marchewka - 20163 przepisów (strona:776/1345)

Sałatka jarzynowa z fioletowymi ziemniakami 155

koloru i smaku ziemniaków z zamkniętymi oczami. Nikt nie zgadł, który z ziemniaków to był ten fioletowy;) A Wy? Lubicie jarzynową?  Składniki: 4 jajka 4 fioletowe ziemniaki* 3 marchewki 3 kiszone ogórki 3/4 szklanki zielonego groszku (może być mrożony lub z puszki) 4 łyżki konserwowej kukurydzy sos: 2 łyżki majonezu 2 łyżki śmietany lub gęstego jogurtu opcjonalnie: łyżeczka musztardy

Obiad gotowy
Kapuśniak z chorizo 229

będzie to kapuśniak, taki właśnie gęsty i treściwy, który ma w sobie rozgrzewająca moc.  Składniki: 3 litry bulionu warzywnego (może też być mięsny) 2 ziemniaki kawałek selera 2 marchewki ok 0,5kg kapusty 1 cebula 100g chorizo* 2 łyżki smalcu gęsiego 2 liście laurowe 4 ziarenka ziela angielskiego 1 łyżka majeranku 1 łyżka koncentratu pomidorowego 0,5 łyżeczki słodkiej

Obiad gotowy
zupa kalafiorowo-brokułowa kremowa z serkami topionymi 127

Delikatna kremowa zupa o aksamitnej konsystencji ..Szybka w przygotowaniu świetnie smakują samozielnie jak i z dodatkami..np.złocistymi grzankami .. składniki: 1/2 opakowania mrożonego kalafiora oraz brokuł 1 marchewka 1 pietruszka kawałek selera 1 liść laurowy 4 ziarenka ziela angielskiego 4 ziarna pieprzy 1/2 pora 4 serki topione kremowe sól gałka muszkatołowa szczypta cukru 1/2 pęczka szczypiorku

Ugotujmy Coś
Surówka z gruszką 130

porem i resztą składników doskonale się łączy. Mi surówka bardzo posmakowała, mam nadzieję, że wypróbujecie i Wam również przypadnie do gustu 😍 Składniki: ½ główki włoskiej kapusty (mniejsza główka) 1 duża marchewka 1 duża gruszka 1 duże jabłko 1 duży por 4 łyżki śmietany sól, pieprz Sposób przygotowania: Kapustę obieramy z brzydkich liści i drobno szatkujemy. Na tarce o grubych oczkach ścieramy

Kuchnia w czekoladzie
Sok na dobry apetyt 177

Składniki (2 porcje): 250 g soku z kiszonej kapusty 450 g czerwonych lub białych winogron 300 g jabłek 100 g marchewki łyżka miodu 1/2 mrożonej cytryny Sposób przygotowania: Winogrona umyć w gorącej wodzie, usunąć ogonki i wycisnąć sok. Jabłka umyć, pokroić na cząstki, usunąć gniazda nasienne i wycisnąć sok. Wycisnąć sok z marchwi. Sok z kapusty , winogron jabłek i marchwi

Menu Zdrowia
galaretka z pstrąga 204

wszyscy powinniśmy jak najczęściej sięgać po takie właśnie dania, zwłaszcza teraz po okresie sutego świątecznego  biesiadowania. składniki  2 pstrągi ( około 800-900 g) 1 cebula 2 niewielkie marchewki 4 łyżki kukurydzy  puszki 4 łyżki groszku konserwowego kawałek korzenia selera 2 liście laurowe 4-5 ziaren ziela angielskiego 1 łyżeczka  domowego   maggi

Miód i pieprz
Hamburgery Fitt bez smażenia - bezmięsne bez smazenia 180

SKŁADNIKI: 100 g ciecierzycy z puszki 100 g świeżej marchewki startej na tarce 100 g rozmrożonego groszku (mrożonego, nie konserwowego ze słoika) 1 cebula drobno posiekana 1 łyżeczka suszonego oregano 2 łyżki żółtego sera startego na tarce 4 łyżki płatków owsianych lub ugotowanej kaszy jaglanej lub pęczaku 1 surowe jajko sól i pieprz do smaku 1 łyżki oleju

Sztuka gotowania w/g Samiry
Sałatka śledziowa z orzechami. 141

Chciałam Was zachęcić do zrobienia sałatki śledziowej, z dodatkiem słodkiej gruszki i orzechów. SKŁADNIKI: 4 matjasy 1 gruszka 1 czerwona cebula 1 marchewka z rosołu 1 pietruszka z rosołu i kawalek selera 2-3 łyżki grzybów  marynowanych 2 łyżki  przesiekanych orzechów włoskich 1 łyżeczka musztardy dijon 2 łyżki oliwy z oliwek sól, pieprz do smaku WYKONANIE: śledzie namoczyć

Kuchnia Beaty
Hamburgery Fitt bez smażenia - bezmiesne 229

SKŁADNIKI: 100 g ciecierzycy z puszki 100 g świeżej marchewki startej na tarce 100 g rozmrożonego groszku (mrożonego, nie konserwowego ze słoika) 1 cebula drobno posiekana 1 łyżeczka suszonego oregano 2 łyżki żółtego sera startego na tarce 4 łyżki płatków owsianych lub ugotowanej kaszy jaglanej lub pęczaku 1 surowe jajko sól i pieprz do smaku 1 łyżki oleju

Sztuka gotowania w/g Samiry
Warzywny gulasz z wędzonym tofu 140

gulaszem, bo będzie smakował ze wszystkim: makaronem, ryżem, kaszą, ziemniakami, pieczywem i oczywiście prosto z gara bez dodatków. Składniki na 4 porcje: 2-3 papryki (kolor dowolny) 2-3 marchewki 3-4 gałązki selera naciowego 1-2 kostki wędzonego tofu 50-100 g nerkowców (w zależności od tego ile tofu) 1-2 ząbki czosnku lub łyżeczka suszonego łyżeczka wędzonej papryki

greenscarf
Zielona energia: Pasternak i liście kalarepy 197

konieczności można przechowywać go w szklanych, dobrze zamkniętych pojemnikach w lodówce do 24 godzin. Smak: Z wyciśniętych składników otrzymujemy soczyście zielony sok. Pasternak nadaje całej kompozycji smaku na pograniczu marchewki i pietruszki. W połączeniu z jabłkami, liściem kalarepy i imbirem jest wspaniałym zestawem regenerującym organizm. Pasternak pomaga w leczeniu schorzeń nerek i pęcherza moczowego, rwy kulszowej (ischias), wspomaga leczenie wykwitów

Pij soki wyciskane
Surówka z selera 174

jabłko pęczek szczypiorku 2 łyżki jogurtu naturalnego 3 łyżki majonezu sól, pieprz Na sam początek seler obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, tak samo postąpić z marchewką oraz jabłkiem. Delikatnie razem wymieszać. Szczypiorek umyć i drobno pokroić, dodać do selera, marchwi i jabłka. Jogurt połączyć z majonezem i delikatnie wmieszać do surówki. Posolić i popieprzyć do smaku

Gotuję Testuję
Sok na dobry apetyt 130

Składniki (2 porcje): 250 g soku z kiszonej kapusty 450 g czerwonych lub białych winogron 300 g jabłek 100 g marchewki łyżka miodu 1/2 mrożonej cytryny Sposób przygotowania: Winogrona umyć w gorącej wodzie, usunąć ogonki i wycisnąć sok. Jabłka umyć, pokroić na cząstki, usunąć gniazda nasienne i wycisnąć sok. Wycisnąć sok z marchwi. Sok z kapusty , winogron jabłek i marchwi

Menu Zdrowia
Sok wzmacniający 113

Składniki (3 porcje): 4 duże marchewki (500 g) dynia (300 g) banan (100 g) 1 duże jabłko (150 g) 1 pomarańcza (150 g) 1 cytryna, szczypta cynamonu Sposób przygotowania : Wszystkie warzywa i owoce dokładnie umyć, obrać i oczyścić. Z marchwi dyni oraz jabłka wycisnąć sok w sokowirówce. Wycisnąć sok z cytryny oraz z pomarańczy, skropić sokiem banana. Banan zmiksować

Menu Zdrowia