maliny - 13977 przepisów (strona:368/932)

Dwa zdrowe puddingi w kokosowych miseczkach 254

trochę więcej bobu tonka, jeśli z kolei nie macie tego składnika, możecie użyć trochę więcej amaretto i odrobinę wanilii.  Dekoracją, a jednocześnie częścią deseru są kawałki świeżego kokosa, maliny, plasterki kiwi, rodzynki i nasiona chia.  Słodycze nie muszą być szkodliwe i bezwartościowe dla naszego organizmu, ten deser zawiera zdrowe tłuszcze, błonnik, witaminy i aminokwasy egzogenne, możecie go jeść(...)łyżki nasion chia 150 ml mleka kokosowego 40 ml 100% soku z wiśni 10 ml soku z kiszonych buraków garść rodzynek 1 łyżka nasion chia (do posypania) kilka malin 2 plasterki kiwi 2 małe kokosy Wykonanie: Nasiona chia moczymy przez noc w mleku kokosowym, wcześniej należy je kilka razy dobrze wymieszać. Rano dodajemy do nich sok wiśniowy, mieszamy i odstawiamy

Quinoa Raz!
Cytrynowa babeczka w 2 i pół minuty 187

cukru trzcinowego 1/2 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki świeżo wyciśniętego soku z cytryny 3 płaskie łyżki oleju 1 jajko M cukier puder do oprószenia i 1 liofilizowana malina *składniki do przygotowania babeczki możecie znaleźć w sklepie eSłoneczko Przygotowanie: Do miseczki wsypujemy mąkę, dodajemy cukier trzcinowy, proszek do pieczenia, wbijamy całe jajko, dodajemy 2 łyżeczki świeżo wyciśniętego soku(...)przypalić. W mojej mikrofali jest to dosłownie 2,5 minuty. Koleżanka mówiła, że ona zostawia kilka sekund dłużej. Babeczkę podajemy oprószoną cukrem pudrem i rozkruszoną w palcach jedną liofilizowaną maliną. Smacznego

Słodkie okruszki
Tort z owocami i kremem śmietanowym 338

łyżek cukru pudru (u mnie były to większe łyżki - można dodawać według własnego smaku), Ponadto: kompot z wiśni, dżem z czarnej porzeczki - najlepiej z kawałkami owoców, 150g świeżych malin. Dekoracja: ( można według własnego upodobania ją zrobić ) świeże truskawki, świeże borówki, płatki migdałów - delikatnie uprażone na suchej patelni i ostudzone, kwiatki z lukru, srebrne, słodkie kuleczki. Przygotowanie: Biszkopt: Obydwie mąki przesiać(...)wiśni, posmarować dżemem z czarnej porzeczki ( około 3-4 łyżeczki ) i nałożyć krem śmietanowy. Następnie kładziemy drugi blat ciasta ( dociskamy go do kremu ), nasączamy sokiem z wiśni, układamy maliny (owoce należy podzielić na pół, by starczyło ich na prawie cały blat ciasta ) i wykładamy ponownie krem śmietanowy. Na górę kładziemy trzeci blat ciasta, który również należy nasączyć. Górę i boki

W kuchni u Moniki
Ciasto kakaowe z kaszy jaglanej z bananami 200

Ciasto kakaowe z kaszy jaglanej z bananami Składniki: Kasza jaglana (ugotowana) – 400g Banan – 3 sztuki Jogurt naturalny – 200g Jajka – 2 sztuki Daktyle – 15 sztuk Kakao – 5 łyżek Maliny   mrożone – 200g Wykonanie: Kaszę jaglaną przepłukać i ugotować według przepisu na opakowaniu razem z daktylami. Ugotowaną kaszę zmiksować i wymieszać z pokrojonymi w plastry bananami, malinami, kakao, jajkami i jogurtem. Całość

Kuchnia Bon Appetit
Mango – Raspberry Breeze 188

theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Mango – Raspberry Breeze Składniki: Likier limoncello – 30ml Rum miodowy – 30ml Martini bianco – 30 ml Mrożone puree z ½ mango Garść mrożonych malin Sok z ½ limonki Woda gazowa Perrier – 100ml Wykonanie: Mango zmiksować i zamrozić. Maliny zamrozić w całości. Gdy owoce będą już zamrożone można zacząć przygotowywać drinka. W shakerze wymieszać likier limoncello

Kuchnia Bon Appetit
Malinowa chmurka z chrupiącą bezą 4163

wyłożonej papierem do pieczenia formy u mnie 21x31cm z otwieranym rantem, ponakłuwać ciasto widelcem i podpiec na złoty kolor. Wystudzić. Warstwy owocowa: 3 malinowe galaretki 500-600g malin u mnie mrożone ( nie rozmrażane wcześniej) 3,5 szklanki wody Przygotowanie: Galaretki rozpuścić w 3,5 szklanki wrzącej wody. Wystudzić, wsypać zamrożone maliny, wymieszać i tężejącą galaretkę równo wylać na wypieczone

W garach u Gosi
Smoothie arbuzowe 144

biorąc pod uwagę fakt, ze nigdy za arbuzem nie przepadałam.  Porządna dawka energii, idealna na poranek :) >Składniki: 1/4 arbuza Sok z cytryny 2 nektarynki Garść jagód i malin >Przygotowanie: 1. Arbuz obieramy, wyciągamy pestki i kroimy na mniejsze kawałki. 2. Umieszczamy w wysokim naczyniu, wyciskamy sok z cytryny, dodajemy jagody i maliny. 3. Blendujemy na jednolitą konsystencje

FITBUuK
Zdrowa czekolada domowa 226

naprawdę prosty i pyszny przepis. Ostateczny efekt i smak często zależy od użytego miodu i dodatków. Ja swój miód nabyłam w sklepie ZdrowyMarket24.pl Jako dodatek użyłam owoców liofilizowanych (truskawki, maliny, jeżyny, jagody), ale możecie dodać dowolne dodatki np. orzechy laskowe. Spróbujcie. Warto czasem zrobić sobie taką domową, zdrowszą wersję czekolady. Przygotowanie jest naprawdę proste. Spójrzcie na przepis Składniki(...)mniejszą tabliczkę) 1/2 szklanki oleju kokosowego 2-3 łyżki miodu (u mnie wielokwiatowy ze ZdrowyMarket24 ) 1/4 szklanki ciemnego kakao ulubione dodatki: u mnie mała garść owoców liofilizowanych (truskawka, malina, jeżyna, jagody) Przygotowanie: Rozpuszczamy olej kokosowy. Ciepły olej przelewamy do miseczki, dodajemy miód (najpierw 2 łyżki) i dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy ciemne kakao, znów mieszamy. Próbujemy, opcjonalnie dodajemy więcej miodu. Mały

Słodkie okruszki
Domowe lody czekoladowe 203

mleka 2 duże jajka 200 g gorzkiej czekolady 125 ml kremówki + 125 ml do podania 70 g cukru ½ łyżeczki waniliowej pasty lub ekstraktu szczypta soli 2 łyżki liofilizowanych malinami Zagotuj połowę mleka z masłem. Z drugą połową mleka roztrzep jajka i wlej do gorącego mleka energicznie mieszając. Doprowadź mieszankę do wrzenia ale nie gotuj, bo będzie jajecznica. Wlej mieszankę(...)godzin. Mieszaj lody co godzinę, aby się równo zamroziły. Można uszyć maszynki do lodów. Napełnij miseczki lekko zamrożonymi lodami. Ubij śmietankę i udekoruj nią deser. Całość posyp liofilizowanymi malinami.     The post Domowe lody czekoladowe appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
Mini ciasteczka z ciasta francuskiego 208

mojej lodówce zawsze mam ciasto francuskie. To właśnie z niego w krótkim czasie można przygotować smaczne ciasteczka. Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego zmiksowane maliny Ciasto francuskie rozmrażamy  i smarujemy zmiksowanymi malinami.  Ciasto zwijamy z obu stron do środka tak jak roladę. Następnie kroimy na plastry o szerokości 1 cm  i układamy na blaszce.  Pieczemy w temperaturze

Pyszności Słodkości
Kokosowe pączuszki twarogowe 228

A po cóż czekać do tłustego czwartku by sobie zjeść pączuszka ? Każdy dzień jest dobry by sobie troszkę posłodzić. Dziś zrobiłam szybkie pączuszki z twarogowego ciasta

Malinowa Kawiarenka
Placuszki owsiane z rokitnikiem i czarnym bzem 213

jajko 3 łyżki mąki 1/2 szkl płatków owsianych 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia łyżeczka cukru brązowego szczypta soli łyżka oleju dżem Łowicz 100% Rokitnik dżem Łowicz 100% Czarny Bez maliny i melisa do dekoracji W misce rozbełtać jajka z serkiem. Dodać pozostałe składniki i wymieszać łyżką. Na suchej patelni (lub z odrobiną oleju) smażyć nieduże okrągłe placuszki. Placuszki posmarować dżemem(...)czarnego bzu i układać jeden na drugim. Na placuszkach kładziemy łyżeczkę dżemu z rokitnika. Placuszki dekorujemy malinami i melisą

Smakołyki Asi
Deser walentynkowy dla dwojga 206

Meyer lemon pudding cake. Deser walentynkowy to inspiracja pochodząca z moich dwóch ulubionych deserów sufflé i krem creme brulee. Jak dla mnie idealny deser walentynkowy, który można podać z malinami, ich soczystą czerwienią symbolizującą miłość. Meyer lemon pudding cake najlepiej upiec w małych ceramicznych foremkach np. w tartatelkach lub ramekinach znanych tu i ówdzie jako kokilki. Ja mam ich mnóstwo(...)jajka 125 ml cukru 2,5 łyżki rozpuszczonego masła 25 g mąki pszennej 60 ml soku z cytryny 2 łyżki mleka otarta skórka z 1 cytryny Dodatkowo cukier puder maliny lub inne owoce Nastaw piekarnik na 175ºC. Piekarnik koniecznie musi być nagrzany. Oddziel żółtka od białek. Ubij białka na sztywno. W oddzielnej misce zmiksuj rozpuszczone masło z cukrem i mąką

codojedzenia
Gruszkowe placuszki z kaszy manny + kilka słów o herbacie 272

mnie 2%) 1 łyżka cukru 1 łyżka oliwy z oliwek 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 dużej gruszki olej kokosowy do smażenia do podania: cukier puder i np. maliny Przygotowanie: Do miski wsypujemy kaszą manną z proszkiem do pieczenia, wlewamy mleko, dodajemy oliwę z oliwek/olej, całość szybko mieszamy. Następnie wbijamy jajko, dodajemy cukier i znów mieszamy. Na koniec ścieramy(...)mieszamy. Masa ma być dość gęsta. Placuszki smażymy z obu stron na złoto na oleju (u mnie kokosowy). Propozycja podania: placuszki oprószamy cukrem pudrem i podajemy z (rozmrożonymi wcześniej) malinami. Do przygotowania śniadania użyłam kaszy manny z Młynów Stoisław. Młyny Stoisław, to 50 lat jakości.W ofercie producenta znajdziecie mąki, kasze, płatki i otręby spożywcze. http://www.mlynystoislaw.pl/ Smacznego

Słodkie okruszki
Chałwowiec 696

Bardzo lubię smak chałwy , szczególnie tej tradycyjnej waniliowej . Jak do tej pory jakoś sporadycznie wykorzystywałam ją do wypieków A szkoda , bo ciasto wyszło bardzo smaczne , nie

Malinowa Kawiarenka