się w roli dodatku do zup, sałatek, a nawet deserów. Składniki: 2/3 szklanki białej ugotowanej quinoy 300 gram kiszonych ogórków 2-3 łyżki naturalnego kremowego serka 1 mała marchewka 1 mała cebula 600 ml wywaru na kościach wołowych pół pęczku koperku 2 łyżki ugotowanej czarnej quinoy kilka kiełków groszku kilka plasterków papryki pepperoni plasterki kiszonego ogórka, listki kolendry
Quinoa Raz!Przepis na prosty i smaczny jednogarnkowy obiad. Zapiekana karkówka po flisacku - z ziemniakami, cebula i marchewką. składniki: 1 kg świeżej karkówki 1 łyżka musztardy rosyjskiej garść suszonego majeranku sól, pieprz 750 g ziemniaków 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 1 duża marchew wykonanie: Karkówkę kroję w plastry grubości około 1 cm, smaruję pikantną musztardą, nacieram zmiażdżonym czosnkiem, posypuję
babka w formiecały dom i wszyscy chcą od razu skosztować tej potrawy :) Potrzebujemy ugotowany ryż, ser, przyprawy, trochę oleju/tłuszczu, naczynie żaroodporne, ...jakieś dodatki :) np. kukurydza, fasolka, groszek, marchewka, cebula... Po kolei układamy warstwami ... ryż, warzywa, ser...i przyprawiamy :) Na ostatnią warstwę ser kroimy w kostkę... Polewamy całość 1/2 szkl. oleju. Jak widać na zdjęciu wyjdzie kilka poziomów
chleba naszegodokładnie suszymy. Przyprawiamy solą i pieprzem. Obsypujemy młodym jęczmieniem. Całość zawijamy w plastry szynki parmeńskiej. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, wysmarowanego uprzednio tłuszczem. Na mięso układamy plasterki masła i marchewki. Pieczemy ok. 20-30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Długość pieczenia zależy od wielkości mięsa i rodzaju piekarnika. Ziemniaku na puree gotujemy. Ja zdecydowałem się ugotować je na parze
MarcinChefmnie) do drobiu, zaś do wołowiny lub wieprzowiny wybierałabym inne ziemniaki, kaszę lub ryż. Moja zupa krem wygląda i smakuje podobnie jak słodka zupa z marchewki, może także z dyni? Można się nabrać;) Jest delikatna, słodkawo - pieprzna z dodatkiem odrobiny octu winnego i czerwonej pasty curry (a to niespodzianka!) Pycha! Możecie zajadać z natką, koperkiem, kleksem
Zasmakuj Kuchniszybki, ale przede wszystkim pyszny i sycący obiad. Ja uwielbiam takie połączenia smaków. Spróbujcie i Wy. Składniki: 1/2 szklanki ryżu Basmati Skworcu 1/2 opakowania warzyw na patelnię (brokuł, ziemniaki, marchew, fasolka)* 1 płaska łyżeczka słodkiej wędzonej papryki Skworcu 1/2 łyżki sosu sojowego 1-2 łyżeczki przyprawy meksykańskiej Skworcu ** do smaku czarny mielony pieprz Skworcu 2 łyżki słodkiej kukurydzy z puszki
Słodkie okruszkiMacie swoje ulubione, ukochane warzywa? ja w zależności od pory roku pożeram szparagi, piekę marchewki, robię ciastka z dyni. Każda pora ma swój kolor ale na kolor buraka jest zawsze czas :) jako mała dziewczynka uwielbiałam zasmażane buraczki , które robiła mama do kotletów mielonych. Jako dorosła kobieta odkryłam, że gdy się je upiecze stają się esencją smaku, słodyczą samą
Dzieje kuchennej Wiewiórygotowym pomysłem na fit frytki . Odchudzone frytki, to przede wszystkim frytki pieczone w piekarniku. Z czego przygotować frytki pieczone ? Możesz użyć ziemniaków, możesz je też zastąpić np. batatami,marchewką, selerem, burakiem czy dynią. Proponuję ci dziś przepis na pieczone frytki z batatów. Frytki przed pieczeniem przyprawić należy ziołami lub innymi dodatkami. Do pieczonych frytek doskonale pasuje sos jogurtowy lub ziołowy
kolorowotorcikowomożna ją szybko przygotować. Intensywność chrzanowej dawkujemy wg. upodobań własnego podniebienia, ja robię łagodną, ale znam takich co chrzanu nie żałują. Składniki: - 4 białe kiełbasy ok. 1/2 kg - 2 marchewki - 1 pietruszka - plaster selera - 1/3 pora, może być zielona część - 3 ząbki czosnku - 3 łyżki tartego chrzanu - 3 łyżki jogurtu naturalnego lub śmietany - 2 małe ziemniaki - 1 mała opieczona
Apetyczna babeczkamieszając (mąka z zakwasu przywiera do dna garna i się przypala). Pod koniec gotowania dodać do żuru sok z kiszonej kapusty i pokrojone w kostkę jajka (4 sztuki), ugotowaną marchewkę (opcjonalnie) i drobno posiekany czosnek. Całość doprawić do smaku. Żurek podawać z jajkami np. w upieczonych chlebkach
Kuchnia Bon Appetitpodróbka gulaszu z wieprzowiny - zdrowsza, lżejsza a niektórzy sądzą nawet, że smaczniejsza:). 500g filetów z kurczaka 1 duża cukinia 2 papryki czerwone 2 cebule 2 ząbki czosnku 2 marchewki 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka papryki słodkiej, 1 łyżeczka papryki ostrej, 1 łyżeczka majeranku, sól, pieprz 2 łyżki oleju 1. Filet, paprykę, cukinię, cebulę kroimy w kostkę. Czosnek przeciskamy
Szefowa kuchnis.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','https://www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-92313943-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); warzywa do wywaru: -1 marchewka -1 pietruszka -kawałek selera -połowa pora -1 cebula -4 ziela anielskie -4 liście laurowe na sos: -pojemnik śmietany 18% ( 400 g) -chrzan świeży
Kulinarne przemysleniakardaomonu 2 łyżki płatków migdałowych i pistacji do przybrania Przygotowanie: Marchew obierz i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. W głębokiej patelni lub garnku rozgrzej połowę oleju i wrzuć marchewkę. Duś przez 15 minut mieszając od czasu po czasu. Gdy marchew już zmięknie dodaj pozostałe składniki i duś kolejne 15 minut. Gotowy pudding przełóż do pucharków, udekoruj płatkami migdałowymi
greenscarfgustu nie tylko wegetarianom. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Smacznego Składniki Wykonanie Wskazówki Składniki: 2 średniej wielkości ugotowane marchewki 1 duży ugotowany na twardo ziemniak 1 zielona cebula 1/4 łyżeczki soli 1 łyżka masła bez laktozy (bądź zwykłego jeśli nie mamy nietolerancji) 1 jajko 6 łyżek mielonych orzeszków ziemnych
mecooksSKŁADNIKI: ( 6 porcji ) 1 porcja = 263 kcal 350 g mięsa wieprzowego 2 litry wody 3 marchewki korzeń pietruszki 1/8 główki białej kapusty 1/4 selera biała część pora 3 buraki cebula 5 ziemniaków puszka białej fasoli łyżka koncentratu pomidorowego sok z połowy cytryny łyżeczka cukru sól i pieprz WYKONANIE: 1. Mięso umyć
Atlas Smaków