jajka 200 g purée z pieczonej dyni (przepis) 60 ml mleka 160 ml oleju rzepakowego Kruszonka: 25 g masła 25 g cukru 50 g mąki maliny (świeże lub mrożone) Przygotowanie: Zaczynamy od przygotowania kruszonki. Do miski wsypujemy mąkę, cukier, dodajemy masło i dokładnie wyrabiamy aż powstaną grudki z ciasta. Jeżeli z masy nie powstały charakterystyczne(...)blenderem. Następnie dyniowo-jajeczną masę przelewamy do suchych składników i mieszamy łyżką. Foremkę do muffinów wykładamy papierowymi papilotkami i do każdej wkładamy porcję ciasta. W każdą muffinę wciskamy kilka malin i posypujemy przygotowaną kruszonką. Pieczemy 25 minut w temperaturze 190 stopni
Smakowity Blog Kulinarnysmaczny, zdrowy i lekki deser. Banalny w wykonaniu, a nadaje się doskonale na śniadanie lub podwieczorek. Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI na 1 porcję: 80 g kaszy jaglanej 1 pudełko malin (250g) ksylitol do smaku Kaszę jaglana bardzo dokładnie wypłucz. Zalej wodą w stosunku 1:1 i ugotuj. Gdy kasza wchłonie wodę, zdejmij z ognia i odstaw. Ostudź. Ugotowaną kaszę jaglaną(...)zmiksuj blenderem lub w melakserze bardzo dokładnie z malinami. Posłodź do smaku i gotowe
Kuchnia bezglutenowanaprawdę warto! Lekkie, przepyszne letnie ciasto, które koniecznie musicie spróbować. SKŁADNIKI: spód: 1/2 porcji ciasta kruchego z tego przepisu lub bezglutenowe ciastka typu petitki Warstwa malinowa: 600 g malin 3 galaretki malinowe 700 g wrzącej wody Warstwa śmietankowa: 500 ml śmietanki kremowej 30% - mocno schłodzonej 250 g serka mascarpone 2 czubate łyżki cukru pudru nasionka z 1 laski(...)wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 20 minut - musi mieć złoty kolor. Ciasto całkowicie wystudź. Warstwa malinowa: Galaretki dokładnie rozpuść we wrzątku, przestudź i wymieszaj z malinami. Odstaw do lodówki do lekkiego stężenia i następnie wylej galaretkę z owocami na kruchy spód. Odstaw do lodówki do całkowitego stężenia. Warstwa śmietankowa: Serek mascarpone, śmietankę, cukier puder i nasionka
Kuchnia bezglutenowawłoskie – garść Sos do pieczenia buraków: Olej sezamowy – 3 łyżki Miód – 2 łyżki Sos do sałatki: Oliwa z oliwek – 2 łyżki Miód – 1 łyżka Sok z ½ cytryny Sok z malin – 2 łyżki Wykonanie: Buraki obieramy i kroimy w cienkie plastry. Następnie marynujemy w oleju sezamowym i miodzie i pieczemy przez 30-40 minut w 180 stopniach, od czasu do czasu(...)będą już miękkie i wystygną, układamy je na talerzu. Posypujemy rukolą, dekorujemy anchois, plastrami parmezanu i orzechami. Całość polewamy sosem przygotowanym z wymieszanych: oliwy z oliwek, miodu, soku z malin i soku z cytryny
Kuchnia Bon AppetitMalinowa rozkosz bez pieczenia, czyli pyszne ciasto w kilka minut ;) Malinowa rozkosz bez pieczenia – Składniki: ok. 120g herbatników 400g malin mrożonych 100ml syropu malinowego 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej 200ml kremówki 250g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 1 opak. cukru wanilinowego lukier: 2 czubate łyżki cukru pudru + odrobina wody garść płatków […] The post Malinowa rozkosz bez pieczenia
Kulinarne Przebojerada: Nadzienie na tartaletki najlepiej nałożyć przed ich podaniem. Składniki: Przepis na kruche ciasto na tartaletki znajdziesz tutaj. Dodatkowo: * 350 ml mleka * 1 budyń waniliowy * 2 łyżki cukru * maliny do dekoracji Wykonanie: w garnuszku zagotować 300 ml mleka z cukrem, w szklance wymieszać budyń w 50 ml mleka, wlać do gotującego się w garnku mleka. Zagotować budyń. Przestudzony budyń(...)nakładać na tartaletki. Udekorować malinami
Zrób to smaczniesuszonej żurawiny i wiórkami kokosowymi. Orzechy włoskie, dla wydobycia smaku, najlepiej podprażyć na suchej patelni. Pudding można podać polany łyżką syropu malinowego, dostępnego w ofercie ecoshop.com.pl tłoczonego ze świeżych malin. Ma bardzo dobry skład, na 70% malin 30% cukru trzcinowego. Czasy się zmieniają, a wraz z nimi trendy kulinarne. Kasze, zwłaszcza gryczana i manna, które w czasach PRL-u były
Moja smaczna kuchniapysznie :) Składniki: 50 g płatków jaglanych (Bio-rytm) 50 g mleczka kokosowego (z puszki) 200 ml mleka sojowego nektar kokosowy (Bio-rytm) 2 orzechy brazylijskie garść malin Przygotowanie: Do rondelka wlej mleko sojowe, mleczko kokosowe oraz wsyp płatki jaglane. Gotuj do momentu, w którym ich konsystencja będzie kremowa, lekko "budyniowata", czyli ok. 5 minut. Gotowe przełóż(...)miseczki, ułóż maliny, dodaj posiekany orzechy i całość oblej nektarem kokosowym
Zdrowie na języku :Pmleka skondensowanego niesłodzonego -2 galaretki o różnych kolorach, u mnie niebieska i różowa -2 łyżki cukru -2 łyżki żelatyny -800ml gorącej wody DODATKOWO -300g malin -1 galaretka -400ml gorącej wody BISZKOPT Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy je na sztywno, następnie dodajemy cukier-miksujemy, dodajemy żółtka-miksujemy.Na koniec dodajemy mąkę oraz proszek do pieczenia. Wylewamy(...)dodajemy do niego tężejącą galaretkę. Miksujemy. Masę wylewamy na biszkopt i wstawiamy do lodówki by się dobrze ścięła. Tak samo postępujemy z drugą częścią składników. Na górną warstwę wykładamy maliny, całość polewamy ostatnią galaretką-tężejącą. Ciasto wstawiamy na noc do lodówki i gotowe. Polecam i życzę smacznego
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuszklanka cukru 2 cukry waniliowe 5 jajek 1 budyń waniliowy Winiary 1 kopiasta łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki miękkiego masła 1 podłużna paczka kakaowych herbatników 2 szklanki malin zmiksować z cukrem waniliowym i cukrem pudrem do smaku Wykonanie : Żółtka ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym i masłem na krem.Następnie dodajemy zmielony ser,kwaśną śmietanę, serek, budyń i mąkę ziemniaczaną, wszystko(...)stopni pieczemy na złoty kolor, mój sernik piekł się około 60 minut. Sernik studzimy przy wyłączonym piekarniku i uchylonych drzwiczkach. Podajemy z musem malinowym.Jeśli nie macie malin możecie oprószyć go cukrem pudrem lub polać polewą. Smacznego
Sama słodycz i szczypta chilitaki koktajl doskonale gasi pragnienie w upalne dni SKŁADNIKI 1 banan, 3/4 szkl. jogurtu naturalnego, garść malin WYKONANIE W blenderze rozdrabniamy banana z malinami, dodajemy jogurt, chłodzimy w lodówce przez
słodki bratekjogurtach Składniki: ser biały tłusty - 450 g jogurt naturalny - 800 ml bita śmietana ( śnieżka ) - 1 opak galaretki truskawkowe - 3 opak woda gotowana - 1 szkl Dodatkowo: biszkopty podłużne - 200g maliny borówki amerykańskie listki mięty Przygotowanie: Galaretki rozpuścić w szkl wody, odstawić do lekkiego stężenia. Jogurty, ser biały tłusty, zmiksować. Do zmiksowanych jogurtów dodać śnieżkę, miksować przez 3 minuty. Następnie miksując(...)dodawać po łyżce galaretki. Dno tortownicy o wymiarach 27 cm, wyłożyć biszkoptami, wylać masę serową, wstawić na chwilę do lodówki. Udekorować sernik borówkami i malinami, odstawić na 4 godziny. Smacznego (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk
Kuchnia Danusikremówki * serek mascarpone * 3 fix-y do śmietany * 3 łyżki cukru pudru * dżem brzoskwiniowy * sok pomarańczowy do nasączenia biszkoptu * opłatek na tort * różowy barwnik spożywczy * maliny do dekoracji Przygotowanie : Biszkopt przekroić na trzy części. Każdą nasączyć sokiem. Ubić kremówkę z cukrem i fix-em. Dodać serek mascarpone. Odłożyć kilka łyżek kremu, wymieszać go z barwnikiem(...)Smarować każdy blat dżemem i kremem. Boki i wierzch tortu wyrównać. Schłodzić. Położyć opłatek i udekorować malinami oraz różowym kremem. Torcik schłodzić. Podawać po dwóch godzinach
Magiczne Życie Martydodatków. Składniki: 100g łososia płatki róży z jednej główki (róża musi być prawdziwa, pachnąca, prosto z ogródka) 5 główek kwiatków bratków garść sałaty roszponki garść sałaty radicchio (czerwona) 10 malin 10 winogron czerwonych pieprz i olej rzepakowy sok z jednej cytryny Łososia skrapiam sokiem z cytryny, doprawiam pieprzem, dokładnie natłuszczam olejem rzepakowym i smażę na patelni grillowej przez kilka minut(...)każdej strony. Sałaty układam na talerzu, dodaję malin, winogrona, płatki róż oraz bratki. Na środku kładę przypieczonego w oleju rzepakowym łososia. Dodaj napis
Gotowanie i blogowanieczarnego bzu, są ogólnodostępne :-) Dlaczego więc nie zerwać ich i nie stworzyć zdrowego syropu bądź też soku? SKŁADNIKI: - ok. 1 kg owoców czarnego bzu - ok. 2 szklanki malin - 1 szklanka cukru (użyłam trzcinowego, ale może być również biały) - 1/2 szklanki wody Zrywam dojrzałe owoce czarnego bzu. Dokładnie je płuczę i obrywam gałązki. Wsypuję do garnka, wlewam wodę(...)duszę na wolnym ogniu przez ok. 40 minut. Mniej więcej w połowie duszenia wsypuję cukier i dodaję maliny. Na koniec przecedzam owoce przez sitko bądź pieluszkę tetrową (pieluszka spisuje się rewelacyjnie) i gorący syrop przelewam do dobrze umytych, wyparzonych słoiczków, a następnie odwracam do góry dnem. Jeśli chcę, aby powstał sok, dodaję po prostu więcej wody - ja preferuję jednak gęstszy
Wielopokoleniowo