warzyw. Gotowałam dosyć długo na wolnym ogniu bo ponad 3 godziny ale było warto ponieważ smakiem przypominał ten tłuściutki babciny rosołek. Składniki: 3 piersi z kurczaka 6 średniej wielkości marchewek 3 średniej wielkości pietruszki jedna cebula por połowa dużego selera 3 liście laurowe parę ziarenek pieprzu oraz ziela angielskiego sól Sposób przygotowania: Do zimnej wody włóż kurczaka i wstaw
wysmienityPastę z dyni i ricotty możemy wykorzystać zamiast tradycyjnych kanapek z szynką i serem. Bardzo delikatna i smaczna. Możemy również użyć jej jako przekąskę. Pokroić parę różnych warzyw np. marchewkę, paprykę – maczać w paście i przegryzać. Bogactwo witamin oraz niskokaloryczna przekąska. Składniki: mała dynia piżmowa cebula 2 ząbki czosnku 200g ricotty łyżka oleju ostra papryka gałka muszkatołowa sól, pieprz Sposób
wysmienitynaszego zdrowia. Zachęcam by do każdego posiłku, których powinno być około 5 w ciągu dnia zjeść warzywo lub owoc. Aby dodać do diety dodatkową porcję warzyw przygotowałam tacos z marchewki. Super nadają się na przekąskę, lunch do pracy czy nawet jako potrawa na imprezę czy przyjęcie. Składniki na 8 tacos: 500g marchwi łyżka oleju 150g sera żółtego mielony kminek pieprz
wysmienityzupki. Mój syn nie lubi kalafiora. Ale gdy widzi krem, nie jest w stanie mu się oprzeć. Tak więc często przemycam moim dzieciom warzywa. Składniki: kilka różyczek kalafiora 2 marchewki 2 ziemniaki 1/2 selera 1/4 pora 1 pietruszka 1 bulionetka drobiowa Knorr (wiem, wiem, nie powinnam, ale nie miałam mięska by zrobić wywar mięsny) 3 łyżki śmietany 1 garść posiekanego
MojaQchnia.plŁatwo je przygotować na większą ilość osób i można zrobić to wcześniej. Podałam je z aksamitnym dipem z masła orzechowego i mleczka kokosowego oraz pysznym makaronem z chili, marchewką i prażonymi w miodzie orzeszkami ziemnymi. SKŁADNIKI / 2 porcje 2 piersi kurczaka MARYNATA 2 ząbki czosnku / starte na tarce 1 łyżka tartego imbiru 1 łyżeczka ziaren kolendry
cool and mintypatelni do garnka. Doprawić do smaku solą i pieprzem, gotować na małym ogniu 30 minut. Do garnka dodać osączoną kukurydzę, pomidory z puszki, potarty imbir, pokrojoną w kostkę marchew, seler, por,oczyszczoną z błonek paprykę i pokrojoną w kostkę, przecier pomidorowy. Doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką chilli w proszku. Gotować tak długo aż mięso i warzywa będą miękkie
Kuchnia Pokoleńsznurkiem, na to układamy pyzy i przykrywamy duża miską. W ten sposób gotujemy pyzy przez około 10 minut. Podajemy z ciemnym sosem pieczeniowym. Ja podałam pyzy z gulaszem i marchewka z groszkiem
Delusional TrineŚniadanie 8:00 Płatki jaglane ugotowane na mleku kokosowym, syrop klonowy i granat. II Śniadanie 10:30 Jabłko. Zupa 13:00 Zupa krem z brokułów (zmiksowane brokuły, ziemniaczki, pietruszka, marchewka, cebula, czosnek i seler). II Danie 16:00 Ziemniaki, indyk przyprawiony kurkumą i zielona fasolka. Podwieczorek 17:30 Domowe raffaello. Przepis znajdziesz tutaj >>> . Kolacja 19:00 Placki
lady-och-mistrzyni.blogspot.comzdrowego. To właśnie wtedy powstają te ekspresowe dania. Zawsze zastanawiam się czy ich smak rzeczywiście jest tak niesamowicie genialny, czy po prostu byłam już tak głodna że nawet marchewka powaliłaby mnie na kolana... Zostańmy przy pierwszej wersji, dobrze? :) Składniki: -ok.100g wędzonego łososia -paczka świeżego szpinaku -1/4 cebuli -ząbek czosnku -ok. 100g ugotowanej ciecierzycy -duża łyżka ricotty -przyprawy: granulowany
Gawron w rosolesuszonej natki kolendry 400 ml bulionu warzywnego 8 pętek białej kiełbasy (cienkiej) Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Kaszę mieszamy z pokrojoną w kostkę marchewką, groszkiem, posiekaną cebulą i natką kolendry. Całość zalewamy bulionem, przekładamy do naczynia żaroodpornego, dokładnie rozprowadzamy. Na wierzch układamy białe kiełbaski. Zapiekamy pod przykryciem 30 min w piekarniku rozgrzanym
R'n'G Kitchencebulę przypiekam na suchej, rozgrzanej patelni = z kury rosołowej odciąć kuperek, oczyścić z resztek pierza, umyć, można zrobić porcje i włożyć do szybkowara /9 litrów/, włożyć obraną włoszczyznę, marchewki cebulę przekroić na połowę, wbić widelec w cebulę i opalić - przypalić nad ogniem, włożyć do garnka wsypać kucharka, wlać wodę, zamknąć szybkowar, po zasyczeniu pary gotować z 35 minut na średnim
W Mojej Kuchni Lubięzazwyczaj mięsa dzieci pokusiły się o skosztowanie tego dania (zjadły, czyli było super :)) Dzieci jednakże szybko wróciły do swoich dań. Jerzol wybrał pulpety drobiowe z orzechowymi kopytkami z dodatkiem marchewki i groszku w słodkim sosie. Zajadał z wielkim zaangażowaniem, co zresztą widać. Potrawa była bardzo łagodna, lekko słodka o odpowiedniej wielkości. Wielkim atutem dania było wkomponowanie warzyw
Kolizje Smakówjuż czasu i wpadłam na pomysł z szybkowarem, ugotowały się w 10 minut.Przepis dodaję do akcji Błyskawiczny Piątek. Zapraszam do wypróbowania :) Składniki : 4 duże buraczki 2 duże marchewki 1 duża cebula sól, pieprz do smaku szczypta chili jeśli ktoś lubi na ostro 3 łyżki masła 2 szklanki bulionu lub wody Wykonanie : Buraczki, marchew, cebulę obieramy i myjemy.Buraki
Sama słodycz i szczypta chiliLusette cappuccino 1 opakowanie jajka z cukrem mikserem utrzeć do białości z 4 minuty na dużych obrotach wsypać mąkę z proszkiem i sodą, wlać olej rzepakowy, połączyć składniki dodać marchewkę startą na drobnych oczkach lub resztek z wyciskarki soku, wsypać cynamon i krótko połączyć składniki marcepać połamać i w rozdrabniaczu rozdrobnić, wsypać do ciasta i krótko połączyć składniki forma silikonowa
W Mojej Kuchni Lubięwarzywa zachowają smak i witaminy. Myślę, że to też super pomysł na fit lunchbox do pracy, szkoły albo na studia ;) Można podawać z dowolnymi warzywami, u mnie były to marchewki, mieszanka brokułów, ziemniaki i bataty. Całość posypałam koperkiem i dodałam olej kokosowy. Lekkie kulki z łososia na parze z dodatkiem warzyw 1 puszka łososia w wodzie 1 mała cebula
FitKot