marchewka - 20163 przepisów (strona:736/1345)

Zdrowa ,smaczna surówka w 15-20 minut 129

podać do obiadu, na kolację czy zabrać do pracy. Prosty przepis na sałatkę jest wzbogacony w witaminy,potas,magnez,karoten i wiele innych . Składniki 500g kalarepy ( jedna duża) 400g marchewki 150 g c zosnku askalońskiego zwanego szalotką lub cebuli 200g papryki czerwonej 6 łyżek oliwy z oliwek sól do smaku sok z cytryny do smaku lub ocet balsamico 1 łyżeczka

w mojej kuchni
Zupa krem z zielonego groszku 140

dlaczego tyje, lub dlaczego nie może zejść poniżej pewnej wagi, powinien podjąć wszelkie kroki w celu zminimalizowania lub kompletnego zrezygnowania z produktów mięsnych. Składniki: 500g groszku mrożonego 1 marchewka 1 pietruszka 1/4 lub 1/2 selera (w zależności od wielkości) 3 ząbki czosnku 1 cebula 1 por (biała część) 1l wody  tłuszcz do smażenia sól pieprz bazylia świeża lub suszona

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Zupa pieczarkowa kurczakiem i makaronem 203

Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 2 marchewki 2 pietruszki 1/2 selera 1 cebula 500 g pieczarek duża gałązka świeżego lubczyku około 2,5 l wody 6 ziaren ziela angielskiego 10 ziaren pieprzu czarnego 2 listki laurowe 1 łyżka oleju roślinnego 1 łyżka masła 200 g śmietany 18% sól makaron Sposób wykonania: Mięso wkładamy do garnka zalewamy wodą i gotujemy

Qchnia po prostu
szybkowar-galaretka z żołądków drobiowych... 157

spuści ciśnienie szybkowar wystudzone żółądki pokroić drobno do granka, z wywaru z szybkowara wlać 3/4 litra do żołądków, dodać kucharka do smaku, kostke rosołową i zagotować dodać pokrojoną marchewkę, groszek razem z zalewą , dodać pieprz mielony i z rozdrabniacza natkę pietruszki i krótko zagotować wsypać opakowanie żelatyny i mieszać do rozpuszczenia, nałożyć do naczyń i wystudzone schować do stężenia

W Mojej Kuchni Lubię
Dip serowo-piwny 201

serowo-piwny jest aromatyczny i idealny do wina lub piwa. Dobrze zblendowany jest idealnym dodatkiem do krakersów, tacos, czy paluszków. Można go podawać razem z selerem naciowym, czy też marchewką. Sos worchestershire i musztarda dijon w nim zawarte, a także tabasco nadają bardzo ciekawych doznań kulinarnych. Jak zrobić? Zacznijcie od obejrzenia filmu. Polecamy też naszą sałatkę meksykańską . Film   Składniki

Kuchennyviral.pl
Obiad w japońskim stylu. Kurczak z makaronem i sosem teriyaki. 201

marchew olej roślinny *produkty możecie nabyć w wielu sklepach: AUCHAN, CARREFOUR, DINO, FRESH MARKET, GLOBI, INTERMARCHE, KAUFLAND, MAŁPKA EXPRESS, MILA, SIMPLY MARKET, TESCO, ŻABKA, YATTA.PL Przygotowanie: Cebulę drobno siekamy, marchewkę kroimy w plasterki. Cebulę i marchew podsmażamy na małej ilości oleju. Dodajemy pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka i całość podsmażamy, co jakiś czas mieszając. Gotujemy wodę, odmierzamy

Słodkie okruszki
LEKKI KRUPNICZEK ODKWASZAJĄCY ORGANIZM :) 132

SKŁADNIKI 4-5 marchewki 2 pietruszki kawałek selera 1/2 szklanki kaszy jaglanej 2 łyżki posiekanego koperku 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól i pieprz do smaku liść laurowy,ziarenko ziela angielskiego 2,5l wody 2 łyżki oliwy z oliwek  WYKONANIE   Warzywa obieramy i ścieramy na tarce. Do garnka wlewamy wodę dodajemy warzywa,listek laurowy i ziele angielskie. Następnie

Mała w garnku miesza
KOTLETY Z CIECIERZYCY 137

Smażę partiami na małej patelni wypełnionej do połowy olejem. Przekładam na druga stronę. Kotleciki odsączam na papierze. 4. Podaję z kaszą lub ryżem i misą zielonej sałaty lub tartej marchewki z jabłkiem i imbirem. W przepisie dodałam łyżeczkę sody oczyszczonej -  soda powoduje, że kotlety nie ciągną tyle tłuszczu i są lżejsze, obowiązkowa nie jest :) jak kto woli :) SMACZNEGO!!! Ciecierzyca

Mała w garnku miesza
ZUPA WARZYWNA Z KASZĄ JAGLANĄ 119

można jeść np.na śniadanie.Na przepis trafiłam na blogu pana Marka Zaremby zwolennika jaglanego detoksu.Jest naprawdę przepyszna,można ją serwować z kaszą,komosą ryżową lub samymi warzywami. SKŁADNIKI 2 marchewki lub kawałek dyni korzeń pietruszki lub kawałek selera 1/2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej cebula ząbek czosnku natka pietruszki 1/3 szklanki fasolki adzuki 1/2 łyżeczki kopru włoskiego(nasionek) szczypta curry

Mała w garnku miesza
SOCZEWICA Z WARZYWAMI 151

soczewicy, jednak jest nieco gęściejsza.U mnie wersja bez mięsa, jednak, gdy tylko macie ochotę możecie do niej dodać kawałki kiełbaski,szynkę czy kawałki pieczonego kurczaka. SKŁADNIKI 4 marchewki 2 korzenie pietruszki 2 – 3 cebule 500 g kawałek dyni lub cukinia zielona, może być też kabaczek 2 szklanki czerwonej soczewicy 2 szklanki jarmużu lub szpinaku 3 ząbki czosnku kawałek świeżego

Mała w garnku miesza
FITKA Z KISZONĄ KAPUSTĄ 166

zupkę z dzieciństwa,gotowała ją moja babcia,mama i teraz ja ,będąc także mamą serwuje ją u mnie w domu. SKŁADNIKI 4-5 szt.ziemniaków 300g kapusty kiszonej 1 marchewka liśc laurowy 2 szt.ziela angielskiego sól i pieprz do smaku 2 łyżki mąki 2 -3 łyżki masła natka pietruszki WYKONANIE Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę ,zalewamy wodą i gotujemy

Mała w garnku miesza
Pasztet pieczarkowo-porowy 179

talarki. Pieczarki obieramy i również kroimy na plasterki. Cebulę i czosnek siekamy w kostkę. Na rozgrzanym maśle lub oleju podsmażamy por i cebule z czosnkiem. Po chwili możemy dołożyć marchewkę. Ściągamy z patelni i odkładamy na bok. Na tej samej patelni możemy podsmażyć pieczarki. Wkładamy je na patelnie i odparowujemy z płynu. Gdy woda odparuje dokładamy odrobinę tłuszczu i podsmażamy

Przysmaki Karolki

Proponowane wyszukiwania