się na Kubie na początku XX wieku. Podstawowe składniki tego koktajlu to rum, mięta i limonka. Ja proponuję rabarbarową wersję mojito, z lemoniadą i kostkami lodu, które przygotowałam z malinami i listkami mięty. Znajdą się chętni na rabarbarową wariację na temat kubańskiego koktajlu? Składniki: 40 ml białego rumu limonka pokrojona w plasterki listki świeżej mięty lemoniada rabarbarowa (przepis(...)kostki lodu (z malinami i miętą) lub kruszony lód rabarbar pokrojony w plasterki woda gazowana 1-2 łyżeczki brązowego cukru (opcjonalnie) Przygotowanie: Do szklanki wrzucamy kostki lodu, wlewamy rum, dodajemy limonkę i miętę. Do połowy wysokości szklanki wlewamy rabarbarową lemoniadę i i uzupełniamy gazowaną wodą mineralną. Jeśli drink nie jest wystarczająco słodki dodajemy brązowy cukier. Na koniec dorzucamy kilka plasterków
Smakowity Blog KulinarnyOtrzymujemy dużą blachę pysznego ciasta, które zazwyczaj znika jeszcze ciepłe. Prawdziwy smak wczesnego lata! Ciasto z owocami na maślance : 500 g truskawek lub/i owoców leśnych* (np. truskawki, borówki, jagody, maliny, porzeczki, jeżyny – świeże lub mrożone) 150 g rozpuszczonego masła 1 szklanka maślanki (250 ml) 3 szklanki mąki 3 łyżeczki proszku do pieczenia 4 duże jajka 1 szklanka cukru(...)termoobiegiem) i pieczemy ok. 40-45 minut (a najlepiej do tzw. „suchego patyczka”). Po wystudzeniu ciasto można posypać cukrem pudrem. * owoce zawierające dużo wody np. jagody czy maliny muszą być w mniejszości, aby ciasto nie namokło – ja zawsze daję najwięcej truskawek Post Ciasto z owocami na maślance pochodzi z bloga Poezja smaku
Poezja smakuklarownie sformułowane. Cóż więcej wymagać od książki kucharskiej? Poszukujecie doskonałego przepisu na ciasteczka do kawy? W „Wypiekach” znajdziecie wiele pysznych różności począwszy od muffinek z colą, babeczek czekoladowych z malinami, rożków francuskich i pierniczków aż do snickersa czy bezowych serduszek. Jeśli pragniecie skosztować czegoś bardziej wyszukanego to może skusicie się na tirami su z białą czekoladą i malinami albo brownie
Tetiisheriulubionych propozycji słodkich fit deserów: Babka cynamonowa z czekoladą Fit torcik z nutą szarlotki i kremem a’la nutella Orzechowy pudding chia Jaglany mugcake z nutą białej czekolady i malinami Biała czekolada z malinową nutą Jak przygotować te pyszności? Niektóre przepisy są naprawdę proste. ____________________________________________________________________ Babka cynamonowa z czekoladą 3 białka 2 żółtka 3 łyżki mąki - dałam 2 ryżowej(...)jagodowego waldenfarms. Biała czekolada z malinową nutą Duże opakowanie jogurtu naturalnego Miarka odżywki białkowej Ulubione dodatki: owoce Jogurt mieszamy z odżywką białkową, możemy dodać coś do posłodzenia np. stewię. Maliny ułożyłam na dnie silikonowej foremki, wylałam do niej masę i wstawiłam na noc do zamrażarki. Smacznego! Do następnego! Zachęcam do obserwowania mojego profilu na ♥︎ ♥︎ Instagramie ♥︎ ♥︎ Facebooku
TetiisheriIdealny do kawy :) PRZEPIS 3 jajka 180 g jogurtu 4 łyżki mąki kukurydzianej 2 łyżeczki proszku do pieczenia maliny stewia wedle uznania Białka ubić na sztywno, dodać pozostałe składniki i zmiksować. Połowę masy wlać do formy. Do drugiej połowy dodać maliny i delikatnie zmiksować. Wylać do formy z masą białą. Piec w nagrzanym piekarniku temperaturze 180 stopni około 35 minut
Tetiisherikokosowego 2 łyżki nasion chia Nasiona dodajemy do mleka, mieszamy i wstawiamy do lodówki na całą noc. Na drugi dzień pudding chia jest gotowy. Malinowa warstwa Garść mrożonych malin 2 łyżki jogurtu naturalnego Mrożone maliny blendujemy z jogurtem. Do puddingu dodałam 2 łyżki kremu z awokado ( PRZEPIS - KLIK ) Zachęcam do obserwowania mojego profilu na ♥︎ ♥︎ Instagramie
Tetiisheribardzo przyjemnie, a ja po trzech dniach na słońcu mam piękną opaleniznę w stylu „wyszedł na słońce, zapomniał… Continue reading Sernik cytrynowy na zimno z malinami
brunetkawkuchniKoktajl na bazie malin jest bardzo sycący i orzeźwiający. Moja wersja jest bez płatków owsianych, ale śmiało można je dodać. Składniki: 200 g malin ( w okresie zimowym mrożonych) 1 banan 100 ml soku z pomarańczy Przygotowanie Składniki wrzuciłam do kielicha i zblendowałam
Kukuleczkipyszny, pożywny koktajl malinowy. U mnie w wersji z mlekiem sojowym, ale równie pysznie smakuje z kefirem, czy jogurtem naturalnym. Składniki na dwie porcje 400 g malin mleko sojowe kokos Przygotowanie Mleko, maliny przełóż do blendera. Całość zmiksuj. Posyp kokosem i gotowe
KukuleczkiSami spróbujcie ! ;)) Składniki: 4 jajka 1/2 szkl mleka 2 łyżki mąki łyżka oleju łyżka cukru łyżeczka cukru wanilinowego płaska łyżeczka proszku do pieczenia dodatkowo: owoce (u mnie jagody, brzoskwinie, maliny)- jesli macie mrożone wcześniej je rozmrozić bita śmietana: 250ml ubić z 1 łyżką cukru pudru sos malinowy : 3 łyżki malin + 1 łyżka masła+ płaska łyżka cukru pudru - podsmażyć
Garnkowe fanaberieBiszkopt: 6 jajek, 1 szklanka cukru, 1,5 szklanki mąki tortowej MŁYNOMAG , 2 łyżki kakao, 8 łyżek oleju, 1 łyżka proszku do pieczenia, 1 łyżka octu, Mus malinowy: 500g malin świeżych lub mrożonych, 1 szklanka wody, 2 opakowania galaretki malinowej, Masa chałwowa: 2 opakowania budyniu waniliowego, 500ml mleka, 1 opakowanie cukru waniliowego, 1,5 łyżki cukru, 300g masła, 150g chałwy(...)wykładam na blaszkę o wymiarach 24cmx24cm, wyłożoną papierem do pieczenia. Piekę około 45 minut w temperaturze 180 stopni. Po przestudzeniu biszkopt przekrawam na dwa równe blaty. 2. Mus malinowy: Maliny przekładam do blendera i miksuję na jednolity mus. Mus przelewam do garnka, wlewam wodę i doprowadzam do wrzenia. Wsypuję galaretki. Mieszam i odstawiam do przestudzenia. Gęstniejący mus wykładam na jeden
Tradycyjna kuchnia Kasigruszki. Choć moja grillowana gruszka z czekoladowo-lodowym nadzieniem nie jest najbardziej fotogenicznym daniem, to smak rekompensuje wszystko. Spróbujcie. Do przygotowania tego deseru użyłam mleczną czekoladę z truskawkami i malinami EkoFlorka. Polecam Wam ją szczerze, bo jest pyszna. Nie tylko w deserze, ale od tak po prostu. Grillowana gruszka z czekoladowo-lodowym nadzieniem Grillowana gruszka z czekoladowo-lodowym nadzieniem(...)lower depending on your calorie needs. Does this look wrong? Składniki (na 2 porcje) 1 słodka i miękka gruszka 3 kostki czekolady - polecam mleczną czekoladę z truskawkami i malinami EkoFlorka 2 gałki czekoladowych lodów niezbędna będzie również patelnia grillowa Przygotowanie Gruszkę dzielimy na dwie części, usuwamy ogonek i gniazdo nasienne (tworząc wgłębienie). Lekko nacinamy spód każdej połówki, aby gruszka stabilnie
Słodkie okruszkiowocami zrodził się po drodze. Czekoladowo cukiniowe brownie jest wilgotne, pyszne i sycące. Smak cukinii niewyczuwalny. Natomiast krem z owocami lekki, puszysty, delikatny. Słodko-orzeźwiające borówki i maliny polane cytrynowym lukrem stanowią niemalże idealne połączenie. Mój osobisty „wypiekowy tester” mąż był bardzooo zadowolony. Bardzo Wam polecam, zwłaszcza kiedy sezon na owoce lata trwa. Składniki: 150 g masła(...)ostygnięcia. Krem: 400 g kremowego serka (soft cheese np. Philadephia) 250 ml śmietany kremówki 36% 75 g cukru pudru 1 łyżka cukru waniliowego 200 g borówek 200 g malin Śmietanę ubijamy na sztywno. Oddzielnie ucieramy ser z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Ubitą śmietanę dodajemy do utartego serka i ubijamy krótką chwilę do otrzymania sztywnego kremu. Lukier
Made By Mom And Sonzapychający. Przepis pochodzi z książki "Jaglany Detoks" Składniki (na 2 porcje) 1 szklanka mleka jaglanego 1/2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej 1/2 łyżeczki kurkumy 1 szklanka malin 1 - 2 daktyle Wykonanie: Mleko podgrzać razem z ugotowaną kaszą. Dodać kurkumę i zmiksować na gładko. Przełożyć do szklanek. Maliny podgrzać na patelni (szczególnie, jeżeli używamy mrożonych
Sto kolorów kuchniłyżki ekstraktu waniliowego · barwnik spożywczy Dodatkowo: · 125 gramów malin 1. Rozpoczynamy od upieczenia biszkoptu . Piekarnik ustawiamy na 170°C. Jajka muszą być w temperaturze pokojowej, choć wyjęte świeżo z lodówki można łatwo ogrzać w ciepłej wodzie. Białka(...)tortu i ozdabianie Na kartce A4 drukuję obraz jajka, który następnie wycinam z biszkptu. Jajo przekrawamy na pół i nakładamy cały krem z macarpone, na który kładziemy maliny. Biszkoptu nie trzeba nasączać – u nas jedzony był 3 dni i cały czas był wilgotny. Na krem wykładam umyte i dobrze osuszone malinki, a na to drugą część biszkoptu. Całość
Bazując na smaku