy placek na stół, nie da się niestety zgrabnie go kroić, z masy truskawkowej powstaje dużo pysznego soku
Stare Garywalentynki Składniki Masa serowa: 600 g serka waniliowego homogenizowanego 250 ml śmietany słodkiej 30% śmietan-fix lub inny usztywniacz do śmietany 3 łyżki cukru 2 łyżki żelatyny paczka herbatników Masa truskawkowa: 450 g mrożonych truskawek 4 łyżki cukru 2 łyżki żelatyny Glazura truskawkowa: 4 łyżki cukru 4 łyżki śmietany słodkiej 4 łyżki wody 80 g białej czekolady 2 łyżeczki żelatyny
zjem to blog kulinarnyCiasto naleśnikowe: 3 łyżki kakao 2 szklanki mąki 1,5 szklanka mleka 1,5 szklanka wody gazowanej jajko cukier cynamonowy Nadzienie: serek homogenizowany naturalny 0% tł. mus malinowy lub truskawkowy masa kajmakowa Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe wymieszać, gdyby cisto wyszło za rzadkie dodajemy maki a jesli za gęste wody...Smażymy czekoladowe naleśniki... Naleśniki smarujemy serkiem i musem...jeśli
NaKońcuJęzykaZapraszam na pyszne tiramisu w wersji truskawkowej. Słodka masa świetnie komponuje się z lekko kwaskowymi truskawkami. składniki: 3 jajka 3 łyżki cukru pudru 250 g serka mascarpone 5-6 podłużnych biszkoptów 200 g truskawek Truskawki zmiksować na mus, można ewentualnie dosłodzić nieco do smaku i odstawić. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, odstawić. Żółtka(...)puszystą masę. Następnie dodać serek mascarpone i dokładnie wymieszać aby składniki się połączyły. Potem dodać ubite białka i ponownie wymieszać aby składniki się połączyły. Z przygotowanej masy , pokruszonych herbatników i truskawkowego musu skomponować własny deserek w pucharku lub szklaneczce. Ja przygotowałam trzy duże deserki. Na dno każdego pucharka ułożyłam warstwami: masę z serka mascarpone i jajek, trochę pokruszonych biszkoptów, truskawkowy
Monia miesza i gotujeuzyskania puszystej konsystencji). Do kaszki dodać mus truskawkowy (2 łyżki pozostawić do dekoracji!) i ponownie całość ze sobą zmiksować. Do ubitej śmietany dodawać po 1 łyżce masy kukurydziano-truskawkowej. Miksować na najniższych obrotach miksera. Przygotowany mus przełożyć do dwóch pucharków. Przed podaniem udekorować musem truskawkowym i połówkami truskawek). Do zimnego mleka dodać namoczoną kaszkę kukurydzianą Zmiksować truskawki Zblendować ugotowaną(...)kaszkę kukurydzianą Do ubitej śmietany dodawać po 1 łyżce masy kukurydziano-truskawkowej Pomysł na przepis z bloga smakolykibereniki
Ugotowaćdać inne owoce.. Ciasto drożdżowe 50 dkg mąki 40 g drożdży 1 szkl. letniego mleka 80 g cukru 80 ml oleju 1 jajko szczypta soli Masa rabarbarowo-truskawkowa: kilka łodyg rabarbaru truskawki 1 budyni np.malinowy cukier waniliowy 100 ml wody + 6 łyżek wody 60 g cukru Mąkę przesiać do miski.Zrobić wgłębienie(...)zagotować, ciągle mieszając. Trzymać na małym ogniu przez 1 minutę. Odstawić do ostygnięcia. Wyrośnięte ciasto podzielić na części.Jedną część rozwałkować i przełożyć na blachę, na ciasto wyłożyć masę rabarbarowo -truskawkową , wyłożyć pokrojone truskawki.Drugą część ciasta rozwałkować, naciąć radełkiem i przełożyć na ciasto do blaszki. Piec około 25 minut w temperaturze 180 stopni.Wystudzone posypać cukrem pudrem
Moje domowe kucharzenielata i słodkich truskawek i na osłodę polecam prosty deserek. Słodki mascarpone i śmietanka doskonale komponują się z kwaskowym musem truskawkowym. A dla wzmocnienia smaku odrobina likieru śmietankowo-truskawkowego. składniki: masa śmietankowo-truskawkowa 250 g serka mascarpone 300 ml śmietanki 30 % do ubijania 200 g truskawek, u mnie mrożone 50 ml likieru o smaku śmietankowo-truskawkowym Dalkowski dodatkow
Monia miesza i gotujerozprowadzić na gładki mus. Doprawić cukrem do smaku.Brzoskwinie dobrze odsączyć i również przetrzeć na mus.Przygotować pucharki lub szklanki i układać warstwami: mus brzoskwiniowy, masę śmietanową, mus truskawkowy, ponownie masę śmietanową a na koniec umyte i osuszone jagody.Wstawić do lodówki na 1 godzinę. Smacznego
Świat Domowej Kuchnipołączenia składników. Do masy jogurtowej dodać ok 1/3 przygotowanego wcześniej musu truskawkowego. Ponownie dokładnie zmiksować aby składniki się połączyły. Z lodówki wystawić schłodzoną tortownicę. Wlać kilka łyżek masy jogurtowo-truskawkowej i wstawić do lodówki na kilkanaście minut, dzięki temu biszkopty przykleją się do dna. Gdy masa na biszkoptach lekko zesztywnieje wlać resztę masy i ponownie wstawić do lodówki aby masa(...)lekko stężała. Gdy masa już lekko stężeje na wierzch wylać pozostały mus truskawkowy. Tortownicę wstawić do lodówki na kilkanaście godzin aby masy dobrze stężały
Monia miesza i gotuje