maliny - 13477 przepisów (strona:74/899)

Knedle dyniowe z malinami 137

Placuszki jaglane z dynią , Pierogi z dynią i gruszką , czy też dyniowy koktajl ). Dziś mam dla Ciebie jeszcze jednej przepis z dynią w roli głównej – knedle dyniowe z malinami. Danie, które sprawdzi się na śniadanie, obiad i kolację. Polubią je mali smakosze, ale Ci więksi też nimi nie pogardzą Knedle dyniowe z malinami przepis na 8 knedli Składniki(...)puree z dyni 300 g ugotowanych ziemniaków jajko 50 g mąki ziemniaczanej, szczypta soli pół łyżeczki erytrolu maliny mrożone 2 łyżki masła Sposób wykonania: Ugotowane ziemniaki przeciśnij przez praskę, a następnie przełóż je do miski. Do ziemniaków dodaj puree z dyni, mąkę ziemniaczaną, jajko oraz sól i erytrol. Zagniataj gładkie i elastyczne ciasto. Powinno dobrze odchodzić od ręki. Z gotowego

365 dni dookoła kuchni
Czekoladowo-kokosowe ciasto z malinami. 174

Pyszne czekoladowe, kruche ciasto skrywające kokosowe nadzienie, przełamane cudownym smakiem malin. Świetna kombinacja, idealna do wykorzystania kończących się już malin. Polecam! Składniki na Czekoladowo-kokosowe ciasto z malinami na formę 24x24 cm CIASTO: 280 g mąki 2 łyżki gorzkiego kakao 80 g cukru pudru 150 g zimnego masła szczypta soli 3 żółtka 1-2 łyżki śmietany      Mąkę(...)ciasta ścieramy na tarce o grubych oczkach i równomiernie rozprowadzamy na dnie formy. NADZIENIE KOKOSOWE: 3 białka szczypta soli 100 g cukru pudru 100 g wiórków kokosowych 200 g malin      Białka ubijamy na sztywną pianę z solą, następnie porcjami dodajemy cukier puder i dokładnie miksujemy. Dodajemy wiórki kokosowe i mieszamy delikatnie łyżką. Tak przygotowaną masę wykładamy

Rozpustne gotowanie
Fit deser - domowa malinowa galaretka i jogurt naturalny 304

Pomysł na fit deser bez dodatku cukru - domowa malinowa galaretka przykryta jogurtem naturalnym. Całość udekorowana malinami, listkami świeżej mięty oraz polana miodem malinowym. Deser szybki do przygotowania i bardzo smaczny.  Składniki na 2-3 porcje: 300 g malin 1 duży jogurt naturalny (400 g) 2 łyżeczki ksylitolu 1 czubata łyżeczka miodu, np. malinowego 1 łyżeczka agar-agar kilka listków(...)świeżej mięty Maliny przesypać do garnka i zagotować. Za pomocą łyżki rozdrobnić. Garnek zdjąć z ognia, wsypać agar-agar i całość wymieszać. Przygotowaną masę przelać do szklanek. Pozostawić do stężenia. Uwaga: agar-agar bardzo szybko zastyga 😊 Wierzch galaretki przykryć jogurtem naturalnym. Całość polać miodem i udekorować malinami oraz listkami świeżej mięty. Podawać po schłodzeniu. Gotowanie malin i przygotowywanie deseru

Ugotować
Rolada bezowa z malinami 198

Rolada bezowa z malinami Chrupiąca słodka beza z aksamitnym śmietankowym nadzieniem zwieńczona dodatkiem kwaskowych malin. Idealne połączenie smakowe. Ciasto jest bardzo proste i szybkie w wykonaniu, roladę zwija się łatwo i wcale się nie łamie (bo wiem, że często o to się boicie). Naprawdę polecam!     Składniki: Beza: 4 białka 230g cukru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka octu(...)Nadzienie: 250g słodkiej śmietanki 30 lub 36% 1 śmietan fix ok 300g malin 1-2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: 1 łyżka oleju do wysmarowania blachy       *** Białka ubijamy na sztywną pianę, uważając aby ich nie przebić- miksujemy tylko do momentu, aż piana zacznie być sztywna *** *** Następnie dalej ubijając dodajemy ocet oraz stopniowo łyżka po łyżce cukier wymieszany

Blog z Apetytem
7 koktajli na 7 dni tygodnia. Czy warto jeść mrożone owoce? 142

późną jesienią, zimą lub wczesną wiosną nie ma już szansy na to, aby wciągnąć boskie jagodowe smoothie? Czy letnie owoce zarezerwowane są tylko na letnią porę? Truskawki, maliny, jeżyny, porzeczki, jagody. Kto nie kocha tych uroczych, słodkich maleństw? Ja nie potrafię sobie wyobrazić bez nich życia. I chociaż każdego lata próbuję, to nie mogę się nimi najeść na zapas, dlatego(...)urozmaicenie codziennej owsianki, budyniów jaglanych czy kolorowych smoothie bowl. Zbliża się pora, kiedy co raz częściej będziemy sięgać do zamrażalnika. A wrzesień to doskonały czas, żeby jeszcze przygotować zapas malin, jeżyn, brzoskwiń czy śliwek. W przypadku tych ostatnich przed zamrożeniem należy usunąć pestki i pokroić je na połówki lub mniejsze części. Powodzenia! Poniżej zostawiam dla Was kilka koktajlowych inspiracji

Fitsweet.me
Malinowy sernik z brownie 98

czekolady gorzkiej 70% -3 jajka -160 g drobnego cukru -140 g mąki pszennej Masa serowa -500 g masła -100 g cukru -2 łyżki mąki ziemniaczanej -2 jaja -200 g malin Przygotowanie: Masło razem z gorzką czekoladą rozpuść w garnku. Odstawić do wystygnięcia. Uwaga nie zagotowujemy masy tylko rozpuszczamy. Jajka ubijamy z cukrem na  pulchną jasną masę. Następnie dodaj ostudzoną(...)dodać cukier, budyńi jajka. Miksować przez ok. 1 minutę do połączenia się składników, następnie dodać 2 łyżki mąki ziemniaczanej i miksować jeszcze przez ok. 2 minuty. Dodać 2/3 ilości malin i zmiksować je z masą, tak aby maliny się rozpadły (można maliny wcześnie rozgnieść widelcem). Masę serową wyłożyć na brownie. Za pomocą łyżki przemieszać miejscami ciasto. Ułożyć na wierzchu resztę

I LOVE LIFE
Zdrowy deser chia z malinami i żurawiną 157

Zdrowy deser chia z malinami i żurawiną. Dziś zapraszam Was na pyszny i szybki w przygotowaniu deser chia z malinami i żurawiną. Prosto i smacznie. Ja taki deser najczęściej jem w ramach drugiego śniadania Owoce oczywiście możecie dowolnie zmieniać. Ja ostatnio dodałam maliny, których słodycz wspaniale współgrała z lekko kwaśną żurawiną. Nic tylko jeść Spróbujcie. Miłego dnia moi drodzy Składniki(...)zimnego (!) jogurtu naturalnego 1 płaska łyżka nasion chia syrop z agawy lub płynny miód do smaku kilka malin żurawina – u mnie z Woj-len Przygotowanie: Zimny jogurt przekładamy do miski, dodajemy nasiona chia i dokładnie mieszamy składniki łyżką. Odstawiamy na 5 minut. Przekładamy do szklaneczki. Na wierzch układamy maliny i żurawinę. Całość polewamy syropem z agawy lub płynnym miodem

Słodkie okruszki
Lody z malinami i masłem orzechowym (tylko 4 składniki!) 90

Lody z malinami i masłem orzechowym to może nietuzinkowe połączenie, ale zapewniam, że bardzo pyszne! Dodatkowo są bardzo proste w przygotowaniu. Ich delikatny orzechowy posmak doskonale komponuje się z lekko kwaskowatymi malinami. Polecam! 250 ml śmietanki kremówki 30-36% 2 łyżki masła orzechowego (płaskie) 2 łyżki cukru pudru  2 garście malin + kilka do dekoracji   Śmietankę z cukrem pudrem(...)należy ubić na sztywno, a następnie delikatnie połączyć z masłem orzechowym oraz uprzednio odrobinę rozdrobnionymi malinami. Całość przełożyć do pudełka (*), a na wierzchu opcjonalnie ułożyć kilka dodatkowych malin. Pojemnik z masą lodową zamknąć i schłodzić w zamrażarce do momentu uzyskania odpowiedniej konsystencji/twardości. Najlepiej, aby gotowe lody przed podaniem postały 5-6 minut w temperaturze pokojowej. (*) Wystarczy pudełko o pojemności

Di gotuje
Ciasto a’la karpatka z malinami 888

Ciasto a’la karpatka z klasycznego ciasta parzonego, przełożonego dużą ilością pysznego kremu budyniowego (pâtissière) z mascarpone i malinami. Po schłodzeniu krem nie wypływa i ciasto dobrze się kroi. Połączenie kremu budyniowego i kwaskowatych malin to strzał w dziesiątkę. Pyszne, letnie ciasto Polecam! Składniki: Ciasto parzone: 4 duże jajka 1 szklanka mąki 1 szklanka mleka 125 g masła szczypta(...)soli Krem budyniowy: 3 szklanki mleka 6 żółtek 7 łyżek cukru 4 pełne łyżki mąki ziemniaczanej 500 g mascarpone 400 g malin Dodatkowo: cukier puder do posypania Przygotowanie: Ciasto parzone: Zagotować wodę z masłem i szczyptą soli. Ustawić ogień na najmniejszy, wsypać mąkę i energicznie mieszać, aż składniki się połączą. Ostudzić. Następnie dodać jajka, zmiksować i podzielić na dwie części

Oryginalny smak
Brownie z malinami 108

wątpliwości, co do tego ciasta, po zjedzeniu mogę zapewnić: jest warte każdej pochłoniętej kalorii! Na pewno zasmakuje fanom dosyć słodkich wypieków, dla mnie idealnie komponowały się tutaj lekko kwaskowe maliny. Ciasto piekłam w niedużej metalowej foremce o wymiarach 18×20 cm. Składniki: 100 g gorzkiej czekolady 100 g masła 3 jajka 150 g cukru 50 g mąki 2 łyżki(...)kakao orzechy włoskie + krem czekoladowy (u mnie Lindt), maliny do dekoracji Jak zrobić brownie? Do miski przekładamy połamaną na kawałki czekoladę, masło i kakao. Rozpuszczamy w kąpieli wodnej (tzn. kładziemy miskę na garnek z lekko gotującą się wodą, spód miski nie może dotykać wody). Po dokładnym rozpuszczeniu wszystkich składników odstawiamy na bok do przestudzenia. Jajka wbijamy do miski i ubijamy

Ciastkozercy
KETO MALINOWA CHMURKA (keto, LCHF, bez glutenu) 336

keto malinowa chmurka, którą zapewne znacie bo jest dość popularna. Nie wymagała większych przeróbek bo wystarczy zrezygnować z cukru, przygotować kruche ciasto na bazie mąki kokosowej, galaretkę z malinami, krem na bazie śmietany i mascarpone oraz bezę na erytrolu. Należy przygotować je dzień wcześniej, ponieważ bezę trzeba wysuszyć a później całość schłodzić. Wydawałoby się, że jest czasochłonne, ale właściwie najdłużej(...)schodzi z bezą a reszta to kilka minut na zagniecenie ciasta czy ubicie kremu oraz zrobienie galaretki z malin. Keto malinowa chmurka doskonale sprawdza się na różnego rodzaju przyjęciach i uroczystościach, o czym świadczy fakt, że zawsze znika ekspresowo z patery z ciastem. Składniki – keto malinowa chmurka (forma 25×30 cm): Składniki na ciasto kruche: 4 żółtka

Ola la LCHF
Wody smakowe - 6 przepisów (Acqua aromatizzata - 6 ricette) 122

wody 100 g truskawek 5 listków świeżej bazylii Z ogórkiem 2 litry wody   2 cytryny 1 ogórek  10 listków świeżej mięty Z malinami 2 litry wody 100 g malin 10 listków świeżej mięty Z jeżynami 2 litry wody 100 g jeżyn 1-2 gałązki tymianku  Z pomarańczami(...)przynajmniej 6 godzin, aby aromaty si ę  przegryzły a woda nabrała głębi smaku. Przed podaniem wodę możemy dosłodzić miodem do smaku. Z malinami Do szklanej butelki lub dzbanka wrzucamy maliny oraz listki mięty. Całość zalewamy 2 litrami wody, przykrywamy i odstawiamy do lodówki na przynajmniej 6 godzin, aby aromaty si ę  przegryzły

La grande e la piccola cuoca
KOSTKA CYTRYNOWO-MIĘTOWA Z MALINAMI 167

Kruche ciasto z serkiem mascarpone o smaku cytrynowo-miętowym oraz świeżymi malinami i białą czekoladą. Spód został wykonany dokładnie z ciasta półkruchego - o czym świadczy dodatek śmietany. Masa to serek mascarpone z dodatkiem niewielkiej ilości śmietanki kremówki, a smak cytrynowo- miętowy uzyskałam dzięki dodatkowi świeżych listków mięty oraz skórki i soku z cytryny. Całość zwieńczają świeże maliny prosto z mojego(...)ogródka oraz polewa z białej czekolady. Rewelacja! Ciasto ma orzeźwiający smak, dzięki dodatkowi mięty i cytryny, a także malin, które równoważą słodycz kremowego serka mascarpone. Do tego jest bardzo proste w przygotowaniu, a efekt końcowy zachwyca nie tylko smakiem, ale również wyglądem 😍 Składniki: Ciasto: 1 szklanki mąki pszennej 100 g masła 1/2 szklanki cukru pudru 1 żółtko 1 łyżka śmietany

Kuchnia MagdaLeny
KOSTKA CYTRYNOWO-MIĘTOWA Z MALINAMI 167

Kruche ciasto z serkiem mascarpone o smaku cytrynowo-miętowym oraz świeżymi malinami i białą czekoladą. Spód został wykonany dokładnie z ciasta półkruchego - o czym świadczy dodatek śmietany. Masa to serek mascarpone z dodatkiem niewielkiej ilości śmietanki kremówki, a smak cytrynowo- miętowy uzyskałam dzięki dodatkowi świeżych listków mięty oraz skórki i soku z cytryny. Całość zwieńczają świeże maliny prosto z mojego(...)ogródka oraz polewa z białej czekolady. Rewelacja! Ciasto ma orzeźwiający smak, dzięki dodatkowi mięty i cytryny, a także malin, które równoważą słodycz kremowego serka mascarpone. Do tego jest bardzo proste w przygotowaniu, a efekt końcowy zachwyca nie tylko smakiem, ale również wyglądem 😍 Składniki: Ciasto: 1 szklanki mąki pszennej 100 g masła 1/2 szklanki cukru pudru 1 żółtko 1 łyżka śmietany

Kuchnia MagdaLeny
KREMÓWKA Z MASCARPONE I OWOCAMI 170

Ciasto przygotowane z gotowych płatów ciasta francuskiego, przełożonych masą z serka mascarpone oraz śmietanki kremówki, z dodatkiem owoców lata - truskawek, malin i borówek. Masa ma truskawkowy posmak, a to za sprawą galaretki krystalicznej o tym smaku, która ma również za zadanie usztywnienie tej masy. Użycie gotowego ciasta francuskiego sprawia, że ciasto jest banalnie proste w wykonaniu, a dodatkowo skraca się(...)rewelacyjnie!   Składniki: 1 płat ciastka francuskiego XXL 250 g serka mascarpone 300 ml śmietanki 30% 1 galaretka krystaliczna truskawkowa 2 łyżki cukru pudru 250 g truskawek 125 g malin 125 g borówek Wykonanie: Ciasto francuskie rozwijamy i przecinamy na pół. Każdą połówkę układamy na osobnej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Nakłuwamy widelcem i pieczemy najpierw jedną połówkę ciasta

Kuchnia MagdaLeny

Proponowane wyszukiwania