marchewka - 20163 przepisów (strona:730/1345)

Domowa sałatka z młodej kapusty 285

ścieramy warstwę i trzemy na tarce na średnich oczkach,dodajemy do młodej kapusty.Koperek myjemy pod wodą by zmyć kurz i inne nieczystości,kroimy drobno i dodajemy do kapusty i marchewki. Posypujemy solą i cukrem,polewamy oliwą z oliwek i mieszamy. Zostawiamy na jakieś pół godziny by zmiękła i nabrała smaku.    Smacznego.Idealna jako na przystawkę lub do obiadu

Różowa kuchnia
Schab duszony z marchewką i cebulą 218

schab w smaku przypomina rybę po grecku;). Danie tanie i szybkie do zrobienia, bo po wstępnym przygotowaniu mięsa i warzyw robi się praktycznie sam.  400 g schabu 4 marchewki 3 cebule 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego 2 łyżeczki papryki słodkiej 1 łyżeczka papryki ostrej 1 łyżeczka majeranku sól, pieprz  olej 1. Schab kroimy w plastry, posypujemy solą i pieprzem

Szefowa kuchni
Zupa krem z borowików wg Aleex 161

musicie ich kupować, można użyć tych domowych albo po prostu świeżych produktów. Efekt za każdym razem będzie znakomity. Polecam. Składniki: • 1 duże udko kurczaka lub kilka skrzydełek • 2 marchewki • 1 pietruszka • kawałek selera • kawałek pora • 4-5 ziemniaków • mrożone borowiki, ok. 15 dag • natka pietruszki • kostka grzybowa • sól, pieprz Uwaga : warzywa I grzyby można zastąpić 1 opakowaniem mrożonej zupy borowikowej

W mojej kuchni
Zapiekanka z karkówki, bardzo proste danie. 652

ziół. Wymieszać mięso w przyprawach i rozłożyć na dnie żaroodpornego naczynia, którego dno wysmarowane musi być olejem. Marchew obrać i pokroić w plasterki, cebulę pokroić w piórka. Cebulę i marchewki rozrzucić na mięsie. Pieczarki umyć osuszyć i pokroić w plasterki, rozłożyć na mięsie. Obsypać wszystko dodatkowo świeżym lub suszonym tymiankiem i vegetą. Wlać wodę i śmietanę. Przykryć naczynie folią aluminiową

Kuchnia Pokoleń
Kalafiorowa z pulpecikami 239

Składniki: 1 kalafior 1/2 kg fileta z kurczaka 1/2 kg młodych ziemniaków 2 marchewki kawałek selera i pietruszki 1/2 szklanki mleka sól, pieprz 1 jajko 2-3 łyżki bułki tartej Przygotowanie: … Czytaj dalej Kalafiorowa z pulpecikami

czarrna od kuchni
Pomidorowa z selerem naciowym 132

włoskiej”, z ziłami toskańskimi, selerem naciowym i sosem pomidorowym z dodatkiem bazylii. Oczywiście jako zamiennika użyć można passatę pomidorową i świeżą bazylię. Składniki 4 łodygi selera naciowego 2 młode marchewki 2 łyżki oliwy 1 słoik sosu pomidorowego z bazylią Barilla 1,5 l bulionu warzywnego 100 g ryżu 1 łyżka ziół toskańskich natka pietruszki sól, pieprz     Przygotowanie

R'n'G Kitchen
Zupa z jarmużem i tortelloni 199

tylko na 2-3 minuty włożyć do gorącej zupy i można było jeść. Składniki: 1,5-2 litry bulionu drobiowego 1 łyżka masła klarowanego 50 g selera 100 g marchewki 50 g pietruszki 0,5 mniejszej cebuli 2 ząbki czosnku 2 garści młodego jarmużu (około 100 g) 2 płaskie łyżki mąki pszennej 0,5 szkl zimnej wody 0,5 szkl

Ala piecze i gotuje
Aksamitna zupa szczawiowa z jajkiem 151

pieprz po smaku 2 liście laurowe kilka ziaren ziela angielskiego Ugotuj wywar z warzyw z liściem laurowym i zielem angielskim. Ugotuj jajka na twardo. Wyjmij z wywaru pietruszkę, marchewkę i seler. Posiekaj w kosteczkę. Odłóż na bok. Na 2 łyżkach oliwy z oliwek przesmaż posiekany szczaw. Wrzuć do wywaru. Pogotuj chwilę. Wyjmij liść laurowy i ziele angielskie. Dolej śmietanki

AZgotuj!
Domowy rosół 136

Łatwe Przystępne Przepis na najlepszy domowy rosół z kurczaka. Składniki mięso z kurczaka (porcja rosołowa, udko z kurczaka, skrzydełka) włoszczyzna: 1 duża marchew, 1 pietruszka, kawałek selera, por 2l wody pół dużej cebuli 2-3 gałązki lubczyku pęczek natki pietruszki sól i pieprz do smaku ewentualnie można delikatnie doprawić ziarenkami smaku Sposób przyrządzenia […] Artykuł Domowy rosół pochodzi z serwisu

PysiaGotuje.pl
Pasztet drobiowy w słoiku. 206

już obrane mięso z kości) 100 g. wątróbki drobiowej 100 ml śmietanki 30% 1 jajko 2 łyżki bułki tartej 1 cebula ugotowana lub podsmażona 1 ząbek czosnku 1/2 ugotowanej marchewki 1/2 ugotowanej pietruszki sól, pieprz, papryka słodka, czosnek granulowany, majeranek Wykonanie: Wątróbkę ugotować w małej ilości rosołu lub wody. Mięso, wątróbkę, cebulę, czosnek, marchew i pietruszkę zmielić. Następnie zblendować. Dodać

Agusiowe smakołyki
Mięsne klopsiki z warzywami 100

pieprzem, cukrem oraz posiekaną bazylią. Odstawiłem w chłodne miejsce na ok. 15 minut. Świeże warzywa starannie umyłem, osuszyłem na ręczniku papierowym. Sałatę porwałem na kawałki, a paprykę w paseczki. Marchewki obrałem i za pomocą obieraczki do jarzyn starłem na cienkie paski. Pomidory pokroiłem na połówki. Wszystkie składniki przełożyłem na talerz, na nich ułożyłem usmażone klopsiki. Całość polałem przygotowanym sosem jogurtowym

R'n'G Kitchen
Pikantny dip ketchupowo - majonezowy 227

przygotować wcześniej i przykryty przechowywać w lodówce przez max. 7 dni. Dip jest idealny do mięs (smażonych, pieczonych, z grilla), krewetek, do maczania w nim warzyw (np. selera naciowego, marchewek, papryki, ogórków). Ostrość dipu można dowolnie zmieniać dodając mniej lub więcej ostrego sosu. Źródło przepisu: She Wears Many Huts

Gospodyni Miejska
Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami puree 519

Łatwe Przystępne Przepis na barszcz czerwony zabielany z soku z buraków, z dodatkiem ziemniaków puree. Składniki Zupa: 0,75l bulionu 0,5l soku z buraków włoszczyzna (2 średnie marchewki, pietruszka, kawałek selera, por) 2 małe ziemniaki do zupy 1 średnia cebulka i 2 ząbki czosnku 2 łyżki octu 1/3 szklanki śmietany 18% pęczek świeżej […] Artykuł Barszcz czerwony zabielany

PysiaGotuje.pl
Hummus tradycyjny 190

Prosta i pyszna przekąska  -  hummus, czyli pasta z ciecierzycy. Ja podaję go z krakersami, marchewką pokrojoną w słupki lub traktuję jako zamiennik masła na kanapki.  Lubicie? Składniki: 200 g ciecierzycy (polecam Skworcu ) 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej sól (płaska łyżeczka) ------------------------------ 3 ząbki czosnku 4 łyżki pasty tahini 4 łyżki soku z cytryny 1 płaska

Smak mojego domu
GOTOWANY FILET Z KURCZAKA W CEBULI 249

garnka wlewam wodę. Wkładam filet z  kurczaka. Następnie dodaję przyprawy. Cebulę obieram kroję w plastry, dodaję do garnka. Czosnek obieram i przeciskam przez praskę, dodaję do mięsa. Marchewkę obieram i kroję w plastry. Dodaję do mięsa. Gotuję ok 30 min. Odcedzam. Podaję z sałatką wazywną

Gotowanie Patki

Proponowane wyszukiwania