marchewka - 20163 przepisów (strona:757/1345)

Fasolowa na żołądkach indyczych 136

height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki : 6 żołądków indyczych 3 l wody niepełna szklanka ,suszonej, drobnej, fasolki białej 1 duża marchewka kawałek pora kawałek korzenia pietruszki 1 łyżka koncentratu pomidorowego 50 ml słodkiej śmietanki 1 ząbek czosnku 1/2 łyżeczki mielonego kminku 1/2 łyżeczki suszonego cząbru 1 łyżka pasty z pieczonej papryki

Ogrodnik w podróży
Mięsna babka z ziemniaczanym gnocchi z sosem maślano ziołowym 137

idealnie sprawdzi się na wielkanocnym stole. Mięso jest delikatne i soczyste. Bogatego smaku nadaje sos maślano ziołowy doprawiony czosnkiem i nutą szałwii. Podczas krojenia widać kawałki ziemniaczanych gnocchi, pokrojonej marchewki i pieczarek. Zimna babka jest znakomitą wędliną na kanapki. Bo kto powiedział, że babki to tylko na słodko. Nie zaprzeczę, że też uwielbiam ale i te mięsne kuszą swoim smakiem

VioletoweKucharzenie
Sałatka warzywna z dukkah, sosem jogurtowym z fetą i grzankami 200

dukkah. Możemy też obtoczyć w niej kuleczki z serka labneh , wykorzystać jako panierkę, dodać do pasty kanapkowej, albo posypać nią sałatkę. Szczególnie dobrze w jej towarzystwie czują się marchewka, buraki oraz użyte w dzisiejszym przepisie brokuły i kalafior. Ta sałatka jest trochę bardziej pracochłonna niż moje typowe przepisy, ale na pewno warta zachodu. Przepis jest bez wątpienia niebanalny, kryjący

Chilli Czosnek i Oliwa
Pieczone warzywa śródziemnomorskie 116

Pieczone warzywa warto podać z ulubionym makaronem lub pieczonym mięsem. Pomysłów jest sporo, czas na przedstawienie przepisu. Pieczone warzywa śródziemnomorskie Składniki: 1/2 cukinii 1/2 bakłażana 1/2 czerwonej papryki 1 marchewka 2 ziemniaki 3 ząbki czosnku 2 łyżki suszonego tymianku 2 łyżki oleju sól do smaku Przygotowanie: Umyte warzywa osuszamy. Do naczynia żaroodpornego wkładamy ząbki czosnku. Cukinię i bakłażana kroimy

Moja smaczna kuchnia
Surówka z porów i marchwi 152

Składniki na 4 porcje: -40 dag porów - biała część ( 2 średniej wielkości ) -10 dag marchewki ( 2 średnie ) -100 ml jogurtu naturalnego -sól -sok z cytryny -szczypta cukru - nie koniecznie Pory dokładnie myjemy, przekrawamy na pół i kroimy w pół krążki. Zalewamy wrzątkiem na sitku i odstawiamy do przestygnięcia. Obraną marchew ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Skrapiamy sokiem z cytryny

Kulinarne przemyslenia
Kapuśniak z kociołka myśliwskiego 259

dobry kapuśniak… wieki nie jadłam M: to zrób No to zrobiłam : Składniki: 60 dag w miarę nietłustych żeberek wieprzowych z kostką 30 dag boczku wędzonego surowego 2 – 3 marchewki 1-2 pietruszki Kawałeczek selera 500 g kiszonej kapusty – ja użyłam kapusty charsznickiej Kilka listków laurowych Kilka ziaren ziela angielskiego Kilka ziaren pieprzu czarnego sól/dodatkowa porcja pieprzu mielonego

Kate's Kitchen
Zupa z ciecierzycą 112

się na prawdę bardzo szybko . Jeśli ktoś woli zupę z ciecierzycą ale w wersji bardziej kalorycznej to zachęcam do spojrzenia tutaj . Składniki: 2 szklanki ugotowanej ciecierzycy 2 szklanki mrożonej marchewki z groszkiem 1/2 kapusty pekińskiej 1 duża cebula 2-3 ząbki czosnku 3 łyżki oliwy z oliwek 4 łyżki mleka kokosowego 3 liście laurowe 4 kulki ziela angielskiego sól, pieprz

Pobite gary Barbary
Zupa ogórkowa 144

moją ulubioną zupę zdałam sobie sprawę że nie dodawałam jej na bloga. Więc w końcu przedstawiam w mojej ulubionej wersji. Składniki: - 400 g żeberek - 500 g ogórków kiszonych - 2 marchewki - 1 pietruszka - 2 l bulionu ja dałam drobiowego - 2 łyżki masła - 100 ml śmietany 18 % - pieprz - 200 g ryżu Przygotowanie: Żeberka myjemy, tniemy na mniejsze kawałki i gotujemy do miękkości

Kulinarne życie
Paszteciki z pieczoną i gotowaną karkówką 169

małym ogniu koło godzinki do powstania rosołu .Mięsko nam się ugotowało więc wyjmujemy niech ostygnie, marchew i pietruszkę też wyjmujemy.Przekładamy mięsko do misy razem z pieczarkami  z marchewką i pietruszką.Miksujemy do rozdrobnienia.Dodajemy bułkę tartą i wywar rosołowy ostudzony. Mieszamy. Zakończenie: Ciasto drożdżowe wałkujemy na prostokąt, farsz przekładamy na środek i zwijamy w rulon. Kroimy

Różowa kuchnia
Gulasz z udźca z indyka z cukinią, papryką, marchewką i kaszą jaglaną 176

ognia. Gulasz podawaj w miseczkach. Składniki dla 4 osób 450 g mięsa z udźca indyka 200 g cukinii (1/2 sztuki) 250 g papryki żółtej lub czerwonej 150 g marchewki (3 małe sztuki) 140 g cebuli (1 mała) 1/2 litra wody 2 ziela angielskie 2 listki laurowe 1 łyżka oleju 1/2 płaskiej łyżeczki soli 200 g kaszy jaglanej Jeśli spodobał

Eat me! Fit me!
Aromatyczne skrzydełka duszone z warzywami 210

łyżeczce) wędzona papryka słodka sok z jednej limonki po pół czerwonej i żółtej papryki świeżej kawałek imbiru puszka mleczka kokosowego Przygotowanie Warzywa umyć, osuszyć i pokroić w paski - marchewkę w krążki. Czosnek obrać i tylko rozgnieść nożem, imbir drobniutko. Na rozgrzaną patelnię wlać odrobinę wody i włożyć skrzydełka. Kiedy złapią ładny brązowy kolor dodać przyprawy (rozgniecione w moździerzu) sól, pieprz

Gaździnka warzy
Błyskawiczny bigos z szybkowaru z kiełbasą słoikową. 162

pyszna. Do bigosu użyłam również pysznej kapusty od firmy Orzech . Mam nadzieję że pomysł na szybki bigos Wam się spodoba i go wypróbujecie :) około 1 kg kiszonej kapusty z marchewką ja użyłam Orzech 2 słoiki  kiełbasy słoikowej Spichlerz Rusiecki   1 duża cebula   2 łyżki oleju 1 kopiasta łyżka przecieru pomidorowego sól, pieprz do smaku 1 łyżeczka kopiasta

Sama słodycz i szczypta chili
Pomysł na… kaszę bulgur z warzywami 136

produkty wołają o ich szybkie wykorzystanie lub pozostają ich małe ilości, z którymi często nie wiadomo, co zrobić. Tym razem porządków w lodówce nie było. Były warzywa konserwowe – marchewka, fasolka czerwona, kukurydza i groszek. Trochę koncentratu pomidorowego, czosnku. Kaszę ugotowałam w wodzie, w stosunku 1:2. Warzywa dusiłam w rondelku z koncentratem pomidorowym, wyciśniętym przez praskę czosnkiem i przyprawą

Kucharzyca
Zapiekanka z rybą 148

Przepis na tą zapieknkę znalazłam właśnie na blogu  z przepisami dla dzieci :) Składniki: 500g filetów z ryby morskiej 1 woreczek ryżu 1,5 szklanki mleka 1 brokuł 4 marchewki 1/2 szklanki zielonego groszku 2 łyżki masła 1/3 łyżeczki kurkumy 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej pół cytryny sól pieprz zioła prowansalskie lub przyprawa do ryb opcjonalnie żółty ser do posypania Rybę

kuchnia doski
Wołowina po burgundzku 159

wytrawne wino, na którym nie wolno oszczędzać. SKŁADNIKI: 700-800 gr. wołowiny 150-200 gr. boczku wędzonego ok 2 łyżki mąki do oprószenia mięsa 250 gr. pieczarek 2 średnie marchewki 6 szalotek lub 3 duże, czerwone cebule 1,5 szklanki bulionu wołowego, najlepiej własnej roboty 1-2 łyżki passaty pomidorowej  0,75 l czerwonego, wytrawnego wina dobrej jakości-najlepiej

Kopystką po garach

Proponowane wyszukiwania