marchewka - 20163 przepisów (strona:728/1345)

FASOLKA SZPARAGOWA MARYNOWANA DO SŁOIKÓW 368

osolonej wodzie ok 10 minut. Po tym czasie odcedzamy, układamy w słoikach( ja kroję ja mniejsze kawałki, ale można wkładać całe strąki). Do każdego słoika wkładamy też koper, marchew, czosnek oraz przyprawy. Składniki zalewy zagotowujemy, zalewamy fasolkę. Pasteryzujemy 10 minut

Z Majeczką w kuchni
Ciasto marchewkowe bezglutenowe 126

oczywiście może być glutenowym, jeśli pałacie dużą niechęcią do mąki gryczanej. No właśnie… Czy mąka gryczana jest mocno wyczuwalna? Na szczęście nie! Świetnie komponuje się z korzennymi przyprawami, marchewką i… całą resztą. Jeśli jednak nadal części z Was nie przekonałem do jej użycia, to zachęcam do zastąpienia jej np. mąką orkiszową lub pszenną. Nie wiem, jak sprawdzą się

Blendman
Chłodnik z cukinii z kolorowymi warzywami (Crema fredda alle zucchine e verdure colorate) 131

pieprzem. Zup ę miksujemy na krem, następnie schładzamy w lodówce ok. 1-2 godziny.   Przed podaniem chłodnik  oprószamy świeżo startym pieprzem, dekorujemy drobno pokrojonym ogórkiem, marchewką i papryką. **** PREPARAZIONE Spuntate le zucchine, tagliatele a pezzi e lasciatele cuocere bel brodo finché risulteranno tenere. Aggiungete 10 foglie di basilico, 5 foglie di menta

La grande e la piccola cuoca
Krupnik z fasolką szparagową / Zupa warzywna z kaszą 174

kaszą 😁 Tak czy owak, zupa wyszła pyszna. Mamy w sezonie dość dużo fasolki szparagowej, ładnie obrodziła, więc wykorzystuję ją na różne sposoby. Składniki: 3 skrzydełka 4 ziemniaki 2 marchewki 1 cebula 1 szklanka pokrojowej fasolki szparagowej 2/3 szklanki kaszy jęczmiennej 3-4 suszone grzybki ziele angielskie liść laurowy pieprz ziarnisty sól siekany świeży lubczyk i koperek Sposób wykonania: 1. Skrzydełka

Kuchnia domowa Ani
Pulpety w sosie 153

szkl. śmietany listek,ziele sól, pieprz koper Do mięsa dodać jajko,dodać także przyprawy, posiekaną cebulkę i wymieszać. Formować małe pulpeciki. W garnku zagotować wodę , dodać pokrojoną marchew i przyprawy.Do gotującej się wody wrzucać pulpeciki i gotować około 20 minut.Dodać śmietanę i gotować na małym ogniu około 5 minut.Na koniec dodać posiekany koperek

Moje domowe kucharzenie
Kuskus z warzywami i grejpfrutem [ENG] 130

delicious, perfect for any time of day :) SKŁADNIKI: 2 porcje 100g kuskus pół grejpfruta pół średniej wielkości cukinii 1 cebula szalotka ćwiartka średniej wielkości selera 6 pomidorków koktajlowych 1 marchewka 2 łyżki oleju rzepakowego sos sojowy świeża bazylia INGREDIENTS: 2 servings 100g couscous half a grapefruit half a medium-sized zucchini 1 shallot a quarter of a medium-sized celery

Better Life By Auntie Ju
Zupa grochowa na wędzonce. 175

grubszą kostkę, dodajemy do grochu, następnie zalewamy połową wody,dodajemy, ziele angielskie, pieprz i zioła prowansalskie.Szczelnie zamykamy garnek i gotujemy na małym ogniu na 1 poziomie około 20 minut.Ziemniaki, marchew obieramy i kroimy w kostkę, włoszczyznę myjemy. Z garnka wypuszczamy parę i ściągamy pokrywę, groch po tym czasie  powinien być już miękki, następnie dodajemy warzywa, resztę wody i odrobinę

Sama słodycz i szczypta chili
Zupa brokułowa z serkiem topionym i pestkami dyni 131

serkiem topionym. Wypróbowana przez moich znajomych, moją siostrę, ponoć nawet dzieci się nią zajadają ze smakiem! To chyba najlepsza opinia. Koniecznie wypróbuj! Składniki: 1 szklanka posiekanej włoszczyzny (u mnie marchew, pietruszka, seler) 1 średni ziemniak 1 brokuł (może być opakowanie mrożonego) 100 g serka topionego 1 l wody lub bulionu sól, pieprz garść pestek dyni 2 łyżki oleju Włoszczyznę pokój

Mój pomysł na
Makaron ryżowy z warzywami 168

kolendrą lub natką posypane sezamem, czasem w połączeniu z parmezanem lub oddzielnie. Makaron ryżowy podaję także w innych wersjach, szczególnie lubię połączenia z: - brokułami, cukinią, cebulą, czosnkiem, mrożonym groszkiem, marchewką, przyprawiam imbirem i sokiem z limonki, - fasolką szparagową, papryką, cukinią, cebulą, czosnkiem, chili, - pomidorkami koktajlowymi, najlepiej kolorowymi, pieczarkami, chili, marynowanymi kiełkami i poszatkowaną kapustą pekińską. Proste danie dla zabieganych

Zasmakuj Kuchni
Warzywa z patelni do obiadu 181

ziół i odpowiednich ulubionych przypraw staje się aromatyczną warzywną potrawą, sosem, dodatkiem do dań. Lubię także kompozycje: - cukinia, papryka, mrożona kukurydza, cebula, czosnek, chili + zioła, - bakłażan, cukinia, papryka, marchewka, cebula, chili, czosnek + zioła, - cukinia, pomidory, cebula, czosnek + zioła, - cukinia, pieczarki, cebula, czosnek. Składniki: 1 cukinia 1 cebula 1 chili 2 ząbki czosnku oliwa z oliwek do wyboru: przyprawy wersja

Zasmakuj Kuchni
Kapuśniak z kurkami i pomidorami 114

Uwielbiam takie zupy są sycące, zdrowe.W sezonie kurkowym polecam zrobić taką zupę. 1/2 główki kapusty młodej 3 pomidory duże 20 dkg kurek 3 ziemniaki 3 gałązki selera naciowego 2 marchewki 2 liście laurowe 3 ziela angielskie sól, pieprz czerwony masło klarowane natka pietruszki i liście selera bazylia świeża 1 korpus z kaczki 4 parówki małe Pomidory sparzam gorącą wodą

wesoła kuchnia
Zupa jarzynowa z młodych warzyw wg Aleex (TM5) 126

wakacyjne dni. Polecam. Składniki: • 1 duża cebula • 1 duży ząbek czosnku • 25 g oliwy z oliwek • 1 pomidor • ½ czerwonej papryki • 450 g warzyw (2 większe marchewki, pietruszka, kawałek białej części pora, kawałek selera, 3 ziemniaki) • garść zielonej fasolki szparagowej • 100 g kalafiora podzielonego na małe różyczki • 80 g zacierki makaronowej lub innego, drobnego makaronu • 1,5 litra bulionu drobiowego

W mojej kuchni
Polędwiczki faszerowane mięsem mielonym i grzybami leśnymi 190

Polędwice wieprzowe to wdzięczne mięso, które można przygotować na wiele sposobów! Dzisiejsze będą z farszem mięsno-grzybowym. Myślę, że dobrym dodatkiem będzie marchewka kandyzowana z prażonymi migdałami czy po prostu młoda fasolka z masełkiem i bułką. SKŁADNIKI: 2 polędwiczki wieprzowe(około 600-800g) 500g chudej karkówki 200g świeżych lub mrożonych grzybów leśnych 3 g grzybów suszonych przyprawy: sól, pieprz

Kuchnia Beaty
sok multiwitamina 116

Składniki: 240 g marchewki 3 jabłka 1 banan garść truskawek woda Przygotowanie: owoce i warzywa obrać i pokroić na mniejsze kawałki do naczynia miksującego włożyć marchew i zmiksować czas 7 s/obr 5 wlać 750 ml gorącej wody i gotować - czas 7 min/Varoma/obr 1 dodać pozostałe składniki, nałożyć miarkę i zmiksować - czas 1 min/obr 8 ściągnąć miarkę, uzupełnić gorącą wodą

Gotowanie z pasją
Surówka z kapusty włoskiej z kukurydzą 163

Składniki: 1/2 główki kapusty włoskiej (ok 500 g) 1 mała puszka kukurydzy 2 nieduże marchewki 1 czerwona cebula natka posiekanej pietruszki sól, cukier, pieprz do smaku kilka łyżek oleju rzepakowego Sposób przygotowania: 1. Kapustę drobno poszatkować. Włożyć do miski, lekko posolić i odstawić na 5 minut. 2. Obraną marchew zetrzeć na tarce jarzynowej. 3. Cebulę drobno posiekać. 4. Warzywa wymieszać

Kuchnia domowa Ani

Proponowane wyszukiwania