Danie przygotowałam na piątkowy obiad, bardzo mi zasmakował taki gulasz, jest lekki a zarazem sycący. Podałam go z kaszą jęczmienną perłową. Składniki: 1 opakowanie mrożonych warzyw z marchewką, groszkiem i kukurydzą 1 cebula 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 1 szklanka ugotowanej ciecierzycy lub z puszki 3 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki mąki pszennej Sól, pieprz Olej kokosowy do smażenia
Bajeczna Kuchniapaski. Cebulę obieramy, kroimy w piórka. Jasną część pora kroimy na plasterki. Marchew obieramy ze skóry, kroimy w paski. Na oleju rzepakowym, na dużej patelni, obsmażamy w pierwszej kolejności marchewkę. Po chwili dodajemy paprykę, pokrojone w paski grzyby shitake i cebulę oraz jasną część pora. Całość smażymy na małym ogniu, aż warzywa będą miękkie. Dodajemy do warzyw ostrą paprykę, doprawiamy
Moja smaczna kuchniaKremowa,pachnącą świeżym ,polskim czosnkiem , zupa krem , moja ulubiona!. 50 dag.ziemniaków 1 litr bulionu 2 ząbki czosnki 1 marchewka 1/2 szkl. kremówki sól pieprz ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę.Gotujemy w bulionie.Dodajemy wyciśnięty czosnek,sol i pieprz.Gotujemy do miękkości.Wszystko razem miksujemy.Marchew obieramy,kroimy w cienkie paski,dodajemy do zupy i chwilkę gotujemy.Zaprawiamy śmietaną i jeszcze
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkioliwą z pestek dyni. Przepis na ajoblanco można znaleźć tutaj . Danie główne: wegańskie maki sushi z tradycyjnym i surowym „ryżem” (z kalafiora i słonecznika), „łososiem” z marchewki i „tuńczykiem” z buraka (warzywa marynowane w glonach nori, sosie sojowym, wędzonej papryce i oleju lnianym). Przepis na surowy ryż tutaj , a na sushi już niebawem na blogu. Deser: tosty
Food Squarepyszny obiad. Można użyć różnych, sezonowych warzyw. Pokrój cebulę i czosnek i podsmaż na patelni na oleju lub maśle klarowanym. Pozostałe warzywa pokrój na mniejsze kawałki (u mnie: cukinia, marchewka, czerwona papryka, zielony groszek), ugotuj na parze lub w wodzie, groszek odcedź z zalewy. Umieść wszystkie warzywa na patelni z cebulą i czosnkiem, dodaj kilka łyżek gęstego mleka kokosowego
Qlinarnie i QlinarniePropozycja na kolorową i smaczną surówkę, która może być podana do każdego posiłku. Potrzebujemy główkę kapusty, kolorowe papryki, por, marchewki, cebulę i przyprawy. Do ozdoby opcjonalnie można dodać pomidorki, szczypiorek lub koperek. Kapustę ucieramy na grubych oczkach i przekładamy do misek. Pozostałe warzywa ucieramy, kroimy, siekamy i warstwami przekładamy na kapustę. Jak już warzywa są w miskach, to wstawiamy
chleba naszegoodsłona warzywnego pasztetu. Podajcie go do chrupiącego, żytniego chleba i delektujcie się niezwykłym smakiem. Zapraszam do gotowania! Wegetariański pasztet z kalafiora Składniki: 1 główka kalafiora 4 ziemniaki 1 duża marchewka 2 ząbki czosnku 1/2 szklanki płatków jaglanych 2 jajka 1/3 szklanki mąki jaglanej 1/3 łyżeczki: bazylii suszonej, oregano, imbiru w proszku, kurkumy 1/2 łyżeczki słodkiej papryki sól, pieprz 1 łyżeczka
Jaglusiavegeta 1 kapusta pak choi troszkę trawy cytrynowej suszonej sól, pieprz listek, ziele około 1 szkl. mąki 1 jajko sól Skrzydełka umyć, przełożyć do garnka z wodą.Dodać pokrojoną marchewkę ,selera, przyprawy. Gotować prawie do miękkości mięsa i warzyw.Dodać pokrojoną kapustę pak choi -ale tylko te twarde łodygi. Jajko wbić do miseczki, dodać sól, mąkę i dokładnie wymieszać
Moje domowe kucharzenietaki koktajl to doskonała alternatywa - w dodatku można go ze sobą zabrać do pracy czy szkoły :) W tej części takie propozycje jak melon-gruszka, a'la mango lassi, szpinak-marchewka, czy koktajl wiśniowy. Kaloryczność 180 -200 kcal czyli świetna alternatywa dla przekąsek pomiędzy głównymi posiłkami :) Trzeci rozdział - niezwykle interesujący - "Helth&Beauty" - pełne błonnika i antyoksydantów koktajle, które
Moje Kuchenne Rewelacjeansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Kolejny krem, który bardzo lubimy…choć zawsze jakieś „wkładki” serwujemy. Tym razem z naszym ulubionym bulgurem i młodą marchewką. Składniki 500 g ogórków gruntowych 1 łyżka masła 1 l bulionu warzywnego 1 łyżka słodkiej śmietany 1 młoda marchew 2 łyżki kaszy bulgur koperek sól, pieprz Przygotowanie Normal
R'n'G Kitchenjedna z najprostszych surówek, która świetnie smakuje i zawiera mnóstwo witamin. Po prostu pyszna klasyka! Chrzan podkreśla i zaostrza jej smak, ale można go pominąć. 3 marchewki 1 jabłko (kwaskowate) kilka łyżek śmietany/jogurtu naturalnego (ew. majonez) 1-2 łyżeczki chrzanu (opcjonalnie) sok z cytryny cukier sól, pieprz Marchew i jabłko zetrzeć
Di gotujeŚniadanie 8:00 Płatki jaglane ugotowane na mleku kokosowym, syrop klonowy i granat. II Śniadanie 10:30 Jabłko. Zupa 13:00 Zupa krem z brokułów (zmiksowane brokuły, ziemniaczki, pietruszka, marchewka, cebula, czosnek i seler). II Danie 16:00 Ziemniaki, indyk przyprawiony kurkumą i zielona fasolka. Podwieczorek 17:30 Domowe raffaello. Przepis znajdziesz tutaj >>> . Kolacja 19:00 Placki
lady-och-mistrzyni.blogspot.comLiść laurowy, ziele angielskie, tymianek Cebula biała x 1 szt. Seler naciowy x 50 g Czosnek x 2 ząbki Olej do smażenia Sól, pieprz czarny Spaghetti z marchewki Fit & Easy x 400 g Masło x 50 g Roszponka Fit & Easy do dekoracji Sposób wykonania : Elementy królika wstaw do gotowania, gotuj z przyprawami na małym ogniu około 30 minut
SMYKWKUCHNICzasem nachodzi mnie ochota na domowy, tradycyjny obiad, taki trochę „babciny” 🙂 Przedstawiam klasyczne pulpety w sosie koperkowym. Najlepiej smakują w towarzystwie marchewki i ziemniaków. Przepis na 10 dość małych
Bulliososem winegret z curry pieczone gruszki z sosem miodowo – piwnym placki z ciecierzycy krewetki z azjatyckim pesto papryka nadziewana chorizo (+ wersja wege z ciecierzycą) sandacz z rusztu pieczone marchewki grillowany pomidorowo – kokosowy sos barbecue ananasowy sos sos z musztardy sos z pestek dyni i chili rozmarynowe steki z arbuza ‚grillowana’ pina colada A tu kilka zdjęć
Moja pasja smaku