marchewka - 20163 przepisów (strona:774/1345)

Koktajl zimowy z kaki 177

jako składniki koktajlu. Nadaje podobnej aksamitności koktajlowi jak mango, czy banan. Smaczne urozmaicenie zimowego śniadania, polecam! Składniki na 2 porcje: 1-2 owoce kaki 1 pomarańcza 1 banan 2 marchewki kawałek imbiru 2 plasterki mrożonej cytryny 1 łyżka oleju kokosowego około 1 szklanki wody mineralnej Wykonanie: owce, marchew i mbir obrać, następnie rozdrobnić na dno kielicha blenera wlać wodę, umieścić

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
FIT TIKKA MASALA Z CUKINIĄ 190

czosnku niedźwiedziego EVITA 1 łyżeczka papryki czerwonej 1 /3 łyżeczki chilli 1 łyżeczka pieprzu 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka kozieradki EVITA Gulasz 1 papryka np. Żółta 1 cukinia 1 marchewka 200 ml mleczka kokosowego 250 ml przecieru pomidorowego Sól i pieprz do smaku 1 pęczek kolendry lub pietruszki Dodatkowo 2 łyżki oleju kokosowego 2 torebki kaszy owsianej PRZYGOTOWANIE: Kurczaka myję

Gotowanie Patki
Bitki z udżca wołowego z kaszą gryczaną 243

około 7-8 porcji. Ze względu na czas przygotowania zawsze przyrządzam większą ilość i zamrażam porcjami.  - około 1,2-1,5 udźca wołowego - 2 marchewki średnie - 1 pietruszka - kawałek selera - 1 średni por lub 2 cebule - pieprz czarny i sól - 4 liście laurowe i ziele angielskie  - 4 ząbki czosnku lub więcej - szczypta tymianku i rozmarynu - duża łyżka koncentratu

Pasje Jolki
Sajgonki z białą kapustą i słodkim sosem chili 312

strukturę (niestety dowiedziałem się o tym za późno). * SKŁADNIKI na około 24 sztuki Sajgonki: ok. 24 arkusze papieru ryżowego 100 g cienkiego makaronu ryżowego ćwiartka główki białej kapusty 2 marchewki 1 biała cebula 50 g suszonych grzybów mun 1 natka kolendry 2 łyżki sosu rybnego lub ostrygowego 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki octu ryżowego 1 łyżeczka gochugaru

Food Square
Zupa krem z pieczonych warzyw korzeniowych 170

nasze polskie plony i cieszmy się ich smakiem. A pomidory zjedzmy latem, kiedy to smakują i pachną o niebo lepiej niż teraz. Składniki: 1/2 bulwy selera 3 średnie marchewki 1 duża pietruszka 1 cebula 3-4 ząbki czosnku oliwa z oliwek około l wody 2 liście laurowe 3-4 ziarna ziela angielskiego sól, pieprz Wykonanie: Warzywa korzeniowe obrać i pokroić

kolorowotorcikowo
PASZTET Z GĘSI 131

jego przygotowanie, by cieszyć się jego smakiem i mieć tę satysfakcję, że przygotowaliśmy go sami.  Składniki: 3 kg mięsa z gęsi 1 kg boczku 3 wątróbki gęsie 5 marchwi 3 pietruszki 1 seler 2 cebule liść laurowy- 6 sztuk ziele ang 10 sztuk pieprz ziarna- 10 sztuk sól- ok łyżki- do wywaru sól,  pieprz, gałka muszkatalowa- do doprawienia

Z Majeczką w kuchni
Pieczarkowa zupa krem z mlekiem kokosowym 171

zupkę krem z pieczarkami i mlekiem kokosowym , super się sprawdza na rozgrzanie się po przyjściu z pracy czy ze spaceru z psem , zapraszam do wypróbowania . Składniki  2 duże marchewki  1 pietruszka 1 mały seler  200 dag pieczarek  4 łyżki mleka kokosowego  1 łyżka warzywka  1 łyżka masła ( dobrej jakości )  1 ząbek czosnku

Mój Smak
Schab z brzoskwiniami w galarecie 163

kuchni lubię eksperymentować i mieszać różne smaki więc połączyłam słodkie brzoskwinie i schab. Wszystko to pokryłam galaretą i wyszła całkiem smaczna przekąska. 1 kg schabu bez kości 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera kawałek pora 1 litr wody sól pieprz 1 listek laurowy 2-3 kulki ziela angielskiego 1/2 łyżeczki ziaren kolendry 8-10 kulek kolorowego pieprzu ponadto: 4 połówki

Kolorowa kuchnia Elki
Gotowana kalarepka z marchewką 117

Danie które dziś przedstawiam idealnie nadaje się do obiadu ale także doskonałe jest jako samodzielny posiłek. Smakuje wybornie i znika szybko, polecam wypróbujcie przepis. Gotowana kalarepka z marchewką. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Kasza owsiana z tofu i warzywami 154

zdrowsze od tych świeżych, gdyż były mrożone w trakcie sezonu. Składniki na 2 porcje: 100g kaszy owsianej (lub innej ulubionej) 400g mrożonych warzyw (u mnie mieszanka z cukinią, marchewką, kukurydzą i fasolką) 100g tofu 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku ½ łyżeczki ostrej papryki w proszku 2 łyżki oliwy z oliwek Sól Pieprz Przygotowanie: Kaszę ugotuj wg instrukcji na opakowaniu. Tofu

Fabryka pomysłów
Krokiety z mięsem. Taaakie pyszne! 280

masę, odstawiamy na godzinę do lodówki. Naleśniki smażymy na patelni non stick.  FARSZ DO KROKIETÓW - 350 - 400 g ugotowanego mięsa (np. udka kurczaka, antrykot wołowy, kaczka) - 2 ugotowane marchewki małe - 1 ugotowana pietruszka mała - 1/2 ugotowanej cebuli - 2 jajka - 2- 4 łyżki bułki tartej - sól, pieprz - ewentualnie posiekana natka pietruszki w/w składniki miksujemy na gładką masę za pomacą blendera

SMYKWKUCHNI
Zimowy koktajl 132

Piję go od jakiegoś czasu, więc chętnie podzielę się z Wami składem :) Jest słodziutki i zdrowy a składniki dostępne zimą i niedrogo :) Składniki: pół marchewki pół jabłka gałązka selera naciowego 3/4 szklanki soku z pomarańczy 3 plasterki świeżego imbiru Warzywa dokładnie umyć , obrać, podzielić na mniejsze kawałki, zmiksować wszystko w blenderze

coolinarny
Jajka zapiekane z makaronem i pieczarkami 168

fantastyczny pomysł :) Pyszny makaron w sosie pieczarkowym, do tego jajka i dużo sera.. Pychotka! Składniki (minimum 4 osoby pojedzą :) : 400 g pieczarek 2 łyżki oleju 1 mała marchewka gałązka selera naciowego 350 g makaronu świderki 500 ml wrzątku sól, pieprz 150 g sera żółtego duża łyżka masła 6 jajek zielona pietruszka Pieczarki marchew i seler pokroić na mniejsze kawałki

coolinarny
Makaron po meksykańsku 162

już pokrojone. Minusem jest to, że nie kontrolujemy dokładnej ilości danych warzyw, które mają znaleźć się w potrawie, bo najczęściej najwięcej jest w mrożonce tych najtańszych (w moim przypadku marchewki). Porcja dla 4 osób. SKŁADNIKI 2 pory oliwa 400 g mięsa mielonego wieprzowego z łopatki 450 g mrożonej mieszanki warzywnej meksykańskiej (marchew, fasolka szparagowa, kukurydza, groszek zielony, papryka, fasola czerwona

Passions hobbies life
Warzywny krupnik 174

ziemniaków, ale można je dodać ra zem z kaszą , na 15 minut przez końcem gotowania. 150 g żeberek wieprzowych 100g kaszy j ęczmiennej 200-300 g brokuła 2 marchewki 1 pietruszka 4 łodygi selera naciowego 1 por 1 cebula 1 pęczek koperku 1 pęczek natki pietruszki 3 liście laurowe 5 kulek ziela angielskiego sól, pieprz 1. Żeberka zalewamy 3 litrami

Szefowa kuchni