lubi kapuśniaku? ;) Zupa kapuściana Składniki : porcja rosołowa lub udka bądź skrzydełka 200 g kapusty kwaszonej około 200 g kapusty białej 1 marchewka 1 pietruszka 600 g ziemniaków 350 g kiełbasy 1 cebula 2 łyżeczki koncentratu sól, pieprz, papryka słodka i ostra do smaku olej Przygotowanie : Do garnka przekładamy porcję rosołową, zalewy wodą - gotujemy wywar. Warzywa obieramy
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiSkładniki : mięso z sarny ok. 50-70 dag 2 marchewki mały seler czerwone wino ok. 1- 1 1/2 szklanki czerwona cebula 4-5 ząbków czosnku tymianek, rozmaryn, szałwia 1 świeża lub suszona papryczka chili liść laurowy, sól, pieprz czarny, olej do smażenia, a kto może użyje smalec Przygotowanie : Mięso pokroić w kostkę, usmażyć na rumiano, zalać winem i gotować prawie
Proste Potrawyprzede wszystkim najpierw trybując go. Wyszło pysznie i śmiało mogę polecić tę wersję wszystkim lubiącym zarówno kurczaki jak i ziemniaki. Do takiego kurczaka faszerowanego podałam pieczony topinambur i duszoną marchewkę z jabłkami. Smaczna Pyza zaprasza na przepyszne ptaszysko! ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzaliście laurowe - kilka ziaren ziela angielskiego - kilka ziaren pieprzu - 30 dag mięsa wieprzowego z kością, - 5 ziemniaków - 2 marchewki - 1 pietruszka - kawałek selera - biała część pora 1. Fasolę moczymy na noc , lub używamy świeżej jeśli jest dostępna. Mięso i fasolę gotujemy w dużym rondlu
Apetyczna babeczkasamym początku. Stal daje się bez problemu umyć, a żeby uzyskać piękny połysk wystarczy zwyczajnie go wytrzeć bez konieczności długiego polerowania. Pojemność garnka pozwala przygotować np. zasmażane buraczki czy marchewkę na ciepło do obiadu (na 3-4 osoby nie potrzeba większego garnka) lub ugotować budyń czy kisiel na deser albo ugotować zupę na 2-3 osoby. Wewnątrz garnka znajduje się
Codzienna kuchnia niecodziennaserce. Ta wersja potrawki jest równie smaczna. Można ją podawać jako samodzielne danie, lub z ryżem. Gęsta, sycąca i bardzo aromatyczna. Polecam. Składniki: 2 puszki białej fasolki konserwowej 3 marchewki 2 czerwone cebule 2 czerwone papryki 4 ząbki czosnku 2 puszki mleka kokosowego 5 łyżeczek koncentratu pomidorowego 20 dag kiełbasy chorizo (można zastąpić salami albo kabanosami) 3 szczypty chilli
Pobite gary Barbaryprzez ok 1,5 h. 20 min przed końcem pieczenia zdejmujemy pokrywkę, polewamy kurczaka wytopionym tłuszczem aby kurczak się przyrumienił. Kurczaka podałam z pokrojoną w słupki marchewką i skorzynerą, skropioną oliwą, solą i tymiankiem, pieczoną przez 20 min razem z kurczakiem, Dla dekoracji i dodatkowego akcentu smakowego dodałam ziarenka granata
W kuchennej krainiesposób powstało przepyszne, aromatyczne, delikatne ale bardzo smaczne danie. Smacznego ;) Składniki: 2 opakowania makaronu cytrynowego Rama smaż jak szef kuchni 3 cebule pół selera 2 obrane marchewki 1 por 1 kg mięsa wołowego mielonego sól pieprz 300 ml passaty pomidorowej 2-3 łyżeczki świeżo startej bazylii 150 g startego parmezanu Wykonanie: Krok 1 Warzywa (cebulę
Krakowskie smaki AniChciałybyśmy podzielić się z Wami naszym małym sukcesem, jakim jest publikacja dwóch przepisów z udziałem marchewki w czasopiśmie Harmonia (numer listopd, grudzień 2016). Całkiem niedawno swiętowałyśmy pojawienia się naszego przepisu na zielony koktajl w gazecie SKARB. Myślałyśmy, że to jednorazowy mały krok do druku pisanego, a jednak nie. Dzięki pomocy naszej serdecznej przyjaciółki udało się zagościć po raz drugi
Kolizje Smakówwzmocni nasz układ immunologiczny i będziemy zdrowsi, dużo zdrowsi. Polecam taką prostą sałatkę którą można zajadać cały dzień a nie tylko do obiadu. Surówka z białej kapusty, selera i marchewki. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieZupa krem z pieczonych buraków 3. Ryba po grecku bez smażenia 4. Pasztet jaglany z pieczarkami 5. Roladki z tortilli z wędzonym łososiem 6. Pasztet z cukinii 7. Kruche marchewki 8. Pasztet z soczewicy 9. Faszerowana bagietka 10. Pomidorowa zupa rybna 11. Zupa krem z pieczarek 12. Tortilla szpinakowa 13. Roladki pomidorowe z ziołowym serkiem 14. Rolada szpinakowa z wędzonym
Czerwona Porzeczkadania, jak ta zupa. Lekka, w egańska i s ycąca. Skladniki: -1 łyżeczka oleju kokosowego -1 l wody -800g dyni (waga po obraniu i oczyszczeniu) -2 marchewki -4 łodygi sera naciowego -3 pomidory -1 cebula -1 ząbek czosnku -1 szklanka zielonej soczewicy -1 łyżka słodkiej papryki mielonej -1 łyżka pietruszki
Smakuj życie!bardzo zawiesista, możesz zagęścić ją mąką pod koniec gotowania. Drukuj Zupa gulaszowa window.ajaxurl="http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki 0,5 kg mięsa ( u mnie szynka wp) 1 duża cebula 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera 1 puszka krojonych pomidorów 3 ziemniaki 1,5 l bulionu 1 papryka czerwona sól, pieprz, papryka ostra, 3 liście laurowe, 3 ziela angielskie, 2 przeciśnięte ząbki
Mieszam w Garnkuugotowała z tej książki? Dobrze wyglądają szare kluski podawane z sokiem z kapusty, kwas grzybowy, czyli zupa grzybowa z suszonymi owocami i z sokiem z kapusty, oraz marchew dodawana do kiszenia ogórków. Mocną stroną książki są przede wszystkim jednak opisy obyczajów związanych z biesiadowaniem tj. frycowe czy pępkowe w czasie żniw i rustykalne zdjęcia dań podawanych w drewnianych miskach
Ugotowane pozamiataneszklanki bulionu mięsnego z kostki • 2/3 szklanki śmietany do zup • 1 łyżka soku z cytryny • sól, pieprz Puree ziemniaczano-marchwiowe: • 50 dkg ziemniaków • 50 dkg marchewki • 2 łyżki kwaśnej śmietany • 1 łyżka soku z cytryny • sól, pieprz, gałka muszkatałowa Wykonanie: • Kajzerkę namoczyć w wodzie, odcisnąć, drobno pokroić. • Cebulę obrać, drobno pokroić i zeszklić
To co kocham