marchewka - 20163 przepisów (strona:727/1345)

suszone warzywa -dehydrator 125

mnie 4 pietruszki z nacią zielona 8 marchewek 1 cały seler z nacią zieloną 4 cebule Wysuszone na słońcu w dehydratorze i zblendowane warzywa do wszystkiego. a drugi sloik na foto to buraki.mam go już dwa lata i jestem zadowolona.   Cyt. tutaj Dehydrator CI IR D5 Drugiej Generacji Dehydrator Counter Intelligence InfraRed D5 jest designerskim i pojemnym urządzeniem, które

w mojej kuchni
Delikatne klopsiki w sosie pomidorowym 172

dodajemy 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego i mieszamy. Sos pomidorowy przelewamy do klopsików i zagotowujemy. Gotujemy jeszcze kilka minut. Gotowe! W trakcie duszenia możemy dorzucić do sosu pokrojoną w kostkę marchewkę lub cukinię, by urozmaicić danie

Dieta bez mleka
Pikle ekspresowe w 48h – relish do hot dogów i hamburgerów 600

litrowy słoik 900g mieszanych warzyw – ogórki, papryka, młode patisony i cukinia, słodka i ostra papryka, cebula, szalotka, zielona fasolka, groszek cukrowy, drobne pieczarki, różyczki brokułu lub kalafiora, młoda marchew 1 łyżka soli (15g) 350ml filtrowanej wody 150ml octu spirytusowego o kwasowości 5% (ocet 10% rozcieńczony wodą w stosunku 1:1 – 75ml octu 10% + 75ml wody) 4 łyżki białego cukru

Karo in the Kitchen
Delikatna zupa z żółtą fasolką szparagową 131

wygląda kusząco... Zgadzacie się ze mną? Można mieszać różne kolory fasolki i dodać więcej śmietany. Pycha!  mięso drobiowe na wywar 300g żółtej fasolki szparagowej 4 ziemniaki (średnie) 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera   10 cm pora przyprawa rosołowa 2 listki laurowe 3 ziarna ziela angielskiego świeży koperek/natka pietruszki sól, pieprz Dodatkowo: śmietana Ugotować wywar mięsny z dodatkiem przyprawy

Di gotuje
Placki cukiniowo-ziemniaczane 139

mnie zabraknąć dań z tym warzywem. Są to m.in. placki z cukinii, a dziś dokładnie to placki cukiniowo-ziemniaczane . Składniki: - jedna średnia cukinia - 3 średnie młode ziemniaki - 1 mała marchewka - 1/2 cebuli białej - 1/4 cebuli czerwonej - 1 jajko - mąka pszenna (około 1 szklanki) - 1 płaska łyżeczka soli - majeranek, czarny pieprz dodatki: - olej rzepakowy do smażenia - twaróg biały i śmietana

Kuchnia co dnia
Cukiniowa zupa krem z awokado 141

czosnek obrać i posiekać. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć cukinię razem z cebulką i czosnkiem. Smażyć tak długo aż lekko wszystko zbrązowieje. Dodać obraną i pokrojoną w plasterki marchew, posiekany tymianek i chilli, wymieszać. Wlać wodę dodać kostkę rosołową, gałkę muszkatołową i zagotować. Zamiast wody i kostki rosołowej można wlać bulion warzywny. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotować

Kuchnia Pokoleń
FASOLKA SZPARAGOWA MARYNOWANA DO SŁOIKÓW 375

osolonej wodzie ok 10 minut. Po tym czasie odcedzamy, układamy w słoikach( ja kroję ja mniejsze kawałki, ale można wkładać całe strąki). Do każdego słoika wkładamy też koper, marchew, czosnek oraz przyprawy. Składniki zalewy zagotowujemy, zalewamy fasolkę. Pasteryzujemy 10 minut

Z Majeczką w kuchni
Ciasto marchewkowe bezglutenowe 131

oczywiście może być glutenowym, jeśli pałacie dużą niechęcią do mąki gryczanej. No właśnie… Czy mąka gryczana jest mocno wyczuwalna? Na szczęście nie! Świetnie komponuje się z korzennymi przyprawami, marchewką i… całą resztą. Jeśli jednak nadal części z Was nie przekonałem do jej użycia, to zachęcam do zastąpienia jej np. mąką orkiszową lub pszenną. Nie wiem, jak sprawdzą się

Blendman
Chłodnik z cukinii z kolorowymi warzywami (Crema fredda alle zucchine e verdure colorate) 135

pieprzem. Zup ę miksujemy na krem, następnie schładzamy w lodówce ok. 1-2 godziny.   Przed podaniem chłodnik  oprószamy świeżo startym pieprzem, dekorujemy drobno pokrojonym ogórkiem, marchewką i papryką. **** PREPARAZIONE Spuntate le zucchine, tagliatele a pezzi e lasciatele cuocere bel brodo finché risulteranno tenere. Aggiungete 10 foglie di basilico, 5 foglie di menta

La grande e la piccola cuoca
Krupnik z fasolką szparagową / Zupa warzywna z kaszą 181

kaszą 😁 Tak czy owak, zupa wyszła pyszna. Mamy w sezonie dość dużo fasolki szparagowej, ładnie obrodziła, więc wykorzystuję ją na różne sposoby. Składniki: 3 skrzydełka 4 ziemniaki 2 marchewki 1 cebula 1 szklanka pokrojowej fasolki szparagowej 2/3 szklanki kaszy jęczmiennej 3-4 suszone grzybki ziele angielskie liść laurowy pieprz ziarnisty sól siekany świeży lubczyk i koperek Sposób wykonania: 1. Skrzydełka

Kuchnia domowa Ani
Pulpety w sosie 159

szkl. śmietany listek,ziele sól, pieprz koper Do mięsa dodać jajko,dodać także przyprawy, posiekaną cebulkę i wymieszać. Formować małe pulpeciki. W garnku zagotować wodę , dodać pokrojoną marchew i przyprawy.Do gotującej się wody wrzucać pulpeciki i gotować około 20 minut.Dodać śmietanę i gotować na małym ogniu około 5 minut.Na koniec dodać posiekany koperek

Moje domowe kucharzenie
Kuskus z warzywami i grejpfrutem [ENG] 132

delicious, perfect for any time of day :) SKŁADNIKI: 2 porcje 100g kuskus pół grejpfruta pół średniej wielkości cukinii 1 cebula szalotka ćwiartka średniej wielkości selera 6 pomidorków koktajlowych 1 marchewka 2 łyżki oleju rzepakowego sos sojowy świeża bazylia INGREDIENTS: 2 servings 100g couscous half a grapefruit half a medium-sized zucchini 1 shallot a quarter of a medium-sized celery

Better Life By Auntie Ju
Zupa grochowa na wędzonce. 180

grubszą kostkę, dodajemy do grochu, następnie zalewamy połową wody,dodajemy, ziele angielskie, pieprz i zioła prowansalskie.Szczelnie zamykamy garnek i gotujemy na małym ogniu na 1 poziomie około 20 minut.Ziemniaki, marchew obieramy i kroimy w kostkę, włoszczyznę myjemy. Z garnka wypuszczamy parę i ściągamy pokrywę, groch po tym czasie  powinien być już miękki, następnie dodajemy warzywa, resztę wody i odrobinę

Sama słodycz i szczypta chili
Zupa brokułowa z serkiem topionym i pestkami dyni 137

serkiem topionym. Wypróbowana przez moich znajomych, moją siostrę, ponoć nawet dzieci się nią zajadają ze smakiem! To chyba najlepsza opinia. Koniecznie wypróbuj! Składniki: 1 szklanka posiekanej włoszczyzny (u mnie marchew, pietruszka, seler) 1 średni ziemniak 1 brokuł (może być opakowanie mrożonego) 100 g serka topionego 1 l wody lub bulionu sól, pieprz garść pestek dyni 2 łyżki oleju Włoszczyznę pokój

Mój pomysł na
Makaron ryżowy z warzywami 178

kolendrą lub natką posypane sezamem, czasem w połączeniu z parmezanem lub oddzielnie. Makaron ryżowy podaję także w innych wersjach, szczególnie lubię połączenia z: - brokułami, cukinią, cebulą, czosnkiem, mrożonym groszkiem, marchewką, przyprawiam imbirem i sokiem z limonki, - fasolką szparagową, papryką, cukinią, cebulą, czosnkiem, chili, - pomidorkami koktajlowymi, najlepiej kolorowymi, pieczarkami, chili, marynowanymi kiełkami i poszatkowaną kapustą pekińską. Proste danie dla zabieganych

Zasmakuj Kuchni