marchewka - 20163 przepisów (strona:721/1345)

Zupa pieczarkowa - idealna 142

spróbujcie koniecznie !  Składniki: 500 g pieczarek 70 ml śmietany 18% 1,2 l buliony warzywnego (przepis  TUTAJ ) 1//4 selera korzeniowego 4 ziemniaki 1 cebula 1 marchewka 1 korzeń pietruszki 2 liście laurowe 2 ziela angielskie 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól pieprz Przygotowanie: Pieczarki oczyszczamy, myjemy i kroimy w półplasterki. Wrzucamy na rozgrzaną patelnie z 1 łyżką

Gotuj z Mąką
DROBIOWY PASZTET PIECZONY 124

więc czemu nie ;) Do przygotowania pasztetu wykorzystałam przypraw i foremek aluminiowych z zestawu  "Domowy pasztet"   Tradismak . Składniki: * 1 kg piersi z kurczaka * 400 g wątroby drobiowej * 3 marchewki * 1 korzeń pietruszki * pół korzenia selera * połowa pora * kilka ziarenek  ziela angielskiego * 3-4  liście laurowe * sól i pieprz do smaku * 1 łyżeczka  przyprawy do pasztetu

Zrób to smacznie
Kimchi - tradycyjne danie kuchni koreańskiej 156

Dodam, że kimchi zawiera mnóstwo witaminy  A, B i C oraz dobroczynnych bakterii. Poprawia trawienie i zwiększa odporność. Spróbujcie! 1 kg kapusty pekińskiej 2 łyżki soli 1/2 szklanki marchewki pokrojonej w słupki 1/4 szklanki rzodkwi pokrojonej w słupki 1/4 szklanki szczypioru pociętego ukośnie 1/4 szklanki pora pokrojonego w grube półplasterki 1 mała cebula 5 ząbków czosnku

Di gotuje
koktajl "samo zdrowie" na drugie śniadanie... 127

sztuka, mięta liście 1 gałązka, płatki owsiane 2 łyżki, woda mineralna 1/2 litra, cukier 1 łyżeczka jabłko bez gniazdka ze skórką, obrane kiwi, nektarynka bez pestki, dobrze umyte młode marchewki, opłukana aronia - wszystko włozyć do dzbanka blendera wsypać cukier, płatki owsiane, gałązkę z liśćmi mięty, wlać wodę filtrowaną lub mineralną bez gazu lub przegotowaną zimną wszystko dokładnie zmiksować, podawać

W Mojej Kuchni Lubię
Pikle z cukinii po belgijsku 229

zamiennika , trzeba poszukać , najczęściej jest w lidlu lub auchan ) pozostałe : 2 ząbki czosnku na słoik kilka małych – młodych, cukinii bez wykształconych , komór nasiennych 2-3 czerwone papryki grubościenne marchewka ( wcześniej ugotowana na półtwardo ) cebula pieprz ziarnisty ( po 10 ziaren na słoik ) gorczyca biała ( łyżeczka na słoik ) ziele angielskie ( 3 kulki na słoik ) liść laurowy ( 1 szt na słoik ) goździki

Ogrodnik w podróży
PULPECIKI WOŁOWE W WARZYWNYM BULIONIE 118

SKŁADNIKI NA PULPETY : 250 g wołowego mięsa mielonego łyżeczka lubczyku łyżka posiekanego koperku sól/ pieprz 1/2 szklanki białego ryżu SKŁADNIKI NA BULION : 600 ml wody 3 marchewki różyczki brokuła zielona fasolka świeży koperek przyprawa do rosołu "Dary natury" (mozna użyć też kostki warzywnej czy domowej vegety) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA : Nastawiamy w garnku bulion warzywny. Mięso mielone łączymy z pozostałymi składnikami

Marcepanowa kuchnia
Udka i podudzia pieczone z pomidorkami 175

sycące danie, które zadowoli każdego członka rodziny. Lubię sięgać po takie połączenia.     Składniki /dla 2 osób/: 2 udka 2 podudzia 4 ziemniaki 4-5 pomidorków koktajlowych 1 marchewka 2 ząbki czosnku zioła prowansalskie sól, pieprz olej   Wykonanie: Mięso umyć i osuszyć, posypać solą, pieprzem Czytaj dalej... Artykuł Udka i podudzia pieczone z pomidorkami pochodzi z serwisu Pasja

Pasja Smaku
Pikantna konfitura pomidorowa. 130

imbiru i chili sprawia zaś, że trudno zakwalifikować ten smakołyk jako zwykły dżem. Zresztą - dżem z pomidorów? To już nie można zrobić takiego pomarańczowego z pomarańczy? Moreli? No, z marchewek nawet? Można. Ja jednak lubię takie rzeczy, które wprawiają w lekkie zakłopotanie. Dawno nie używałem tego słowa, więc dziś sobie pozwolę: nieoczywistości. ;) Cała ta impreza nie miałaby jednak sensu, gdyby

zadanie-gotowanie
koktajl z aronią na nadciśnienie tętnicze... 159

Składniki: aronia 200 gram, śliwki 4 sztuki, jabłka 2 sztuki, marchew młoda 70 dag, woda 1 szklanka, olej lniany 2 łyżeczki umytą, dojrzałą mocno aronię wsypać do wyciskarki soku lub sokowirówki , ja użyłam wyciskarki obrane marchewki, kawałki jabłek, śliwek też przepuścić przez wyciskarkę na koniec daję wodę filtrowaną do wypłukania reszty soku, wymieszać z olejem lnianym aby marchewka miała cenne

W Mojej Kuchni Lubię
ZUPA - Krem warzywno piernikowy na ostro 156

zupę krem zmiksowane.  Warzywa ,które z piernikami się połączyły, ciekawą zupę stworzyły, połączenie niebanalne, w smaku idealne.  Składniki: 500 g batatów, 400 g cebuli czerwonej, 150 g marchewki, 2 łyżki oleju rzepakowego (smakowego) z papryką ostrą pomidorami i bazylią, 10 szt.  Toruńskich Pierników „Uszatki”, ½ świeżo mielonej suszonej papryki chili, 1 płaska łyżeczka soli, 1 płaska łyżeczka przyprawy

Moniki Smakołyki
KREM Z ZIEMNIAKÓW Z KLOPSIKAMI JAJECZNYMI 148

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 45 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 7 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 4-7 Składniki na krem: 8 średnich ziemniaków, średnia marchewka, mały por, mała pietruszka, 750 ml bulionu drobiowego lub jarzynowego, 2 łyżki śmietany (opcjonalnie), łyżka oleju, szczypta pieprzu cayenne, papryka słodka, lubczyk, suszona natka pietruszki, curry. Składniki na klopsiki: 4 jajka ugotowane na twardo

JejKuchnia
Drobiowe kuleczki bazyliowe w rosole 121

bazylii - po oberwaniu listków wyszło ich około 3-4 szklanki sól i pieprz do smaku 3 łyżki soku z cytryny  1 łyżka skórki startej z cytryny - opcjonalnie 3 marchewki 2 pietruszki 1/3 średniego selera 1 mały por 2 litry wody 1/2 łyżeczki ziela angielskiego 2 większe liście laurowe Piersi z kurczaka posiekać drobno. Można zmielić, ale lepiej jest posiekać

Codzienna kuchnia niecodzienna
salatka z ogorkow 116

wody 3/4 szklanki oleju 1 łyżka soli 1/2 szklanki octu tutaj 3 duże łyżki miodu ,albo cukru do smaku pół pęczka zielonego kopru pokrojonego Wykonanie Warzywa tj. ogórek ,cebula ,marchew obrać i pokroić w plastry 2-3 milimetry,lub grubsze. Całość posypać solą ,dodać pozostałe składniki .Dokładnie wymieszać ,dodać pokrojony koper, i pozostawić na 30 minut do przegryzienia smaków. Nakładać

w mojej kuchni
🍕 Restauracja Basico Zgoda – Warszawa 115

się, wszystko było pyszne Zamówiliśmy na przystawkę antipasti, bowiem kocham włoskie przekąski. Deseczka wyglądała na niepozorną, jednak była niesamowicie syta oraz pyszna. Dwa rodzaje wędlin, kilka rodzajów sera, marynowana marchewka (to pyszne odkrycie!), marynowana cebula, świeże oliwki, samodzielnie przygotowane pesto, sos balsamico, rukola oraz bagietka. To była prawdziwa uczta! Taką deskę przekąsek polecam każdemu kto odwiedzi to miejsce. Na danie

Kuchnia Bazylii
Kotlety mielone z pieczarkami 235

fasolką, - dziś kotlety mielone z pieczarkami. Świetnie smakują także z dodatkiem kiszonej kapusty i suszonych grzybów, polecam! Kotlety tradycyjnie podaję z ziemniakami tłuczonymi, całymi lub puree, z buraczkami lub marchewką i groszkiem. Lubię także połączenie z mizerią lub kiszonymi ogórkami. Składniki: • 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego (lub drobiowego) • 250 g pieczarek • 2 duże cebule

Zasmakuj Kuchni

Proponowane wyszukiwania