goracego bulionu i dokladnie wymieszac,nastepnie wlac do reszty rosolu dokladnie calosc mieszajac. Wystudzone mieso pokroic w kostke.8-10 miseczek lub filizanek oplukac zimna woda,nalozyc po kilka plasterkow marchewki,natke pietruszki i pokrojone mieso.Zalac wywarem.Wstawic do lodowki do stezenia.Podawac z plasterkami cytryny lub octem.Zycze smacznego
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!odsmazane na drugi dzien.Skladniki na 21 sztuk:1 kg obranych ziemniakow1 lyzka maki ziemniaczanej1 lyzka maki pszennej-opcjonalnie1 jajkosolSkladniki na farsz:300 g wolowiny gotowanej z rosolu1 mala marchewka z rosolukawalek pietruszki i selera z rosolu1 cebulasol,pieprzmajeranek-opcjonalnie1 lyzka maslaWykonanie:polowe ziemniakow ugotowac,przecisnac przez praske.Ostudzicw czasie jak ziemniaki sie gotuja zmielic mieso z kawalkiem marchewki,pietruszki
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!goracej plycie by" doszlo".W ciagu tego czasu wchlonie cala pozostala wode.Wystudzic.Marchew obrac i zetrzec na tarce .Szczypiorek posiekac.Cebule pokroic w drobna kostke.Ser zetrzec na tarce.Ugotowany orkisz wymieszac z marchewka,szczypiorkiem,cebula i serem.Dodac jajko,sol i pieprz.Dokladnie wyrobic.Uformowac 8 kotletow,obtoczyc w tartej bulce i smazyc na rozgrzanym oleju okolo 10 minut.Podawac z surowka np. z bialej kapusty
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!smaku pomaranczowym.W sklad kremu wchodzi sok z pomaranczy,smietana kremowka i budyn.Calosc wienczy aromatyczny,swiezy Tortenguss na bazie swiezo wycisnietego soku z pomaranczy.Tort nie wymaga ponczowania.To zasluga warzywnwgo dodatku-marchewki jako skladnika biszkoptu.Jest przepyszny!Tort koniecznie do upieczenia!Skladniki na biszkopt: 300 g marchewki1 lyzka startej skorki i bio-pomaranczy2 lyzki syropu klonowego,z agawy lub miodu6 jajek Msol1
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!klarowny ,nie może gotować się zbyt gwałtownie.Nie należy dodawać zimnej,lecz zawsze gorącą wodę.Nie dodawać za dużo jarzyn,by nie zatracić charakterystycznego smaku rosołu drobiowego,szczególnie marchewki,która wprowadzi za dużo słodyczy.Smak i kolor bardzo poprawia dodanie podpieczonej cebuli
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!koniec pieczenia dołączył łosoś.Składniki na 4 porcje:4 duże marchewki2 korzenie pietruszki2 korzenie pasternaku2 czerwone cebule gruba sól morska1 łyżka cukru lub miód4 łyżki oliwyrozmaryn lub inne ziołaWykonanie:marchewki,pietruszkę i pasternak obrać i przeciąć wydłuż na 4 części.Cebulę obrać z wierzchnich łusek i przekroić na ćwiartkiblachę wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć pokrojone warzywa.Posypać solą
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Takie domowe rolmopsy super sprawdzą się na różne okazje, zwłaszcza dla Panów na zagryzkę. Ale ja lubię takie rolmopsy zjeść bez okazji. Bo ja śledzie w
Ewa w kuchniProsta i szybka do zrobienia sałatka..pierś kurczakaprzyprawa do gyrosaryż Piątnicaogórek korniszonmieszanka -marchewka z groszkiem Orzechmajonez wiejski Develeyszczypiorekpaprykasól cytrynowa Piątnicaprzyprawa do sałatek PiątnicaKurczaka opłukać, oczyścić z błonek i pokroić w kostkę i wymieszać z przyprawą do gyrosa.Usmażyć na z każdej strony.Ryż ugotować[ ja "gotowałam "w cudzie kuchennym].Marchewkę z groszkiem odcedzić.Paprykę, ogórka i szczypiorek pokroić.Wszystko razem
Moje domowe kucharzeniełyżka* cebula – 1 sztSMAŻONE ZIEMNIAKI:* ziemniaki – 2 szt* tłuszcz gęsi – ok. 50 g* sól – do smakuCHUTNEY FIGOWY:* świeże figi – 200 g* mała marchewka – 1 szt* cebula czerwona – 1 szt* olej – 1 łyżka* przyprawy: czosnek, cynamon, zmielone goździki , gałka muszkatołowa , sól, pieprz )* brązowy cukier – 50 g* ocet jabłkowy – 2 łyżkiSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA(...)wolnym ogniu dusimy do miękkości.Od czasu do czasu obracamy i ew. podlewamy odrobiną wody lub lekkiego bulionu.CHUTNEY FIGOWY:Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju, dodajemy pokrojoną cebulę oraz marchewkę, przesmażamy.Wrzucamy pokrojone w kosteczkę figi, a po kilku minutach dodajemy przyprawy – malutki, posiekany ząbek czosnku i po szczypcie cynamonu, goździków, gałki, soli i pieprzu.Zasypujemy cukrem i zalewamy odrobiną
Ostra na Słodkoblogerki Kuchnia u BroniMoje danie jest trochę zmodyfikowane, wyszło pyszne, efektowne. Jednym słowem polecam.SKŁADNIKI2 duże podwójne piersi z kurczaka50 dag pieczarek2 łyżki pasty z suszonych pomidorów1 cebula1 marchewka 1/2 pora1 opakowanie sera mozzarellanici do związania mięsa1 łyżka masła klarowanego2 łyżki sosu sojowegoprzyprawa do kurczakasól, pieprz do smakuWYKONANIEFilety wrzucić do miski, dodać sos sojowy i pół przyprawy(...)łyżkę farszu, na wierzch plaster sera. Zebrać wszystko do środka, Obsznurować nicią tworząc płatki gwiazdy.Kwiatki obsmażyć na 1 łyżce masła, odstawić do wystygnięcia.Na tym samym tłuszczu obsmażyć marchewkę i pora pokrojone w talarki. Wystudzone mięso obrać delikatnie z nici włożyć do naczynia żaroodpornego, na wierzch wsypać warzywa.Piec w temperaturze 180 stopni około 1 godzinęPod koniec pieczenia zalać dowolnym
W kuchennym oknie EwyDobry to mało powiedziane, ten krem jest przepyszny. Słodko-kwaśny, gęsty i delikatny krem, który z pewnością powtórzę ^^~ Krem owsiany gotowany z marchewką, pigwą, miodem i sokiem z cytryny + serek naturalny, plasterki cytryny ~Składniki:50g płatków owsianych1 starta na najmniejszych oczkach marchewkapigwasok z 1 cytrynyłyżeczka miodu+ plasterki cytrynyserek naturalnyWszystkie składniki wrzucamy do rondelka, zalewamy wrzątkiem. Gotujemy 15 minut
Kuchenny Skrawek Niebabulionu aby tylko przykryć mięso. Doprawiam solą i pieprzem.Duszę na małym ogniu ok. 1,5-2 godziny. Jak mięso będzie już w miarę miękkie dodaję obrane i pokrojone marchewki oraz obraną, pokrojoną i podsmażoną cebulę.Duszę następne 30-40 min. po czym dodaję koncentrat i pokrojoną w dużą kostkę paprykę i dalej duszę aż wszystkie składniki będą miękkie
UgotujmyTo.pllaurowych8 ziaren pieprzu8 ziaren jałowca1 łyżeczka rozmarynusól, pieprz, oliwa, majeranek, gałka muszkatałowa1. Królika pokroić na części i z łopatką przełożyć do rondelka. Dodać obraną i pokrojoną na mniejsze kawałki marchewkę, pietruszkę i por. Zalać wodą i dodać liście laurowe, pieprz, jałowiec i rozmaryn, sól. Gotować do miękkości. Ostudzić. 2. Mięso królika uważnie obrać z kości i przesmażyć na suchej patelni
UgotujmyTo.plplasterki pozostałym czosnkiem. Smażyć na małym ogniu aż cebula się zeszkli. Przełożyć do rondelka z wołowiną. 4. Na patelnię -na niewielką ilość oleju- wkładamy obrane i pokrojone w półplasterki marchewki. Smażymy na małym ogniu aż się lekko skarmelizują. Przekładamy do rondelka z mięsem.5. Umyte pieczarki dzielimy na ćwiartki i wrzucamy na rozgrzaną, suchą patelnię teflonową. Krótko smażymy aż się
UgotujmyTo.plopłukać, osuszyć i opanierować w mieszance. Obsmażyć kilka minut z każdej strony ma oleju rzepakowym Kujawskim. Przełożyć do większego rondelka. Na patelni obsmażyć również pokrojoną w kostkę cebulę i marchewkę. Smażyć kilka minut aż zrobią się lekko szkliste. Przełożyć do rondelka z kurczakiem. Dodać ziele angielskie, jałowiec, liście laurowe. Dolać piwo. Dusić na małym ogniu około godziny aż kurczak będzie
UgotujmyTo.pl