zupkę krem z pieczarkami i mlekiem kokosowym , super się sprawdza na rozgrzanie się po przyjściu z pracy czy ze spaceru z psem , zapraszam do wypróbowania . Składniki 2 duże marchewki 1 pietruszka 1 mały seler 200 dag pieczarek 4 łyżki mleka kokosowego 1 łyżka warzywka 1 łyżka masła ( dobrej jakości ) 1 ząbek czosnku
Mój Smakkuchni lubię eksperymentować i mieszać różne smaki więc połączyłam słodkie brzoskwinie i schab. Wszystko to pokryłam galaretą i wyszła całkiem smaczna przekąska. 1 kg schabu bez kości 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera kawałek pora 1 litr wody sól pieprz 1 listek laurowy 2-3 kulki ziela angielskiego 1/2 łyżeczki ziaren kolendry 8-10 kulek kolorowego pieprzu ponadto: 4 połówki
Kolorowa kuchnia ElkiDanie które dziś przedstawiam idealnie nadaje się do obiadu ale także doskonałe jest jako samodzielny posiłek. Smakuje wybornie i znika szybko, polecam wypróbujcie przepis. Gotowana kalarepka z marchewką. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniezdrowsze od tych świeżych, gdyż były mrożone w trakcie sezonu. Składniki na 2 porcje: 100g kaszy owsianej (lub innej ulubionej) 400g mrożonych warzyw (u mnie mieszanka z cukinią, marchewką, kukurydzą i fasolką) 100g tofu 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku ½ łyżeczki ostrej papryki w proszku 2 łyżki oliwy z oliwek Sól Pieprz Przygotowanie: Kaszę ugotuj wg instrukcji na opakowaniu. Tofu
Fabryka pomysłówmasę, odstawiamy na godzinę do lodówki. Naleśniki smażymy na patelni non stick. FARSZ DO KROKIETÓW - 350 - 400 g ugotowanego mięsa (np. udka kurczaka, antrykot wołowy, kaczka) - 2 ugotowane marchewki małe - 1 ugotowana pietruszka mała - 1/2 ugotowanej cebuli - 2 jajka - 2- 4 łyżki bułki tartej - sól, pieprz - ewentualnie posiekana natka pietruszki w/w składniki miksujemy na gładką masę za pomacą blendera
SMYKWKUCHNIPiję go od jakiegoś czasu, więc chętnie podzielę się z Wami składem :) Jest słodziutki i zdrowy a składniki dostępne zimą i niedrogo :) Składniki: pół marchewki pół jabłka gałązka selera naciowego 3/4 szklanki soku z pomarańczy 3 plasterki świeżego imbiru Warzywa dokładnie umyć , obrać, podzielić na mniejsze kawałki, zmiksować wszystko w blenderze
coolinarnyfantastyczny pomysł :) Pyszny makaron w sosie pieczarkowym, do tego jajka i dużo sera.. Pychotka! Składniki (minimum 4 osoby pojedzą :) : 400 g pieczarek 2 łyżki oleju 1 mała marchewka gałązka selera naciowego 350 g makaronu świderki 500 ml wrzątku sól, pieprz 150 g sera żółtego duża łyżka masła 6 jajek zielona pietruszka Pieczarki marchew i seler pokroić na mniejsze kawałki
coolinarnyjuż pokrojone. Minusem jest to, że nie kontrolujemy dokładnej ilości danych warzyw, które mają znaleźć się w potrawie, bo najczęściej najwięcej jest w mrożonce tych najtańszych (w moim przypadku marchewki). Porcja dla 4 osób. SKŁADNIKI 2 pory oliwa 400 g mięsa mielonego wieprzowego z łopatki 450 g mrożonej mieszanki warzywnej meksykańskiej (marchew, fasolka szparagowa, kukurydza, groszek zielony, papryka, fasola czerwona
Passions hobbies lifeziemniaków, ale można je dodać ra zem z kaszą , na 15 minut przez końcem gotowania. 150 g żeberek wieprzowych 100g kaszy j ęczmiennej 200-300 g brokuła 2 marchewki 1 pietruszka 4 łodygi selera naciowego 1 por 1 cebula 1 pęczek koperku 1 pęczek natki pietruszki 3 liście laurowe 5 kulek ziela angielskiego sól, pieprz 1. Żeberka zalewamy 3 litrami
Szefowa kuchniobiad można ugotować w bardzo krótkim czasie, bez wielkich nakładów finansowych. SKŁADNIKI: 500 g łopatki wieprzowej (może też być szynka) 200 g pieczarek 2 łodygi selera naciowego 1/2 marchewki 1/2 pietruszki 1/2 białej częśći pora 3 ziemniaki 1 papryka (u nas pół żółtej i pół czerwonej) ostra papryczka - opcjonalnie 2 liście laurowe 3 kulki ziela angielskiego 1 łyżeczka majeranku
Kuchnia od dwojgaKotlety mielone z pieczarkami i serem – pyszna alternatywa dla tradycyjnych kotletów mielonych. Można je podawać np. z ziemniakami puree (zobacz przepis na: kremowe, tłuczone ziemniaki), surówką z marchewki lub mizerią, a także z sosem pieczarkowym śmietanowym lub ziołowym (przepisy znajdziecie tutaj: Sos pieczarkowy i tutaj: Pieczarki w aromatycznym sosie). Kotlety mielone z pieczarkami i […] The post Kotlety mielone
Kulinarne Przebojezaskoczona aromatem i konsystencją tej potrawy. Obiecuję, że wy też rozsmakujecie się w tym daniu! Składniki (na zupę, dwie porcje) - ok.250g mrożonej dyni (lub świeżej jeśli posiadacie) -jedna marchewka -jedna żółta papryka -cztery łyżki kukurydzy z puszki -cebula -ząbek czosnku -0,5 litra bulionu -ok 200g mrożonych kurek -duża łyżka ricotty Wykonanie: Zupa: Cebulę i czosnek podsmażamy
Gawron w rosoleWyjąć mięso, wlać śmietanę i wymieszać. Zagotować. Na patelni rozpuścić cukier i lekko go skarmelizować (uważać aby nie przypalić), wlać do sosu, wymieszać. Podałam z puree z ziemniaków z marchewką i szpinakiem. *użyłam skórki pomarańczowe domowej roboty, przygotowane tak jak w przepisie skórki pomarańczowe w czekoladzie zastawa
królestwo garówcałkiem szybkie do przygotowania. Zwykle robię te kotleciki na dwa dni – po trzecim dniu stają się suche, więc nie polecam dłuższego przechowywania. Składniki: 300g zielonej soczewicy 2 duże marchewki spory kawałek selera 1 duża cebula łyżka klarowanego masła garść posiekanych listków kolendry garść orzechów włoskich 2 solidne łyżki nasion konopii Cannabis Sativa kumin mielony/sól/pieprz/ wg własnych preferencji
Kate's Kitchenwywaru warzywnego 1 szklanka kwasu z kiszonej kapusty 3 żółtka 2 łyżki słodkiej śmietany kilka suszonych grzybów (najlepiej podgrzybków lub prawdziwków) sól pieprz Gotujemy wywar z warzyw (np. 1 marchewka, 1 pietruszka, kawałek pora i selera, 1 opalona na ogniu cebula) i grzybów. Kiedy grzyby zmiękną wyciągamy je razem z warzywami. Do gotującego się wywaru wlewamy stopniowo kwas z kiszonej
Trzeci talerz