marchewka - 20163 przepisów (strona:475/1345)

Fasolka po bretońsku z czerwoną i białą fasolą 110

Fasolka po bretońsku z czerwoną i białą fasolą Składniki: 200 g białej fasoli 200 g czerwonej fasoli 200 g boczku 5 ziemniaków 3 marchewki 1 pietruszka w korzeniu kawałek selera 2 małe cebule kawałek pora 200 ml sosu pomidorowego 2 liście laurowe ziele angielskie pieprz sól majeranek lubczyk estragon kminek oliwa z oliwek Fasolę moczyłam całą noc. Wodę z moczenia(...)wylałam, fasolę zalałam świeżą wodą. Obrałam ziemniaki, marchewkę, pietruszkę, seler i cebulę. Warzywa pokroiłam. Do garnka nalałam niewielką ilość oliwy z oliwek i dodałam cebulkę,por i boczek, a następnie lekko podsmażyłam. Dodałam fasolę, warzywa i dolałam wody. Następnie liście laurowe, ziele angielskie, sól, pieprz, kminek, lubczyk, majeranek i estragon. Wszystko gotowałam ok 1 godziny. Na sam koniec dodałam

nietadieta
Botwinka. Zupa wegańska 94

Botwinka Składniki: 1 pęczek botwinki (5 małych buraczków+liście buraczka) 5 małych ziemniaków 2 marchewki 1 pietruszka kawałek pora świeży koperek 2 łyżki przecieru pomidorowego 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka octu jabłkowego sól pieprz majeranek lubczyk Buraki, ziemniaki, marchewkę i pietruszkę obrałam, pokroiłam w kostkę i wrzuciłam do garnka z wodą. Por pokroiłam w plasterki i dodałam

nietadieta
Leczo z cukinii po ukraińsku. Danie wegańskie 107

Leczo z cukinii po ukraińsku Składniki: 5 małych cukinii 2 duże cebule 3 marchewki 2 ząbki czosnku 5-6 ziemniaków 150 ml sosu pomidorowego oliwa z oliwek sól pieprz majeranek Cukinię umyłam i pokroiłam w kostkę. Ziemniaki i marchewkę obrałam i również pokroiłam w kostkę. Cebulę i czosnek obrałam i pokroiłam w plasterki. Na rozgrzanym woku z dodatkiem oliwy podsmażyłam

nietadieta
Zupa warzywna na kurczaku 99

Zupa warzywna na kurczaku Składniki: 5 pałeczek z kurczaka 6 ziemniaków 5 marchewek 1 pietruszka w korzeniu 1 brokuł 1 ząbek czosnku natka pietruszki świeży koperek sól pieprz majeranek lubczyk Pałeczki z kurczaka włożyłam do garnka, zalałam wodą i zagotowałam. Wodę wylałam i nalałam nową. Ziemniaka, marchewkę, pietruszkę, czosnek obrałam, pokroiłam w kostkę i dodałam do zupy. Następnie dodałam przyprawy

nietadieta
Zupa pieczarkowa, bez glutenu, bez laktozy 96

Zupa pieczarkowa Składniki: 5 kurzych skrzydełek 300 g pieczarek 2 marchewki 1 pietruszka w korzeniu kawałek pora 8 ziemniaków 1 cebula oliwa z oliwek koperek natka pietruszki liść laurowy majeranek lubczyk sól pieprz 1 łyżka octu jabłkowego 1 łyżka oleju lnianego Do garnka włożyłam kurze skrzydełka, zagotowałam i odlałam wodę. Warzywa obrałam i pokroiłam w kostkę. Do garnka z mięsem(...)nalałam świeżej wody i dodałam pokrojone ziemniaki, marchewkę, por oraz pietruszkę w korzeniu. Cebulkę i pieczarki podsmażyłam na rozgrzanej oliwie.  Do zupy dodałam przyprawy, zioła, olej lniany oraz ocet jabłkowy. Kiedy mięsko i warzywa były miękkie, dodałam pieczarki z cebulką. Wszystkie składniki gotowałam jeszcze

nietadieta
Surówka z pora, marchewki, selera, jabłka i miodu 104

Surówka Składniki: 1 por (biała część) 1 duża marchewka 1 gotowane jabłko (może być surowe) kawałek selera 2 łyżki octu jabłkowego 2 łyżki miodu Por pokroiłam na małe kawałki i sparzyłam wrzątkiem. Marchewkę i selera obrałam i starłam na dużych oczkach. Jabłko ugotowała i zgniotłam za pomocą widelca. Wszystkie składniki wymieszałam, dodałam miód, ocet i surówka gotowa

nietadieta
Kurczak nadziewany warzywami 75

Kurczak nadziewany warzywami Składniki: 1 kurczak 2 marchewki 1 mała cukinia 1 cebula 1 por oliwa z oliwek ocet jabłkowy agawa sól pieprz majeranek estragon Kurczaka umyłam, osuszyłam i natarłam mieszanką oliwy, ziół i przypraw. Marchewkę i cukinię obrałam ze skórki i starłam na dużych oczkach. Cebulę i por pokroiłam w drobną kostkę. Warzywa przełożyłam do miski, dodałam kilka kropel

nietadieta
Botwinka odsłona nr 3:) szybka i zdrowa zupa wegańska 107

Botwinka Składniki: 1 pęczek botwinki (6 małych buraczków+liście buraczka) 5 ziemniaków 3 marchewki 1 pietruszka kawałek selera 5 łyżek oliwy z oliwek sól 3 liście laurowe 3 ziarenka ziela angielskiego Buraki, ziemniaki, marchewkę, seler i pietruszkę obrałam, pokroiłam w kostkę i wrzuciłam do garnka z wodą. Następnie dodałam sól, ziele angielskie i liście laurowe. Liście buraczka dokładnie umyłam

nietadieta
Surówka - surowa marchew - surowa pietruszka 96

Surówka Składniki: 5 marchewek 2 korzenie pietruszki 3 łyżki oleju lnianego Marchewkę i pietruszkę obieram i trę na dużych oczkach. Na koniec dodaje olej i mieszam. Surówka baaaardzo zdrowa i smaczna:) a o właściwościach pietruszki tutaj  http://www.nietadieta.pl/2015/04/pietruszka-wasciwosci.html

nietadieta
Potrawka z kurczaka. Cykoria, nasiona chia 110

Potrawka z kurczaka Składniki: 2 piersi z kurczaka 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 cykoria 3 marchewki 1/4 małego selera 1 łyżeczka nasion chia 2 łyżki octu jabłkowego oliwa z oliwek do podsmażenia 1 szklanka wody sól koperek Piersi z kurczaka pokroiłam w kostkę. Cebulkę, czosnek i cykorię pokroiłam na drobno. Marchewkę i seler starłam na dużych oczkach. Na rozgrzanej

nietadieta
jajko w koszulce 242

łyżeczka kawioru tutaj z lumpfish - taszowate kilka groszków cukrowych pokrojonych w cieniutkie paseczki kilka listków boćwiny  2 łyżki majonezu skórka starta z cytryny sproszkowana suszona malina marchewka pokrojona obieraczką w cienkie plasterki  1/2 łyżeczki sezamu 1/2 łyżeczki oliwy truflowej koper kiełki wytrawny gofr 1 łyżka octu woda do ugotowania jajka Wodę oprowadzamy do wrzątku , dodajemy ocet i energicznym(...)miseczki i delikatnie mieszamy wodę od czasu do czasu .Jajko gotujemy 3 minuty . Majonez mieszamy razem ze skórką z cytryny - dekorujemy talerz , kładziemy jajko oraz inne dodatki. Do marchewki dodajmy oliwę truflową oraz sezam. Gofra grillujemy chwilę - podajemy gorący. Smacznego

na gazie
Krupnik z kaszą pęczak i grzybami 126

Krupnik z kaszą pęczak i suszonymi grzybami jest bardzo smaczny i aromatyczny. Doskonale rozgrzeje nas w zimowe dni, polecam. Składniki: 0,5 kilograma chudych żeberek wieprzowych 2 marchewki 1 pietruszka Kawałek selera  1 cebula 5 ziemniaków 1 szklanka kaszy pęczak Garść suszonych grzybów Sól,pieprz Przyprawa maggi w płynie Jarzynka 2 listki laurowe 3 ziela angielskie 5 ziaren pieprzu(...)namoczone grzyby, zalewamy 3 litrami wody, gotujemy do momentu aż mięso będzie miękkie, mięso i cebulę wyjmujemy. Do wywaru wsypujemy kaszę pęczak, gotujemy do miękkości. Selera, pietruszkę i marchewkę obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach, ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, dodajemy do zupy, gotujemy do miękkości. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, maggi. Na końcu dodajemy posiekaną natkę pietruszki

Bajeczna Kuchnia
Ożarto wołowina (Boeuf à la bourguignon ;) ) 135

wołowego miysa (keby 8 Wōm w rynce 9 wlecioł jaki wiynkszy k ōnsek 10 , to sie go wejście 11 ) 10 dkg wyndzōnki 12 1 zōmbek czosku 1 cebula 1 marchewka 4 łeżki małych marynowanych cebulek 20-25 dkg pieczarkōw 1 łeżka kōncyntratu ze tōmatōw 13 1,5 szklōnki czerwōnego wytrawnego wina połra gałōnzkōw tymianku połra gałōnzkōw pietruszki ze 5 liści(...)stopni i wrołźcie tam ta brytfanka na 2-3 godziny. 0,5 godziny przed kōńcym dociepcie do wołowiny: zeszklōno na maśle cebula i leko przismażōne pieczarki i marchewka. Jak już te 2 abo 3 godziny minōm, wyciōngcie brytfanka ze piekarnika i tera mogecie leko zagyńścić ta zołza. Wyciōngcie sie na jaki talyrz wiynksze kōnski miysa, rozfyrlejcie 27 ze 2 łeżki

Chop w kuchni
Ramen // japoński rosół na wypasie po mojemu 199

BicMaca, nie umniejszając temu pierwszemu. Kluczem do sukcesu zdobycia tak olbrzymiej popularności japońskiej zupy z pewnością są dodatki. Nasz polski rosół zwykle ogranicza się do makaronu, pokrojonej w kostkę marchewki i zieleniny. Jednak ramen to zabawa w układanie własnej zupy od podstaw. Możliwości jest mnóstwo. Już sam bulion daje olbrzymie pole do popisu, bo rozróżniamy wywary na bazie kury, wieprzowiny(...)naszego koszyka ląduje niemalże wszystko, co potrzeba. Później pozostaje nam tylko cierpliwie poczekać na kuriera, który przywiezie nasze zamówienie prosto pod drzwi! * SKŁADNIKI na 4-6 porcji Bulion: 3 marchewki 2 cebule 1 pietruszka kawałek selera, korzeń 1 łodyga selera naciowego 1 por 5 cm korzenia imbiru 4 ząbki czosnku 2 liście laurowe 4 ziela angielskie 1 łyżeczka czarnego pieprzu

Food Square
STEKI ZE SCHABU W SOSIE Z MARCHEWKĄ I PAPRYKĄ 993

Schab w sosie.  Pyszna klasyka.  Kuchnia polska.  Smaczna kuchnia. Składniki: 5 plastrów schabu 1 cebula 2 marchewki 1 czerwona papryka 1 cebula 1 ząbek czosnku ziele angielskie liść laurowy sól pieprz słodka papryka 2 łyżeczki mąki 1 łyżka śmietany 18% olej Wykonanie: Schab rozbijamy delikatnie tłuczkiem. Posypujemy ulubionymi przyprawami z obu stron i wstawiamy do lodówki(...)rozgrzanej patelni podsmażamy go z obu stron. Przekładamy na talerz. Na ten sam olej wrzucamy posiekaną cebulę oraz posiekany ząbek czosnku. Chwilę smażymy, po czym dodajemy pokrojoną w kostkę marchewkę oraz pokrojoną paprykę. Warzywa lekko solimy, pieprzymy i dodajemy słodką paprykę. Mieszamy całość i podsmażamy ok 5 minut. Po tym czasie do warzyw przekładamy plastry schabu. Podlewamy wodą (jeszcze lepiej

Walijskie Pichcenie