marchewka - 20163 przepisów (strona:728/1345)

Pasta z marchwi i tahini 159

mięsa. Robi się szybko a przechowuje w lodówce nawet do tygodnia. Zachęcam do zrobienia. Pasta według pomysłu Annabel Langbein wprost z Nowej Zelandii w stylu indyjskim. Pasta z marchewki i tahini. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Zapiekanka makaronowa szynką 244

Składniki: 250 g makaronu 1 puszka marchewki z groszkiem 30 dkg szynki 5 jajek 10 dkg sera żółtego 1 serek wiejski sól, pieprz słodka papryka zioła prowansalskie Przygotowanie: Makaron ugotować … Czytaj dalej Zapiekanka makaronowa szynką

czarrna od kuchni
Ryż z warzywami z woka i czerwoną fasolką 193

Zapraszam do zapoznania się z przepisem.  Przepis (dla 4 osób) Składniki: 1,5 szklanki ryżu pełnoziarnistego (szklanka 250 ml) 400 g świeżych warzyw do woka ( czerwona papryka, marchewka, biała kapusta, por, cebula) 400 g czerwonej fasolki 1 łyżeczka oleju kokosowego około 2 łyżki sosu sojowego naturalna bulionetka warzywna Knorr bez glutaminianu sodu i konserwantów  przeprawy: ( sól, pieprz

Mój pomysł na
Pennne Z Sosem Warzywnym 162

sałatki ;) Zapraszam was na to pyszne danie, zerknijcie też na dół przepisu aby dowiedzieć się czegoś o tych pysznych i zdrowych warzywach :) Składniki na 2 osoby: 1/2 dużej marchewki 1/2 korzenia pietruszki 1/2 niewielkiej główki cebuli 1 nie duża cukinia 5-6 pieczarek kilka różyczek brokuła mała puszka mieszanki meksykańskiej Bonduelle  <---Klik 3-4 łyżeczki koncentratu pomidorowego

Gotowanie...to proste !
Tarta ziołowo-pomidorowa bez pieczenia 151

Potrzebujesz: Spód: 140g solonych krakersów 80g masła Nadzienie: 300g serka typu philadelphia (u mnie President naturalny) 125g Mascarpone 2 ząbki czosnku 3 łyżeczki dowolnego pesto (u mnie z natki marchewki )/ lub 2 łyżki świeżych siekanych ziół sól i pieprz do smaku 4 średnie pomidory listki bazylii i tymianku do przybrania Sposób przyrządzenia: Spód: 1. Krakersy drobno pokrusz przy pomocy wałka

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Aioli. Prowansalski majonez czosnkowy. 169

czosnkowy majonez jest niezaprzeczalnie częścią kuchni prowansalskiej. Jest jej prawdziwą ikoną! Pojęcie "le grand aioli" odnosi się właściwie do całego dania, w skład którego, oprócz sosu, wchodzą blanszowane marchewki (najczęściej), ziemniaki, karczochy, fasolka szparagowa, ryby i inne owoce morza, ślimaki i jajka. Ilość czosnku, która występuje w oryginalnych francuskich recepturach nie przestaje mnie zadziwiać i fascynować - nawet przyjmując, że można

zadanie-gotowanie
Piknikowe zapiekane mini frittaty 178

sycące. Polecam i… życzę Wam udanego, słonecznego weekendu Składniki: (na 4 porcje) 3 większe jajka 2 garście ulubionej mieszanki warzyw na patelnię (u mnie z ziemniaczkami, pieczarkami, marchewką, brokułami itd.) 1 łyżka margaryny Optima Omega3 duża szczypta suszonej bazylii (lub innej ulubionej przyprawy) spora ilość pieprzy do smaku sól do smaku (u mnie himalajska) Przygotowanie: Na patelni podsmażamy

Słodkie okruszki
Karminadle z fasolką szparagową i chili 207

wieprzowo-wołowego). W takim mięsie znajduje się dużo cynku, wit. B, żelaza, białka. Danie podaję z puree ziemniaczanym i surówkami, świetnie smakuje także z sałatą i jogurtem, buraczkami lub marchewką z groszkiem (tradycja!). Karminadle są z dodatkiem papryczki chili, dzięki czemu w kotletach jest wyczuwalna delikatna pikanteria, która przełamuje smak fasolki. Do kotletów dodałam także ciętą zieloną fasolkę szparagową, która

Zasmakuj Kuchni
Wieprzowina curry z kokosem 166

curry, słodkawe bataty i mięciutkie mięso skąpane w kokosowej potrawce. Pyszne, orientalne danie obiadowe nie tylko dla osób dbających o dietę.   Składniki: 1kg szynki wieprzowej 3 cebule 4 marchewki 500g batatów 2 papryki czerwone Kolendra lub natka pietruszki Czerwona pasta curry około 1 łyżeczki Sos sojowy 2 łyżki Puszka mleka kokosowego Sól, czarny pieprz Sposób przygotowania: W średniej wielkości

Pyry na Gaz
Flaczki wołowo wieprzowe 172

flaczkami dlatego zrobiłam ją inaczej niż zwykle. Jestem pewna, że ten sposób przypadnie wam do gustu. Składniki: 900 g krojonych gotowanych flaczków wołowych 3 litry wody 3 marchewki  korzeń pietruszki seler 300 g  2 łyżeczki słodkiej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki przecier pomidorowy 2 łyżki 2 łyżki majeranku 3 listki laurowe pieprz ziołowy mielony pół łyżeczki sól

Różowa kuchnia
Zupa Miso - tradycyjna zupa japońska. 176

smakiem.  Zupa Miso - tradycyjna zupa japońska w wersji błyskawicznej.  Inspiracja przepisu -  link Składniki na 1 miseczkę 500 ml lub 2 mniejsze: 1 zupa OYAKATA MISO pół marchewki liść młodej kapusty garść kiełków (dowolne) 50 wieprzowiny mielonej kilka gałązek szczypiorku 3 łyżeczki kukurydzy z puszki łyżka masła sól, pieprz, ostra papryka w proszku jako przyprawy Wykonanie: Mięso podsmażyć

Poezja Smaków - blog kulinarny
Surówka kopenhaska - najlepsza:) 716

Jedna z naszych ulubionych, obiadowych surówek. Zawsze robię jej sporą miskę na 2-3 dni. Polecam, jest prosta, smaczna i efektowna:). 1/2 główki sałaty lodowej 3 marchewki 3 ogórki kiszone/konserwowe 1 cebula pęczek szczypioru 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 3 łyżki musztardy, u mnie Musztarda Kielecka od Społem Kielce 2 łyżki jogurtu greckiego sól, pieprz, czosnek granulowany 1. Marchew

Szefowa kuchni
Zupa kokosowa z bocznikami i groszkiem 125

gotowy produkt. Wywar zrobiłam dzień wcześniej żeby był bardziej esencjonalny i trzeba przyznać, że wyszło pysznie, bo podstawa to składniki wysokiej jakości. Składniki na wywar: - 2 marchewki - 1 pietruszka - 1 gałązka lubczyku - 1 cebula opieczona nad ogniem - 1/4 selera - 3 ząbki czosnku - 3 zielone liście pora - ziele angielskie, pieprz ziarnisty, sól - woda 1. Z podanych składników gotujemy wywar przez

Apetyczna babeczka
Kiszona, młoda kapusta z marchewką i koperkiem 200

wyszła znakomicie, idealna do podjadania na już, na teraz bo na zimę zakisimy jesienią. Powiedziałabym że to kapusta małosolna i smakuje wybornie, zachęcam do zrobienia. Kiszona, młoda kapusta z marchewką i koperkiem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Odchudzony krupnik. 176

kojarzy się z dużą mięsną wkładką , ja postanowiłam go odchudzić całkiem i zrezygnować z mięsa.  Wyszło smacznie, sycąco i mniej kalorycznie. Składniki; 2 łyżki masła klarowanego Skworcu 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera 3 listki limonki Skworcu pół szklanki kaszy pęczak Skworcu sól i pieprz do smaku kilka listków curry Skworcu 5 ziemniaków natka pietruszki   Przygotowanie; Marchew, pietruszkę

Radość kipiąca uśmiechem.

Proponowane wyszukiwania