pokrój w półplasterki. Na patelni podsmaż kiełbasę. Gdy się ładnie zezłoci, przełóż ją do miski i odstaw. Do pozostałego na patelni tłuszczu dodaj połowę masła. Podsmaż na nim marchewkę i selera przez ok. 3-4 minuty. Po tym czasie na patelnię dodaj pora i smaż całość mieszając przez kolejne 3-4 minuty. Podsmażone warzywa przełóż do garnka i zalej bulionem
blog.moje-pasje.infokostkę. Inne warzywa obieram. Wszystko wkładam do garnka zalewam wodą, zagotowuję. Gotuję około 25-30 minut (do miękkości) z dodatkiem przypraw. W międzyczasie przygotowuję pulpeciki: Mięso dokładnie łączę z marchewką, jajkiem, bułką tartą i przyprawami. Wyjmuję pora, selera oraz pietruszkę, wrzucam mięso, gotuję kolejne 20 minut. Warzywa łączę z odrobiną zupy, koperkiem oraz śmietanę, miksuję na gładko, wlewam do garnka
JejKuchniaMINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 9 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 4-6 (wyszło 14 kotlecików) Składniki na kotleciki: 5 ja jek ugotowanych na twardo + jedno surowe, 40 dag pieczarek, mała marchewka, mała cebula, 2 łyżki masła, 2 łyżki posiekanej natki pietruszki, sól, ostra papryka, 6 łyżek bułki tartej + do panierowania. Składniki na sos: 4 większe ogórki kiszone, mała cebula
JejKuchniałyżeczki mąki, łyżka masła, sól, pieprz, lubczyk, pęczek koperku. Przygotowanie: Mięso zalewam wodą, od momentu zagotowania gotuję około 30 minut. Kalafiora myję, dzielę na różyczki. Warzywa obieram. Marchewkę oraz ziemniaki kroję w kostkę. Cebulę i koperek drobno siekam. Do mięsa dodaję kalafiora, ziemniaki i włoszczyznę wraz z przyprawami (pieprz, sól, lubczyk). Gotuję kolejne 20 minut. Cebulę szklę na maśle
JejKuchniaMINUT ORIENTACYJNA POTRAWY: 32 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 8-12 Składniki na bulion: (można użyć z kostki lub według własnego przepisu - ma być warzywny) 4 su szone grzyby, 3 nieduże marchewki, 2 małe pietruszki, seler, por, 4 ziarna ziela angielskie, liście laurowe, sól, pieprz, 1,2 l wody, Składniki na chili: 3 średnie cebule, 4 ząbki czosnku, por, większa papryczka chili
JejKuchniaWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 8 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 8-10 Składniki: warzywa pozost ałe z gotowania barszczu: seler, 4 małe marchewki, 2 małe pietruszki, około 80 dag buraków, 7 małych ziemniaków, 4 jajka, sól, pieprz, majonez. Przygotowanie: Jajka gotuję na twardo, ziemniaki w mundurkach z dodatkiem soli. Wszystkie warzywa oraz jajka kroję w kostkę
JejKuchniaWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 130 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 11 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 6-8 Składniki: 1 kg buraków (u mnie podłużne), 3 średnie marchewki, kawałek selera, 3 średnie pietruszki, kawałek pora, 4 ząbki czosnku, cebula, 4 liście laurowe, 4 ziarna ziela ang., majeranek, sól, 3 ziarenka pieprzu, 2 łyżki soku z cytryny, odrobina cukru (opcjonalnie
JejKuchniaMINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 14 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 3-5 Składniki: 350 g kolorowego makaronu, średnia cukinia, średnia papryka czerwona, 1/2 mniejszej papryki zielonej, 3 ząbki czosnku, mała marchewka, łyżka posiekanej natki pietruszki, 10 pomidorów suszonych + kilka łyżek oliwy z pomidorów, tymianek, ostra papryka, sól. Przygotowanie: Makaron gotuję al dente. Warzywa (cukinia, papryki, marchew) kroję w drobną kostkę
JejKuchniaczemu jest lekki. Polecam Wam do wypróbowania. Następnym razem wypróbuję inne proporcje składników. Zapraszam Was na moją stronę na facebooku: Wegetariański rosół z pieczonych warzyw. Składniki: 600 g marchewki 450 g selera 450 g korzenia pietruszki biała część pora marynowana papryczka chili 3 ząbki czosnku 2 średnie cebule niepełna łyżeczka oleju rzepakowego 2 cm imbiru 2 liście laurowe
MiksturownikJakiś czas temu zobaczyłam u Figi pierogi z marchewką (klik!). Urzekły mnie i wiedziałam, że będę robić. Nadzwyczaj nie lubię lepienia pierogów. Lubię dużo farszu, więc najczęściej kończy się to niewielką katastrofą – nakładam za dużo farszu, brzegi kółek się nie stykają, trzeba wszystko naciągać, kombinować i ostatecznie mam w rękach bezkształtną kluchę umazaną ... [Read more
Gotuj z Blue Ravenjestem za , a Wy? A podstawowy składnik tej zupy i nie tylko znajdziecie w tym sklepie Skworcu.com.pl Składniki; 25 dag grochu czarne oczko Skworcu 20 dag wędzonego boczku 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera 4-5 ziemniaków sól, pieprz, odrobina chili, łyżeczka majeranku, łyżeczka słodkiej papryki 1 cebula 2- 3 łyżki oleju 2 ząbki czosnku. Przygotowanie; Groch należy wypłukać
Radość kipiąca uśmiechem.składniki : 1 puszka tuńczyka w oleju 1 słoik mieszanki warzywnej marchewka, kukurydza, groszek Jamar 2 jajka 1 mała cebula pieprz majonez ok. 20 szt. dużych muszelek makaronowych opcjonalnie: szczypiorek, natka pietruszki wykonanie: Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kosteczkę. Makaron gotujemy w wskazówek na opakowaniu i studzimy. Cebulę obieramy, kroimy w kosteczkę. Tuńczyka odsączamy z nadmiaru oleju
Domowy Smak Jedzenianazwą ШУБА "szuba". Ta wielowarstwowa sałatka przyrządzana jest na wiele sposobów. Tradycyjnie przygotowuje się ją ze śledzi, cebuli, ziemniaków, buraków, jajka i majonezu. Są też wersje z marchewką i kiszonymi ogórkami. W mojej sałatce ziemniaki zastąpiłam korzeniem pietruszki i muszę przyznać, że ta wersja bardzo mi odpowiada. Składniki: 6 solonych filetów śledziowych 2 cebule 5 ogórków kiszonych 2 ugotowane
Smakowity Blog KulinarnyPysznie rozgrzewająca. Lekko orientalna, delikatna. Składniki 2 łyżki masła 400 g filetów z udka kurczaka (bez skóry) 1 cebula 2 łodygi selera naciowego 2 marchewki 2 ząbki czosnku 1 łyżka przyprawy curry 1,2 l bulionu drobiowego 100 g ryżu 2 łyżki słodkiej śmietany sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Masło rozpuszczamy
R'n'G Kitchenmarchwi i jest dość pikantny, choć to raczej chyba kwestia smaku. Ilość ostrych papryczek można dowolnie modyfikować. Gdyby okazało się, że jest jej za dużo, to ratujcie się dodatkową marchewką. Ona złagodzi nieco ostrość. Składniki na ok. 4 słoiczki od dżemu: 100 g ostrych papryczek 500 g słodkiej papryki 1 kg pomidorów 2 główki czosnku 100 ml oliwy
Codzienna kuchnia niecodzienna