Biszkopty przełożone kremem z mascarpone oraz owocami. Letnia odmiana tiramisu. Najlepiej smakuje z truskawkami, malinami i borówkami. Z przepisu wychodzi duża porcja (wysoka tortownica o średnicy 26 cm). 2 opakowania podłużnych biszkoptów (2 x 200 g) 1 kg sera mascarpone 9 żółtek 3/4 szklanki cukru ok. 700 g owoców (truskawek, malin, borówek) 50 g mlecznej czekolady 1 szklanka syropu
BullioNajprostszy przepis na muffiny. Bez użycia miksera. Pieką się w 15 minut. Idealne kiedy macie ochotę na szybki deser. Można piec z truskawkami, malinami, borówkami. Dobre będą zarówno świeże, jak i mrożone owoce. Ciasto na muffiny: 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 jajko 1/2 szklanki mleka 1/4 szklanki oleju Kruszonka: 30 g masła(...)łyżki mąki 2 łyżki cukru Dodatkowo: kilka truskawek (ok. 1-2 do jednej muffinki) lub innych owoców (np. malin, borówek) Wszystkie składniki ciasta wymieszać ze sobą widelcem w dużej misce do momentu połączenia się składników. Składniki kruszonki zagnieść ze sobą ręką (do połączenia) i wstawić na chwilę do lodówki. Piekarnik nagrzać do 200°C. Formę do pieczenia muffinek wyłożyć papierowymi
BullioPoszłam do warzywniaka jedynie po cebulę , ale te śliwki tak ładnie się do mnie uśmiechały ,że nie mogłam ich nie przygarnąć . A jak śliwki
Malinowa Kawiarenkaszklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia na masę śmietankową: 1 litr śmietanki kremówki 250 g serka mascarpone 4 łyżki cukru pudru 2 opakowania śnieżki dodatkowo: 2 szklanki malin duża paczka herbatników kakaowych łyżka kakao Upiec biszkopt: białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno. Podczas ubijania dosypywać cukier a następnie dodawać po żółtku. Mąkę przesiać z proszkiem(...)minut. Wystudzić. Kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem i śnieżkami. Połączyć z mascarpone. Połowę masy śmietankowej rozsmarować na biszkopcie i przykryć warstwą herbatników. Na ciastkach ułożyć maliny i przykryć pozostałym kremem. Wierzch posypać przez sitko kakao. Schłodzić i przechowywać w lodówce
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaDzisiaj otrzymałam od mojej siostry Moniki przepis na sernik na zimno z malinami i migdałami, oj by się posmakowało, tylko te 1000 km odległości. Piszę się na kolejny, a w międzyczasie sama spróbuję swoich sił, bo do września nie wytrzymam. Składniki: 150 g biszkoptów 100 g masła 1 kg serka waniliowego homogenizowanego 3 łyżki migdałów łuskanych blanszowanych(...)żelatyny 1/2 szklanki gorącej wody maliny 2 łyżki wiórek kokosowych 2 galaretki owocowe (truskawka/malina) Sposób przygotowania: Biszkopty należy pokruszyć, zalać rozpuszczonym masłem i delikatnie wymieszać. Tak przygotowane biszkopty przesypujemy do tortownicy (ok. 26 cm) i dokładnie ugniatamy palcami by biszkoptowy spód dokładnie przylegał do formy. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i studzimy, po czym zalewamy nią serki waniliowe
Z notatnikałyżek syropu klonowego (Look Food) 30 g agaru 1/2 szklanki wody Dodatkowo: woda z sokiem z cytryny i syropem klonowym do nasączania biszkoptu gorzka kuwertura/czekolada świeże maliny Przygotowanie: KREM: Do miksera przełóż jogurt, mus kokosowy i syrop klonowy. Miksuj na najwyższych obrotach przez jakiś czas. Następnie rozpuść agar w 1/2 szklanki wody i wlej do pozostałych składników(...)dwie części. Każdą nasącz wodą wymieszaną z sokiem z cytryny i syropem klonowym. 2/3 masy wyłóż jako środek ciasta, a pozostałą częścią wysmaruj zewnętrzną część biszkoptu. Na wierzchu ułóż maliny, a następnie całość oblej gorzką kuwerturą lub czekoladą
Zdrowie na języku :Pmlekiem, słodzimy do smaku, gotujemy do miękkości, osączamy z nadmiaru mleka. Kaszę mieszamy z wiórkami kokosowymi, dosładzamy cukrem do smaku. Na dnie pucharków układamy pokruszone ciasteczka, wykładamy warstwę kaszy, maliny, kładziemy resztę kaszy, posypujemy wiórkami i malinami
słodki bratekTak się jakoś złożyło ,że u mnie znów sernik , ale tym razem pieczony i typowo w jesiennym klimacie . Jesienny , bo z dodatkiem dyni . Dynia to
Malinowa Kawiarenkagruszki 2 brzoskwinie 1/4 melona kantalupa 2 kiwi 1 banan dressing: sok z 1 limonki 2 łyżeczki miodu 1 łyżka posiekanej mięty do dekoracji: maliny jeżyny borówka listki mięty Owoce obieramy ze skórek ,kroimy w kostkę i umieszczamy wszystkie w dużej misce. Z limonki wyciskamy sok,mieszamy z miodem i posiekaną miętą,polewamy sałatkę i dokładnie mieszamy(...)Gotową sałatkę przekładamy do pucharków,dekorujemy malinami,jeżynami,borówkami i listkami mięty
Kolorowa kuchnia Elkiuformowało się w kształt ładnego okrągłego pancakesa trzeba mu troszkę pomóc formując je np. szpatułką na patelni. Jednak każdy inny kształt nie umniejsza im smaku Serwuję je z malinami, które delikatnie przełamują słodycz dodawanego do nich syropu klonowego. Możecie zmienić syrop na miód, a maliny na każde dostępne owoce: banany, kiwi, śliwki nawet orzechy co kto lubi. Smacznego! Artykuł Pancakes
PaleoLifeSKŁADNIKI : naleśniki według tego przepisu naleśniki-dyniowe 250 g serka ricotta 1 cukier waniliowy 2 figi 200 g malin garść dowolnych orzechów 3 łyżki miodu PRZYGOTOWANIE : Serek mieszamy(...)cukrem waniliowym, następnie smarujemy nim wcześniej przygotowane naleśniki. Rozkładamy porcję malin i składamy placki. Na patelni rozgrzewamy miód, dodajemy pokrojone figi i orzechy, chwilkę podpiekamy i polewamy na wierzch naleśników. Danie podajemy ciepłe, smacznego
Kulinarne Fantazje Mariolipolubiłam i lubię dodawać do wielu rzeczy. Krem jest lekki, delikatnie słodki dzięki ksylitolowi i fajnie współgra ze świeżymi owocami. Ja tym razem użyłam jeżyn, ale sprawdzą się też maliny, które jeszcze można kupić lub zerwać prosto z domowego krzaczka ;) P.S. To już setny post na Fitkocie! :) Delikatny biszkopt kokosowy z jeżynami i kremem bez cukru Biszkopt: 4 jajka(...)stopniach, do suchego patyczka. Krem: 150 g serka mascarpone 150 g serka kremowego (używam naturalnego Bielucha) 3 łyżki ksylitolu 2 listki żelatyny 1 łyżeczka mąki kokosowej świeże owoce (maliny, jeżyny) Serek mascarpone utrzeć z ksylitolem na gładką masę. Dodawać stopniowo kremowy serek, ciągle ucierając i mąkę kokosową. Żelatynę namoczyć i rozpuścić w niewielkiej ilości mleka, podgrzewając w kąpieli wodnej. Połączyć
FitKotłyżka kakao (ok. 10 g), - banan (ok. 115 g), - tabliczka gorzkiej czekolady (ok. 100 g), - tabliczka mlecznej czekolady (ok. 100 g), - puszka mleka kokosowego (ok. 400 g), - 2 szklanki malin (ok. 240 g). Sposób przygotowania: 1. Daktyle zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na ok. 2 h. 2. Odlewamy wodę z daktyli. Daktyle miksujemy na gładką pastę. 3. Orzechy i nasiona(...)dekorujemy go owocami. 8. Tartę chłodzimy w lodówce ok. 2 h. Tarta jest bogata w: - błonnik pokarmowy, który obniża poziom cholesterolu i daje uczucie sytości, - witaminę C(pochodzącą z malin), która jest antyoksydantem, działa przeciwnowotworowo. Wartość odżywcza jednej porcji: Porcja waży: ok. 190 g Energia: 563 ,9 kcal Białko: 12 ,7 g Tłuszcze: 43 ,8 g Węglowodany
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachpłaskie łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 250g serka mascarpone skórka otarta z 1 cytryny sok z połowy cytryny 1,5- 2 łyżki cukru pudru Do tego: Owoc granatu/ jeżyny/ maliny Sposób przyrządzenia: 1. Szpinak wyjmij z opakowania i pozostaw do kompletnego rozmrożenia. 2. Odciśnij odrobinę soku z rozmrożonego szpinaku. 3. Jajka ubij na puszystą masę razem z cukrem i cukrem(...)ciasto przekrój w poprzek na pół ( 2 blaty). 10. Górną część pokrusz, a dolną pokryj z wierzchu kremem. 11. Na krem posyp pokruszony wierzch ciasta i udekoruj granatem/ jeżynami/ malinami. Smacznego
Kuchnia w Słońcu Skąpanasamo danie dostarczy sporą dawkę składników odżywczych. Dlatego do nadziewania jabłek wybrałam: płatki owsiane z amarantusem i suszonymi owocami jak i pestkami dyni, słonecznika i siemieniem lnianym; świeże jesienne maliny; suszoną żurawinę, kilka śliwek, prawdziwy miód, odrobinę wiórków kokosowych i olej kokosowy. Jako przyprawy użyłam tylko cynamonu. Do pieczenia wybieramy jabłka duże i twarde, które mocno drylujemy tak abyśmy mogli(...)olejem kokosowym (dzięki temu skórka jabłka jest błyszcząca i lekko zarumieniona) i piekłam w temp. 210 stopni C przez 20 minut. na 1 jabłko średnio zużyłam: - około 2 łyżki malin - 1 śliwkę posiekaną - 1 łyżkę owsianki (suchej) - 1/2 łyżeczki miodu - laskę cynamonu - 1 łyżeczkę wiórek kokosowych - 1 płaska łyżeczkę suszonej żurawiny + olej kokosowy do posmarowania jabłka Alternatywne rozwiązania, czyli czym
SMYKWKUCHNI