marchewka - 20163 przepisów (strona:729/1345)

Warzywny gulasz z ciecierzycą i kaszą perłową 222

Danie przygotowałam na piątkowy obiad, bardzo mi zasmakował taki gulasz, jest lekki a zarazem sycący. Podałam go z kaszą jęczmienną perłową. Składniki: 1 opakowanie mrożonych warzyw z marchewką, groszkiem i kukurydzą 1 cebula 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 1 szklanka ugotowanej ciecierzycy lub z puszki 3 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki mąki pszennej Sól, pieprz Olej kokosowy do smażenia

Bajeczna Kuchnia
Noodle z warzywami 158

paski. Cebulę obieramy, kroimy w piórka. Jasną część pora kroimy na plasterki. Marchew obieramy ze skóry, kroimy w paski. Na oleju rzepakowym, na dużej patelni, obsmażamy w pierwszej kolejności marchewkę. Po chwili dodajemy paprykę, pokrojone w paski grzyby shitake i cebulę oraz jasną część pora. Całość smażymy na małym ogniu, aż warzywa będą miękkie. Dodajemy do warzyw ostrą paprykę, doprawiamy

Moja smaczna kuchnia
NAJLEPSZA ZUPA KREM ZIEMNIACZANA 135

Kremowa,pachnącą świeżym ,polskim czosnkiem , zupa krem , moja ulubiona!.   50 dag.ziemniaków 1 litr bulionu 2 ząbki czosnki 1 marchewka 1/2 szkl. kremówki sól pieprz ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę.Gotujemy w bulionie.Dodajemy wyciśnięty czosnek,sol i pieprz.Gotujemy do miękkości.Wszystko razem miksujemy.Marchew obieramy,kroimy w cienkie paski,dodajemy do zupy i chwilkę gotujemy.Zaprawiamy śmietaną i jeszcze

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Fotorelacja z pokazu gotowania: UMAMI, piąty element podczas Vegan Food Festival 171

oliwą z pestek dyni. Przepis na   ajoblanco   można znaleźć tutaj . Danie główne:  wegańskie maki sushi z tradycyjnym i surowym „ryżem” (z kalafiora i słonecznika), „łososiem” z marchewki i „tuńczykiem” z buraka (warzywa marynowane w glonach nori, sosie sojowym, wędzonej papryce i oleju lnianym). Przepis na surowy ryż tutaj , a na sushi już niebawem na blogu. Deser: tosty

Food Square
Warzywa w mleku kokosowym z basmati, co wege w Biedronce + ceny 217

pyszny obiad. Można użyć różnych, sezonowych warzyw. Pokrój cebulę i czosnek i podsmaż na patelni na oleju lub maśle klarowanym. Pozostałe warzywa pokrój na mniejsze kawałki (u mnie: cukinia, marchewka, czerwona papryka, zielony groszek), ugotuj na parze lub w wodzie, groszek odcedź z zalewy. Umieść wszystkie warzywa na patelni z cebulą i czosnkiem, dodaj kilka łyżek gęstego mleka kokosowego

Qlinarnie i Qlinarnie
Surówka na imprezę 462

Propozycja na kolorową i smaczną surówkę, która może być podana do każdego posiłku. Potrzebujemy główkę kapusty, kolorowe papryki, por, marchewki, cebulę i przyprawy. Do ozdoby opcjonalnie można dodać pomidorki, szczypiorek lub koperek. Kapustę ucieramy na grubych oczkach i przekładamy do misek. Pozostałe warzywa ucieramy, kroimy, siekamy i warstwami przekładamy na kapustę. Jak już warzywa są w miskach,  to wstawiamy

chleba naszego
Wegetariański pasztet z kalafiora 188

odsłona warzywnego pasztetu. Podajcie go do chrupiącego, żytniego chleba i delektujcie się niezwykłym smakiem. Zapraszam do gotowania! Wegetariański pasztet z kalafiora Składniki: 1 główka kalafiora 4 ziemniaki 1 duża marchewka 2 ząbki czosnku 1/2 szklanki płatków jaglanych 2 jajka 1/3 szklanki mąki jaglanej 1/3 łyżeczki: bazylii suszonej, oregano, imbiru w proszku, kurkumy 1/2 łyżeczki słodkiej papryki sól, pieprz 1 łyżeczka

Jaglusia
Rosół z pak choi i kluseczkami 141

vegeta 1 kapusta pak choi troszkę trawy cytrynowej suszonej sól, pieprz listek, ziele około 1 szkl. mąki 1 jajko sól Skrzydełka umyć, przełożyć do garnka z wodą.Dodać pokrojoną marchewkę ,selera, przyprawy. Gotować  prawie do miękkości mięsa i warzyw.Dodać pokrojoną kapustę pak choi -ale tylko te twarde łodygi. Jajko wbić do miseczki, dodać sól, mąkę i dokładnie wymieszać

Moje domowe kucharzenie
Koktajl arbuzowy z truskawkami i recenzja książki "Zdrowe koktajle" Ewy Chodakowskiej 193

taki koktajl to doskonała alternatywa - w dodatku można go ze sobą zabrać do pracy czy szkoły :) W tej części takie propozycje jak melon-gruszka, a'la mango lassi, szpinak-marchewka, czy koktajl wiśniowy. Kaloryczność 180 -200 kcal czyli świetna alternatywa dla przekąsek pomiędzy głównymi posiłkami :)  Trzeci rozdział - niezwykle interesujący - "Helth&Beauty"  - pełne błonnika i antyoksydantów koktajle, które

Moje Kuchenne Rewelacje
Kremowa zupa ogórkowa z kaszą 112

ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Kolejny krem, który bardzo lubimy…choć zawsze jakieś „wkładki” serwujemy. Tym razem z naszym ulubionym bulgurem i młodą marchewką.  Składniki 500 g ogórków gruntowych 1 łyżka masła 1 l bulionu warzywnego 1 łyżka słodkiej śmietany 1 młoda marchew 2 łyżki kaszy bulgur koperek sól, pieprz Przygotowanie Normal

R'n'G Kitchen
Surówka z marchewki i jabłka (z chrzanem) 129

jedna z najprostszych surówek, która świetnie smakuje i zawiera mnóstwo witamin.  Po prostu pyszna klasyka!  Chrzan podkreśla i zaostrza jej smak, ale można go pominąć. 3 marchewki 1 jabłko (kwaskowate)   kilka łyżek śmietany/jogurtu naturalnego (ew. majonez) 1-2 łyżeczki chrzanu (opcjonalnie)  sok z cytryny  cukier  sól, pieprz     Marchew i jabłko zetrzeć

Di gotuje
Co Lila jadła w środę? 37 (kulinarne inspiracje dla całej rodziny) 226

Śniadanie 8:00 Płatki jaglane ugotowane na mleku kokosowym, syrop klonowy i granat. II Śniadanie 10:30 Jabłko. Zupa 13:00 Zupa krem z brokułów (zmiksowane brokuły, ziemniaczki, pietruszka, marchewka, cebula, czosnek i seler). II Danie 16:00 Ziemniaki, indyk przyprawiony kurkumą i zielona fasolka. Podwieczorek 17:30 Domowe raffaello. Przepis znajdziesz tutaj >>> . Kolacja 19:00 Placki

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Warsztaty Kulinarne z Fit&Easy i Sebastianem Olmą 170

Liść laurowy, ziele angielskie, tymianek Cebula biała x 1 szt. Seler naciowy x 50 g Czosnek x 2 ząbki Olej do smażenia Sól, pieprz czarny Spaghetti z marchewki Fit & Easy x 400 g Masło x 50 g Roszponka Fit & Easy do dekoracji Sposób wykonania : Elementy królika wstaw do gotowania, gotuj z przyprawami na małym ogniu około 30 minut

SMYKWKUCHNI
Pulpety drobiowe w sosie koperkowym 185

Czasem nachodzi mnie ochota na domowy, tradycyjny obiad, taki trochę „babciny” 🙂 Przedstawiam klasyczne pulpety w sosie koperkowym. Najlepiej smakują w towarzystwie marchewki i ziemniaków. Przepis na 10 dość małych

Bullio
Krewetki na dwa sposoby. Najlepsze! Warsztaty grillowe z Kamisem #grillujzkamisem 157

sosem winegret z curry pieczone gruszki z sosem miodowo – piwnym placki z ciecierzycy krewetki z azjatyckim pesto papryka nadziewana chorizo (+ wersja wege z ciecierzycą) sandacz z rusztu pieczone marchewki grillowany pomidorowo – kokosowy sos barbecue ananasowy sos sos z musztardy sos z pestek dyni i chili rozmarynowe steki z arbuza ‚grillowana’ pina colada   A tu kilka zdjęć

Moja pasja smaku

Proponowane wyszukiwania