marchewka - 20163 przepisów (strona:734/1345)

Wieprzowina curry z kokosem 155

curry, słodkawe bataty i mięciutkie mięso skąpane w kokosowej potrawce. Pyszne, orientalne danie obiadowe nie tylko dla osób dbających o dietę.   Składniki: 1kg szynki wieprzowej 3 cebule 4 marchewki 500g batatów 2 papryki czerwone Kolendra lub natka pietruszki Czerwona pasta curry około 1 łyżeczki Sos sojowy 2 łyżki Puszka mleka kokosowego Sól, czarny pieprz Sposób przygotowania: W średniej wielkości

Pyry na Gaz
Flaczki wołowo wieprzowe 153

flaczkami dlatego zrobiłam ją inaczej niż zwykle. Jestem pewna, że ten sposób przypadnie wam do gustu. Składniki: 900 g krojonych gotowanych flaczków wołowych 3 litry wody 3 marchewki  korzeń pietruszki seler 300 g  2 łyżeczki słodkiej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki przecier pomidorowy 2 łyżki 2 łyżki majeranku 3 listki laurowe pieprz ziołowy mielony pół łyżeczki sól

Różowa kuchnia
Zupa Miso - tradycyjna zupa japońska. 167

smakiem.  Zupa Miso - tradycyjna zupa japońska w wersji błyskawicznej.  Inspiracja przepisu -  link Składniki na 1 miseczkę 500 ml lub 2 mniejsze: 1 zupa OYAKATA MISO pół marchewki liść młodej kapusty garść kiełków (dowolne) 50 wieprzowiny mielonej kilka gałązek szczypiorku 3 łyżeczki kukurydzy z puszki łyżka masła sól, pieprz, ostra papryka w proszku jako przyprawy Wykonanie: Mięso podsmażyć

Poezja Smaków - blog kulinarny
Surówka kopenhaska - najlepsza:) 706

Jedna z naszych ulubionych, obiadowych surówek. Zawsze robię jej sporą miskę na 2-3 dni. Polecam, jest prosta, smaczna i efektowna:). 1/2 główki sałaty lodowej 3 marchewki 3 ogórki kiszone/konserwowe 1 cebula pęczek szczypioru 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 3 łyżki musztardy, u mnie Musztarda Kielecka od Społem Kielce 2 łyżki jogurtu greckiego sól, pieprz, czosnek granulowany 1. Marchew

Szefowa kuchni
Zupa kokosowa z bocznikami i groszkiem 115

gotowy produkt. Wywar zrobiłam dzień wcześniej żeby był bardziej esencjonalny i trzeba przyznać, że wyszło pysznie, bo podstawa to składniki wysokiej jakości. Składniki na wywar: - 2 marchewki - 1 pietruszka - 1 gałązka lubczyku - 1 cebula opieczona nad ogniem - 1/4 selera - 3 ząbki czosnku - 3 zielone liście pora - ziele angielskie, pieprz ziarnisty, sól - woda 1. Z podanych składników gotujemy wywar przez

Apetyczna babeczka
Kiszona, młoda kapusta z marchewką i koperkiem 189

wyszła znakomicie, idealna do podjadania na już, na teraz bo na zimę zakisimy jesienią. Powiedziałabym że to kapusta małosolna i smakuje wybornie, zachęcam do zrobienia. Kiszona, młoda kapusta z marchewką i koperkiem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Odchudzony krupnik. 164

kojarzy się z dużą mięsną wkładką , ja postanowiłam go odchudzić całkiem i zrezygnować z mięsa.  Wyszło smacznie, sycąco i mniej kalorycznie. Składniki; 2 łyżki masła klarowanego Skworcu 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera 3 listki limonki Skworcu pół szklanki kaszy pęczak Skworcu sól i pieprz do smaku kilka listków curry Skworcu 5 ziemniaków natka pietruszki   Przygotowanie; Marchew, pietruszkę

Radość kipiąca uśmiechem.
Warzywny gulasz z ciecierzycą i kaszą perłową 209

Danie przygotowałam na piątkowy obiad, bardzo mi zasmakował taki gulasz, jest lekki a zarazem sycący. Podałam go z kaszą jęczmienną perłową. Składniki: 1 opakowanie mrożonych warzyw z marchewką, groszkiem i kukurydzą 1 cebula 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 1 szklanka ugotowanej ciecierzycy lub z puszki 3 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki mąki pszennej Sól, pieprz Olej kokosowy do smażenia

Bajeczna Kuchnia
Noodle z warzywami 149

paski. Cebulę obieramy, kroimy w piórka. Jasną część pora kroimy na plasterki. Marchew obieramy ze skóry, kroimy w paski. Na oleju rzepakowym, na dużej patelni, obsmażamy w pierwszej kolejności marchewkę. Po chwili dodajemy paprykę, pokrojone w paski grzyby shitake i cebulę oraz jasną część pora. Całość smażymy na małym ogniu, aż warzywa będą miękkie. Dodajemy do warzyw ostrą paprykę, doprawiamy

Moja smaczna kuchnia
NAJLEPSZA ZUPA KREM ZIEMNIACZANA 122

Kremowa,pachnącą świeżym ,polskim czosnkiem , zupa krem , moja ulubiona!.   50 dag.ziemniaków 1 litr bulionu 2 ząbki czosnki 1 marchewka 1/2 szkl. kremówki sól pieprz ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę.Gotujemy w bulionie.Dodajemy wyciśnięty czosnek,sol i pieprz.Gotujemy do miękkości.Wszystko razem miksujemy.Marchew obieramy,kroimy w cienkie paski,dodajemy do zupy i chwilkę gotujemy.Zaprawiamy śmietaną i jeszcze

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Fotorelacja z pokazu gotowania: UMAMI, piąty element podczas Vegan Food Festival 156

oliwą z pestek dyni. Przepis na   ajoblanco   można znaleźć tutaj . Danie główne:  wegańskie maki sushi z tradycyjnym i surowym „ryżem” (z kalafiora i słonecznika), „łososiem” z marchewki i „tuńczykiem” z buraka (warzywa marynowane w glonach nori, sosie sojowym, wędzonej papryce i oleju lnianym). Przepis na surowy ryż tutaj , a na sushi już niebawem na blogu. Deser: tosty

Food Square
Warzywa w mleku kokosowym z basmati, co wege w Biedronce + ceny 203

pyszny obiad. Można użyć różnych, sezonowych warzyw. Pokrój cebulę i czosnek i podsmaż na patelni na oleju lub maśle klarowanym. Pozostałe warzywa pokrój na mniejsze kawałki (u mnie: cukinia, marchewka, czerwona papryka, zielony groszek), ugotuj na parze lub w wodzie, groszek odcedź z zalewy. Umieść wszystkie warzywa na patelni z cebulą i czosnkiem, dodaj kilka łyżek gęstego mleka kokosowego

Qlinarnie i Qlinarnie
Surówka na imprezę 447

Propozycja na kolorową i smaczną surówkę, która może być podana do każdego posiłku. Potrzebujemy główkę kapusty, kolorowe papryki, por, marchewki, cebulę i przyprawy. Do ozdoby opcjonalnie można dodać pomidorki, szczypiorek lub koperek. Kapustę ucieramy na grubych oczkach i przekładamy do misek. Pozostałe warzywa ucieramy, kroimy, siekamy i warstwami przekładamy na kapustę. Jak już warzywa są w miskach,  to wstawiamy

chleba naszego
Wegetariański pasztet z kalafiora 175

odsłona warzywnego pasztetu. Podajcie go do chrupiącego, żytniego chleba i delektujcie się niezwykłym smakiem. Zapraszam do gotowania! Wegetariański pasztet z kalafiora Składniki: 1 główka kalafiora 4 ziemniaki 1 duża marchewka 2 ząbki czosnku 1/2 szklanki płatków jaglanych 2 jajka 1/3 szklanki mąki jaglanej 1/3 łyżeczki: bazylii suszonej, oregano, imbiru w proszku, kurkumy 1/2 łyżeczki słodkiej papryki sól, pieprz 1 łyżeczka

Jaglusia
Rosół z pak choi i kluseczkami 131

vegeta 1 kapusta pak choi troszkę trawy cytrynowej suszonej sól, pieprz listek, ziele około 1 szkl. mąki 1 jajko sól Skrzydełka umyć, przełożyć do garnka z wodą.Dodać pokrojoną marchewkę ,selera, przyprawy. Gotować  prawie do miękkości mięsa i warzyw.Dodać pokrojoną kapustę pak choi -ale tylko te twarde łodygi. Jajko wbić do miseczki, dodać sól, mąkę i dokładnie wymieszać

Moje domowe kucharzenie