Zawiera również wiele substancji mineralnych min.wapń, magnez, sód, żelazo, siarkę, błonnik pokarmowy, karoten, rutynę. SKŁADNIKI: 1 Brukiew 4 marchewki 3 ziemniaki 2 pietruszki 2 jabłka 1 czerwona cebula 1 natka pietruszki 3 łyżki majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego Sól i pieprz do smaku PRZYGOTOWANIE: Warzywa obieram a następnie gotuję w osolonej wodzie. Jajka gotuję
Gotowanie Patkicebula 1 świeży ogórek 1 łyżka posiekanego koperku 2 łyżki majonezu sól świeżo mielony pieprz szczypta cukru do smaku 1 łyżeczka soku z cytryny Kapustę poszatkować,marchewkę i ogórka zetrzeć na grubych oczkach tarki. Cebulę drobno posiekać. Wymieszać wszystkie składniki,przyprawić do smaku solą,pieprzem,cukrem i sokiem z cytryny. Wymieszać z majonezem i posypać koperkiem
Kolorowa kuchnia Elkiniesamowicie rozgrzewający. Idealny na mroźne dni. Składniki 1/2 kurczaka kukurydzianego ( ok 1,5 kg) 2 liście laurowe 2 liście kaffiru 4 ziarna ziela angielskiego pieprz czarny ziarnisty 2 marchewki 2 pietruszki 1 mały seler 100 g pieczarek 5 ząbków czosnku 5-6 cm imbiru sok z limonki tajskiej makaron soba natka pietruszki sól, pieprz Przygotowanie Normal
R'n'G Kitchenmają zbyt dużo czasu. Ziemniaki wyszorować i ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzić. Jak są większe ziemniaki to przekroić na pół po ugotowaniu. W tym samym czasie ugotować marchewki i fasolkę. Mogą być inne ulubione warzywa. Po ugotowaniu odcedzić W miedzy czasie przygotować boczek z cebulką. Patelnię rozgrzać i wrzucić pokrojony w drobną kostkę boczek. Smażyć aż boczek się
Kuchnia Pokoleńzrobię tak samo jak mi mówiła :), oczywiście podzielę się z Wami tym przepisem. Schab pokroić w cienkie słupki i włożyć do garnka. Następnie wlać wodę, dodać pokrojoną w kostkę marchew i korzeń pietruszki. Kapustę pokroić drobno, z papryki i chilli usunąć błonki i nasionka, pokroić drobno. Cebulę obrać i opalić nad ogniem, pokroić w pół plasterki. Ziemniaki oskrobać i pokroić
Kuchnia Pokoleńprzepadają za kotletami z szynki wieprzowej. Są proste, syte i co najważniejsze pyszne. Podaję do nich różne surówki i warzywne dodatki. Ostatnio zajadaliśmy się nimi w towarzystwie surówki z marchewki i pora , ogórków kwaszonych i pomidorków (każdy miał swój ulubiony dodatek). Polecam na obiad. Spróbujcie. Składniki: około 0,8 kg zmielonego mięsa z szynki wieprzowej 2 małe jajka 3 łyżeczki
Słodkie okruszkialbo kulką ryżu ugotowanego osobno. Smakuje wspaniale! P.S. Danie prawie jednogarnkowe nie licząc ugotowanego ryżu ;) Składniki (minimum 4 osoby pojedzą): 400 g piersi z kurczaka 1 cebula 1 marchewka gałązka selera naciowego 2 duże papryki czerwone 3 łyżki oleju sól ziołowa sól, pieprz 2 łyżki mąki 750 ml wrzątku do podania zielona pietruszka, pieczywo lub ugotowany ryż Cebulę obrać
coolinarnyprzepisów, ale ten jest wyjątkowy, nie tylko że częstuje nimi Tadzik. Musicie go wypróbować! Tradycyjnie polecam z ziemniakami z wody utłuczonymi z masełkiem i świeżym koprem, do tego buraczki, marchewka z groszkiem lub kiszone w rękę! Pycha! Składniki: 500 g mielonego z indyka 1 jajko 1 średnia cebula 4 łyżki drobno tartej bułki szklanka wody 250 ml (ta klasyczna
Zasmakuj Kuchnienergii! Po wstępnych powitaniach bardzo szybko zabraliśmy się do dzieła. Takim też sposobem powstały pyszności, które przedstawiam poniżej wraz z przepisami. Na pierwszy ogień poszła zupa z batatów i marchewki, w której miałam swój osobisty wkład Aksamitny krem ze słodkiego ziemniaka z przyprawami, kolendrą i mlekiem kokosowym Składniki dla 4 osób Przygotowanie: 15 min. Gotowanie: 35 min. Składniki
karmelowyjako składniki koktajlu. Nadaje podobnej aksamitności koktajlowi jak mango, czy banan. Smaczne urozmaicenie zimowego śniadania, polecam! Składniki na 2 porcje: 1-2 owoce kaki 1 pomarańcza 1 banan 2 marchewki kawałek imbiru 2 plasterki mrożonej cytryny 1 łyżka oleju kokosowego około 1 szklanki wody mineralnej Wykonanie: owce, marchew i mbir obrać, następnie rozdrobnić na dno kielicha blenera wlać wodę, umieścić
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!czosnku niedźwiedziego EVITA 1 łyżeczka papryki czerwonej 1 /3 łyżeczki chilli 1 łyżeczka pieprzu 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka kozieradki EVITA Gulasz 1 papryka np. Żółta 1 cukinia 1 marchewka 200 ml mleczka kokosowego 250 ml przecieru pomidorowego Sól i pieprz do smaku 1 pęczek kolendry lub pietruszki Dodatkowo 2 łyżki oleju kokosowego 2 torebki kaszy owsianej PRZYGOTOWANIE: Kurczaka myję
Gotowanie Patkiokoło 7-8 porcji. Ze względu na czas przygotowania zawsze przyrządzam większą ilość i zamrażam porcjami. - około 1,2-1,5 udźca wołowego - 2 marchewki średnie - 1 pietruszka - kawałek selera - 1 średni por lub 2 cebule - pieprz czarny i sól - 4 liście laurowe i ziele angielskie - 4 ząbki czosnku lub więcej - szczypta tymianku i rozmarynu - duża łyżka koncentratu
Pasje Jolkistrukturę (niestety dowiedziałem się o tym za późno). * SKŁADNIKI na około 24 sztuki Sajgonki: ok. 24 arkusze papieru ryżowego 100 g cienkiego makaronu ryżowego ćwiartka główki białej kapusty 2 marchewki 1 biała cebula 50 g suszonych grzybów mun 1 natka kolendry 2 łyżki sosu rybnego lub ostrygowego 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki octu ryżowego 1 łyżeczka gochugaru
Food Squarenasze polskie plony i cieszmy się ich smakiem. A pomidory zjedzmy latem, kiedy to smakują i pachną o niebo lepiej niż teraz. Składniki: 1/2 bulwy selera 3 średnie marchewki 1 duża pietruszka 1 cebula 3-4 ząbki czosnku oliwa z oliwek około l wody 2 liście laurowe 3-4 ziarna ziela angielskiego sól, pieprz Wykonanie: Warzywa korzeniowe obrać i pokroić
kolorowotorcikowojego przygotowanie, by cieszyć się jego smakiem i mieć tę satysfakcję, że przygotowaliśmy go sami. Składniki: 3 kg mięsa z gęsi 1 kg boczku 3 wątróbki gęsie 5 marchwi 3 pietruszki 1 seler 2 cebule liść laurowy- 6 sztuk ziele ang 10 sztuk pieprz ziarna- 10 sztuk sól- ok łyżki- do wywaru sól, pieprz, gałka muszkatalowa- do doprawienia
Z Majeczką w kuchni