sklepów tę pyszną rybę i potrawę przedstawiam dziś. składniki karp o wadze około dwóch kilo 4-6 ziaren ziela angielskiego 3 liście laurowe 1 marchewka 1 kg cebuli 3-4 łyżeczki żelatyny 1 korzeń pietruszki kawałek selera pieprz, sól sposób przygotowania Rybę sprawiamy, myjemy, układamy na desce i filetujemy ( na przykład w ten sposób
Miód i pieprzpyszny obiad. 700g mięsa z szynki lub łopatki duża cebula 2 łyżki mąki pszennej 5 pieczarek 5 dużych ziemniaków 1/2 czerwonej papryki 1/2 żółtej papryki 2 średnie marchewki korzeń pietruszki 2/3 szkl zielonego groszku mały koncentrat pomidorowy sól, pieprz łyżka czosnku granulowanego łyżka słodkiej papryki kilka ziarenek ziela angielskiego 2 liście laurowe 3 łyżki oleju Mięso myjemy i kroimy
Smakołyki AsiWażne aby przygotować go z naturalnych składników, bez sklepowych "gotowców" i polepszaczy, bo rozwodniony proszek nijak ma się do prawdziwego barszczu. Składniki: 2 kg buraków 2 jabłka 2 marchewki 4 ząbki czosnku 4 liście laurowe 4 ziarenka ziela angielskiego kilka ziaren pieprzu 4 goździki 1 gwiazdka anyżu 5 suszonych podgrzybków 3 wędzone śliwki 50 ml octu 500 ml zakwasu
Smakowity Blog Kulinarnychoćbym ją robiła nie wiadomo jak często, to tylko w Święta smakuje tak rewelacyjnie... Składniki: 1 kg filetu z dorsza lub innej ryby, 4 duże marchewki, 5 kulek ziela angielskiego, 3 liście laurowe, 1/3 selera, 6 łyżek przecieru pomidorowego, sól, pieprz, woda, 4 łyżki mąki pszennej, olej
Z miłości do słodkościmojej rodzinie najbardziej , do tego kiełbaska cebulka , mniam , zapraszam może i tobie zasmakuje . Składniki 1 mała główka kapusty słodkiej 200 dag kapusty kiszonej 1 marchewka 2 średnie cebulki 2 laki kiełbasy zwyczajnej 2 parówki z szynki 2 kostki rosołowe 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 10 ziarenek pieprzu kolorowego pół łyżeczki
Mój Smakgęstej, kwaśnej śmietany * sól, pieprz do smaku Przygotowanie : Włoszczyznę razem z mięsem ugotować do miękkości, wyciągnąć z wywaru. Przyprawić i d odać ziemniaki. Gdy będą miękkie, dodać marchewkę, starte ogórki kiszone oraz mięso od dzielone od kości. Przyprawić zupę do smaku. Zagęścić śmietaną
Magiczne Życie Martyziołami. Składniki: ok. 3 szklanek makaronu świderki (lub penne) warzywa mrożone: ile? dodałam po większej garści: żółta fasola, zielona cięta fasola, groszek zielony, kukurydza, kilka kwiatów brokułów i kalafiora, marchewka 2 ząbki czosnku 1 średnia cebula 2 suszone pomidory pokrojone w kosteczkę ser brie naturalny 125 g 4 parówki z szynki przyprawy do smaku: vegeta natur, sól, pieprz, lubczyk, majeranek
Zasmakuj Kuchniklipsem, pozostawić na kilka minut w chłodzie Piekarnik nagrzać do 190 *C, włożyć foremkę z kurczakiem, w moim piekarniku mięso piekłam ok. 2 godz. Moje uwagi: Takie warzywa jak marchewka należy pokroić dość drobno, by podczas pieczenia zmiękła, chyba że wolimy twardą :) Ziemniaki, cebula i czosnek upieką się szybciej nawet jeśli pokrojone są dość grubo. Ok. 20 min. przed końcem
Proste PotrawyMarynata: 3-4 łyżki oliwy liść laurowy 3 ząbki czosnku suszony rozmaryn i cząber sól, świeżo mielony pieprz Wywar: 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera naciowego biała część pora 15 ziarenek ziela angielskiego 4 liście laurowe Glazura: kilkanaście goździków 3 łyżki płynnego miodu 100 g cukru 100 ml czerwonego wina PRZYGOTOWANIE Szynkę nacinamy lekko w skośną kratkę. Oliwę mieszamy
Moje Kuchenne Rewelacjeodcisnełam i posiekałam, włożyłam do garnka i zalałam przecedzonym wywarem z grzybów, doprawiłam sola i pieprzem, dodałam ziele i listek laurowy i przecier pomidorowy. Gotowałam prawie 2 godziny . Marchewkę obrałam, umyłam i starłam na tarce o dużych oczkach, dodałam ja przy końcu gotowania kapusty Obrałam i pokroiłam drobno cebulę . Zeszkliłam na patelni na oleju. Na patelni rozgrzałam
Różowa kuchniatradycyjna sałatka na Świąteczny stół autorstwa i wykonania mojej Mamy. Nikt tak drobno nie kroi składników na sałatkę jak Moja Mama. Pyszna. Zapraszam. SKŁADNIKI: 4 jajka 3 marchewki 2 pietruszki 2 ziemniaki 1 seler 1 puszka groszku konserwowego 1 cebula 2 Jabłka 3 ogórki kiszone sól i pieprz 5 łyżek majonezu PRZYGOTOWANIE: Jabłka obieram i kroję drobno. Jajka
Gotowanie Patkiulubionych rozdziałów należą "greckie przekąski", "sosy i dipy" oraz "sałatki" - większość pochodzących z nich przepisów zaznaczyłam sobie karteczkami "do wypróbowania". Szczególnie ślinka mi cieknie na myśl o sałatce z marchewką i twarożkiem z sera feta, koulourakia (bułeczkach) z oliwkami i solonym masłem, hummusie z orzeszkami i kolendrą, dipie z przypalonej cebuli i koziego twarogu z płatkami bonito czy pieczonym buraku
Chilli Czosnek i OliwaStrączków”? Wspaniale wygląda spaghetti z soczewicą i sosem pomidorowo-marchewkowym, naleśniki z zielonej soczewicy, pankejki z cieciorki, quesadilla i tortille, sloppy joe z czarną soczewicą, orientalny groszek z marchewką, sos z groszku, estragonu i szałwii, curry z kalafiorem, frytki z fasolki, pulled pork z czerwoną fasolą, placuszki z fasoli i tuńczyka czy chłodnik z bobu. Po tej lekturze już
Ugotowane pozamiatanekrem brokułowy ze szczypiorkiem, czy zupa na mroźny luty. Wertuję książkę dalej i są sałatki bajecznie kolorowe, pełne warzyw i witamin jak np sałatka z jarmużem orzechami i marchewką. Bardzo ciekawy rozdział stanowią również sosy, dipy i pasty do kanapek ja na pewno skuszę się na czekoladowy sos ze śliwkami, choc dyniowa pasta z parpyczką chili też zapowiada się
Cynamonowe szczęście