sałatkę grzybową. Można użyć do niej innych grzybów jednak najbardziej polecam opieńki:) Sałatka z opieniek 1 kg ugotowanych grzybów 1 szkl oleju 1/4 szkl octu 3 cebule 5 średnich marchewek 3 łyżki keczupu pikantnego 1 łyżeczka vegety sól, cukier, pieprz do smaku Cebulę pokroić w piórka, marchew obrać, starkować na grubych oczkach i poddusić na oleju 5 minut. Dodać resztę
Pieguskowa Kuchniapłaska łyżka stołowa mąki pszennej ponadto ser pleśniowy 1 opakowanie ciasta francuskiego Mięso ryby wraz z jedną cebulą zmielić przez drobne sitko. Drugą cebulę pokroić w kostkę. Marchew, pietruszkę i seler zetrzeć na grubej tarce. Przygotowane warzywa podsmażyć na oleju zmieszanym z masłem do miękkości i lekkiego przyrumienienia. Przełożyć do miseczki i odstawić do całkowitego ostudzenia. W międzyczasie ubić białko
Pieguskowa Kuchniadelikatnie skorupkę z szerszego końca i delikatnie wylać zawartość do miseczki (jajka nie będą mam potrzebne tylko wydmuszka). Puste wydmuszki wyparzyć we wrzątku i osuszyć. Groszek i kukurydzę odcedzić, marchewkę i mięso z wywaru pokroić w drobną kostkę. Żelatynę zalać 1/3 szkl zimnej wody i pozostawić do napęcznienia. Odmierzyć 0,5 litra bulionu, przecedzić go przez sito wyłożone gazą. Zagotować
Pieguskowa Kuchniacieniutki placek na podsypanej mąką stolnicy. Pokroić w trójkąty, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez 10 minut. PIECZONE WARZYWA marchewka bataty szparagi cukinia sól, pieprz, ulubione zioła olej Warzywa obrać pokroić w słupki, doprawić do smaku. Dodać odrobinę oleju, wymieszać i odstawić na kilka minut. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia
Pieguskowa Kuchniamrożonego lub świeżego rozdrobnionego szpinaku 1 szkl mleka 1 szkl wody gazowanej 3 łyżki oleju mąka pszenna sól Farsz filet z kurczaka 1 czerwona cebula 1 czerwona papryka 1 marchewka 6-7 pieczarek sól, pieprz, pieprz ziołowy, papryka ostra, czosnek granulowany 3-4 łyżki sosu uniwersalnego jasnego marki Łowicz olej Sos 30 dag sera mozarella 5 łyżek sosu uniwersalnego jasnego
Pieguskowa Kuchnialistkiem laurowym. Całość zalewamy wodą z solą. Odstawiamy, zwykle na drugi dzień, gdy jest ładna pogoda, kiszona cukinia jest gotowa. W ten sposob można przygotować inne warzywa np. plasterki marchewki, rózyczki kalafiora, rzodkiewki itp. Dla urozmaicenia można połaczyć żółta cukinię z zieloną. Z jednej cukinii otrzymamy dwa słoiki o pojemności przedstawionej na zdjęciu
Moja smaczna kuchniadodatkiem boczku, kiełbasy. Dziś lekka wersja, kapusta i koper:) Młodą kapustę przygotowuję na kilka sposobów: - kapusta zasmażana na maśle, - kapusta z boczkiem i cebulką, - kapusta z tartą marchewką, - kapusta z kiełbasą i passatą pomidorową, przecierem, koncentratem, - kapusta ze świeżymi pomidorami, - kapusta z tartymi grzybami, najczęściej pieczarkami i cebulą. Zawsze towarzyszy jej spora ilość świeżo skrojonego kopru. Nigdy
Zasmakuj KuchniProste ciasto - baza, które można dowolnie wzbogacić, nie tylko dżemami, konfiturami, także świeżymi bądź suszonymi owocami, dodać mak, sezam, kakao, tartą marchewkę, przełożyć puszystym kremem czy kajmakiem. Wspaniale smakuje też bez dodatków lub np. z esencją waniliową, migdałową, rumową, skórką pomarańczową, do tego śmietankowa gałka lodów i wyśmienity deser gotowy! Ciasto z konfiturą jagodową jest szybkie i co ważne
Zasmakuj KuchniSkładniki: 1/2 kg schabu 1/2 kg fasolki szparagowej 1 nieduża cukinia 1 puszka marchewki z groszkiem 3 pomidory 2 cebule 1 słoiczek koncentratu pomidorowego sól, pieprz zioła Małgosi vegeta do … Czytaj dalej Gulasz z fasolki
czarrna od kuchniwszystkim na czas i chwilę przed jedenastą już myślałam o powrocie do domu i wygodnej kanapie, której wołanie słyszałam nawet z odległości tych stu kilometrów. Jeszcze tylko musiałam wyciągnąć marchewkę z zamrażarki, gdy nagle szefowa wydarła się na całą piekarnię: Gdzie ona jest? No tu jestem, już idę przecież... Zaciągnęła mnie do biura tłumacząc, że przyszło zamówienie na jakieś dziwne
Pożeraczka, czyli raz adobrzesitku, lekko posypać solą. Zostawić na 30 minut. Wycisnąć wodę z cukinii. Na patelni rozgrzać mało, wrzucić posiekaną cebulkę. Smażyć aż cebulka zmięknie, wtedy dodać cukinię, grzybki pokrojone drobno, marchewkę startą na tarce o dużych oczkach i posiekany drobno czosnek. Smażyć chwilkę około 1 minuty, cały czas mieszać. Na koniec wlać wodę na patelnię i dokładnie wymieszać. Do garnka wlać
Kuchnia Pokoleńorzechowym (4 porcje) Składniki na sałatkę: 1 1/2 szklanki upieczonego lub ugotowanego mięsa z kurczaka, pokrojonego w kostkę lub rozdzielonego widelcem 4 szklanki posiekanej kapusty lub sałaty lodowej 2 marchewki, starte lub pokrojone w cienkie plasterki 1 ogórek, z usuniętymi pestkami i pokrojony w plasterki 2 dymki, pokrojone w cienkie plasterki wraz ze szczypiorkiem 1/4 szklanki uprażonych na suchej patelni
karmelowysmakuje obłędnie. Najmniejsza nawet ilość kurek nada niebywałego, wykwintnego smaku. Ta zupa to smak lata! Koniecznie do przygotowania, bardzo polecam! Bez dokładki się nie obędzie! Składniki: 1 cebula 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera 1/4 pora 1 łyżka masła+1 4-5 ziemniaków około 300 g zielonej fasolki szparagowej 300-400 g kurek sól, pieprz bulion warzywny
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Ingredients 500 ml buliony drobiowego 200 g filetów z kurczaka 120 g fasolki szparagowej zielonej 180 ml mleka kokosowego 1/2 papryczki Komodo Dragon 1 dojrzałe mango 2 marchewki 2 szalotki 2 ząbki czosnku 1 płaska łyżeczka cukru trzcinowego 1 łyżka papryki słodkiej mielonej 1 łyżka masła klarowanego 1/2 limonki pieprz czarny sól Dodatkowo 150 g makaronu ryżowego Instructions Szalotkę, marchew
Wędrówki po kuchniprzykryte. Zagotować i zdjąć całe szumy. Zmniejszyć ogień, dolać wodę i doprawić solą do smaku. Gotować 1,5 godziny na bardzo małym ogniu. Mięso musi być już prawie miękkie. Marchewki, korzeń pietruszki obrać i pokroić, por umyć i zostawić w całości. Seler obrać i zostawić cały kawałek. Natkę pietruszki związać i dodać do zupy. Po ugotowaniu wyrzucić ją. Cebulę obrać
Kuchnia Pokoleń