Lagerfelda… kremowa i delikatna z początku dzięki mleku kokosowemu i śmietanie staje się po chwili diablicą… gorącą kochanką rozpalającą kubki smakowe i pragnienia na więcej i więcej. Marchewkę z powodzeniem możemy zastępować innymi słodkimi warzywami, jak np. batat – on naprawdę dobrze współgra z orzeszkami ziemnymi i mlekiem kokosowym. W składnikach podany jest miód. Oczywiście mam na myśli
Blendmanchoćby klasyczny schabowy. Całość wzbogaciłam chrupiacą kukurydzą i powstała naprawdę przepyszna sałatka z ziemniakami. Sałatka ziemniaczana z majonezem / 1 porcja Składniki: 2 ziemniaki ugotowane w mundurkach 1 ugotowana marchewka 1 ugotowana pietruszka 50 g kiełbasy toruńskiej 3 łyżki konserwowego groszku 2 łyżki konserwowej kukurydzy 1 ogórek kiszony 1 łyżeczka majonezu sól i pieprz do smaku
Moja smaczna kuchniatrochę pomęczyć. Przepis mojej mamy. Częstujcie się 🙂 Składniki /2 formy o wymiarach ok. 9×22 (dół blaszki)/: 7 udek kurczaka 0,5 kg wątróbek drobiowych 2 marchewki pół korzenia selera Czytaj dalej... Artykuł Pasztet drobiowy pochodzi z serwisu Pasja Smaku
Pasja Smakujabłka podsmażone z tymiankiem. Składniki: Masa na pasztet: 500 g łopatki wieprzowej 350g mięsa wołowego na pieczeń 200 g surowego boczku 100 g wątróbki z indyka 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera kilka suszonych grzybów 2 liście z pora około 10 cm 1 cebula 4 kulki ziela angielskiego 3 listki laurowe 5 kulek czarnego pieprzu 5 kulek czerwonego
Ala piecze i gotujeżurawiny i słonecznika. Pasztet warzywny z kaszą jaglaną i żurawiną 200g kaszy jaglanej 50g słonecznika 7 łyżek rozpuszczonego oleju kokosowego 2 cebule 1 ząbek czosnku 50g selera 1 marchewka 1 pietruszka 2 łyżeczki majeranku 2 liście laurowe 3 ziarna ziela angielskiego 6 ziaren czarnego pieprzu 2 łyżeczki soli ⅓ łyżeczki gałki muszkatołowej ⅓ łyżeczki białego pieprzu 2 łyżeczki syropu z agawy
Fill The BowlWęglowodany - 7,8g w tym cukry - 7,6g Białko - 0,0g Sól - 0,0g Reasumując... Wszystkie soki są bardzo smaczne. Moim faworytem jest wariant buraczany oraz marchewki z jabłkiem. To zdecydowanie moje smaki! Grejpfrut oraz limonka sprawdziły się jako dodatki do koktajli i deserów. Soki są w 100% naturalne, bez cukrów (cukier tylko naturalny), zwierają witaminy oraz
Di gotujemożna pomyśleć o obiedzie. Obiad Obiad podzieliłbym na dwie części: Węglowodanową Białkową W ramach części pierwszej - węglowodanowej serwujemy np. rosół z kluskami, a na drugie ziemniaki z marchewką i duszonymi pieczarkami. Taką wersję dzisiaj omówiliśmy w naszym gronie, więc mamy dla Was gotowy przykład. Po tym obiedzie podajemy babki i inne ciasta, czy desery
Dieta Rozdzielna i ZdrowieEnglish Sałatka jarzynowa z wędzoną makrelą (6 porcji) Składniki: 1 puszka groszku, odsączonego (ok. 200g) 1 puszka kukurydzy, odsączonej (ok. 250g) 3 ugotowane ziemniaki, pokrojone w kostkę 2 ugotowane marchewki, pokrojone w kostkę 4 ogórki konserwowe, pokrojone w kostkę 2 jabłka, obrane, bez gniazd nasiennych, pokrojone w kosteczkę 4 jajka ugotowane na twardo, obrane i pokrojone w kostkę, plus
karmelowymrożone warzywa w lekko osolonej wodzie. Gdy warzywa już zmiękną studzimy je, a następnie brokuły i kalafior kroimy na mniejsze kawałki (wystarczy każdy kawałek przekroić na pół), plastry marchewki zostawiamy w całości. Ugotowane jajka obieramy i kroimy w kostkę (używam sitka do warzyw). Dodajemy naszą mieszankę warzyw i pokrojone w grubszą kostkę ogórki kwaszone. Dodajemy majonez, doprawiamy całość solą
Słodkie okruszkipozostałą cebulę pokrojoną w piórka. Dodać ją do rolad. Całość dusić na palniku o małej mocy ok. pół godziny. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać np. z kolorową marchewką lub tradycyjną surówką z kiszonej kapusty. W ubiegłym roku pierwszy raz zetknęłam się z książką Agnieszki Krawczyk "Napisz na priv" i mocno ją wtedy skrytykowałam. Ostatnio przeczytałam pierwszy tom serii
Weekendy w domu i ogrodziejednej porcji byłoby za mało. Gdy uzbieram odpowiednią ilość, wtedy działam :) Składniki: 850 g mięsa drobiowego z rosołu (obranego z kości) 150 g wątróbki (ważyłam po ugotowaniu) 1/2 małej marchewki z rosołu 1/2 małej pietruszki z rosołu 1 cebula z rosołu 1 ząbek czosnku 1/3 łyżeczki gałki muszkatałowej sól, pieprz, oregano 2 jajka (osobno żółtka i białka) 1 bułka Wykonanie
Agusiowe smakołykibataty z pieczoną fetą, kalafior marynowany w przyprawach, szparagi z kiszoną cytryną i chili, biriani, oraz mule w harissie. A co na deser? Świetnym pomysłem jest ciasto marchewkowe, gdzie marchewkę zastąpiono pasternakiem i do tego tarta pistacjowo-jerzynowa Sirocco. Wspaniałe smaki Bliskiego Wschodu Autorka: Sabrina Ghayour Wydawnictwo Insignis Data premiery: 2017 Ilość stron: 240 Artykuł “Sirocco”- recenzja pochodzi
Ugotowane pozamiataneSKŁADNIKI : 1 kg białej, surowej kiełbasy 0,5 kg cebuli 1 mała czerwona papryka 1 marchewka 3 łyżki oleju
Kulinarne Fantazje Marioliczym podlewamy wodą i dusimy do momentu, aż mięso będzie miękkie. Na koniec wlewamy śmietanę i posypujemy koperkiem lub posiekaną natką. Podajemy z ziemniakami i delikatną surówką np. z marchewki
Walijskie PichceniePrzepis Trine Hahnemann , jednej z guru skandynawskiego "home cooking". Składniki 12 solonych filetów śledziowych 1 czerwona cebula pokrojona w krążki 2 marchewki pokrojone w talarki 2 gałązki koperku, same listki Zalewa : 400 ml wody 250ml cukru pudru 2 liście laurowe 2 łyżki całych ziaren pieprzu 1 łyżka ziaren kolendry 2 łyżki ziaren gorczycy 10 goździków 400 ml białego octu
R'n'G Kitchen