Przepis na : obiad
Kiedyś kiedyś ... lata temu! Kiedy byłam mała w domu robiło się pomidorówkę z koncentratem, obowiązkowo zabielaną - jak pewnie w każdym domu. Moja prababcia nauczyła mnie jeść ją z cukrem - zawsze dosłodzona na talerzu dodatkową porcją cukru - łyżeczką bądź dwoma! Obowiązkowo musiał być też ryż! Pomidorowa z ryżem i cukrem to było to :) Tylko my dwie jadłyśmy tak pomidorową, reszta rodziny krzywo na nas patrzyła. Uwielbiałam to! Po latach mam swoją najukochańszą pomidorową, zu... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...