marchewka gotowana - 3500 przepisów (strona:123/234)

Pasztet gryczany z pieczarkami 161

talerzu...  ❗ Składniki: 250g kaszy gryczanej 200g pieczarek 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera 2 cebule 1 ząbek czosnku 3 duże łyżki mąki gryczanej papryka ostra sól pieprz oregano 4 łyżki oleju lub oliwy plus dodatkowy tłuszcz do podsmażenia pieczarek Przygotowanie:      Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu. Marchew, pietruszkę, seler obieramy, myjemy i gotujemy na parze

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Pietruszkowa do sześcianu 220

sól pieprz czosnek niedźwiedzi Najpierw ugotujcie bulion, ja przygotowałam na warzywach (z 4 marchewek, dużej pietruszki, pora, selera, cebuli, ząbka czosnku) i niedużej porcji rosołowej, doprawiłam jedynie zielem angielskim, liściem laurowym, solą i pieprzem. Pietruszki i ziemniaki na zupę obrałam i pokroiłam w nieduże cząstki i gotowałam w uprzednio przecedzonym bulionie. Oczywiście możecie wszystko ugotować od początku razem i potem

Pichceniomania
Puree z marchewki 166

marchewki, 600 g ziemniaków, kawałek kory cynamonu, 1 torebka kardamonu, sól, 100 g masła Warzywa umyć, obrać, pokroić na mniej więcej równej wielkości kawałki, zalać gorącą wodą. Dodać cynamon, rozgnieciony kardamon i sól. Gotować pod przykryciem do miękkości. Odlać wodę i odparować. Wyjąć cynamon i kardamon. Dodać połowę masła i ubić tłuczkiem na ziemniaków a następnie przetrzeć przez sito. Całość

królestwo garów
Kacze curry z wolnowaru 259

warzywa zmiękły. Posolić i popieprzyć. Dodać czosnek, chili, imbir, chwilę podsmażać, dodać marchewki, wymieszać, podsmażać kolejne 5 minut. Dorzucić pozostałe przyprawy i pastę pomidorową, wymieszać  dodać pomidory z puszki i bulion. Zagotować. Do misy wolnowaru przelać zawartość patelni, włożyć piersi, zakryć je sosem. Przykryć i gotować w ustawieniu low 8 godzin. Po tym czasie piersi wyjąć, usunąć skórę, podzielić

Stare Gary
Zupa porowo-koperkowa 501

listek laurowy ziele angielskie Porcję rosołową umyć, zalać wodą , dodać przyprawy i zagotować .Marchewkę , pietruszkę obrać i zetrzeć na tarce, pora pokroić.Wszystko razem zeszklić na oleju, dodać do garnka z porcją rosołową.Dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki.Gotować do miękkości ziemniaków, pod koniec gotowania dodać kaszę manną, posiekany koper, śmietanę i zagęścić zasmażką.Doprawić do smaku

Moje domowe kucharzenie
złote udka 186

udkom nie tylko piękny kolor ale także wyrazisty smak, który podczas gotowania wypełniał cały dom. Do duszenia udek dodaję nać selera, co jeszcze bardziej wzbogaca ich smak i aromat.  Składniki: 2 udka z kurczaka 1 łyżka Przyprawy do złocistego kurczaka Knorr 2 cebule 1 marchewka 2 ząbki czosnku 2 łyżki oleju 3 gałązki selera Łyżkę oleju wymieszać z przyprawą

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Potrawka z kurczaka z brukselką i mini marchewkami 226

Dokładamy do kurczaka. Brukselki kroimy na pół, wycinamy zdrewniałą część. Brukselkę oraz mini marchewki dodajemy do mięsa. Całość podlewamy bulionem. Doprawiamy solą, pieprzem, lubczykiem i ostrą papryką. Dusimy na wolnym ogniu do miękkości warzyw. Pod koniec potrawkę zaciągamy mąką z odrobiną wody (sos będzie gęstszy). Makaron gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Podajemy z potrawką. Dekorujemy pomidorkami i posiekaną natką

VioletoweKucharzenie
Zupa z cukinii z pesto i pomidorami 176

zupy. Cóż więcej dodać, musicie sami spróbować. Składniki: 1 spora żółta cukinia 3 marchewki 1 cebula 1 pojedyncza pierś z kurczaka 3 ziemniaki mały słoik suszonych pomidorów w oleju słoik pesto ( zielone ) 1 puszka pomidorów 2 ząbki czosnku sól pieprz biały grzanki tarty ser Wykonanie: Mięso gotujemy w osolonej wodzie, szumujemy, dodajemy pokrojone warzywa/ owoce ( jeżeli cukinia jest duża należy

Smaki Ewy
Pulao kardamonowe 239

ziela angielskiego, liść laurowy, 1 gwiazdka anyżu łyżka masła 2 łyżki suszonej marchewki i białych warzyw (pietruszki, selera, pasternaka) 1 płaska łyżeczka suszonych nasion kolendry 5-6 ziaren kardamonu sól, czarny pieprz do smaku   1. Ryż dokładnie przepłukuję kilka razy, aż do klarownej wody i  gotuję z całymi przyprawami (cynamon, anyż, liść laurowy, ziele angielskie, w "dużej wodzie

Kuchnia Prezydentowej
Pomidorowe Love! 217

smażymy kilka sekund. Następnie wrzucamy resztę pokrojonych warzyw (seler naciowy, cebula, marchewka) i smażymy około 10 minut.  Kiedy już warzywa są miękkie wrzucamy do garnka pomidory z puszki, dwa kartoniki pomidorowej passaty oraz wlewamy wodę bądź bulion. Całość doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień i gotujemy 30 minut. Kiedy zupa jest już ugotowana doprawiamy ją solą, pieprzem i cukrem. Dodatkowo

Plate of Joy
Barszcz ukraiński 215

SKŁADNIKI: 2 buraki czerwone 1 puszka białej fasolki konserwowej 3 ziemniaki włoszczyzna ( marchewka, por, seler, cebula, pietruszka) kawałek wołowiny z kością sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, lubczyk, suszony czosnek, cukier, oliwa z oliwek Wołowinę zalewamy  około 2,5 litra wody (część odparuje w trakcie gotowania). Dodać liście laurowe i ziele angielskie. Gotować ponad godzinę. W tym czasie warzywa

MarciochaKucharzy
Krem z kalafiora na bulionie z kości wędzonych ze smażonymi boczniakami. 250

mną ten kalafior, więc zabieram się za niego. Najpierw bulion: -wędzone kości -4 marchewki -2 pietruszki -kawałek selera -dwa ząbki czosnku -liście z kalafiora -cebula podpalona -kilka liści laurowych -kilka kulek ziela angielskiego -sól -pieprz ziarnisty czarny Kości zalewamy zimną wodą, doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy warzywa, gotujemy na wolnym ogniu około 1.5h. Dodatkowo: -kalafior -boczniaki -masło -sól, pieprz -starty

BaRepas
Pomidorówka 160

nadzwyczajnego, ale to wielbiona przeze mnie pomidorówka!  Składniki 1 pietruszka 3 marchewki 1/2 pora 2 kostki rosołowe 1 słoiczek przecieru 2 woreczki ryżu 2 ząbki czosnku sól, pieprz do smaku Sposób przygotowania Zagotować ok 1,5 litra wody, wrzucić kostki rosołowe i pokrojone warzywa. Gotować aż warzywa będą miękkie, dodać słoiczek przecieru i wymieszać. Blenderem miksuję warzywa, by zupa

pink envelope
Karczek pieczony z warzywami i jabłkami 175

Zapraszam na pyszny karczek, który podałam w towarzystwie pieczonych warzyw na Noworoczny obiad. Uwielbiam takie dania jednogarnkowe, które wzajemnie przenikają się smakami i aromatem przypraw. 

Gosia gotuje
Zielony Krem 326

Oderwać twarde końcówki szparagów, resztę pokroić na mniejsze kawałki, ok. 3 cm. Następnie marchewkę pokroić na małe krążki, resztę warzyw w kostki. Czosnek z cebulą podsmażamy przez ok. 2 minuty na oliwie. Teraz przekładamy czosnek z cebulą do garnka i dodajemy resztę warzyw. Zalewamy gorącym bulionem. Gotujemy, aż warzywa zmiękną.  Następnie miksujemy zawartość garnka na gładki krem, dodajemy sól

Chocolate Stop Tempting
Pasztet z soczewicy 223

jedno, a nie dwa. Składniki:  200 gramów suchej soczewicy 1/2 kg marchewki 2 duże cebule lub 1 dymka w całości 2 jajka przyprawy do smaku: sól pieprz curry gałka muszkatołowa    liście żywej bazylii liście żywego lubczyku Soczewicę chwilę namoczyć (ok. 1 godziny) a następnie gotować 25 minut  Marchew obrać, opłukać i ugotować Cebule obrać, pokroić

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Pasztet z cukini 238

Składniki:3 szkl cukinii - obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Posolić, odstawić na parę godzin i odcisnąć.2 szkl kaszy manny20 dag sera żółtego

charlotte gotuje
WOŁOWO-DROBIOWY ROSÓŁ Z MAKARONEM RYŻOWYM 283

kurczak nie jest już miękki. Jeśli tak, wyjmujemy go, a resztę składników gotujemy na malutkim ogniu kolejne 2h. Po tym czasie sprawdzamy czy  rosół osiągnął już zamierzony smak. Zestawiamy go z ognia, przecedzamy. Przed podaniem posypujemy natką pietruszki, u mnie obowiązkowo w rosole ląduje pokrojona marchewka

Walijskie Pichcenie
Duszone nóżki królika z puree ziemniaczano kalafiorowym. 231

Składniki : 8 nóżek z królika 2 duże cebule 2 marchewki 1 duży kalafior 7 ziemniaków 50 ml oleju 100 ml mleka sól pieprz Przygotowanie: Kalafior i ziemniaki myjemy, osuszamy, oczyszczamy i wkładamy do garnka z osoloną (1 łyżka soli) wrzącą wodą, i gotujemy do miękkości. W innym dużym garnku smażymy na rozgrzanym tłuszczu w pół-talarki pokrojoną cebulę

Kuchnia Łukasza
Zupa brokułowa 327

powstała szybka zupa brokułowa. Składniki :* udko z kurczaka  * brokuł* 3 ziemniaki* marchewka* pietruszka* seler* sól , pieprz* 2 łyżki jogurtu naturalnego * łyżka otrębów owsianych* koperekPrzygotowanie :Mięso i włoszczyznę ugotować do miękkości. Pokroić ziemniaki w małą kostkę, dodać do zupy. Wyciągnąć mięso, pokroić. Dodać brokuł, gotować przez chwilę, przyprawić zupę. Jogurt wymieszać z otrębami, dodać do zupy. Zagotować wszystko. Posypać

Magiczne Życie Marty
Najlepszy krupnik 163

razem z rodzeństwem zdecydowanie wybieraliśmy inne potrawy. Aż w dorosłym życiu czasem przychodzi ochota właśnie na domowy krupnik. Dziś zrobiłam go tradycyjnie z kurczakiem, choć w moim domu mama gotowała go raczej na żołądkach. A Ty lubisz krupnik? Lubiłeś/aś go w dzieciństwie? Zajrzyj także do innych moich przepisów na zupy: – zupa kurkowa – pyszna zupa cebulowa(...)marchewka – 1 pietruszka – 1 cebula – ziele angielskie i liść laurowy – sól i pieprz – szczypta suszonego lubczyku – świeży koperek do podania Przygotowanie: Do garnka wlej 2 litry zimnej wody i wsyp 3 łyżki kaszy. Dodaj kurczaka 2 listki laurowe i 3-4 kulki ziela angielskiego oraz szczyptę soli. Postaw na kuchence, przykryj garnek i gotuj

nietylkopasta.pl
Zupa bolońska z mięsem mielonym. Pożywna i rozgrzewająca [PRZEPIS] 168

mięso oraz posiekany czosnek, następnie zrumień często mieszkając. Marchewkę i seler pokrój, dorzuć do garnka, dopraw wszystko kopiastą łyżeczką papryki w proszku, solą, pieprzem i oregano, smaż jeszcze chwilę, dodaj pomidory i duś jakieś 30 min. Jeśli trzeba, dolej wodę. Zupa ma być gęsta, ale nie tak jak sos. W połowie gotowania do garnka wsyp garść ryżu. Na koniec wlej

Kulinarna Polska
Fasolka po bretońsku 751

puszki należy dodać pod koniec gotowania, inaczej całkowicie się rozgotuje. Składniki: (porcja dla co najmniej 4 osób) 500 g białej fasoli (u mnie Piękny Jaś karłowy) 400 g dobrej cienkiej kiełbasy (u mnie Toruńska) 300 - 400 g dobrego chudego boczku wędzonego lub świeżego ze skórą (u mnie świeży) 2 duże dojrzałe pomidory 1 duża marchewka 1 duży ziemniak 2 łyżki(...)niż fasoli, gdyż wchłania ona wodę i powiększa swoją objętość. Fasolę przełożyć do świeżej wody (wody ma być tak 1 cm ponad fasolę), dodać listek laurowy i ziele angielskie, gotować na średnim ogniu około 40 minut. Podczas gotowania sprawdzać ilość płynu w garnku, jeśli będzie go zbyt mało, to uzupełniać go niewielką ilością gorącej wody. Marchew i ziemniaka obrać, drobno

Kuchcik gotuje
Gulasz z udźca z indyka z cukinią, papryką, marchewką i kaszą jaglaną 277

mieć gulaszową konsystencję, ale jeśli masz ochotę możesz dodać odrobinę mąki, wymieszać, gotować dosłownie minutkę i zdjąć z ognia. Gulasz podawaj w miseczkach. Składniki dla 4 osób 450 g mięsa z udźca indyka 200 g cukinii (1/2 sztuki) 250 g papryki żółtej lub czerwonej 150 g marchewki (3 małe sztuki) 140 g cebuli (1 mała) 1/2 litra wody 2 ziela

Eat me! Fit me!
Zupa z pieczonymi burakami i kapustą / Roasted beet and cabbage soup 222

międzyczasie, w dużym rondlu rozgrzej na średnim ogniu masło, dodaj czosnek, cebulę, marchewkę i ziemniaki i smaż do lekkiego zarumienienia, przez około 15 minut. Dodaj bulion, doprowadź do wrzenia i dodaj krojone pomidory z puszki. Obierz ze skórki buraki, pokrój w kostkę i dodaj do zupy. Gotuj na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż ziemniaki zmiękną. Następnie dodaj

karmelowy
Zupa krem z dyni i kalafiora / Pumpkin and cauliflower soup 213

dużym garnku z odrobiną oleju podsmaż na średnim ogniu cebulę, selera, marchewkę, przez 5-7 minut. Dodaj imbir i czosnek, wymieszaj i smaż przez 2 minuty aż poczujesz jego aromat. Następnie dodaj bulion, dynię, kalafior, tymianek, kmin i dopraw całość solą i pieprzem do smaku. Gotuj na średnim ogniu, z lekko uchyloną pokrywką, przez około 30 minut, aż warzywa zmiękną

karmelowy
ZUPA BOTWINKA Z JAJKIEM 252

sitko i do zupy wrzucić tylko marchewki. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę wrzucić do zupy. Liście botwiny posiekać razem z łodygami, buraczki obrać pokroić w kostkę. Kiedy ziemniaki w zupie będą na pół miękkie dodać liście botwiny i buraczki, wszystko gotować do miękkości warzyw na małym ogniu. Na koniec dodać ocet

Zrób to smacznie
Kluseczki z marchewki podane z szałwiowym masełkiem (Gnocchi di carote al burro fuso e salvia) 197

podanego przepisu wychodzi ok. 20 kluseczek.    SKŁADNIKI Kluseczki 500 gr marchewki 200 gr m ąki pszennej pełnoziarnistej 50 gr startego parmezanu 2 jaja s ól Szałwiowe masełko 50 gr masła 15 listków szałwii s ó l, pieprz PRZYGOTOWANIE Kluseczki Marchew kroimy w talarki i gotujemy do tzw. miękkości. Po ugotowaniu odstawiamy do wystygnięcia. Marchew blendujemy

La grande e la piccola cuoca
Komosa ryżowa z warzywami i jajkiem sadzonym. 289

rutyny - nie samą owsianką i kanapkami człowiek żyje :) Składniki (3 porcje): 3 marchewki, pokrojone w plastry/kostkę 1/2 czerwonej cebuli, posiekanej 1 pokrojona w paski papryka - ja użyłam po kawałku żółtej, zielonej i pomarańczowej 200 g pieczarek, pokrojone 2 ząbki czosnku, przepuszczony przez praskę 1 szklanka niegotowanej komosy, dokładnie przepłukanej 1 szklanka bulionu z warzyw/wody - w dużej mierze determinuje smak

Powiedz dietom nie
Marchewka z fasolką szparagową w koperku 201

Marchewka z fasolką szparagową w koperku SKŁADNIKI : 300 g małych marchewek - juniorek 300 g  fasolki szparagowej zielonej sól do smaku 1 łyżka masła 1/2 pęczka koperku PRZYGOTOWANIE : Marcheweczki i fasolkę szparagową (wszystko powinno być w podobnej wielkości) przekładamy do parowaru, oprószamy delikatnie solą i gotujemy przez 15-20 minut na parze do odpowiedniej miękkości warzyw.   Koperek siekamy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Czernina z kluchami 184

litrami zimnej wody, po czym doprowadzamy do wrzenia. Odszumowujemy. Dorzucamy dwie mniejsze marchewki, pietruszkę, seler naciowy i mały por, suszone owoce (dosłownie kilka sztuk, by zamiast zupy nie wyszedł nam kompot) oraz 5 listków laurowych, 10 ziarenek ziela i pieprzu, a także odpowiednią ilość soli. Całość gotujemy na małym ogniu, by wydobyć kwintesencję aromatu mięsa, przez około dwie godziny

Kuchenna Kontrrewolucya
Surówka z młodej kapusty. 282

delikatna, że nie miałam serca tej mojej pierwszej w tym roku gotować. Postanowiłam przygotować prostą i szybką surówkę, a przede wszystkim bardzo zdrową. Z olejem słonecznikowym od Oleje Świata , który w smaku jest jak świeże ziarna słonecznika, tego trzeba spróbować. :) Potrzebujemy główka młodej kapusty 2 marchewki 1 cebula 1 jabłko 4 łyżki oleju słonecznikowego, bądź takiego jaki macie w domu

MamaOskarka
Zupa krem z młodej kapusty z piwem i serem / Young cabbage, beer and cheese soup 301

oliwy, włóż cebulę i smaż przez 5 minut, do zeszklenia. Następnie wmieszaj marchewkę, kapustę i czosnek, a po 5 minutach dodaj ziemniaki i szałwię, po czym dopraw do smaku solą i pieprzem. Następnie wlej bulion i piwo, włóż listek laurowy i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień gotuj bez przykrycia przez około 30 minut, aż wszystkie warzywa zmiękną, łącznie z ziemniakami

karmelowy
Biały Barszczyk babci Jadzi 233

łyżeczki majeranek - 1/4 łyżeczka ziół prowansalskich - mniej niż połowę kostki rosołowej - 1 marchewka - 1/4 selera - pół białej części pora - 1 pietruszka - łyżka mąki - ocet do smaku ( ja wlałam 1/2 łyżki) - 2 łyżki śmietany Wykonanie: Myjemy mięso, wkładamy do garnka i zalewamy 2l wody trochę solimy i gotujemy. Gdy mięso będzie na wpół ugotowane myjemy włoszczyznę i wkładamy do zupy

Tanio szybko zdrowo
Gdy widzę kwaśnice to kwicze! czyli Kwaśnica według przepisu Golec uOrkiestra! 251

rozgrzewającej kwaśnicy :))) Składniki: 1kg kiszonej kapusty 1 ½ kg żeberek wieprzowych 2 średnie marchewki 2 średnie pietruszki 2 ząbki czosnku 2 średnie ziemniaki 4 listki laurowe 6 kulek ziela angielskiego 1 łyżeczka soli Pieprz Żeberka kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy do garna z zimną wodą, solimy. Gotujemy około godziny od zawrzenia, a następnie dodajemy jarzyny (oprócz ziemniaka), listki laurowe

Smakowy Raj
Zupa-krem z bobu i W kręgu miłości 237

cebula lub 1 por, drobno pokrojone starte na tarce: 1 pietruszka, 1 marchewka, 1 mały kawałek selera masło/olej sól, pieprz, majeranek, lubczyk Ugotuj razem bób i ziemniaki (ok. 10 minut). W dużym garnku podsmaż na maśle/oleju pozostałe warzywa. Zalej je wodą nieco ponad powierzchnię. Gotuj do miękkości. Dodaj bób (ja nie obierałam) i ziemniaki. Jeszcze chwilę gotuj. Zmiksuj/zblenduj

Qlinarnie i Qlinarnie
Zupa ziemniaczana na boczku 219

dodać do boczku - smażyć jeszcze chwilę, aż por będzie się miękki Marchewkę obrać i pokroić w plasterki Pietruszkę obrać i przekroić wzdłuż na cztery części Seler obrać  Warzywa przełożyć do garnka z wodą i przełożyć usmażony boczek z porem wraz z wytopionym tłuszczem, przyprawić Zupę gotować na średnim ogniu do momentu, aż warzywa będą miękkie Następnie zabielamy zupę

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Krupnik na drobiu z kaszą jęczmienną i burakami 308

średnie) ziemniaki (my dałyśmy ok. 5 sztuk, ale dajemy wedle uznania) 2 marchewki 2 pietruszki pół dużego selera por (do smaku) kasza jęczmienna (ok. 15-20 łyżek) koperek przyprawy (u nas: ziele ang., liść laurowy, pieprz w ziarnkach, kostki rosołowe, czosnek) Przepis: Mięso czyścimy, myjemy i gotujemy samo do zebrania szumowin. Wrzucamy jedną kostkę rosołową i ziemniaki (pokrojone w kostkę

WeAreCrazy
Zupa szpinakowa z pokrzywą i czosnkiem dziwnym 204

włoszczyzna ( mały kawałek selera, 1 pietruszka, 2 marchewki, 1 mały por)1 opakowanie świeżego albo mrożonego szpinaku w liściachlistki z 4 młodych pokrzyw1 pęczek czosnku dziwnegośmietanka do zabielenia zupy1 łyżka tartego chrzanusól, pieprz1 łyżka masłaGotujemy bulion na włoszczyźnie. Gdy warzywa będą miękkie wyciągamy je z wywaru. Dodajemy pokrojony szpinak i czosnek dziwny. Gotujemy zupę przez 20 min. Na rozgrzanym maśle

Bon Appetit Małgorzaty
Duszona fasola w sosie pomidorowym 219

Pyszna duszona fasola molowa, w sam raz na syty jarski obiad. Pomysł znalazłam na Smakerze. Przepis podaję z moimi zmianami.Składniki:1 kg białej fasoli "duży

Kuchnia domowa Ani
Kulki ryżowe w sosie z wędzonego boczku i śmietany 345

niezbyt drobno.Połowę ryżu delikatnie wymieszać z jednym jajkiem i z marchewką - przyprawić ostrą papryką. Drugą połowę ryżu wymieszać z drugim jajkiem i z pietruszką, doprawić świeżo zmielonym pieprzem. Formować średniej wielkości kulki, dociskając je, żeby tworzyły zbitą masę. Obtaczać lekko w mące ziemniaczanej i gotować przez kilka minut w osolonej wodzie.Podawać z dowolnym sosem. Ja przygotowuję

Codzienna kuchnia niecodzienna
Kotlety mielone z pieczarkami 271

jedną marchewkę i też posypujemy warzywkiem.   Aby przygotować pieczarki najpierw na niewielką ilość oleju wrzucamy cebulkęa kiedy się zeszkli dodajemy pieczarki i smażymy do zrumienienia.Podobnie jest z marchewką i cebulką z tą różnicą, że na patelnię wrzucamy je razem.   Z mięsa formujemy kotlety, robimy w nich wgłębienia, nakładamy pieczarki lubmarchewkę i przykrywamy niewielkim krążkiem z mięsa(...)Układamy na blaszce z papierem do pieczenia i zapiekamy w piekarniku przezok. 25 minut w temp. 180 st. C.   Kotlety bardzo dobrze komponują się z gotowanymi ziemniakami i czerwonymi buraczkami.Smacznego

Maminek kulinarny
SAMO ZDROWIE CZYLI GULASZ Z ŻOŁĄDKÓW W SOSIE PIECZARKOWO-POMIDOROWYM 287

gęsty gulasz z żołądków.  Pycholec! Składniki: 1kg żołądków drobiowych 2 marchewki 1 por 1 pietruszka puszka pomidorów w sosie własnym 2 cebule 200g pieczarek olej łyżka mąki pieprz sól bazylia koperek bulion warzywny Wykonanie: Żołądki dokładnie czyścimy i myjemy pod bieżącą wodą. Warzywa obieramy, gotować razem z żołądkami w lekko osolonej wodzie ok 2 h.  Sprawdzamy

Walijskie Pichcenie
Şakşuka - bakłażan w sosie pomidorowym 245

Şakşukę przygotowałam razem z Emilią i Panną Malwinną w ramach naszego wspólnego gotowania. Zajrzyjcie na blogi dziewczyn i sprawdźcie, jak one ją zrobiły. Şakşuka może zostać wzbogacona o dodatek cukinii i papryki i ja dziś sięgnęłam po taką wersję. Niektórzy dodają do niej także ziemniaki i marchewkę. Jeżeli lubicie pikantne dania, dodajcie do sosu ostrą papryczkę lub płatki chilli, jednak

Chilli Czosnek i Oliwa

Proponowane wyszukiwania