Surówka z białej rzodkwi,marchewki i jabłka

Surówka z białej rzodkwi,marchewki i jabłka

Surówka z białej rzodkwi,marchewki i jabłka

O cennych właściwościach białej rzodkwi już pisałam i polecałam sałatkę z granatem . Dziś proponuję smaczną pełną witamin surówkę,która idealnie pasuje do np do pieczonego kurczaka. Można ją także zjeść samą jako sałatkę na podwieczorek lub lekką kolację. 1 biała rzodkiew 2 marchewki 1 jabłko 2 łyżki jogurtu naturalnego sól 1 łyżeczka soku z cytryny 1/2 łyżeczki cukru posiekana natka pietruszki Marchew i rzodkiew obrać,zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Jabłko umyć i wraz ze skórką zetrzeć tak jak marchew... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kolorowa kuchnia Elki

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

Ela JasińskaEla Jasińska

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sałatka, sałatki, jabłka, surówka, kurczak pieczony, kolacja, kurczak, marchewka, sałatka z granatem, smaczna sałatka, lekkie sałatki, sałatka z kurczakiem, surówka z białej rzodkwi, sałatka warzywna, salatki warzywne, sałatka z marchewką, sałatka z marchewki

Inne przepisy z Kolorowa kuchnia Elki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.