marchewka - 20163 przepisów (strona:780/1345)

BARSZCZ CZERWONY 166

WYKONANIE:  ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA:  130 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY:  11 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 6-8 Składniki: 1 kg buraków (u mnie podłużne), 3 średnie marchewki, kawałek selera, 3 średnie pietruszki, kawałek pora, 4 ząbki czosnku, cebula, 4 liście laurowe, 4 ziarna ziela ang., majeranek, sól, 3 ziarenka pieprzu, 2 łyżki soku z cytryny, odrobina cukru (opcjonalnie

JejKuchnia
MAKARON Z WARZYWAMI 112

MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 14 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 3-5 Składniki: 350 g kolorowego makaronu, średnia cukinia, średnia papryka czerwona, 1/2 mniejszej papryki zielonej, 3 ząbki czosnku, mała marchewka, łyżka posiekanej natki pietruszki, 10 pomidorów suszonych  + kilka łyżek oliwy z pomidorów, tymianek,  ostra papryka, sól. Przygotowanie: Makaron gotuję al dente. Warzywa (cukinia, papryki, marchew) kroję w drobną kostkę

JejKuchnia
Wegetariański rosół z pieczonych warzyw. 221

czemu jest lekki. Polecam Wam do wypróbowania.  Następnym razem wypróbuję inne proporcje składników. Zapraszam Was na moją stronę na facebooku: Wegetariański rosół z pieczonych warzyw. Składniki: 600 g marchewki 450 g selera 450 g korzenia pietruszki biała część pora marynowana papryczka chili 3 ząbki czosnku 2 średnie cebule niepełna łyżeczka oleju rzepakowego 2 cm imbiru 2 liście laurowe

Miksturownik
Pierogi z marchewką i tofu 226

Jakiś czas temu zobaczyłam u Figi pierogi z marchewką (klik!). Urzekły mnie i wiedziałam, że będę robić. Nadzwyczaj nie lubię lepienia pierogów. Lubię dużo farszu, więc najczęściej kończy się to niewielką katastrofą – nakładam za dużo farszu, brzegi kółek się nie stykają, trzeba wszystko naciągać, kombinować i ostatecznie mam w rękach bezkształtną kluchę umazaną ... [Read more

Gotuj z Blue Raven
Warzywna zupa z czarnym oczkiem. 157

jestem za , a Wy? A podstawowy składnik tej zupy i nie tylko znajdziecie w tym sklepie Skworcu.com.pl Składniki; 25 dag grochu czarne oczko Skworcu 20 dag wędzonego boczku 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera 4-5 ziemniaków sól, pieprz, odrobina chili, łyżeczka majeranku, łyżeczka słodkiej papryki 1 cebula 2- 3 łyżki oleju 2 ząbki czosnku. Przygotowanie; Groch należy wypłukać

Radość kipiąca uśmiechem.
sałatka z tuńczykiem w muszelkach 159

składniki : 1 puszka tuńczyka w oleju 1 słoik mieszanki warzywnej marchewka, kukurydza, groszek Jamar 2 jajka 1 mała cebula pieprz majonez ok. 20 szt. dużych muszelek makaronowych opcjonalnie: szczypiorek, natka pietruszki wykonanie: Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kosteczkę. Makaron gotujemy w wskazówek na opakowaniu i studzimy. Cebulę obieramy, kroimy w kosteczkę. Tuńczyka odsączamy z nadmiaru oleju

Domowy Smak Jedzenia
Śledzie pod pierzynką 184

nazwą  ШУБА "szuba". Ta wielowarstwowa sałatka przyrządzana jest na wiele sposobów. Tradycyjnie przygotowuje się ją ze śledzi, cebuli, ziemniaków, buraków, jajka i majonezu. Są też wersje z marchewką i kiszonymi ogórkami. W mojej sałatce ziemniaki zastąpiłam korzeniem pietruszki i muszę przyznać, że ta wersja bardzo mi odpowiada. Składniki: 6 solonych filetów śledziowych 2 cebule 5 ogórków kiszonych 2 ugotowane

Smakowity Blog Kulinarny
Drobiowa zupa curry 134

Pysznie rozgrzewająca. Lekko orientalna, delikatna.  Składniki 2 łyżki masła 400 g filetów z udka kurczaka (bez skóry) 1 cebula 2 łodygi selera naciowego 2 marchewki 2 ząbki czosnku 1 łyżka przyprawy curry 1,2 l bulionu drobiowego 100 g ryżu 2 łyżki słodkiej śmietany sól, pieprz     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Masło rozpuszczamy

R'n'G Kitchen
Pikantny ketchup z dodatkiem marchewki 143

marchwi i jest dość pikantny, choć to raczej chyba kwestia smaku. Ilość ostrych papryczek można dowolnie modyfikować. Gdyby okazało się, że jest jej za dużo, to ratujcie się dodatkową marchewką. Ona złagodzi nieco ostrość. Składniki na ok. 4 słoiczki od dżemu: 100 g ostrych papryczek 500 g słodkiej papryki 1 kg pomidorów 2 główki czosnku 100 ml oliwy

Codzienna kuchnia niecodzienna
Koktajl pomarańczowo-marchwiowy z kokosem 115

codziennego miksowania koktajli, przez 7 dni w tygodniu, 365 dni w roku, bo warto!  Koktajl pomarańczowo-marchwiowy z kokosem Składniki: 250 ml jogurtu naturalnego 1 pomarańcza 1 mała marchewka 2 garście wiórków kokosowych miód do smaku Przygotowanie: Do blendera kielichowego przelewamy jogurt naturalny. Dodajemy obraną ze skóry pomarańczę i marchew, podzielone na mniejsze kawałki. Wsypujemy wiórki kokosowe. Całość miksujemy

Moja smaczna kuchnia
Kotlety z kaszy jaglanej z jajkiem 120

suszoną żurawiną, ubitymi białkami i sosem jogurtowym. Chyba pokuszę się na ich dość szybkie wykonanie U mnie kotlety z kaszy jedliśmy z sosem pieczarkowym i surówką na bazie marchewki. Inspiracja na kotlety stąd , tylko u mnie zdecydowanie inne proporcje na korzyść kaszy. Kaszę jaglaną możemy podprażyć przed gotowaniem lub też kilkukrotnie przelać ciepłą wodą, dzięki czemu pozbawimy ją goryczki. Albo

Mieszam w Garnku
Sałatka z kapusty pekińskiej, jajek i fety 162

ciągu dnia. Składniki: 1 nieduża sałata pekińska posiekana w paseczki 3 jajka ugotowane na twardo i pokrojone w talarki 3 suszone pomidory z zalewy pokrojone w kosteczkę 1 marchewka starta na tarce na większych oczkach 4 obrane pieczarki starte na tarce na mniejszych oczkach 100 g pokruszonej fety pieprz ziołowy do smaku pęczek świeżego koperku drobno posiekanego 4 łyżki oleju

Zasmakuj Kuchni
Fasola w sosie pomidorowym 160

dobrze przyprawiony ziołami. Składniki: 5 szkl. ugotowanej białej fasoli (u mnie Jaś karłowy) lub fasola z puszki 500 ml przecieru pomidorowego 1 czubata łyżeczka koncentratu pomidorowego 1 duża marchewka 1 małe jabłko 2 szalotki lub 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka cukru 1 szkl. wody 1 łyżka oleju do smażenia 1 łyżeczka suszonego tymianku 1 łyżeczka suszonego cząbru

Codziennik Kuchenny
Sous Vide Cooker w Lidl. Test urządzenia oraz przepis. 177

urządzenia przygotujemy:  wołowina polędwica stek rostbef  wieprzowina karczek wieprzowy  żeberka jagnięce  pierś z kury pierś indycza kacza, gęsia  łososia dorsza krewetki przegrzebki  ziemniaki marchewki szparagi a nawet jajka w skorupce  Przed przystąpieniem do gotowania Należy uważnie przeczytać instrukcję i do dzieła jestem ciekawa jak Wam będzie smakowało podzielcie się ze mną waszymi uwagami

AZgotuj!
Zupa cebulowa z pietruszkowo-pistacjowym pesto 126

mroźny dzień i nie tylko, polecam :) 4 porcje: 3 cebule cukrowe 1 cebula czerwona 1,5 łyżki masła klarowanego 2 l bulionu warzywnego (zazwyczaj dzień wcześniej gotuję bulion z marchewek, pietruszki, selera, pora, cebuli i czosnku) szklanka wytrawnego białego wina ok. 60 g pikantego w smaku cheddara sól i sporo pieprzu do smaku pesto: natka pietruszki 50 ml oliwy

Mienta blog

Proponowane wyszukiwania