POMOCNICZE -sól nie jodowana do przygotowania solanki. Solankę robimy 10%,to znaczy np.1000 g mięsa+400 g wody +40 g soli -nad pietruszki 2 pęczki -korzeń pietruszki 1 duży -marchewka 2 duże -koperek 1 pęczek -seler 1 korzeń -por 2 sztuki WYKONANIE Kupione podudzia przygotowujemy do solanki usuwamy ewentualne pozostałości piór i nadmiar skóry. Do przygotowanej solanki wkładamy nasze podudzia
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.razie przygotowuję rozsady i trzymam je, ku utrapieniu męża, pod schodami w pokoju ;) Mam już sałatę, selera i kalarepkę. Planuję powoli co gdzie będzie rosło, na pewno będą pomidory, marchewka, pietruszka, rzodkiewka. Ale chciałbym w tym roku też fasolkę szparagową i może brokuły uda się własne wyhodować. Z karczochami już ryzykować nie będę ;) Na razie pozostaje się cieszyć
bistro mamaperfekcyjne - są świetnie przyprawione, a smaki idealnie zbilansowane. Do tego łatwo się formują, a po usmażeniu wychodzą chrupiące na zewnątrz i miękkie w środku. Bajka! ➤ Spróbuj także: falafele z marchewką i kuminem falafele z burakiem lub botwinką falafele z dynią w sosie pomidorowo-grzybowym Specjalna foremka do falafeli Jak formować falafele? Czy warto kupić foremkę do formowania falafeli? Jak już
Chilli Czosnek i Oliwaproponuję smaczną pełną witamin surówkę,która idealnie pasuje do np do pieczonego kurczaka. Można ją także zjeść samą jako sałatkę na podwieczorek lub lekką kolację. 1 biała rzodkiew 2 marchewki 1 jabłko 2 łyżki jogurtu naturalnego sól 1 łyżeczka soku z cytryny 1/2 łyżeczki cukru posiekana natka pietruszki Marchew i rzodkiew obrać,zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Jabłko umyć
Kolorowa kuchnia Elkiciut zapomniałam i zaczął kwitnąć w lodówce, więc z 2 zrobił się 1) 2 kostki naturalnego tofu ( 1 kostka ma średnio 180-200 g) 200 g makaronu ryżowego 1- marchewki (w trakcie gotowania doszłam do wniosku, że brak mi koloru w tym daniu, dlatego nie ma go na zdjęciu wszystkich składników) 1-2 łyżki ziaren sezamu marynata do tofu: około
greenscarfLekka , smaczna przystawka z piersi kurczaka , dla osób dbających o linię i lubiących zdrowe jedzenie.Świetna na biesiadne stoły i od święta. 2 duże piersi z kurczaka 2 marchewki 1 pietruszka kawałek korzenia selera 1 mały por 5 ziarenek pieprzu Sól Biały pieprz Vegeta 1 po.żelatyny ma 2.5 litra bulionu z kury ********************************************* Do ok.3 litra wody włożyć mięso
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkizimnej wody, dodać 2 łyżeczki mąki pszennej, łyżkę suszonych zmielonych grzybów, dodać 2 łyżki śmietany 18% i mieszając doprowadzić do zagotowania, kotlety podawać z sosem i marchewką z rosołu lub inną surówką i barszczykiem czerwonym - te kotlety są smaczne, mają dużo białka, smakują na ciepło i na zimno............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięZnakomity obiad lub kolacja Składniki • 0,6 kg mielonego mięsa z szynki lub łopatki • 1 torebka ugotowanego ryżu • 0,5 kg kapusty kiszonej (mam swoją kiszoną z marchewką i cebulką przepis w mojej kolekcji) • 1 cebula • 1 duży ząbek czosnku • 2 łyżki kaszy manny • 2 jajka • tarta bułka do panierowania • kumin • sól • pieprz • 1 łyżka domowej przyprawy uniwersalnej • olej
W królestwie smaków BeatyCzas przygotowania 15 min Czas gotowania 30 min Czas przygotowania 45 min Ingredients 300 g czerwonej soczewicy 1,5 litra bulionu warzywnego 1 średni ziemniak 1 cebula 2 marchewki 1 pomidor 2 ząbki czosnku 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1/2 łyżeczki curry 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 płaska łyżeczka kuminu 2 łyżki masła klarowanego sól Instructions Ziemniaka
Wędrówki po kuchniPOMOCNICZE -sól nie jodowana do przygotowania solanki. Solankę robimy 10%,to znaczy np.1000 g mięsa+400 g wody +40 g soli -nad pietruszki 2 pęczki -korzeń pietruszki 1 duży -marchewka 2 duże -koperek 1 pęczek -seler 1 korzeń -por 2 sztuki WYKONANIE Kupione ćwiartki przygotowujemy do solanki usuwamy ewentualne pozostałości piór, usuwamy sadełko oraz gruczoł z kuperka. Do przygotowanej solanki
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.słupki. Cebulę drobno siekamy. Czosnek przeciskamy przez praskę. Pieczarki kroimy na drobne kawałki. Kapustę pekińską kroimy w drobne paseczki. Kiełki odsączamy z zalewy. Na patelnię wrzucamy cebulę i marchewkę, solimy i podsmażamy na oliwie do lekkiego zmięknięcia. Dodajemy pieczarki i całość podsmażamy, aż pieczarki przestana puszczać wodę i się troszkę podsmażą. W międzyczasie dodajemy sos sojowy i pieprz
Smak mojego domuprzez 20 minut. Po upieczeniu na wierzch możemy dodać krem, np. mascarpone czy cynamonowy. Muffiny marchewkowe Innym, zdrowym pomysłem są muffinki marchewkowe. Do ich przygotowania potrzebujemy 300 g marchewki, jednej dużej pomarańczy, z której wyciskamy sok, 150 g masła, pół szklanki mleka, 2 jajek, miodu według uznania (ok. 4 łyżki), 1 łyżeczki sody oczyszczonej, proszku do pieczenia, cukru wanilinowego, cynamonu
WojnaNaSmaki.plłyżeczki wiórków kokosowych niesiarkowanych (10g) 4 łyżeczki siemienia lnianego (20 g) 100g świeżych lub mrożonych borówek amerykańskich 2 łyżki miodu 100ml jogurtu kokosowego 1/2 startego jabłka 1/2 startej marchewki mrożone owoce leśne do podania Przygotowanie 1 Jagody goji zalewam ciepłą wodą, moczę około 5 minut aż zmiękną i odcedzam. 2 W rondelku podgrzewam borówki amerykańskie z 1 łyżką miodu
Book of spellsbigos jarski - uwielbiam go i zawsze gotuję większą ilość,wkładam do słoików i jedzonko gotowe. Składniki: ok 1 kg kiszonej kapusty 1 cebula 1 pietruszka kawałek selera 2 marchewki 10-12 sztuk suszonych śliwek przecier pomidorowy ok 2 łyżki pieprz ziołowy,majeranek,czosnek,kminek,chili bądź ostra papryka liść laurowy,ziele angielskie Kiszoną kapustę włożyć do większego garnka
Niespełnione zdolności kulinarneliście limonki kaffir 3-4 łyżki ciemnego sosu sojowego 1200ml świeżo zagotowanej wody sól pieprz POZOSTAŁE SKŁADNIKI 2 łyżki oleju kokosowego 1 czerwona papryka 120-150g 1 duża marchewka 150-200g 1 puszka gęstego mleka kokosowego 1 garść świeżej kolendry, grubo posiekanej, z łodygami 100-150g groszku cukrowego 100-150g kiełków fasoli mung 2-3 liście
Karo in the Kitchen