tradycyjnym się już troszkę przejadłam. Idealny do wszystkiego: wrapów na ciepło czy zimno, kanapek (te z pomidorem są najlepsze), zamiennik masła czy po prostu, ot tak, do schrupania z marchewkami :) Składniki: - 1 duży seler (ok.400g) - 3-4 ząbki czosnku - oliwa z oliwek - 2-3 łyżki tahini - sok z połówki limonki - sól, pieprz Selera obrać i pokroić na kawałki. Oprószyć solą
CookYourselfSkładniki: 1 pęczek młodej botwiny 2 marchewki 2 pietruszki 1/3 selera 1 cebula 1 golonka z indyka 70 dag młodych ziemniaków 1/2 litra soku z kiszonych buraków 10 ziaren ziela angielskiego 10 ziaren pieprzu czarnego 2 listki laurowe sól 2 litry wody Sposób wykonania: Mięso wkładamy do garnka zalewamy zimną wodą i doprowadzamy do wrzenia. Zdejmujemy pianę z powierzchni. Dodajemy
Qchnia po prostuszczypiorku 200 g żółtego sera 1,5 szklanki bulionu drobiowego 1 łyżka mąki pszennej 2 łyżki śmietany 18% (gęstej) Sól Pieprz 100 g kaszy gryczanej 300 g mieszanki warzyw (marchewka, brokuł, kalafior) Filet z piersi kurczaka kroimy w plastry. Dokładanie przyprawiamy przyprawą do kurczaka. Rozgrzewamy na patelni olej, przesmażamy mięso. Gdy zmięknie podlewamy je bulionem. Dodajemy posiekany drobno szczypiorek oraz
VioletoweKucharzenieEkspresowe w przygotowaniu ciasto marchewkowe z aromatem pomarańczy i lukrem pomarańczowym. Lekkie i delikatne, świetne do śniadaniówki lub popołudniowej herbatki. SKŁADNIKI CIASTO 2 szklanki (3-4 szt) startej marchewki 225 g (1i1/2 szklanki) mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka cynamonu / opcjonalnie 3/4 szklanki roztopionego masła 4 jajka (M) 2/3 szklanki cukru (najlepiej
cool and mintyCzerwona kapusta z rodzynkami Już kilka warzywnych dodatków obiadowych pojawiło się na blogu. Zarówno surówka z selera , jak i surówka z marchewki były na zimno i nadszedł czas zrobić coś, co zarówno mnie jak i Was rozgrzeje. Czerwona kapusta z rodzynkami to kolejny nostalgiczny przepis. W domu mama często robiła ją dla mnie do mięsa, a sama pałaszowała solo prosto
Blendmanbardzo smaczne danie mięsne :) Polędwiczki przygotowane w poniższy sposób idealnie smakują podane z młodymi ziemniakami lub ugotowanym ryżem oraz ulubioną surówką, np. z młodej kapusty wraz z dodatkiem marchewki, jabłka oraz rzodkiewek . Składniki na porcję dla 4 osób: 1 polędwiczka wieprzowa (około 0,5 kg) 1,5 szklanki wody 2 łyżki sosu sojowego około 80 ml śmietany
Ugotowaćtapioki 300g świeżych, dojrzałych pomidorów (poza sezonem używam ok. 200g domowych przetworów pomidorowych, można też użyć tych z puszki) 1 papryka podłużna 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 marchewka 1 pietruszka 250ml bulionu mięsnego lub warzywnego 1 łyżka sproszkowanej papryki słodkiej 1 łyżeczka sproszkowanej papryki ostrej 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne 1/2 łyżeczki kuminu 1/4 łyżeczki pieprzu kolorowego 1 łyżeczka soli
Book of spellsduecie z sosem paprykowym smakują wyśmienicie. Moja zupa jest zupełnie vegańska, bo wywar tez czysto roślinny, ale Wy zróbcie tak jak lubicie. Wywar: - pęczek zielonej pietruszki - 2 marchewki - 1 pietruszka - 1/2 pora, może być zielona część - 1/2 selera - 1 cebula - kilka liści laurowych, pieprzu i ziela angielskiego - 1/2 łyżeczki kminku - 1 łyżeczka majeranku - 3 ząbki czosnku - sól Po dobrej
Apetyczna babeczkagóry przez 60 minut. Kurczaka podałam z pieczonymi młodymi ziemniakami, które wcześniej lekko obgotowałam, oraz brązowymi pieczarkami i mini marchewka.Do tego podałam surówkę z jabłka i marchewki . Było pysznie, zatem polecam i życzę smacznego
Gosia gotujePrzepisy Thermomix. Domowy ramen. Składniki na bulion: 1 pierś z kurczaka 2 skrzydełka 1 połówka udka z kurczaka 1 marchewka pokrojona na kawałki 1 pietruszka pokrojona na kawałki 1 cm plaster selera pokrojonego na 4 części 10 cm pora 1 cebula (opalona nad palnikiem) 1 liść laurowy 1 papryczka chilli ( wielkość zależy jaki stopień ostrości lubimy) 2 ziela angielskie kilka
Themo przepisyzawiera nawet mąki i śmietany - tak, tak jest tak samo gęsty i pyszny. Gotuję go po prostu z warzywami, które później miksuję. Spróbujcie koniecznie. Składniki: 500 gram wołowiny 1 marchewka 1 mała cebula 1 pietruszka 1 mały ziemniak świeże zioła u mnie magi i natka pietruszki 3 liście laurowe 3 ziela angielskie sól, pieprz Przygotowanie: Mięso kroimy w duże kawałki
Życie zaczyna się w kuchnizimą w kuchni. Składniki : na około 40 dkg gotowej mieszanki 1 i 1/2 kg marchewki 40 dkg korzenia selera 30 dkg korzenia pietruszki 20 dkg pasternaku 1 dkg suszonych borowików lub innych leśnych grzybów duży pęczek zielonej natki pietruszki duży pęczek świeżego lubczyku
Przepisy i porady kulinarnelunch w pracy. Moim zdaniem. I delikatną kolację. Składniki na 3 solidne porcje: 1 szklanka drobnego makaronu do zup, kaszy jaglanej, ryżu, bulguru, kuskusu.. itd. 2 marchewki 3- 4 szklanki bulionu warzywnego lub drobiowego 1 cukinia 250 gram brokuł 1 szklanka mrożonego groszku sól, pieprz, majeranek świeża bazylia 2 łyżki śmietany
Mango PapajaSkładniki (na 1 porcję) - 2 średnie marchewki (ok. 210 g), - 2 ogórki gruntowe (ok. 72 g), - 2 porcje domowego hummusu (ok. 100 g). Sposób przygotowania 1. Warzywa obieramy. 2. Warzywa kroimy w słupki i podajemy z domowym hummusem. Warzywa z hummusem są bogate w: - błonnik pokarmowy, który obniża poziom cholesterolu i daje uczucie sytości, - cynk (pochodzącą z ciecierzycy), który odpowiada
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachpokrywkę i lekko mieszamy warzywa z sosem. Przykrywamy z powrotem. Królik smakuje dobrze z kaszą, ryżem, czy ziemniakami. Dobrze komponuje się z buraczkami ale także z surówką z marchewki, czy sałaty
Krupeczki