marchewka - 20163 przepisów (strona:745/1345)

SUROWKA JARZYNOWA DO OBIADU 187

jako dodatek do obiadu - niezwykle prosta i szybka w przygotowaniu. Mam nadzieję, że przepis Wam się spodoba :) SKŁADNIKI: 1 seler średniej wielkości 1/2 białej części pora 1 jabłko 1 marchewka  sos: 3 łyżki majonezu 1 łyżka gęstej śmietany 1/2 łyżeczki tartego chrzanu (może być ze słoiczka) sól pieprz PRZYGOTOWANIE: Krok 1. Wszystkie składniki na sos łączymy, dokładnie mieszamy, doprawiamy

Moja Książka Kucharska
SWIATECZNA KACZKA W AROMATYCZNYM SOSIE Z MAKARONEM 143

przepis na wspaniałą, rozpływającą się w ustach i bardzo aromatyczną kaczkę, która najlepiej smakuje z grubym makaronem i lekką, ulubioną surówką. Polecam! SKŁADNIKI: 1 sprawiona kaczka 3 cebule 4 marchewki 1 pęczek natki pietruszki majeranek 2 liście laurowe olej do smażenia 2 łyżki miodu 500ml miodu pitnego 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej sól pieprz PRZYGOTOWANIE: Krok 1. Kaczkę myjemy, oczyszczamy, wkładamy

Moja Książka Kucharska
WINNO-POMIDOROWY KURCZAK Z ANANASEM - kurczak 132

Polecam przepis! -------------------------------------------- Czas przygotowania : 50 minut Liczba porcji : 4 -------------------------------------------- SKŁADNIKI : 750g filetów z kurczaka 1 łyżka przyprawy do gyrosa 1 ananas 150g szalotki 1 główka młodego czosnku 3 marchewki 750g młodych, małych ziemniaków 2 łyżki oliwy 2 łyżki koncentratu pomidorowego 100ml czerwonego, wytrawnego lub półwytrawnego wina 700ml bulionu (może być z koncentratu) 1 cytryna po 3 gałązki świeżych ziół

Moja Książka Kucharska
WYTWORNA SALATKA Z PIECZONYM SCHABEM I CZERESNIAMI 129

łyżeczki musztardy stołowej (łagodnej) sól himalajska  oraz biały pieprz do smaku dodatkowo: liście sałaty do dekoracji natka pietruszki do dekoracji gałązki melisy cytrynowej do dekoracji kilka gałązek natki marchewki do dekoracji Kujawski ze smakiem do sałatek (czosnkowy) - 1 saszetka do polania dekoracji inne PRZYGOTOWANIE : Krok 1. Przygotowujemy sos: do miseczki wlewamy olej Kujawski ze smakiem do sałatek, dodajemy pozostałe

Moja Książka Kucharska
SALATKA Z OGORKOW I PAPRYKI NA ZIME 220

soli niejodowanej 2 łyżeczki pieprzu mielonego 2 małe główki czosnku PRZYGOTOWANIE: Krok 1. Ogórki myjemy, obieramy - kroimy w plastry. Krok 2. Cebulę obieramy - kroimy w drobną kostkę. Krok 3. Marchewkę obieramy - ścieramy na tarce o grubych oczkach. Krok 4. Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne - kroimy w paseczki.   Krok 5. Wszystkie przygotowane warzywa łączymy razem, wlewamy ocet i olej, wsypujemy

Moja Książka Kucharska
LOSOS W PANIERCE SEZAMOWEJ 122

smaczna ryba, wspaniale usmażona i przyprawiona. Chrupiąca panierka na wierzchu, w środku soczyste mięso.  Łosoś w takim wydaniu świetnie sprawdzi się jako przystawka, podany np. na podsmażonej marchewce w sosie sojowym lub jako danie główne z sosem koperkowym i ziemniakami z wody. Polecam przepis! SKŁADNIKI: na 2 porcje 2 porcje filetu z łososia bez skóry 1 jajko 1 łyżka

Moja Książka Kucharska
DOMOWY, PASZTET WIEJSKI wg. MAGDY GESSLER 469

suszonych grzybów 2 cebule 5 jajek 2 czerstwe bułeczki 100g smalcu po kilka ziarenek ziela, pieprzu i jałowca, kilka listków laurowych gałka muszkatołowa, sól i pieprz do smaku 2 marchewki, korzeń pietruszki, kawałek selera  bułka tarta do wysypania formy PRZYGOTOWANIE: Krok 1. Mięsa oprócz wątróbki obsmażamy na dużym ogniu, przekładamy do garnka, dodajemy warzywa, ziele, pieprz ziarnisty, jałowca

Moja Książka Kucharska
STAROPOLSKI BIGOS SWIATECZNY - przepis krok po kroku 174

wielokrotnie schładzany i odgrzewany bigos jest jeszcze lepszy niż świeży. SKŁADNIKI: 2-2,5kg kiszonej kapusty 1/2 główki świe ż ej kapusty - poszatkowana kilka kapel uszy suszonych grzybów 3 marchewki 2 pietruszki 1/2 selera 4 duże cebule 60g słoniny niepełna szklanka czerwonego, słodkiego (ważne!) wina np.: porto 3 liście laurowe po kilka ziaren ziela angielskiego i pieprzuczarnego utłuczonego w moździerzu

Moja Książka Kucharska
PRAWDZIWY UKRAINSKI BARSZCZ CZERWONY Z FASOLA 178

wodzie przez noc 4 kapelusze suszonych prawdziwków 1por kawałek selera 1 korzeń pietruszki po kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego, kilka listków laurowych, trochę suszonego lubczyku następnie: 2 marchewki 6 ziemniaków 4 buraki 1/4 główki niewielkiej kapusty ok. 4 łyżki koncentratu pomidorowego ok. 6 łyżek koncentratu z buraków (tak do smaku) 2 cebule 1 czerwona papryka bez skórki ocet winny

Moja Książka Kucharska
ROSYJSKA SOLIANKA Z MIESEM I ZIEMNIAKAMI 188

SKŁADNIKI: 500g wołowiny z kością 300g mięsa wieprzowego 300g wędzonej kiełbasy 200g wędzonej szynki 200g wędzonego boczku 4 średnie ziemniaki 1 cebula +1 opalona cebula do wywaru 1-2 marchewki + 1 marchew do wywaru 1 korzeń pietruszki, kawałek selera, por, kilka gałązek lubczyku 400g kiszonych ogórków + zalewa (do smaku) 1-2 kiszone zielone pomidory 1 słoiczek zielonych oliwek bez pestek

Moja Książka Kucharska
DUSZONE W GLINIANKACH PIEROGI Z MIESEM 163

Krok 2. Cebulę do farszu siekam, podsmażam na 2 łyżkach masła z odrobiną soli i cukru. Krok 3. Mięso studzę, kroję na kawałki, mielę wraz z podsmażoną cebulą, pieczoną marchewką oraz pietruszką - mieszam z sosem spod pieczenia mięsa i warzyw, doprawiam farsz solą oraz pieprzem - w razie potrzeby dosypuję bułki tartej. Porcje ciasta na pierogi rozwałkowuję, wykrawał kółka, nakładam

Moja Książka Kucharska
Pasztet wieprzowo-drobiowy 185

średnie keksówki lub duża i mała) 800-900 g mięsa wieprzowego (dałam łopatkę) 400 g wątróbki drobiowej 2 udka z kurczaka 300 g słoniny 2 duże cebule 2 marchewki 2 pietruszki kawałek selera 7 dużych jajek 1 czerstwa bułka gałka muszkatołowa sól, pieprz natka pietruszki 3 liście laurowe 1 ziarna ziela angielskiego zioła prowansalskie mleko do namoczenia bułki Mięso pokroić

talerz przyjemności
Sałatka z tuńczykiem 137

zmianami na pewno pojawi się na moim stole Wielkanocnym. Polecam, bo jest genialnie prosta i przepyszna! Składniki : * makaron z 2 zupek chińskich  * puszka tuńczyka  * groszek, kukurydza i marchewka konserwowa * 1 cebula czerwona  * kilka pieczarek  * 1 zielony ogórek  * 2 jajka ugotowane na twardo  * sól, pieprz do smaku * 3 łyżki majonezu  Przygotowanie : Makaron rozkruszyć

Magiczne Życie Marty
Gulasz na piwie 140

pieczywem lub kaszą. Zamiast piwa można użyć bulionu warzywnego. Polecam! Gulasz na piwie Składniki na 4 porcje: 600g mięsa gulaszowego (wieprzowego lub wołowego) 2 cebule 2 ząbki czosnku 2 marchewki 250ml jasnego piwa 200ml bulionu warzywnego przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka, szczypta cynamonu, liść laurowy, ziele angielskie łyżeczka brązowego cukru mąka do obtoczenia mięsa Na kluski kładzione: 1 jajko pół

Smak mojej kuchni
Tort Barbie 202

być tego problemu. Polecam! Tort Barbie Składniki: Na biszkopt: 5 jaj 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej Na krem owocowy: 300ml soku Kubuś z marchewką 1 budyń śmietankowy Na krem śmietankowy: 300ml śmietanki kremówki 300g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii Do nasączenia: pół szklanki przegotowanej wody, wystudzonej

Smak mojej kuchni

Proponowane wyszukiwania