sztuki Marchew - 1 sztuka Mąka - 3-4 łyżki Jajko - 1 sztuka Olej rzepakowy - 1 łyżka Natka pietruszki - 1/2 pęczka Pestki dyni - 2 łyżki Sól, pieprz Wykonanie: Bataty i marchewkę obieramy, kroimy w kostkę a następnie skrapiamy olejem i pieczemy przez 45 minut w 180 stopniach (do miękkości). W między czasie gotujemy kaszę jaglaną. Upieczone warzywa rozdrabniamy widelcem (lub miksujemy
Kuchnia Bon AppetitDziś przygotowałam na śniadanie inną odmianę omleta: SKŁADNIKI ✔️ 4 jajka ✔️ warzywa ( ja dałam pomidora koktajlowego i marchewkę) ✔️ masło do wysmarowania formy ✔️ ser żółty/fety/mozzarelli, wędliny jako dodatki Przygotowanie: 1. Białka ubić, dodać do nich roztrzepane żółtka, przyprawy oraz dodatki i delikatnie wymieszać. 2. Nasmarować blachę do babeczek i przelać masę na 3/4 pojemności dołeczka 3. Wstawić do piekarnika nagrzanego
Zdrowie i pysznie na talerzurobić. Dziś jeden z pierwszych takich przepisów - na zupę z kurek. Zapraszam dalej :) Składniki: 350 g kurek 2 łyżki masła połowa cebuli 1 ząbek czosnku 300 g ziemniaków 1 marchewka 1 litr bulionu (przepis TUTAJ ) szczypta kurkumy 1 łyżka posiekanego szczypiorku 100 g gęstej śmietany 18% sól pieprz Przygotowanie: W garnku rozpuszczamy masło i dodajemy pokrojoną w drobną kostkę
Gotuj z Mąkąszpinaku i groszku. Ma bardzo wyrazisty smak a z dodatkiem ryżu stanowi pełnowartościowy posiłek. Składniki: 500g ligawy wołowej 2 łyżki oliwy z oliwek Biała cebula 2 ząbki czosnku 1 marchewka 1 pietruszka 250g szpinaku (świeży lub mrożony) 1,5l bulionu warzywnego lub wołowego Sól, czarny pieprz Ziele angielskie Liść laurowy Szczypta cynamonu Do podania: Natka pietruszki ryż Sposób przygotowania
Pyry na Gazstopni do zrumienienia się boczku. Na grillu Opiekać równomiernie ze wszystkich stron, aż boczek wytopi się i zrumieni. W taki sam sposób można upiec inne warzywa, na przykład młoda marchewkę, seler, pietruszkę, etc. Ich nie trzeba obgotowywać przed pieczeniem. Jeśli są większe, to wystarczy przekroić wzdłuż. Podawać z ziołowymi sosami na bazie jogurtu lub pikantnymi dipami. Kiedy ja przygotowywałam
Codzienna kuchnia niecodziennamięsa. Robi się szybko a przechowuje w lodówce nawet do tygodnia. Zachęcam do zrobienia. Pasta według pomysłu Annabel Langbein wprost z Nowej Zelandii w stylu indyjskim. Pasta z marchewki i tahini. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieSkładniki: 250 g makaronu 1 puszka marchewki z groszkiem 30 dkg szynki 5 jajek 10 dkg sera żółtego 1 serek wiejski sól, pieprz słodka papryka zioła prowansalskie Przygotowanie: Makaron ugotować … Czytaj dalej Zapiekanka makaronowa szynką
czarrna od kuchniZapraszam do zapoznania się z przepisem. Przepis (dla 4 osób) Składniki: 1,5 szklanki ryżu pełnoziarnistego (szklanka 250 ml) 400 g świeżych warzyw do woka ( czerwona papryka, marchewka, biała kapusta, por, cebula) 400 g czerwonej fasolki 1 łyżeczka oleju kokosowego około 2 łyżki sosu sojowego naturalna bulionetka warzywna Knorr bez glutaminianu sodu i konserwantów przeprawy: ( sól, pieprz
Mój pomysł nasałatki ;) Zapraszam was na to pyszne danie, zerknijcie też na dół przepisu aby dowiedzieć się czegoś o tych pysznych i zdrowych warzywach :) Składniki na 2 osoby: 1/2 dużej marchewki 1/2 korzenia pietruszki 1/2 niewielkiej główki cebuli 1 nie duża cukinia 5-6 pieczarek kilka różyczek brokuła mała puszka mieszanki meksykańskiej Bonduelle <---Klik 3-4 łyżeczki koncentratu pomidorowego
Gotowanie...to proste !Potrzebujesz: Spód: 140g solonych krakersów 80g masła Nadzienie: 300g serka typu philadelphia (u mnie President naturalny) 125g Mascarpone 2 ząbki czosnku 3 łyżeczki dowolnego pesto (u mnie z natki marchewki )/ lub 2 łyżki świeżych siekanych ziół sól i pieprz do smaku 4 średnie pomidory listki bazylii i tymianku do przybrania Sposób przyrządzenia: Spód: 1. Krakersy drobno pokrusz przy pomocy wałka
Kuchnia w Słońcu Skąpanaczosnkowy majonez jest niezaprzeczalnie częścią kuchni prowansalskiej. Jest jej prawdziwą ikoną! Pojęcie "le grand aioli" odnosi się właściwie do całego dania, w skład którego, oprócz sosu, wchodzą blanszowane marchewki (najczęściej), ziemniaki, karczochy, fasolka szparagowa, ryby i inne owoce morza, ślimaki i jajka. Ilość czosnku, która występuje w oryginalnych francuskich recepturach nie przestaje mnie zadziwiać i fascynować - nawet przyjmując, że można
zadanie-gotowaniesycące. Polecam i… życzę Wam udanego, słonecznego weekendu Składniki: (na 4 porcje) 3 większe jajka 2 garście ulubionej mieszanki warzyw na patelnię (u mnie z ziemniaczkami, pieczarkami, marchewką, brokułami itd.) 1 łyżka margaryny Optima Omega3 duża szczypta suszonej bazylii (lub innej ulubionej przyprawy) spora ilość pieprzy do smaku sól do smaku (u mnie himalajska) Przygotowanie: Na patelni podsmażamy
Słodkie okruszkiwieprzowo-wołowego). W takim mięsie znajduje się dużo cynku, wit. B, żelaza, białka. Danie podaję z puree ziemniaczanym i surówkami, świetnie smakuje także z sałatą i jogurtem, buraczkami lub marchewką z groszkiem (tradycja!). Karminadle są z dodatkiem papryczki chili, dzięki czemu w kotletach jest wyczuwalna delikatna pikanteria, która przełamuje smak fasolki. Do kotletów dodałam także ciętą zieloną fasolkę szparagową, która
Zasmakuj Kuchnicurry, słodkawe bataty i mięciutkie mięso skąpane w kokosowej potrawce. Pyszne, orientalne danie obiadowe nie tylko dla osób dbających o dietę. Składniki: 1kg szynki wieprzowej 3 cebule 4 marchewki 500g batatów 2 papryki czerwone Kolendra lub natka pietruszki Czerwona pasta curry około 1 łyżeczki Sos sojowy 2 łyżki Puszka mleka kokosowego Sól, czarny pieprz Sposób przygotowania: W średniej wielkości
Pyry na Gazflaczkami dlatego zrobiłam ją inaczej niż zwykle. Jestem pewna, że ten sposób przypadnie wam do gustu. Składniki: 900 g krojonych gotowanych flaczków wołowych 3 litry wody 3 marchewki korzeń pietruszki seler 300 g 2 łyżeczki słodkiej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki przecier pomidorowy 2 łyżki 2 łyżki majeranku 3 listki laurowe pieprz ziołowy mielony pół łyżeczki sól
Różowa kuchnia