marchewka - 20163 przepisów (strona:787/1345)

Cytrynowy makaron z sosem mięsnym oprószony parmezanem 214

sposób powstało przepyszne, aromatyczne, delikatne ale bardzo smaczne danie.  Smacznego ;) Składniki: 2 opakowania makaronu cytrynowego Rama smaż jak szef kuchni  3 cebule pół selera 2 obrane marchewki 1 por 1 kg mięsa wołowego mielonego  sól pieprz 300 ml passaty pomidorowej 2-3 łyżeczki świeżo startej bazylii  150 g startego parmezanu Wykonanie: Krok 1 Warzywa (cebulę

Krakowskie smaki Ani
Chwalimy się bo duma nas rozpiera 150

Chciałybyśmy podzielić się z Wami naszym małym sukcesem, jakim jest publikacja dwóch przepisów z udziałem marchewki w czasopiśmie Harmonia (numer listopd, grudzień 2016). Całkiem niedawno swiętowałyśmy pojawienia się naszego przepisu na zielony koktajl w gazecie SKARB. Myślałyśmy, że to jednorazowy mały krok do druku pisanego, a jednak nie. Dzięki pomocy naszej serdecznej przyjaciółki udało się zagościć po raz drugi

Kolizje Smaków
Surówka z białej kapusty, selera i marchewki 156

wzmocni nasz układ immunologiczny i będziemy zdrowsi, dużo zdrowsi. Polecam taką prostą sałatkę którą można zajadać cały dzień a nie tylko do obiadu. Surówka z białej kapusty, selera i marchewki. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Przepisy na Boże Narodzenie 2016 6428

Zupa krem z pieczonych buraków 3. Ryba po grecku bez smażenia 4. Pasztet jaglany z pieczarkami 5. Roladki z tortilli z wędzonym łososiem 6. Pasztet z cukinii 7. Kruche marchewki 8. Pasztet z soczewicy 9. Faszerowana bagietka 10. Pomidorowa zupa rybna 11. Zupa krem z pieczarek 12. Tortilla szpinakowa 13. Roladki pomidorowe z ziołowym serkiem 14. Rolada szpinakowa z wędzonym

Czerwona Porzeczka
Wegańska zupa z dynią i soczewicą 178

dania, jak ta zupa. Lekka, w egańska i s ycąca.  Skladniki: -1 łyżeczka oleju kokosowego  -1 l wody -800g dyni (waga po obraniu i oczyszczeniu) -2 marchewki  -4 łodygi sera naciowego -3 pomidory  -1 cebula  -1 ząbek czosnku  -1 szklanka zielonej  soczewicy  -1 łyżka słodkiej papryki mielonej -1 łyżka pietruszki

Smakuj życie!
Zupa gulaszowa 227

bardzo zawiesista, możesz zagęścić ją mąką pod koniec gotowania. Drukuj Zupa gulaszowa window.ajaxurl="http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki 0,5 kg mięsa ( u mnie szynka wp) 1 duża cebula 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera 1 puszka krojonych pomidorów 3 ziemniaki 1,5 l bulionu 1 papryka czerwona sól, pieprz, papryka ostra, 3 liście laurowe, 3 ziela angielskie, 2 przeciśnięte ząbki

Mieszam w Garnku
“Kuchnia Pałucka” – recenzja 173

ugotowała z tej książki? Dobrze wyglądają szare kluski podawane z sokiem z kapusty, kwas grzybowy, czyli zupa grzybowa z suszonymi owocami i z sokiem z kapusty, oraz marchew dodawana do kiszenia ogórków. Mocną stroną książki są przede wszystkim jednak opisy obyczajów związanych z biesiadowaniem tj. frycowe czy pępkowe w czasie żniw i rustykalne zdjęcia dań podawanych w drewnianych miskach

Ugotowane pozamiatane
Rafaello z cielęciny 137

szklanki bulionu mięsnego z kostki • 2/3 szklanki śmietany do zup • 1 łyżka soku z cytryny • sól, pieprz Puree ziemniaczano-marchwiowe: • 50 dkg ziemniaków • 50 dkg marchewki • 2 łyżki kwaśnej śmietany • 1 łyżka soku z cytryny • sól, pieprz, gałka muszkatałowa Wykonanie: • Kajzerkę namoczyć w wodzie, odcisnąć, drobno pokroić. • Cebulę obrać, drobno pokroić i zeszklić

To co kocham
Indyk w cieście francuskim z pieczarkami 103

można przygotować kilka godzin wcześniej, tylko każdy należy zawinąć w papier śniadaniowy i wstawić do lodówki. Przed samym pieczeniem posmarować żółtkiem. Jedliśmy z imbirową marchewką z przepisu pierożki z kaczki z ciasta filo

To co kocham
Grillowany filet z sarniny z sosem żurawinowym 128

dodatkowo smak dziczyzny podkreślony został sosem z żurawiny i chrzanu. Składniki na 2 porcje: • 2 filety z sarny po ok. 150-200 g • 1 marchewka • 1 por Marynata • 5 ziaren jałowca • 2 ząbki czosnku • gałązka świeżego tymianku lub 1 łyżeczka suszonego • szczypta cukru brązowego i gałki muszkatałowej • sól, grubo mielony pieprz do smaku

To co kocham
Sałatka jarzynowa 127

Każdy ma jednak jakiś swój magiczny składnik. Moją urozmaiciłam kukurydzą i efektownym podaniem. Ciekawa jestem, jak często ją robicie? Ja 3-4 razy w roku. Składniki: • 5 marchewek • 5 ziemniaków • 2 pietruszki • 1 mały seler • 5 jajek • 2 jabłka • 6 ogórków konserwowych • 1 puszka groszku zielonego • 1 puszka kukurydzy • 5 łyżeczek musztardy • 3 łyżki majonezu • sól, pieprz

To co kocham
Zupa gulaszowa 148

Sycąca i rozgrzewająca, gęsta zupa gulaszowa na mroźne zimowe dni. Składniki: Warzywa • 1 seler • 4 marchewki • 2 pietruszki • 5 ziemniaków • 2 łyżki vegety Mięso • 1 kg wołowiny do gulaszu bez kości • 4 cebule • 1 papryka czerwona • 25 dkg pieczarek • 3 liście laurowe • kilka ziaren ziela angielskiego i jałowca • sól, pieprz do smaku • olej

To co kocham
Pieczone bataty 344

delikatny smak i pieką się bardzo szybko, szybciej niż zwykłe ziemniaki. Zaliczane są do najbogatszych w składniki odżywcze warzyw. W smaku i wyglądzie przypominają marchewkę. Są naprawdę pyszne i idealne do mięsa z grilla, tak też je jedliśmy. Składniki: • 2 bataty • 1/3 szklanki oliwy dobrej jakości, np. Ellea • sól, pieprz

To co kocham